Dex forte isminde bir ilaç verdi doktor diş ağrım için. "Günde 1 defa" yazıyor ama ben onu okumayıp dişim her ağrıdığında içtim. Midemde yanma ve nefes darlığı oldu. Sanki sırtımda da bir baskı varmış gibi. Kötü bir durum olur mu? Ne zamana geçer dex forte ilacın yan etkisi?dex forte
Dex Forte ilacın yan etkileri nelerdir, ne zaman geçer?
Dex Forte ilacının yan etkilerini direkt olarak yaşamışsın. Ben öğrenmek isteyenler için Dex Forte yan etkilerini belirtmek istiyorum:
- karın ağrısı, - nefes almadan güçlük, - kurdeşen, - yüz, dudak, boğaz ve dilde şişlik, - mide bulantısı, - hazımsızlık, - ishal. Dex Forte yan etkilerinden bir veya birkaçını yaşadığın anda zaman kaybetmeden doktora görünmelisin ve ilacı kullanmayı bırakmalısın. Aynı zamanda bu yan etkilerin ortaya çıkma sebebini de doktora danışmalı ve mide, bağırsak, karaciğer gibi iç organlarında bu ilaca yan etki oluşturacak problemlerin olup olmadığını kontrol ettirmelisin.
Çoğu ilaçta gördüğün yan etkileri yaşamışsın, o anda yapılması gereken ilk ve en önemli şey; en yakın sağlık kuruluşuna gitmek olmalıdır. Geçmesini beklememelisin.
DEX-FORTE ilacı kullandıktan sonra karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi alerjik belirtilerden herhangi biri ortaya çıktığında; hiç vakit kaybetmeden hekime haber verilmeli ve bir sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Mide bulantısı, kusma, karın ağrısı, hazımsızlık ve ishal DEX-FORTE‘un yan etkisi olarak görülebilir.
3 kere ise sıkıntı olmaz. Ama ilacın bir tanesi bile sana çok yan etki göstermiş bile olabilir, o yüzden 3 tane içmek senin için problem olabilir. Eğer şikayetlerin hayati değilse, örneğin nefisin kesildiğinde gerçekten 1-2 saniye bile olsa oksijen alımı yapamadığını düşünüyorsan derhal acile git. Eğer değil diyorsan ve yan etkilerin 10-12 saat gibi çoğunluğu azalmadıysa o zaman git doktora.
En İyi Cevaplar