Bir çok deterjan markalarının üzerinde kireç önleyici maddeler içerir yazısına rast geliyoruz. Peki deterjanların içindeki bu maddeler sudaki kireci makinenizi korumaya yetecek kadar yumuşatır mı yoksa her yıkamada gereken miktarda Calgon kullanmalıyız?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSudaki kireci önleyici maddeler hepsinde var. Suyun kireç oranı arttıkça bunlar zayıf kalır. Ancak, sudaki kirecin bir makinayı tamamen bozabilmesi için en az 5 yıl boyunca aralıksız kireç yüklenimi gerekir. Bu sebeple özellikle kireç sökücü kullanımına gerek yok diye düşünüyorum.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÇamaşır deterjanlarında zaten kireç önleyici içerik var. Ayrıca istenilirse çamaşır sodası da kullanılabilir.
12 Yorumla- +1 yıl
Eig için teşekkür ederim son eigm
- +1 yıl
Kimi takip etsem gidiyor siteden ben kimseyi takip etmesem mi acaba
+1 yılCalgon h av bir halta yramiyor herbyikmada kullanirduk makinenin pompsi bozuldu 1 hafta evvel bi degistirdi kuzen pompayi 4 avuç kireç döküldü içinde 1 kilo gelir gecerde belkit ki 2 sene evvel son gene pompa degismisti 2 senelik kireç bu dedigim surekli kireç bagliyor
13 Yorumla- +1 yıl
Dicegim oki suyun çok kirecliyse cesme suyun naparsan yap o makine kireç bağlıyor kuzen öyle dedi kireç tutmayan makine yok dedi suyun hazır su gibi olur da yumusak kirecsiz cesme suyun o zaman kireç olmuyor
- +1 yıl
Birde makinenin ilacı 2 litre elma sirkesini bosalt deterjan bolumunden en yuksek devirde isida boş calistir o iyi geliyormuş kuzen dedi onuda makime isiyle uğraşıyor meslehi
- +1 yıl
3 ayda bir ama
+1 yılÇamaşır sodası etkili içinde kireç önleyici var.
11 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
6Cevap
bence kireç önleyiciye hiç gerek yok...
iki sebepten;
çalışan bir makina sürtünmeden dolayı çalışan kısımlar kireç tutmaz... diyelimki kireç tuttu sadece rezistan değiştirerek problemi çözersiniz...
masrafı en fazla 2-3 kutu kireç çözücü parası kadar...
diğer sebepte ; her detarjanda kireç çöücü bulunur...10 Yorumla
+1 yıldeterjanların kireç önleyici gibi bir özellikleri olduğunu sanmıyorum
eğer öyle olsaydı kireç çözücü diye bir şey olmazdı
deterjanlar elbiselere nüfuz ederken kireç önleyiciler makineye etki eder10 Yorumla
+1 yılBende cihaz var kireci süzup makineye veriyor. Ne kadar yarar bilmem.
10 Yorumla
+1 yılDetarjan içerisine bir miktar sirke koy
10 Yorumla
+1 yılkaliteli olanlarda var
10 Yorumla
+1 yılHic bilmiyorum
10 Yorumla
+1 yılKimyageremi benziyoz
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl@seloztas sence?
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çamaşır Yıkama Sırları > Sorular > Çamaşır deterjanlarında sudaki kireci önleyici maddeler var mıdır, etkili midir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar