Merhaba arkadaşlar, doktor majör depresyon teşhisi koymuştu ama aynı zamanda panik atak, Depersonalizasyon ve derealizasyon (yabancılaşma) yaşıyorum. vücudum etraf herşey yabancı geliyor. sanki uzun bir rüyada gibiyim. şu an yaşıyormuyum onu bile bilmiyorum. hayatı tam algılayamıyorum. dışarı çıkıp eve geliyorum sanki dışarıya hiç çıkmamış gibi oluyorum. o an beynimden silinip gidiyor. eski resimlerime bakıyorum sanki ölmüşüm de öyle bakıyor gibiyim. kafayı yemeden ve yaşamıma son vermeden kurtulmayı istiyorum. nasıl bir his bu Allah kimseye vermesin. çok kötü bir karanlığa düştüm. bunları yaşayıp kurtulan var mı? 2 aydır antidepresan kullanıyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yılhala burdaysan sana bişeyler sormak istiyorum abi bende yaşıyorum aynı durumu hatta bazen 10 dakika kadar sürüyor kendimi o esnada sanki ölücekmiş gibi hissediyorum aklımı yitirmişim gibi hissediyorum bir an gerçeklik algım kapanıyor ve kendi vücuduma bakıp bu el bu ayak kimin diyorum elimdeki telefonu atıp kendi telefonum nerde bu başkasının telefonu diyorum aynaya geçip bakıyorum bu ben değilim diyorum annem babam bana sesleniyor kim acaba bunlar niye sesleniyorlar diyorum her şeye yabancılaşıyorum adeta ve bir an kendimi rüyadaymış gibi tüm gördüklerim yalanmış gibi hissediyorum tüm bunlar 10 dakika kadar sürüyor ve sonra düzeliyor yıllardır süren depresyonum var ve şu an ilerlemiş durumda napıcam bilmiyorum
08 Yorumla- +1 yıl
Dostum öncelikle geçici bir şey olduğunu bil. Ben de çok ağır yaşadım ölümden döndüm. Kötü bir şey mi yaşadın kafanı bir şeylere mi taktın? Kendine güven cesaretli ol. Sevdiğin şeylere yönel. Özellikle spor yap her gün
Cevap sahibi+1 yılÖncelikle cevap verdiğin için çok teşekkür ederim abi nasıl atlatabildin peki ben nasıl atlatabilirim. Benide intihara itiyor böyle aynaya geçince kendimi tanımaz oldum elimdeki telefonun benim olduğunu bile unutur oldum babama bakıyorum babam olduğunu bildiğim halde bir yabancılaşma oluyor yukarda dediğim gibi bazen atak olarak geliyor 10 dk kadar sürüyor o ara aşırı can sıkıntısı bunalma yabancılaşma ve intihara meyillenme oluyor ve sonra geçiyor. Şu an bile aynı ama atak değil yani babamı tanıyorum kendimi tanıyorum ama yabancılaşma olduğunu hissediyorum mesela diyorum ya gördüğüm şeyler yaşadığım dünya gerçek değilse her şeyi ben kurguluyorsam diye soruyorum kendime. Atak halinde olduğu zamanda dahada ciddileşiyor ve intihara meyillenme oluyor Allahtan 10 dk sonra geçiyor. Valla abi yaşadım bişeyler çocukken çok şiddet baskı gördüm sonra kendim asosyal ve içe kapanık biriyim hep telefon başındayım hiç sosyal ortamım yok. Ve psikolojimi bozan şeylerde oldu yalnız biriyim ve güvendiğim dost bildiğim 2 kişiden kazık yedim moralim bozuldu uyku düzenim alt üst oldu o ara öyle geçti gitti zaman girdi araya biraz ve şu an dediğim sorunları yaşamaya başladım. Sevdiğim şeyler banyo yapmak telefonla oynamak film izlemek ve kahve içmek. Geçiyor değil mi yaşadığım şeylerden kurtulabilir miyim. Çünkü artık o kadar zorlu bir döneme girdim ki psikolojik olarak dün ne yediğimi unutuyorum daha önceden izlediğim filmleri izlememiş gibi hissediyorum bunadım sanki bilmiyorum korkuyorum çok
- +1 yıl
Öncelikle cesaretli ol korkma yeneceğini bil. Seni hastalığı yaşayanlar hariç kimse anlamaz. Anlatırsın basit bişeymiş gibi gelir. Bu beynin çökme durumudur, beyinin bize karşı oynadığı oyundur. Genelde kafaya çok taktığımız, üzüldüğümüz şeylerden dolayı beyin üzüntüden dolayı çöküyor. İlk olarak onları kafandan sil. Tamamen kendini mutlu etmeye odaklan. şu an yaşıyorsun merak etme bir süre sadece beynin bir karmaşa yaşıyor. Dediğim şeyleri uygula biraz zor olacak ama çabala. Uykunu düzene sok, her gün kesin olarak spor yap, sevdiğin şeyleri yap, hobi edin, hastalığı yeneceğim de ve bu tarz sayfalarda kesinlikle dolaşma araştırma daha fazla unut. Seni iyi hissettirecek kişilerle takıl.
