menisküs yırtıgı olan yürüyebilir mi dizini kırabilir mi
bir de menisküs agrısı nasıl olur şiddet derecesi nedir
bir de menisküs agrısı nasıl olur şiddet derecesi nedir
Yani bildiğim şeyleri açıklayabilir,tabi sonuna kadar okuman gerekir.. :)
Vücudumuzda uyluk kemiği ile bacak (ti-bia) kemiklerinin birlikte meydana getirdiği ekleme diz eklemi denir. Çok kuvvetli ve sağlam bağlardan yapılmış olmasına karşılık taşıdığı yükün fazlalığı ve çalışması esnasında uğradığı gerilimlerin çokluğu sebebi ile özellikle sporcularda önemli tehlikelerle karşılaşan bir eklemdir. Diz de dirsek gibi tek eksenli bir eklemdir.
Femur ile tibia arasında sağ ve solda iki yarım ay şeklinde menisk denen bir kıkırdak bulunur. Eklem bir kapsül ile çevrilmiş iç ve dış kapsül ligamentleri ve çapraz ligament denen bağlarla kuvvetlendirilmiştir. Diz tam açıkken bu çapraz bağlar en gergin durumda bulunurlar. Önde patella bağı denen bağ, kalçanın dört başlı kasının diz önünden geçen ve tibia’ya yapışan kirişidir. Patella denilen diz kapağı kemiği ise bu kiriş içinde yer alan susamsı (sesamoid) bir kemiktir. Bu kiriş dizin bükülme halinde iken gerilir.
HAHaa iyi ki varsın google
Dini kırarken veya yürürken ağrı saplanır, bir süre sonra da toplar kendini. Ama en yöntemi film çektirmek emmolu, geçmiş ola.
şu an ben çekiyorum 1 hafta oldu çok pis bişey yürüyesin gelmiyor. Yarin film cektiricem ama eski saglikli halime gelebilirmiyim normal bir insana donebilirmiyim tecrübeli arkadaşlardan yorumlarini bekliyorum lütfen. Spor salonuna yazilsam mesela 6 ay sonra normal hareketlerini yapabilirmiyim
Nasıl oldun? Düzeldin mi?
yırtığın derecesine göre ağrı değişir öyle devamlı bir ağrı olmuyor
kendini az da olsa yenileyebiliyormuş 2 3 yıl önce benimde dizim ağrıyordu doktor menisküs demişti 3 4 ay dediklerini yaptık (sargı,sprey krem) geçti
Cevap
1Cevap
menüsküs ağrı verir ama yürüme şikayeti yapmaz senelerce ameliyat olmazsan o ayrı. hafif olan var onun egzersizi var ama ağırsa benim gibi operasyon şart. gözünde büyütme ama tedaviyi aksatma.
Top oynamadığın sürece menisküs sıkıntı vermez.
İlk defa senden duydum.İsmine bakılacak olursa baya ağrısı var gibi ye benziyor.
Bkz(Düz mantık)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Evet yürür, ama nasıl yürür? :)
Menisküs Tedavisi, şekline ve derecesine göre fizik tedavi veya cerrahi tedavi ile çözülen bir problemdir. Detaylı menisküs yazımızı buradan okuyabilirsiniz: Menisküs Tedavisi
Menisküs ne işe yarar?
Dizin lateral ve medialinde bulunan bu yapının en önemli görevi tibiofemoral eklem uyumluluğunu artırarak diz eklemi aracılığı ile iletilen yüke bağlı olarak eklem kıkırdağı üzerindeki stresi almaktır.
Menisküs yırtığı nasıl olabilir?
•Travma sonucu yırtıklar (daha çok genç sporcularda).
•Kireçlenmeye bağlı yırtıklar (yaşlı hastalarda).
•En sık oluş mekanizması ayak yerde sabit iken vücudun diz üzerinde dönmesi şeklindedir.
•Arabaya iniş binişler sırasında yerde kalan ayak.
•Topa vole vururken yere basan ayak.