Hepimiz hayatımızın bir döneminde bu cümleyi mutlaka duymuşuzdur :) Özellikle yaşlı teyzeler çocuklar için söylüyor. ''Saçlarını uzatma, yediklerin saçlarına gidiyor boyun kısa kalır'' peki bu cümle ne kadar doğru? Aslı astarı var mı?
Saçın uzun olması boy uzamasını engeller mi?
Saçın uzun olması boy uzamasını engeller mi?
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki uzun saçların gelişimle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Yani saç boy uzamasını engeller mi diye merak edenlerin içini ferahlatalım, kesinlikle engellemez. Boy uzamasını ve saçların sağlıklı bir şekilde uzamasını etkileyen tek ortak nokta sağlıklı beslenmedir.
Çocuğun uzun saç gelişimini etkiler mi?
Çocuğun uzun saç gelişimini etkiler mi?
Gelişim çağındaki çocuklarda sağlıklı beslenmenin önemi çok büyük. Ancak uzun saç boy uzamasını etkiler mi konusunda etkilemeyeceğini belirtelim. Çocuğunuzun sağlıklı bir şekilde gelişmesi için sağlıklı ve düzenli beslenmesi şart. Sağlıklı ve düzenli beslenmek saçlarının uzama hızını da olumlu olarak etkileyecektir. Çünkü saçlarımız da vücudumuzdaki vitaminlerden yararlanıyor ancak boyumuzun uzamasına herhangi bir olumsuz etkisi olmuyor. Saçları uzun olup gelişimi normal bir sürü örnek vardır, uzun saç gelişimi etkiler tezinin bilimsel dayanağı yoktur :)
Sağlıklı uzun saçlara nasıl kavuşuruz?
Sağlıklı uzun saçlara nasıl kavuşuruz?
Saçlarımızın sağlıklı bir şekilde uzaması için bir takım detaylara dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle düzenli ve sağlıklı beslenmeliyiz ki saçlarımız canlılığını, sağlığını korusun. Saçlar için kullandığımız bakım ürünleri de bir hayli önemli. Her zaman doğal ürünler tercih etmeye çalışmak, saçlarımızın sağlığını korumamıza fayda sağlayacaktır. Sağlıklı saçlar ayda ortalama 1,1,5 cm civarında uzuyor. Bunların yanı sıra:
Saçlarımızı yıkarken ılık su tercih etmek
Isıdan uzak durmak
Tarağımızın saç tipimize uygun olması
Saç kremi, saç maskesi gibi yardımcı ürünler kullanmak
Gece yatarken saçları örmek
Açıcı içeren saç boyalarından uzak durmak (Çünkü boya kullanmadan yapamıyoruz, bari açıcı ile saçlarımızı yakmayalım :))
Saç sağlığımız ve uzama hızı açısından oldukça önemlidir.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
şöyle düşün büyük bir saksıya diktiğimiz bir menekşe fazla yaprak vermez veremez çünkü saksı ona fazla büyüktür, çiçekçiye gidip bir bakarsan koca koca çiçeklerin mini mini saksıları olduğunu görürsün. buna benzeterek diyorum ki saçlarımızı uzatmaya karar verdiğimizde yediğimiz içtiğimiz bütün mineral ve vitamini yutuyorlar ve ne boy uzuyor nede direnç kalıyor.. annem küçükken hep talebe saçı keserdi, orta 1 e kadar boyum ortalama çok güzeldi ama ne zaman saçımı uzatmaya başladım boyum 1.56da kaldı ve ben bunu yıllar sonra anladım
şimdi saç uzayınca ağırlık yapıyo tabii üstten bir baskı uyguluo dolayısıyla bırak uzamaya engel olmayı kısaltabilir bile. bir an önce kestir sen hatta kazıt kurtul :DD
Boyun kısalmaz ya kısa olmazsın o senin genlerine bağlı yani isteğin kadar uzat saçını fark etmez ama eğer sen saçını kestirmek istiyosan ya da birileri kestirmeyi istemiyosa sorduğun soruyu soru olarak değilde bilgi olarak aktarabilirsin😂😂😂
En İyi Cevaplar