Cevap sahibi+1 yılŞu an bile dünyadan kopuk gibiyim sanki yaşamıyor muşum gibi hissediyorum ataklanma dönemini en son 2 gün önce yaşadım ve 10 dk kadar sürdü şimdiyse atak yok sadece kendimi çok sersem şaşkın hissediyorum beynim çok donuk çalışmıyor gibi. Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim hepsini uygulayacağım moralimi bozan şeylerden uzak durup kendimi motive eden şeylerle uğraşıcam inşallah düzelirim fitnesse başlamayı düşünüyorum belki iyi gelir artık sokağa çıkmaya gezmeye de başladım hava alıyorum en azından beynim oksijensiz kalmasından iyidir inşallah atlatacağım teşekkür ederim yazdığın için
- +1 yıl
Geçti mi
En İyi Cevaplar
+1 yılbende ankisyete var. özellikle geçen yaz cehennemi yaşadım. kaç kere kardiyolojiye gittim, gastroentrelojiye gittm.. yok bir halt. tabi sorun psikolojik olunca zor oluyor herşey. psikyatristler psikologlar bu işlere para kazanma aracı olarak baktıgı için bir ilaç yazıp salıveriyorlar. panik atak sırasında bir çok şeye katlanabilirsn ama o depersonlizayon ve derealizasyon saçmalaıklarına katlanmak ve o sırada kendini kontrol etmek imkansızdır. imkansız diye şeyler de vardır maalesef. fakat,, artk bir yöntem keşfettm ki buna da beni yine bir yakn tanıdıgmz psikolog itti diyebilrm. olabildgnde mesgul olmak zorundasn. dış dünyayla. tabi ki tam olarak geçmeyecek ama beynini sürekli kendinden uzaklaştrman ve başka şeylerle uğraştrman lazm. hafifleyecektir. ilaç milaç içmeyn. bu şeylere ilaçlar hiç bişey yapmaz. uyuşturr o kadar. ama abartı olarak görmeyin ve herkesn başına gelebilecek şeylerdir. fakat zordur başetmek, biraz çaba harcamak gerekiyor o yüzden.
33 Yorumla- +1 yıl
şu an nasıl oldunuz
- 1 yıl
Furkan kanka en kötüsü yaşayıp yaşamadığını anlayamamak bu çok koyuyor bana… ne güzel hayatımı yaşıyordum ne bana ya
Majör depresyonun en bariz etkilerinden biridir. İlaçlar derin acı halini aldıktan sonra, geriye depresyonun posası kalır. O da insana, sanki plastik bir balonun içinde yaşıyormuş da, dünyaya temas edemiyormuş hissi verir.
