Hani şu limonlu grip ilacı olan Taylot. Limonata gibi içiyorum, bir de uykusuzluk için içiyorum. Babaannem böbreklerine zarar vereceksin diyor, çok uyutuyor ya da bir garibim işte ama anlatamıyorum. Bazen peş peşe içtiğimde oluyor. Acaba Taylot ne kadar içilmesi gerekir? Hata mı ediyorum?taylot (tylol hot)
Çok fazla Taylot (Tylol Hot) içiyorum, zararı var mı? Taylot ne kadar kullanılmalı?
Önce Taylot (Tylol Hot) ne işe yarar ondan bahsedeyim:
- İçerisindeki parasetamol sayesinde ateş düşürür, ağrıları keser, - Üst solunum yolu enfeksiyonlarını hafifletip alerjik reaksiyon varsa onları azaltır, - Nezle, grip, soğuk algınlığı gibi virütik durumlarda vücut direncini artırır, - Burun akıntısı, öksürük gibi durumlarda vücudu rahatlatıp iyileşmeyi kolaylaştırır.
Taylot (Tylol Hot) ne kadar kullanılmalıdır?
Taylot ne kadar kullanılır, günde kaç kez ve kaç poşet içilmeli diye merak ediyorsanız hemen söyleyeyim, zira miktarı içeriğinden ötürü önemlidir:
- Taylot günde 4 poşeti asla geçmemelidir. - 12 yaş altı çocukların kullanması uygun değildir. - 12 yaş üstü çocuklar ve yetişkinler için ise iki ilaç arasında en az 6 saat olmalıdır. Bu da, günde 2-3 kez kullanmaya müsaade eder yani Taylot ne kadar kullanılır sorusunun cevabı 4'ten azdır.
Taylot :) Şu an hafif kafam dumanlı tıp öğrencisiyim ama yardım edeceğim, tylol hot o :) Soğuk algınlığı için bir ilaç ve vücudunda bol bol şu beyaz yuvarlardan üretiyor. Sonra virüslerle pata küte giriyorlar hani ufakken bademcikler şişer ya onun nedeni mikrop girmesin diyeydi, bu da aynı. Artınca da haliyle uyku yapar, zararı karaciğere çünkü kimyasal. Bugün bir şey olmaz, bundan 10 sene sonra karaciğer olur araciğer :) İyi geceler dilerim mutlu sağlıklı yıllar.
Tylol Hot gazoz değildir. İçindeki etken madde, aferin isimli çok kuvvetli ilaçla aynıdır ve ağır bir ilaçtır, hiç tavsiye etmem Böbrek, karaciğer vs bunları iflas ettirir devamında. Babaannen haklı yani, gazoz değil bu dediğim gibi, çok sert bir ilaç. Şimdi değil sonra görürsün zararını. Birden bire iç organların iflas ederse organ yetmezliğinden ölebilirsin bile.
3
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
bırakiyim mi acil :/ bakın yani 3 4 saat arayla tekrar içtim :(
kimse bu ilacı gazoz gibi içeceğini tahmin etmemiştir bence.. o değil de, üç beş sene sonra diyalize mahkum olabilirsin ya da karaciğer yetmezliğinden ölebilrisin.. doktora görün acilen, durumu anlat.. iç organlarının iflas etmemesi için önlem alsınlar.. yoksa inan bana çok üzülürsün.. iç organ iflası insanı öldürür süründüre süründüre.. ateşle oynuyorsun.. bir daha kullanma o ilacı asla.. git bimden limonlu toz içecek al.. aynı tadı zaten.
Geçmiş olsun. Günde en fazla 3-4 defa içilir, Her şeyin fazlasının zararlı olduğundan süreklilik haline getirmeyiniz. Soğuk algınlığı için. Vücuda direnç kazandıran, bağışıklık sistemini güçlendiren, soğuk algınlığına, boğaz ağrılarına ve iltihaplanmasına karşı oldukça faydalı olan limon macunu
Malzemeler: 1 kg limon, 250 gr ceviz, 3-4 dal fesleğen, 9-10 adet karanfil, arzuya göre bir miktar bal.
Hazırlanışı: Limonları kabukları ile sirkeli suda bekletin. Sirkeli suda beklettikten sonra bol su ile yıkayın. Kabukları ve çekirdekleri ile mutfak robotuna atın ve püre haline getirin. Bu arada ceviz ile karanfilleri de havanda dövüp toz hale getirin. Cam kavanoz içerisinde malzemeleri birleştirin. Üzerine fesleğenleri de ekleyin. Buzdolabında muhafaza edin. İsterseniz fesleğenleri macuna aromasını kattıktan sonra alabilirsiniz.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Tylol Hot, ateş düşürücü ve ağrı kesici olarak soğuk algınlığında kullanılır. Vücut direncini arttırıp bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastayı şikayetlerinden arındırıp rahatlatır.
6 saatte bir olmak üzere günde 4 dozdan fazla içilmemelidir. Sürekli ve aşırı dozda kullanımlar iç organlarda tahribata sebep olabilir.
Bildiğim kadarıyla içinde psödoefedrin bulunuyor yüzde 50 den fazla, metamfetaminde psödoefedrin ya da efedrinin işlenmiş halidir ve en zararlı uyuşturucudur o yüzden çok içmek zararlı olabilir
En İyi Cevaplar