Arkadaşlar geğirmenin mideyi genişlettiğini ve kilo aldırdığını biliyoruz. Peki gaz çıkarmak, gaz çıkararak kilo kaybı mı oluyor yoksa yine midemiz mi genişliyor?
Gaz çıkarmak zayıflatır mı?
Arkadaşlar geğirmenin mideyi genişlettiğini ve kilo aldırdığını biliyoruz. Peki gaz çıkarmak, gaz çıkararak kilo kaybı mı oluyor yoksa yine midemiz mi genişliyor?
Gaz çıkarmak zayıflatır mı?
evet harward universitesinde yapilan deneylere gore gegirmek mide genisletiyor, gaz cikarmak da kilo verdiriyo. 100 denek bir odada devamli gegirtilmek suretiyle diger bir 100 denek de osurtulmak suretiyle yapilan aratirmalarda bir gun boyunca gegiren deneklerin hepsinin tosuncuk gibi odadan ciktiklari, osuran deneklerden de metan gazindan zehirlenmeyip hayatta kalanlarin sifir beden ciktiklari gozlemlenmistir. wikipedia bilgisi
Bende böyle birsey okudum. Diğer yorumlara bakılırsa insanlar pek bilgisiz :/
cahillik diz boyu naparsin. faydali seylerle ilgilenmez ki insanlarimiz! ingilizi amerikalisi onemsiyor boyle seyleri...
Lütfen bu yorumumu okuyun. Cshil cahil konusuyorsunuz. İnsanların etrafında gaz çıkaracak değilim tabiki. Kendi cahil beyninzle değil, bilimsel şryleri biliyosanız cevap verin.
iyi de bana neden kiziyorsun, harvard universitesini ayagina getirdim hala mutlu olmadin ?!?!?!
Sana kızmadım bebeğim.
tamam buna sevindim. bilim dunyasi buyuk hayal kirikligi yasadi bir an icin
Gaz çıkarmanın kilo vermeye bilimsel olarak kanıtlanmış bir ispatı yok. Bilimsel bir kanıtı olmadığı gibi düşününce de çok mantıklı gelmiyor. Kilo almak ve kilo vermek tek bir duruma bağlı olmuyor. Bu süreçlerde etkili olan çok sayıda faktör var.
Gaz çıkarmak, sindirim sisteminin doğal bir işlevi olsa bile kilo vermeyle doğrudan bir ilişkisi yok. Hafif hissetmekten kaynaklı zayıflattığını düşünen kişiler var ancak bu durumun bilimsel bir çalışmayla kanıtı yok. Kilo vermeyi sağlayan şey, kalori açığı oluşturarak fazla kalori yakmakla gerçekleşiyor. Sindirim sisteminin kalori yakma sürecinde gaz çıkarma doğrudan etkili olmadığı için kilo verdirmiyor. Ancak gaz çıkarmak, sindirim sisteminin çalıştığının bir belirtisi.
Alınan kaloriden daha fazla kalori yakmak kilo vermeyi yani zayıflamayı sağlıyor. Beslenme alışkanlıkları, egzersiz rutinleri, uyku düzeni ve metabolizma kilo vermeyi etkiler. Bu saydığım kriterler kişiden kişiye değiştiği için herkesin kilo verme ve alma süreci aynı olmuyor.
Cevap
14Cevap
Gaz çıkarmak kilo verdiyseydi herkes tığ gibi olurdu
Yaa osur osur ipe diz gibi bir yorum yapmaz geldi içimden , osurmakla kalorimi yakılır :))
şimdi burda evet dersek osurucaksın bol bol çevrendekilere yazık dimi :D o yuzden oyle bısı olamaz o zaman 200 kıloluk ınsanlardakı gaz kımsede yok 1 gecede iğne ipliğe dönerler :D
gaz değilde büyüğünü yaparsan kilo verirsin panpa :)
Yeni teori üretmeyen bea. Ortalık göz gözü görmez şimdi
Gaz çıkarmanın 57 kalori yaktığını bir yerde okumuştum
İçinde ne kadar biriktirdiğine bağlı. 🤣
la g.tünüzden element uydurmayın la
sıçarsan tığ gibi olursun.
Burunda mandalla gezdirmeyin adamı :)
Sen yap azimle osuran taşı deler aggdss
osuruktan teyyare sizinkisi :D
Senin kurduğun mantığa ne denir bilemedim şuan.
Cahil misin gerizekalı?
seviyesiz bir ergensin sanırım
evet saldıkça vücut hafifliyor
:) fatal error
çok iticiii!
hayır verdirmez
alakası yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?