Kedim için Whiskas ve Miglior Gatto marka yaş konserve kedi mamaları kullanıyorum aynı zamanda kuru mama veriyorum ama mamasını değiştirmek istiyoruz. Hangi marka kedi mamasını almalıyım?kedi maması
Kediniz için hangi kedi mamasını kullanıyorsunuz? Hangi mamalar zararlıdır?
Kedilerin sağlığı ve bakımı için doğru beslenme çok önemli. Burada da mama seçimi büyük rol oynuyor. Ben kedilerim için kullandığım mamaları listelemek istiyorum.
Hangi Marka Kedi Mamasını Almalıyım?
Felix
felix kedi
İlk olarak Felix'ten başlamak istiyorum. Şu anda da sürekli kullandığımız kedi mamamız diyebilirim. Kedim çok severek yiyor, o yüzden ben de mutluyum. İçeriği gayet kaliteli ve zengin. Fiyat olarak da uygun buluyorum. Birçok lezzet alternatifi olması da beni tatmin ediyor. Ayrıca Felix kedi maması, hem birçok alışveriş sitesinden hem de marketlerden kolayca bulunabiliyor. Toptan aldığınız zaman da daha ucuza gelebiliyor.
Royal Canin
kedi maması
Felix kedi mamalarından önce Royal Canin kullanıyorduk ama fiyat olarak çok fazla masraf ettirdiği için bıraktık. İçeriği güzel ama bence fiyatları çok fazla.
Orijen
en sağlıklı kedi maması
Veteriner arkadaşımın önerisi üzerine bir süre kullandık ama kedim çok fazla sevmediği için bırakmak zorunda kaldık. Kedim pek yanaşmıyordu. :)
Daha önce bir süre kullandık ama aynı şekilde kedim sevmediği için bıraktık. Ayrıca içeriği iyi sayılır ve hakkında pek kötü yorum yok. Eğer bütçeye uygunsa somonlu denenebilir.
Whiskas
kedi mamaları
Kedimin Felix'ten sonra en çok sevdiği kedi maması diyebilirim. Bol bol çeşitleri var ve içeriği de gayet güzel. Whiskas kullandığımız süre içerisinde kedimin tüyleri döküldüğü için değiştirdik. Belki mamadan dolayı olmayabilir ama riske atmak istemedik. :)
Şimdiye kadar kullandığımız ve hala kullanmaya devam ettiğimiz kedi mamalarını yazdım. Şimdiden minik dostlarınız için iyi beslenmeler. :)
Takip ettiğim gruplarda falan hep Felix markasını tavsiye ediyorlar. Ben bir de öğrenciyim. Benim ihtiyaçlarını karşılamam şartıyla izin vermişti ailem. Ondan hiç markalı mamalar alamadım. Bir kere vermiştim, çok sevmişti tonton :)
En kalitelisi Royal Canin bence fakat aşırı pahalı olduğu için çoğu kişi alamıyor. Fiyat olarak hem oldukça uygun, hem de kalite olarak memnun kaldığımız, iyi duyumlar aldığımız Micho marka mama kullanıyoruz senelerdir. 15 kgsu 70 tl. 2 kedimiz var, ayrıca her akşam sokaktaki kediler için dışarı da mama koyuyoruz yine bile 2 ay gidiyor. Tavsiye ederim. Sebzelisini sevmedi bizimkiler yalnız. Tavuklusunu beğendiler. Aklında bulunsun :D
Benin kedim öldu Sag iken fressnapf firmasinin kendi uretimi olan yemegi kulkaniyordum biraz pahali ama katkisizdi hata kokusundan beliydi organic oldugu kumunuda oyle organic almistim dedigim gibi marketkerden satilan mamalardan pahaliydi ama kedim icin degerdi
Yaş mamayı sürekli verme kuru mama ağırlıklı besle ve malesef whiskas tarzı markalar kediler için pek sağlıklı değil eğer durumun varsa sanabelleyi şiddetle öneririm yoksa veterinerden kaliteli ama biraz daha uygun bir mama önerisi isteyebilirsin
Royalist Premium kullanıyorum, renkli kuru mama. Çok fazla vermem çünkü bende ki kediler hem evde geziyor hemde dışarıda geziyorlar, istediği zaman istediği yerde olurlar
En İyi Cevaplar