Bana yazdığı ilacın yan etkisinde mide bulantisida yaziyor. 4 gündur kullaniyorum. 2 gundur midem bulaniyor. Ne önerirsiniz?
Cevabın nedir?
1. İlacını içmeden evvel bol miktarda su tüketmelisin.
2. İlacını standart saatlerde içmelisin, tâbi doktor bunun dışında bir şey söylemediyse...
3. Biyonik saatinizin tembel olduğu zamanları seçmelisin.
4. Antidepresan hapların geneli mide bulantısı, baş dönmesi ve uyku hali sıkıntısı baş gösterebilir.
5. Sana kıyamam...210 Yorumla- +1 yıl
Cok tesekkurler canım . Şu an daha iyiyim. Bol su icip vucudumdan atildigini dusunuyorm
- +1 yıl
Canimsin cok cok saol. Azabim derken 😔
- +1 yıl
Yaaa 😔 ask acisi?
- +1 yıl
Seni boşveremem. Hic kusura bakma. Iyiyim Şu an . evde istirahat ediyorm. Acilden geldm.
- +1 yıl
Belki yapmacık gelecek, belki inanmayacaksın. Keşke şu an yanında olsam ve sana kendi ellerimle çorba yapıp içirebilseydim... Senin mutsuzluğun beni de derinden etkiliyor. Sana en güzel klasiklerden bir roman, hah Sabahattin Ali'den olsun okuyarak bir nebze dinlenmeni, sonra tatlı uyumanı, ondan sonra da üstünü örtüp bir peri misali yanından ayrılarak seni huzurlu kalmanı ne çok isterdim.
Biliyor musun?
Senin iki gözünün arasındaki yerin 2 cm yukarısını da unutmam çıkarken. Önce sağ işaret parmağıma dudaklarımla buse kondurur, o parmağı da alnına koyarak uçardım yanından. :) - +1 yıl
Vaaay beee. Ne adamsin. Kadin ruhundan cok iyi anliyosun✌☺
En İyi Cevaplar
+1 yılİlaçlar kişiden kişiye farklilik gösterebilir. Belliki ilacın yan etkileri vurmuş seni. Sana iyi gelmemiş bu ilaçlar. Bugün cumartesi. pazartesi günü doktoruna bu konuyu söyle. Tabi ne ilaci bilmiyorum. Ne için kullaniyorsun. Kullanan mi gerekiyor. Ama bu yan etkilerin altında kullanma. Adile de gitsen fena olmaz senin için
117 Yorumla- +1 yıl
Antidepresan..
- +1 yıl
Hadi ya :( bu kadar ciddi mi durum. Son günlerde sanirim agir gelmiş hayat agir getirmiş sana. Sende böyle ilaçlar mi kullanmaya basladin:( ilaçlar çok agir belli ki:(
- +1 yıl
Evet ciddi.
