Anketrent/Roaccutane/Zoretanin/Acnegen kullananlar?

Merhaba arkadaşlar ☺️ Benim 5. sınıftan beri içi dolu iri sivilcelerle başım dertte 😞 Şu an 20 yaşındayım yani yaklaşık 10 yıldır bu derdi çekiyorum... Denemediğim ilaç, krem, bitkisel yağ, bitkisel sabun kalmadı. İşe yaradılarsada sadece kullanırken işe yaradılar ve kullanmayı bırakır bırakmaz geri çıkmaya başladılar. Ha işe yaradı derken sadece azaltıyorlardı tamamen geçirme gibi bir şey söz konusu olmadı. Bir gün yine isyan ederek doktoruma gittim. Artık kesin bir sonuca varmamız gerektiğini söyledi ve bana "Aknetrent" kullanmamı tavsiye etti. Birçoğunuz duymuşsunuzdur bu ilacı. Başlıkta da belirttiğim gibi muadilleride mevcut. Yani verdikleri sonuç, yan etkileri vs aynı. Bildiğim kadarıyla tek fark firmalarının farklı olması. Bu ilacı kullanan arkadaşlarım olmuştu ve yan etkilerinin gerçekten ağır olduğunu biliyordum. Bu yüzden hem ailem kullanmama karşı çıkmıştı hemde ben kullanmaya çekinmiştim. Ve istemeyince her zaman olduğu gibi bir tetradox (hap) birde clindoxyl (jel) yazıp gönderdi beni. Sivilcelerimi bir miktar olsun azaltan Tetradox'ta artık fayda göstermeyince illallah ettim ve ben bu "Aknetrent"i kullanıcam dedim. Doktora gittim kan tahlili istedi. Çünkü bu ilacı gidip eczaneden istediğiniz an veya doktora bana ordan bir Aknetrent yazar mısınız dediğinizde size vermiyorlar. Karaciğer enzimlerinize vesaire bakılıyor kolestrolünüz ölçülüyor ve ilaca başlamak için değerleriniz uygunsa ona göre ilaç dozunuz belirleniyor. Doktor bu ilacı yazarken size bir kağıt imzalatıyor. Kullanırken KESİNLİKLE hamile kalmamalısınız! Bebeğinizin sakat doğmasını istemezsiniz. Her neyse, bu ilacı kullanmaya başlayalı tam 1 ay oluyor. İlk ay sabah 10 mg akşam 20 mg yani günlük 30 mg kullandım. İlk hafta yüzümün yağlanmaması dışında pek bir etkisini göremedim. Ki normalde çok yağlı bir cildim vardır. Sadece mevcut sivilcelerimin üstüne yeni birkaç sivilce daha eklenmişti o kadar.. Birde dudaklarımda hafif bir gerilme olmuştu. (Yer kalmadığı için aşağı kutucuğa devamını yazdım)
Güncellemeler
+1 yıl
Nemlendiricimi eksik etmiyorum yine aynı tempoyla devam ediyoruz siyah noktalarım bir ara azdılar şimdi eser yok onlardan ve cildim (sivilcelerim hariç) aşırı pürüzsüz😊 Sivilcelerim kusma döneminde baua arttılar bakalım ne kadar sürecek iyileşmeleri. Aklıma takılan iki şey var sivilce izleri ve gözenekler de geçiyor mu bilmiyorum umarım onlarda geçer bilen varsa beni bilgilendirebilir mi 😊 Merak ettiğiniz şeyler olursa sorabilirsiniz seve seve cevaplarım kendinize cici bakın☺️
Anketrent/Roaccutane/Zoretanin/Acnegen kullananlar?