Sadece ilaç kullanmakla yetinme, terapi al mutlaka. Aliyorsan sıkı sıkıya devam ettir. Biraz zaman alacak ama inan çok iyi gelecek.03 Yorumla- +1 yıl
peki siz yaşadınız mı? geçici bir şey mi bunlar. çalışmadığım için terapi alacak durumum yok şu an. sürekli spor yapıyorum
- +1 yıl
Kaç kez majör depresyon geçirdiğimi, tam olarak hatırlamıyorum, öyle diyeyim :) Sporu bırakma, sonuçta depresyonun biyolojik bir yanı da var. Spor, özellikle kardiyo serotonin salgısını düzene sokmakta çok işe yarıyor.
Geçici, sadece sabırlı ol. Terapi alamıyorsan, psikoloji ve kişisel gelişim kitaplarına bir göz atmanı tavsiye ederim. Özellikle Psikonet yayınları çok iyidir. Hatta direkt "İyi hissetmek" kitabıyla başlayabilirsin. - +1 yıl
Şu an nasilsiniz. Geçti mi
Sağlık konusunda 435 cevap paylaştı. Ben üniversitedeyken major depresyon ve dürtu kontrol bozukluğu tanısı kondu. Uzun süre kullandım bende antidepresan. Ilave olarak epilepsi hastaları için sakinleştirici niteliği olan tegratol adında bir ilaç kullanıyirdum. bir gun hepsini bir anda kestim. Kendi yöntemlerimi belirledim. Doğru insanlarla muhabbet ettim. Doğru bir şekilde doğru telkin ederse bir insan kendini başaramayacagı bişey yok onu anladım. Kendini telkin etmeyi öğren. Inşallah sende başarırsın.
30 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
3Cevap
Merhaba. Ben de ayni durumdan muzdaribim antidepresan tedavisi alsamda bir fayda göremiyorum kişiliğimi kaybetmiş gibiyim kendimi yaşadığımı hissetmiyorum bu çok acı verici bir his ama ben vucuduma yabancilaşma yaşamiyorum. siz nasilsiniz iyiye giden bir durum varmi?
05 Yorumla- +1 yıl
@dilooosss geçti mi
- +1 yıl
Ben o dönem 5-6 ay içerisinde düzelmiştim. Siz de durum nedir
- +1 yıl
@dilooosss şu an nasılsın
+1 yılAllah aşkına ne olur yardim edin bana acilll ağlıyorum sürekli okb vardi bende hastalıklardan korkuyordum daha sonra bir hastaliktan korktum ve kendimi hasta hissettim daha sonra onu atlattin simdi kendimi bir yabancı gibi hissediyorum etrafı hep yabanciliyorum zaman kavramini bilmiyorum kendimi toparliyamiyorum surekli konustugum insanlarla sanki ilk defa görüşyorum gibi hissediyorum hayatin bir amaci yokmus gibi dusuncelerim benim degilmis gibi hissediyorum
01 Yorumla- +1 yıl
şu an nasılsın yeni görüyorum mesajını
+1 yılbende aynı seyleri yasıyorum psikiyatri ve psikolog tedavisi alıyorum panik atak ve anksiyete hastasıyım ki bunada kaygı da katılıyor ilac kullanmama ragmen ara sıra eski kötü anılarımı hatırladıkca sanki gerceklikten kopmusum elimi sıkınca veya bir yerimi sıkınca hissetmeme duygusu bana denilen birseyi duyup yapamama duygusu ortaya cıktı çok olmuyor ama yinede her kötü hissettigimde oluyor bu nasıl gecer
01 Yorumla- 1 yıl
Lütfen cevap verin nasıl oldunuz
1 yılLütfen cevap verin antidepresan kullanmaya başladım ama sanki kullandıktan sonra daha çok yaşıyorum bu durumu. Ama çok ağır ataklar geçirdim sonrasında oldu
10 Yorumlamerhaba furkan atlatabildin mi nasıl başardın depersonaliasyondan muzdarip biriyim ben de kafayı yememe az kaldı
01 Yorumla- +1 yıl
Merhaba, uzun zamandır buraya bakamıyorum girdiğimde görmemişim sanırım kusura bakmayın. Benim o sıralar 5-6 ay içerisinde geçmişti. Bir süre Antidepresan kullandım spora başladım hastalık yokmuş gibi davranıp araştırmayı vs bıraktım. İlacı da bırakıp bir süre öyle devam ettim. Çok zor süreçti ama geçti çok şükür.