- +1 yıl
Geçmiş olsun. Canını sıkan ney varsa. Bu hale ne getirmisse umarım düzelir. Ne yasadigini bilemem. Ama depresyon ilaclari kullanacak kadar ciddi durum. Bugün varız yarın yokuz. Üzülerek kafaya takarak birşeyler duzelmiyor. Yarinlaea umutla bakmak gerekir. Her ne olursa olsun. Mesela bacakları olmayan adam yarinlara umutla bakip. Black dans yapabiliyor. ya da daha farklı durumlar. Üzülme. üzülme demekle de olmuyor biliyorum ama Allaha yakin olduğunda insan kendini iyi hissediyor. Umarim atlatirsın Allaha emanet ol. Kendine iyi vak. Tekrar geçmiş olsun
- +1 yıl
Ya aslinda hayata hep umutla neseyle bakan biriyim. Az cok taniyosn. Nese sacmak isik enerji vermek en sevdigim. Ustelik alanım yasam koclugu. Ama insan psikolojisine bazen agir gelen durumlara maruz kaliriz cevremizdeki bazi kendini bilmez hadsizler tarafindan. Hassas bir bünyeye sahibim ve bu hayatim boyunca yasadigim 2. Depresyon.. hemde bu kez anksiyete bozuklugu oldugunuda soyledi doktorum. P. tesi gorusucem bakalm. Ne diycek. Saolasin kardesim guzel aciklaman icin...😚🖐
- +1 yıl
Bak alanın da yaşam koçluguymuş. hayatında da iyi kötü bir sürü insan tanımışsındır. İnsanlar hep birşey söyler. İşine geldikleri gibi davranırlar. Onlara uymazsa yaşam tarzın ya da düşüncelerin. Veya da seni cekememisse ya da ya da ona farklı şeyler dusundurmussen farklı nedenlerden dolayı işlerine geldikleri gibi davranırlar. İnsanlar için kimse kendini uzmesin. Aile bile olsa yanlış konuştukları yanlış düşünceleri olabiliyor. Kim ne derse desin önemli değil inan. Önemli olan Allah senin için ne düşünüyor. Kötü işler yapmıssan. yapmıssam yaptıysak bu Allahla bizim aramizdadir. yaptigimiz seyler sadece bizi alakadar ediyorsa iyi kotu her neyse. insanlar yargilayamaz birşey söyleyemez bu haklara sahip değillerdir. O yüzden insanlar için ruh sagligini bozmaya psikoloji bozmaya. sagligimizdan olmaya değmez. Her kez işine geldiği gibi konuşur davranır. O yüzden lütfen sende insanları çok umursayıp canını sıkma üzülme. Sagligindan olmaya değmez kimse.
- +1 yıl
Dogru diyosunda bünye bu., kaldirmiyabiliyo. bakicaz artk
- +1 yıl
Ruhun hassas işte. Ruhu hassas olan insandan da kimseye zarar gelmez. Cevremdede hassas ruhlu insanlar mevcut. Herşeyi umursuyor kırılıyor falan. Psikolojisine ağır gelen olaylar vb şeyler işte depresyona sokuyor.
Ama tecrübe çıkarmak ders cikarmak ve gittiğimiz yolu en iyi yol seçmek bizim işimizdir. Bugün biz kendimiz için birşeyler yapmazsak zaten yarın insanların bizim için birşey yapıcağı yok. Konuyu elbette bilmiyorum ozeline girmekte istemiyorum k bakma yanlısta anlama ama. Seni bu hale sokan insanlar sen bu hale geldin diye üzülüyor larmı? ya da o insanların umrunda mısın? Tabiki bilemem ama. O yüzden kimseye muhtaç kalmamak için psikolojimizin sağlam olması gerekir. Psikolojinin sağlam olsun ki kendi kendimize yetelim. Faydalı oldum mu olmadım mı işe yarayan şeyler yazdımmı bilmiyorum. Yazmak istedim bunları üzülme. İnşallah faydası olur. kafamda değerlendirilsin bazı şeyleri umarım - +1 yıl
Tabikide kimsenin umrunda degil Şu an bu durumda olmam.. ben her zaman iyiyim derim. Cunku bilirimki ne iyi olmamam onlarin umrunda , nede onlarin sahte samimiyetleri benim umrumda. Bakma sen bugunlerde boyleyim. Bide yetmezmis gibi babamin 4 yili doluyo yarin. Kaybedeli 4 yil oldu. Neyse ya. Senide sıktım iyice. Onerilerini dikkate alicam. Cok iyisin. tesekkur ederim
- +1 yıl
Yok beni sıkmadın her zaman anlatabilirsiniz saatlerce dinleyebilirim öyle düşünme. Allah sabır versin. Kızlar babalarına düşkün olur. Babalar dağ gibidir. sırtımızı yaslarız bize arka çıkarlar. her baba öyle değildir orası ayrı. İnşallah atlatırsın. Allah yardımcın olsun. Zaman herşeyin ilacı derler. Bu konularda da inanıyorum. unutamayız ama alışırız bize ağır gelen şeylere zaman ile. İmtihan için bu dunyadayız. Her nusubette her üzücü olayda sabrederek sevap kazanırız. Ve Allah sevdiği kuluna dert verir. Niye biliomusun. Diğer tarafta günahlarını silip cennetine almak için.
