Kilo almak istiyorum ama saçlarım uzun. Annem yediğin tüm vitamin saçlarına gidiyor der hep. Ben kestirmek istemiyorum ama gerçekten bir sebep olabilir mi?Uzun saç kilo almaya engel mi?
Küçüklükten beri bu gibi söylemlere maruz kalmışızdır aslında :) Birçok aile bunu doğru bulduğu için çocuklarının saçlarını kısacık kestirir. Bu şekilde boylarının uzayacağına, kilo alacaklarına inanırlar. Çünkü vücutlarının tüm vitamini saçlarına gidiyordur ve bu sebeple de boyları uzamıyor, kilo almıyorlardır :) Peki bu gerçekten doğru mu? Uzun saç kilo almaya engel mi?
Uzun saç kilo almayı engeller mi?
Uzun saç kilo almayı engeller mi?
Elbette ki ebeveynler çocuklarının en iyi şartlarda büyümesini istiyor. Ancak saç kestirmek kilo aldırır mı noktasında hiçbir bilimsel kanıt bulunmuyor. Uzmanlar bunun metabolik olarak da mümkün olmadığını söylüyor. Her çocuğun, her yetişkinin günlük vitamin, mineral, protein ihtiyacı bulunuyor. Düzenli beslendiği ve yeterli protein ve vitaminleri aldığı takdirde çocuklarda büyüme geriliği görülmez.
Uzun saç vücudun vitaminini alır mı?
Uzun saç vücudun vitaminini alır mı?
Saçların da günlük ihtiyaç duyduğu besinler vardır ancak bu çok az bir miktardır. Saç uzadığında ya da kısaldığında bu miktar değişmiyor ve saçlar bizim ihtiyaç duyduğumuz vitaminleri kendine çekmiyor. Saçlar keratin denen proteine ihtiyaç duyar ve bunu da kendisi üretir. Ancak kimyasal işleme maruz kaldığında veya yıprandığında bu protein yeterli miktarda salgılanmaz ve dışarıdan bakıma ihtiyaç duyarlar.
Saç kestirmek kilo aldırır mı?
Uzun saç zayıflatır mı
Bununla ilgili merak edilen diğer soru da ''uzun saç zayıflatır mı'' sorusudur. Bunun bilimsel olarak hiçbir kanıtı yoktur. İnsanların saç yoğunluğunda, boy uzamasında, kilo almasında belirleyici olan en önemli etken genlerdir. Ancak sağlıklı ve düzenli bir şekilde beslenerek takviye edici olmak da çok önemlidir. Özellikle gelişim çağındaki çocukların beslenme düzenine çok dikkat etmek gerekir. Düzenli beslenmeyen, yeterli vitamin ve mineralleri almayan bir çocuk saçları kesildiği için kilo almayacaktır.
Efendim? Pardon, fakat saçın kilo almanız ile ne alakası olduğunu pek anlayabilmiş değilim de, o yüzden şaşkınlığımı mazur görün. Siz kilo almak istiyorsanız, özellik ile dengeli beslenerek kilo almak istiyorsanız.Öncelik ile kalorisi yüksek yiyecekler tüketmelisiniz.Lakin kilo almakta vermek kadar uğraş vericidir. Günde 3 ana öğün ve 2 de küçük ara öğün şart. ''Öğünü kaçırdım,sonra telafi ederim'' demeyin, öğün yapamıyorsanız dahi fındık, ceviz, kuru üzüm gibi kalorisi yüksek besinleri tüketin.Yemeklerde pilav, makarna gibi yüksek karbonhidrat ürünlerini her zaman tüketin. Bunları bol tereyağlı tercih edin.
Meyve suları yüksek kalori içerir. Su yerine bunları tercih edin.
Her gün aynı şeyleri yemeyin. Değişiklik yaparsanız daha iştahla daha fazla yersiniz. Dolayısıyla kilo alırsınız .İştahızı kaçıracak, kilo almanızı engelleyecek günlük streslerden mutlaka uzak durun, mutlu olmaya çalışın.
Egzersiz yapın.Sağlıklı kilo almak için düzenli bir kas yapısı gerekir. Bu yüzden egzersiz yapın ve bol proteinli yiyecekler tüketin. Çünkü kaslar proteinden yapılır. Yumurta, patates, et, tavuk, süt, fasulye, baklagiller, fındık protein açısından zengindir. Bir fitness salonuna yazılabileceğiniz gibi egzersiz hareketlerini evde 20 dakika kadar uygulayabilirsiniz.Bu sayede sağlıklı kilo almış olursunuz.
Doğru söylüyo, sporcular hiç kıllı olmaz mesela. Kestirince ne kadar etkili olur bilemem, saçlara yazık etmeyelim. Ensure konserveler var eczanelerde vanilyalı, çilekli, çikolatalı, dene.
"Saç kuvveti çeker" diye bir söz benim çocukluğumun geçtiği ortamda da sık söylenirdi. Hatta bir öykü anlatılırdı ki, bir öğretmen ve bir berber çocuklarının bir hazırlık döneminden sonra güreş yapması için iddiaya girerler. Öğretmen oğlunu hep kuvvetli besinlerle besler, berber ise sürekli tıraş eder. Ve sonunda güreşi de berberin oğlu kazanır... Bilimsel yanı olduğunu sanıyorum. Saçın beslenmeyle ilgisi olamaz. Vücuttaki gıdanın saçlara yararı ancak kıl köklerinden olur. Saçın uzamış kısımlarına bir yarar sağlamaz. Atalardan gelen bazı asılsız inançları ne yazık ki atamıyoruz... Saç uzatmanın asla kiloya etkisi olduğunu düşünmem...
evet saçların biraz engeller ama 1000 gr yemek yiyorsan bunun anca 1 gr'ı saçlarına gider gerisi vücuduna. aslında diyetisyenler kilo alma diyetleri tavsiye ediyor bir diyetisyene giderek onun kontrolünde birşeyler yapabilirsin.
böyle bir şeyin olma ihtimali yok. uzun saçlar sadece vücuda gitmesi gereken proteinin bir çoğunu alırlar. bununda zaten kilo ile bir bağlantısı yok. her kim söylemişse yanlış söylemiş
benim bildiğimde öyle yediğin besinler hep saça gider diye ama benim bildiğim boyun uzamaz kilon artmaz değil ... ama bence eğer sana o saç yakışıyorsa kesinlikle kestirme derim sadece bir tavsiye
En İyi Cevaplar