Deparsonalizasyon yaşıyorum rü ya da gibiyim sanki yaşayan ben değilim böyle yaşayıp bu durumu atlatan varsa yardımcı olabilir mi acaba bu durumdan nasıl kurtulabilirim
04 Yorumla- +1 yıl
@Nur1918 merheba kurtuldunuz mu?
- +1 yıl
@sometimeonesmile şöyle ki okul hayatım bitti son yılımda diplomamı alıcam yine çok şükür ama Allaha çok şükürler olsun ki her şey daha iyi elhamdulillah ilaçlarlar sevgi iyi geldi bana ve okuldan dolayı olan stresten dolayı okula gitmeme kararını verdik ve her şey daha iyiye gitti çok şükür
- 1 yıl
@Nur1918 Nur lütfen bana da cevap ver nasıl geçti ilaç mı kullandın
Bana özelden yazarsanız nasıl başladı ve ne durumlarda şiddetini arttırıyor destek verelim birbirimize
015 Yorumla- +1 yıl
ben kurtulalı bayağı uzun zaman oldu. 3-4 sene oldu sanırım
- +1 yıl
Merheba depersonalizasyon hala yaşıyormusunuz?
- +1 yıl
Sizde gecti mi bu durum?
- +1 yıl
Merhaba yazar mısınız biraz sohbet edelim
- +1 yıl
@Karpuzzzzzzzzzzz neden
- +1 yıl
@sometimeonesmile ben sıkıntılı yanının geçtiğini düşünüyorum da rüyaymış hissi var da artık böyle çok daha iyi olduğuna karar verdim aslında yıl boyu bu olayla uğraşmadım kelimesi bile aklımdan geçmedi yeni kişiliğim gibi oldu bu soğukkanlı gamsız ve rahat birisi oldum anksiyeteli bir tarafım yok az duygu hissettiğim için çok iyi ve mantıklı kararlar veriyorum hatta aklı olan duyguarıyla bu kadar da muhattaba almaz demek isterim daha normalleşiyorsun o zaman siteye 1 yıl sonra girince gördüm sağol sorduğun için konuşmak istersen mesaj at
- +1 yıl
Merhaba bu durumu atlattiniz mi şu an bende yaşıyorum dp dr yi
- +1 yıl
@öylebiriiisii durum nedir atlatabildin mi? Benim geçeli çok oldu
- +1 yıl
1 senedir ayni :( ne yapa bilirim gecmesi icin? sizde nekadar surdu?
- +1 yıl
@sometimeonesmile doktorun verdiği ilaçları kullanmıştır bir kaç ay kadar. sonra spor yaptım kafamdan üzüldüğüm şeyleri sildim, güçlü olmaya yeneceğime inandım. bir süre sonra yavaş yavaş geçti. sizde şu an hangi durumlar var?
- +1 yıl
Dünyayı bir sis perdesinin arkasından izliyorum sanki, biyere gidip geliyorum sanki seneler önce yaşamışım gibi geliyor o olayı, ve ek olarak aşırı derece sersemlik ve yorgunluk var, spor yaptıgım zaman da artıyor bu gerilim daha kötü hiss ediyorum o yüzden spor da yapamıyorum, size hangi ilaçları verdi doktor?
- +1 yıl
@sometimeonesmile citoles diye bir antidepresan vermişti. hemen düzelmez kendini zorlaman lazım. günlük belli saatlerde spor yapmaya çalış zamanla geçer. yaşayan bilir kanserden beterdir o anki ruh hali. ama eninde sonunda geçiy
- +1 yıl
geçiyor. tabi senin mücadele
- +1 yıl
klavye biraz sorunlu yazmadan yorumlar gidiyor. senin mücadelene bağlı durum. ne kadar kendini iyi hissetmeye çalışırsan o kadar çabuk geçer.