Hayatta dik yürümeyi felsefe edin ki. Sana zarar verecek olanların rüzgarları sende yaprak bile kıpırdatamasın. Hayatta güçlü durmalısın ki hiç birisi sana kötülük yaparak birşey basardigini sanmasın. Ama güçlü insansın basaracagina eminim. Bardağa dolu tarafından bakacak olursak. Sana bunları yaşayanları tanıdın. Ve gercekleri gorerek yarın bugünden daha güçlü olucaksin - +1 yıl
Vaaay beee.. upuzun hic üsenmeden yaziyosn ve hepsi dolu dolu yazdiklarinin. Babam canimdi benim. Hala oyle. bir kale olur kiz evlada babasi.. o kale yikilirsa iste kendini gücsüz bitap hisseder. Soyliyemediklerimde oldu babama. icimde kalanlar. Keske soyleseydim dediklerimde oldu. Iyiki soylemisim dediklerimde. Simdi o gokyuzunde bir yildiz. Ne zaman baksam göz kirpar uzaktan. Hersey yolunda kizim sende hayatina bak der gibi. Ruyalarima gelir , bir mektup verir , iyiyim yazar sadece o mektupta. Ama yüzü hep flu.. Beni rahatlatan tek sey ne biliyomusun ona kavustugumda beni o dunyadada yalniz birakmiycak olmasi. O kastetdigin babalar gibi hibi hic degildi. 4 evladi icin yapmadigi iyilik fedakarlik kalmadi. Aç acikta birakmadi. Hep daha iyi olalim diye calisti durdu. Ama sonuc emekli hayatini yasiyamadi. Avuntumda şu.. cok iyiydi Allah yanina aldi. Heralde oyledir yani.
- +1 yıl
Keşke deme lütfen. Hiçbirşey de keşke deme. Keskeler her zaman kötüdür. İnsanı üzen şeylerdir. Hic bir keşke de güzel şeyler yoktur. Hicbir keşke mutlu etmez. Önce keşke denemeyi kendine alıştırmalısın. Keskeler yoktur kesmeler bizi kötü hissettirir.
İnan seni çok iyi anlıyorum. Demek isteyipte diyemediklerin. Yüreğinde kırıklık burukluk oldu. diyemediklerin demek istediklerin. Beraber yapmak istediklerin biliyorum hepsi yüreğinde girdap açtı. Ama keşke diyerek o girdap daha büyük girdap olur. Bazen keşke demek yerine eyvallah demek gerekir. Baban senin karaciğerin akciğerin hani teki olmadan yarım yaşarız ya aynen öyle anliyorum seni. Yarım yaşıyorsun şu an hayatini. Karaciğerin olmamakla beraber kalbinde delik nefes alamıyorsun. Kalbinde girdap var çünkü. Ama baban senin bu haline mutlu değildir. Üzüyorsun babanı. Diyorsun ki bizim için calisti dimi, işte babanin bu emeklerini boşa cikarma. Babanin mutlu olacagi birisi ol. kendini çıkmazlara sürükleme. - +1 yıl
Evet. Babamin istedigi evlat olmak icin cabam zaten. Senden Allah razi olsn. Cok iyi bir yuregin var. Hep kendin gibi temiz kalpliler ciksij karsina. Ayagina taş degmesin. Cok guzel motive ettin beni. Şu an kendimi cok hafiflemis hissettirdin.
- +1 yıl
Allah senden razı olsun. Sizin gibiler iyi hissettikçe kendini. İnan ben o zaman kendimi iyi hissederim.
Artık yarınlarına umutla bak. Yarınlarına hiçbir kötü ve üzücü şeylerini götürme. Bundan sonra iyi güzel hissedeceğin şeyler yap. Seni gerçekten sevenler bunu ister. Uzulmeni istemez. Mesela baban bunu isterdi. O seni son günlerde üzen insanlar babamla aynı şeyi istediğini sanmiyorum. Sende o çok sevdiğin babanın istediği gibi biri ol. Mutlu olacagin gibi yasa. - +1 yıl
Amin tesekkurler tekrardan. Kral adamsn✌🙆
- +1 yıl
Eyw. Dilediğin zaman ulasabilirsin. Kendine iyi bak Allaha emanet. ol.
