Arkadaşlar antidepresanlar hakkında çok önemli ve acil bir soru?

bundan 2 sene öncesinde bir depresyon geçirmiştim ve 4 ay selectra kullanıp kendi kendime birden bırakmıştım. 6 ay sonra depresyonum daha kötü biçimde tekrar etti. keşke kullanmasaydım diyorum şu an ki kadar kötü değildi depresyonum. 1 senedir duygularım tamamen köreldi. Normal insan ihtiyacı olan beğenme beğenilme isteği, saygı duyma duyulma isteği, sevme sevilme isteği falan kalmadı bende. beyin kimyam bozuldu ve insan olma mekanizmamı kaybettim. 2 sene önce gereksizmiş antidepresan kullanmam ve aniden kesmem de buna yol açmış olabilir ama şu anda sanırım gerçekten ihtiyacım varmış gibi antidepresan kullanmaya. sizce bu sefer doktor kontrolünde bırakmak şartıyla başlıyım mı? duygularımı başka yollarla nasıl kazanabilirim? en iyi en az yan etkili antidepresan hangisi? (selectra kullandım reflü hastası oldum) duygularımı canlandırır mı antidepresan kullansam?
Güncellemeler
+1 yıl
Lütfen yardımcı olun çok teşekkür ederim.
Güncellemeler
+1 yıl
arkadaşlar özetle antidepresan kullansam duygularımı geri kazanır mıyım ve kullanmayı bıraktığımda bu duygularımı tekrar kaybolur mu?
Arkadaşlar antidepresanlar hakkında çok önemli ve acil bir soru?