Daha önce deterjan kokusundan zehirlenme tarzı bir problem yaşayan var mı, deterjan zehirlenmesine ne iyi gelir, lütfen yardımcı olur musunuz?
deterjan zehirlenmesiBen öğrenciyim dün gece çamaşır suyu ve deterjanı karıştırıp temizlik yaptım. O sırada ağız yoluyla iki üç kere garip bir koku çektim ciğerlerime. Bir anda öksürük başladı ve kendimi dışarı attım hemen temiz hava almaya başladım, fakat boğazımdaki yanma geçmedi bir türlü. Sonra hastaneye gittim ve solunum cihazına bağladılar, fakat bir fayda etmedi. Doktor 3-4 gün bu öksürük falan devam eder dedi, taburcu oldum. Sabahleyin göğüs hastalıklarına gittim, öksürük ve boğazımdaki kaşıntı devam ediyordu. Doktor şurup falan yazdı fakat öksürük devam ediyor, ciğerlerim ağrımaya başladı, ben de korkmaya başladım.
Çamaşır suyu evin dezenfekte edilmesinde önde gelen savaşçılarından biri olsa da, aynı zamanda yanlış kullanımla silahını bize doğrultan bir düşmana dönüşebilir. Evimiz temiz olsun derken sağlığımızdan olmayalım aman dikkat!!!
Öncelikle sana temizlik esnasında neler yapılmamalı onu bir maddeler halinde ileteyim;
Çamaşır suyunu diğer deterjanlar ile kesinlikle karıştırmayın. (Tuz ruhu, Aspirin leke çıkarıcı, toz deterjan, yüzey temizleyici vs)
Banyo gibi yüzeyleri temizlerken çamaşır suyu kullandıktan iyice durulayıp sonraki temizlik malzemesini kullanmakta fayda var.
Temizlik yaparken kapıyı kapalı tutmayın ve çocuk varsa yanınızdan uzaklaştırın. Çocukların bünyesi zayıf olduğu için kimyasal kokudan daha çok etkileneceklerdir.
İşiniz uzun sürecek ise 10 dakikada bir temiz hava almak için bulunduğunuz yeri terk edin.
Temizliğe başlamadan önce lütfen maske takmayı unutmayın!!!
Deterjan kokusundan zehirlenme nedir, deterjan zehirlenmesine ne iyi gelir?
Eğer deterjan kokusundan zehirlenmeye ne iyi gelir diye arıyorsanız size hemen yapmanız gerekenleri yazıyorum. Fakat öncelikle hemen yardım çağırmanız gerektiğini hatırlatmak isterim.
Zehirlendiginizi hissettiğiniz anda hemen bulunduğunuz ortamdan çıkın.
Kusmaya çalışmayın çünkü bu boğazınızi daha çok tahriş eder.
Bol su içmeye çalışın.
Evde varsa yoğurt yiyin biliyorsunuz zehirlenme vakalarında yoğurt vücutta ki kimyasalları temizlemeye birebir.
deterjan kokusundan zehirlenme durumunda yoğurt
Vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna gidin.
Zehirlenme sonucu boğazda oluşan tahriş kolay geçmez sakinliğinizi koruyup dotorunuzun verdiği ilacı kullanmaya devam edin.
Çamaşır suyunu herşeyle karıştırmayın tuz ruhu gibi maddeler zehirler
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
çamaşır suyu diğer temizleyicilerle asla reaksiyona sokulmamalıdır özellikle kezzap ve tuz ruh aklınızda olsun kapalı yerde bayılırsınız bile size kimse ulaşamaz allah korusun ben işyerinin wc sine büyük varil bidondan kezzap türevi birşey döktüm üzerine birde çamaşır suyu allahtan bünye sağlam 1 hafta öksürdüm tam bu işler çok tehlikeli dikkat etmek gerek
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
peki öksürüğünüz geçti mi tam olarak ne oldu? çünkü boğazımda devamlı bir kaşıntı ve öksürme ihtiyacı var ne dedi? göğüsümde bir kaşıntı var gibi. rahatsız edici.
geçti ama bir süre yemeklerden bile farklı tat aldım içeride bir tahriş söz konusu o kaşıntı ve yanma ondan asla açıktan solumamak gerek karışınca resmen zehir oluyor boğazını sürekli mentol şekeri ile ıslak tut kurutma sakın yoğurt ayran çok tüket o zehri atmak vücut için uzun sürüryor