- +1 yıl
Sende
Sana bir önerim var o zaman limonu yarım kes tuz ekip ye o şekil ya da yala
22 Yorumla- +1 yıl
Evde limon kalmamis saka gibi. Kekik suyu iciyorm canım saol
+1 yılKullanma.
24 Yorumla- +1 yıl
Bugun ictim artk 2 saat filn once
- +1 yıl
Ne. ilaci o
- +1 yıl
Antidepresan
- +1 yıl
Onun etkisi oluyor oyle. Milyon cesit antidepresan var! Sana baska birini verir doktorun
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
25Cevap
+1 yılÖncelikle gecmis olsun mide bulantısını sade kepek ekmege kaşarlı bir tost ye keser haslanmıs ya da kızarmıs patateste olur son onerim soguk bir coca cola ve sade patates cipsi keser bunlar yoksa en az 3 sekerli bir cay icmelisin ilacıda bir süre alma cano ;)
13 Yorumla- +1 yıl
Kekik suyu iciyorm Şu an . Iyi geliyodu bana. Ilacida icmiycem evet. saol onerilern icinde
- +1 yıl
yok yok kekik suyu icme daha kotu yapar mideni bastırman gerekiyor ekmek ve peynir iyi gelir kekik suyu acar daha kotu yapar onemli degil
- +1 yıl
Ictim. aslinda daha cok bulandirip istifra etmemi sagladi..
- Sağlık konusunda 420 cevap paylaştı.
+1 yılBanada biri alerji yaptı heryerim kızarıp kasınmaya filan başlamıştı sonra yanına gittim doktorun bidaha içme bişey olmaz dedi xd
Bende öyle bekliyodum birşeyler vurup geçirecek diye 😅😅
Seninkide böyle birşey der sanırım
Neyse abla geçmiş olsun sanada 🙆12 Yorumla- +1 yıl
Essek kafam bugun icmeyim diyodm niye ictiysem
- +1 yıl
Saol canım
doktora ilaçla tekrar gitmeni öneririm. yan etkisi olabilir ilacın sana.
13 Yorumla- +1 yıl
P. tesiyi beklemek zorundaim. Acilde bir serum filanmi taktirsam
- +1 yıl
Gidene kadar icme.
- +1 yıl
@ziplayanmuz yarn icmiycem biraktm
Bence miden'den test yaptir, cunku agir gelebilir...
En yakin hastane'ye gitsen?17 Yorumla- +1 yıl
Arkadas geliyo o goturcek. Araba kullanck halim yok
- +1 yıl
Tamam canim
- +1 yıl
şu an iyiyim canım .
- +1 yıl
Birak bu ilaci dedi. Serum verdi.
+1 yılilacın vücuda adaptasyon süreci 1 ila 2 hafta arasında ve kişinin bünyesine göre değişmektedir. Rahatsızlığınızn boyutu dayanamayacak haldeyse acile ilacınız ile birlikte gidin
02 Yorumla- +1 yıl
Saglik sektöründemisin merak ettm
- +1 yıl
Amcam ben değil. Yanında dura dura kaptım üj bej birşeyler
+1 yılÖnemli bir şey olabilir ilacı yazan doktora başvur. Geçmiş olsun !
02 Yorumla- +1 yıl
Hastaneye gidip bir serum filanmi yesem napsam?
- +1 yıl
Bence gitmelisin geç olmadan
Komplikasyonlar kişiden kişiye değişir. İlacı bırakma, dayanman gerekiyor...