Merhaba lütfen iletişime geçebilir misiniz ben de aynı şeyleri yaşıyorum artık dayanamıyorum kurtuldunuz mu
00 YorumlaYıllardır antidepresan kullanıyorum bende aynısını yaşıyorum siz nasıl oldunuz?
00 YorumlaDepersonalizasyon ve derealizasyon baş edebilen var mı kafayı yemek üzereyim sanki
09 Yorumla- +1 yıl
Ben baş etmiyorum direk sana da önerim bu olur kendinle çok ilgilenme yavaş yavaş bırak kendini işine ve ya başka bir şeye ver hem bence o kadar da kötü değil bir bakıma millet strese girince sivilce çıkarıp kurdeşen dökerken sen kopuk hissediyorsun sadece beynin kendini rahatlatma şekli gibi bir şey oldu benim için bu anladığım olay şu senin çektiğin yükü acıyı başkasına aitmiş hissiyatı veriyor bu his ve böylelikle rahatlık veriyor ben bunu anladım
- +1 yıl
merhaba siz iyileştijiz mi
- +1 yıl
- +1 yıl
@sometimeonesmile 1-1,5 yıl sürdü tedavi alıyordum 1 yıl öncebırakmıştım ilaçları sebebiyse psikyatrlar pek ilgi göstermiyordu daha doğrusu ya kafa sallar ya da ikna etmeye çalışırlardı senin böyle bir hastalığın yok diye belki de sadece türkiye de böyledir diye düşündüm de galiba yabancılarda da pek uğraşılmamış bu konu biraz baktım fiiliyatta bununla ilgili pek iş görür bir tıbbi çözüm de bulamamıştım kendimi sosyal hayat gelecek ve finansa yordum kafamı evde oturma aşını olduysan hele hiç durma bile dış hayatla ilgilen panikatak benzeri duygu yaşıyorsan evet bi durup düşün de çok da itibar etme çok iyi hissediyorsun diye iyi durumda olmayabilirsin, çok kötü hissediyorsan da kötü durumda olmayabilirsin duygular ve hisler gerçeği yansıtacak diye bir durum yok bir süre sonra bilinçaltındaki zararlı imgeler yok olacaktır muhattap bulamayınca , uygulanmayan bilgiyi nasıl unutuyorsan, bu da öyledir
- +1 yıl
- +1 yıl
@sometimeonesmile ben de dikkat dağınıklığı için concerta alıyordum onun belli bir süre sonra dozu yetersiz geldi ve yavaştan bıraktım ancak doktorla birlikte vakit bulamıyınca concertanın etkisini azaltan bi depresan vardı risperdal diye onunla birlikte doz uyuşmadı heralde bi garipleşmiştim o zamanlar ilaç değil de agresifleştiren tuhaf bir uyuşturucunun etkilerini üzerimde görüyor gibiydim eski işlevi de daha azdı hatta iş görmediğini düşünen doktor dideral verdi onun yerine koşu yapamaz oldum cahil cahil herifleri doktor yapıyorlar o ilaçtan dolayı bayıldım ve kalp çarpıntısı da yaşadım . Bana bıraksan ilaç mevzunda çok şey yaşadım şart olmadıkça ilaçları kullanma taraftarı değilim kendi hayat deneyimim tamamen seni yanlış yönlendirmek istemem .
- +1 yıl
@sometimeonesmile yani anksiyete bozukluğu olarak da geçiyor fakat adam akıllı yerli ya da yabancı yeni bir deney araştırma sonucunda makale bulursan özelden at lütfen ben araştırmayı 1 sene önce bıraktım ama belki de bu kimyasallar beynimizde bir bölümü yok ediyordu kim bilir ya da ilaçlarla uyuşturucularla bu duruma gelmek anksiyeteyle gelmekten farklı bir durum farklı bir hastalıktır ve psikiyatriyle ilgisi yoktur nörolojiktir.
Hala yaşayan var mı?
01 Yorumla- +1 yıl
Var da hala yaşıyo (öl) musun ki
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı