- Çamaşır Yıkama Sırları konusunda 647 cevap paylaştı.
+1 yılEğri oturup doğru konuşmak gerekirse gadası. Fabrikasyon her ürünün hem insan sağlığı açısından, hemde kullanılan ürünler üzerinde zamanla zararı vardır. Az ve öz kullanmak gerekiyor.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Merhaba,
Çamaşır yumuşatıcı çamaşırların güzel kokması düşüncesiyle kullanılan ama bunun haricinde çamaşırların makinada yıkanırken yıpranmasını önleyen bir temizlik ürünüdür. Hadi bakalım lafı çok uzatmadan yumuşatıcı ne işe yaradığını ve faydalarını öğrenelim. Ayrıca çamaşır yumuşatıcı kullanmanın eksi yönüne de bakalım.
.. Çamaşır yumuşatıcı ne işe yarar ve faydaları nelerdir?
- Giysilerin ömrünü uzatmanın en kolay yollarından biri de yumuşatıcı kullanmaktır. Yumuşatıcının dokusunun diğer deterjan ve türevi ürünlerden farklı bir dokusu olduğunu hepiniz bilirsiniz. Hani daha kaygan, ipek gibi bir dokusu var gibi. İşte bu ipeksi doku yıkamada daha az sürtünme olmasına yardımcı oluyor ve bu sayede de çamaşırlar daha az aşınıp ve yıpranıyor.
- Yumuşatıcı sayesinde giysilerin deforme olma olasılığı daha aza iner. En sevdiğiniz kazağın kocaman olmasını veya en sevdiğiniz tişörtün kısalmasını bu şekilde yani yumuşatıcı ile engellemek mümkün. Dokusu ile çamaşırların kendi formlarında kalmasına yardımcı oluyor.
- Çamaşırlarınızın renklerini korumanın bir yolu da yumuşatıcı kullanmak. Canlı renkler yumuşatıcı ile korunabilir. Siyahlar ve renkliler olması gereken canlılıkta oluyor. Ayrıca beyazların sararmasını en aza indiriyor.
- Giysilerinizdeki tüylenmeyi önlemek de faydalarından biri. Tüylenme özellikle kazak ve polar giysilerde olur. Giysilerin yepyeni kalmasını sağlayan yumuşatıcı sayesinde kazaklarınızın üzerinden tüy toplamak zorunda kalmazsınız. Bence en iyi faydalarından biri de bu 😀
- Daha kolay ütülenen çamaşırlara kavuşmak istiyorsanız yumuşatıcı kullanmayı ihmal etmeyin. Yumuşatıcı sayesinde dokusu iyi şekil almaya meyilli çamaşırlar olur ve kolayca ütülenir.
Ee faydaları nelerdir ve ne işe yarar kısmını iyice açıkladım. Şimdi de sırada minicik bir zararlarını açıklamakta.Yumuşatıcı kullanmanın zararları nelerdir?
- Her şeyden önce o bir kimyasal ürün. Bu başlı başına bir zarar.
- Alerji yapabilir. Ki buna siz ve doktor karar verir.
- Giysilerde kalıntı bırakabilir.
- Giysilerde leke bırakabilir.

... Benim bildiklerim bunlar. Bunların dışında şunu söylemek istiyorum; şahsen ben çamaşır yumuşatıcı kullanan biri değilim ve bunun yerine sıvı çamaşır deterjanı kullanıyorum. Size de tavsiye ederim. Tek bir madde kullanımı olmuş olur. Böylece hem çamaşırlar temiz olur hem güzel kokar hem de cebimizde kalan bir miktar paramız olur. Tavsiyem @Rinso nun sıvı deterjanları.
10 Yorumla
+1 yılFaydalı olduğunu zannetmiyorum yumuşatıcı ağartıcı diye diye cebimizdeki parayı sömürü Yollar hiç gerek yok Onun yerine Üzüm sirkesi elma sirkesi beyaz sirke gayet güzel iş görür yumuşatıcı gözüne sirke dökeceksin aynı işi görür
10 Yorumla
+1 yılŞu hayatta tek zararsız olan benim farkıma da varamadın 😃
12 Yorumla- +1 yıl
Slowmousion 👍
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
+1 yılannem çok kullanıyor, bir zararını görmedi şimdiye dek ama bilmiyorum
10 YorumlaDeterjanın sertliğini kırıyor diye duymuştum ama bilemiyorum.
10 Yorumla
+1 yılkimyasal olan herşey doğa ve insan için zararlı kullanmayın
10 Yorumla
+1 yılYıkamakda kıyafete zarar veriyor ama yıkıyoruz
10 YorumlaKimyasal içerdiğini dusununce zararlı bence
10 YorumlaKimyasal olan zararlıdır
#Hükümdar10 YorumlaSonuçta kimyasal canım
10 YorumlaBilmem yavrum oyle mi
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle hayır.
10 Yorumla
Detaylı bilgi