02 Yorumla- +1 yıl
Ya cok bulaniyo ama 😔😔
+1 yılyan etkisi işte dawdasa
12 Yorumla- +1 yıl
Evet malesef
- +1 yıl
şaka bir yana , yinede doktora danış güzel ablam. emin ol yani kötü birşey yapmayacagından
- Sağlık konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılEger rahatsizligini iyi ediyosa biraz dayan ya da birak
06 Yorumla- +1 yıl
Çok bulaniyo ama
- +1 yıl
Ne ilaci?
- +1 yıl
Antidepresan
- +1 yıl
Yaa :/ almazdim ben olaydim
- +1 yıl
Bugunde icmiycektim. Niye ictiysem
- +1 yıl
Icme bosver tatlis
Kus bence gecmis olsun
14 Yorumla- +1 yıl
Onuda beceremem ki hic
- +1 yıl
Hallettm canım cok saol
+1 yılilaç ne için bir de ismi nedir
12 Yorumla- +1 yıl
Brintellix 20 mg antidepresan
- +1 yıl
antidepresan ilaçlarında genellikle olur eğer ciddi anlamda oluyorsa doktoruna danışarak devam etmelisin yeni mi başladın ilaca? ilk başladığın zamanlarda olabilir ağır ilaçlar
Ablacim kötü olduysan hemen bırak
11 Yorumla- +1 yıl
Bugun ictigimede pisman oldum ztn
+1 yılYan etkilerinde bunlar yaziyo mu cano
03 Yorumla- +1 yıl
Evet. bulanti kusma ishal hepsi mevcut masallah
- +1 yıl
Ilacin yan etkilerine maruz kalmissin..
Kullanmayi birak..
Doktotla gorus.. kullanman gereken bir ilacsa eger..
Muadilini yazssn. Tabi hassasiyetlerine uygun olmali
Gecmis olsun canm - +1 yıl
Saol ttlm
+1 yılAğzına bir parmak at kolpaçino tavsiyesi
10 YorumlaDoktoruna basvur
11 Yorumla- +1 yıl
Pazartesi gidicem
Sağlık konusunda 808 cevap paylaştı. O ilacı içme, kuru ekmek ye o rahatlatır
015 Yorumla- +1 yıl
Ya bugun ictim bide. Pisman oldm
- +1 yıl
2 saat
- +1 yıl
Dun ictigimde bulanti 1 gun surdu. Yine oyle olurmu acaba
- +1 yıl
Antidepresan
- +1 yıl
Ay ben nasil sosyalim bir bilsen. Evde oturan biri hic degilim. 😃sureklo gezmelerdeyim. Zaten kullanma dedi doktor acile gittim. P. tesi kendi doktoruma gidicem. Bakalm o ne diycek
- +1 yıl
Yapilan samimiyetsizliklerden
- +1 yıl
Yapim aşamasında...😉
- +1 yıl
Heralde😉
ne ilaci panpa
12 Yorumla- +1 yıl
Antidepresan
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoktora tekrar git :/ yan etki yaptı diye söyle :(
010 Yorumla- +1 yıl
Cumartesi bugun ama.. pazartesi kendi doktorumu gorebilirim. Aimdi acile gidicem sanirim
Cevap sahibi+1 yılEn doğrusu doktora danışmak bu tip durumlarda. Kafana göre veya başkasının sözüne göre hareket etme
- +1 yıl
Dayan diyosn yani p. tesiye kdr😔😔
Cevap sahibi+1 yılŞimdilik acile git ama :(
- +1 yıl
Gidicem
Cevap sahibi+1 yılHala burdamısın sen? Hadi çık hadi
- +1 yıl
Daha iyiyim merak etme
Cevap sahibi+1 yılDaha da iyi ol :(
- +1 yıl
Olucam canım cok tesekkurler iyi yurek🖐😚
Cevap sahibi+1 yıl☺️☺️☺️
ben ilaci birakirdim
03 Yorumla- +1 yıl
Bugunde ictigime pisman oldm zaten
- +1 yıl
Evet yazio
gecmis olsun
00 Yorumla
+1 yılIcme
10 YorumlaYogurt ye kanks
10 Yorumla
Devamını Gör(11)
4 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım