Yüz yağlanınca yıkamak gerekiyor mu?

arkadaşlar şimdi benim kafamda cilt yağlanması ile ilgili deli sorular var mesela halk arasında cildi yağlı olan bir insan pis gözüküyor. ama biraz araştırdım cildi günde 3-4 defa yıkamak yağ bezlerini uyardığı için sebum salgısını artıracak ve daha fazla yağlı bir cilt olacak falan yazıyor hakkaten doğru. yüzümü soğuk suyla yıkıyorum yarm saat geçmeden yeniden yağdan parlıyor hale geliyor. bir kaynakta okudum cilt kendini dış etkenlere karşı korumaya aldığı için sebum denen yağ salgısını artırdığı yazıyor. bu sayede ciltte nem kaybı engellenmiş oluyormuş ve yüz derisindeki bakteri ve mantarların üremesi engelleniyomuş. eee o zaman bizler neden cildimizdeki yağ gitsin diye yıkıyoruz? bunun mantıklı bir açıklamasını bilen var mı? şahsen t bölgesi yağlı bir cildim var ve ne kadar da yıkasam da fayda etmiyor hızlıca yeniden yağlanıyor. ayrıca yıkadıktan sonra cilt gözenekleri iyice açılıyor iğrenç bir görüntü oluşuyor. yağlıyken gözeneklerim çok sıkı ve gergin duruyor.
Güncellemeler
+1 yıl
arkadaşlar özetliyorum anlatamadım galiba:
Cildimi ne kadar yıkasan da yarm saat geçmeden yeniden yağ basıyor vücut cilde. ciltteki yağın su kaybını engellediği belirtiliyor. ayrıca ciltteki yağlanma cilt derisindeki mantar ve bakterilerin üreme koşulunu engelliyor. Bu saydıklarıma göre sence çelişkili bir durum değil mi yağlı cilterde sürekli yüz yıkamak? zaten yıkasan da aradan yarım saat geçmeden cilt derisi yeniden yağlanıyor.
Güncellemeler
+1 yıl
Bağırsaklarda mantar varsa yağlanma olur demiş bir adam. ne kadar doğru acaba arkadaşlar?
Yüz yağlanınca yıkamak gerekiyor mu?