Arkadaşlar iğne fobisi olan var mı bilmiyorum ama iğne fobisi olupta yenebilen var mı? Varsa nasıl yendiniz? Benim de iğne fobim var ve bundan çok rahatsızım kan aldırmaktan iğneden kandan filan korkuyorum. Ve de şu sıralar vitamin eksikliği için tahlil yaptırmak istiyorum derslerim için ama bu korku yüzünden hastahaneye gidemiyorum. Ve de bu korku yüzünden her kan alındığında ayağa kalktıktan sonra ağır çekim yürür gibi olur gözlerim kararır ve kusarım. Vücudum bu korku yüzünden böyle bir önlem aldı artık. Ama bunu nasıl yenebileceğimi bilmiyorum. Vitamin eksikliği testi yapmazsam derslerim için daha çok endişelenicem ama vitamin eksikliği testini yapmak içinse bu korkuyo yenmem lazım. Şu resme bile bakamıyorum. Peki arkadaşlar sizce bu fobiyi nasıl yenebilirim?
merhaba canım benimde iğne fobim vardı. biraz daha kaldı ama artık o kadar korkmuyorum yenebildim sayılır. ben Psikolog Dilay Güngörmüş ile bunu çözdüm. çocukken çok fazla tedavi gsayılır. ördüğüm için iğne fobisini oradaki belirtilerle özdeşleştirmişim. bana Emdr diye bir yöntem uyguladı. şu an iğne görmekten korkmuyorum. sadece kan aldırırken az bir korkum kaldı. artık dişçiye gidebiliyorum eskiden dişçiye de gidemiyordum. Allah razı olsun valla çözdük sayılır. emdr yaptırmanı tavsiye ederim ben 4 seansta gözle görülür bir sonuca ulaştım çok faydasını gördüm
Vallahi bende de var küçükken asabi bir doktor aşırı ateşim yüksek diye götürmüşler dediğim gibi doktor da asabi çocuk korkar diye tatlı tatlı gelmedi cart bir batırdı iğneyi o gün bu gündür çok fena olurum iğne miğne görünce canımın yanmayacağını bilsem de olmuyor işte yapamıyorum böyle elim ayağım titriyor nefesim daralıyor
En İyi Cevaplar