• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Sağlık

Sizce vicdan nedir? nasıl bir şeydir?

SucukluSütlaç
SucukluSütlaç Takip Et
Yoda Yaş: 30
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Gözle görülmez elle tutulmaz ama varolduğuna inandığımız vicdan sizce nedir?
Sizce vicdan nedir? nasıl bir şeydir?
Nedir Soruları Nasıl Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Bu içerik tamamen bilgilendirme amaçlı olup, tıbbi tedavi niteliği taşımamaktadır.
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• OnlyMyLove
    OnlyMyLove Takip Et
    Bilge Yaş: 32
    +1 yıl

Vicdan sahibi olmak en büyük kazançken aslında en büyük kayıptır. Çoğu şeye vicdanla yaklaştığımız için, genelde zarar görenler hep biz oluruz. Vicdanı olmayan da bundan faydalanır zaten. Ama şöyle ki, mesela bende Vicdanın harekete geçtiği 2-3 kişi var sadece Hayatımda. Gerisi vırz gelir tırs gider. Sadece o yönden bakmamak lazım ama, eğer vicdanlıysan, kimseyi üzmeye kıyamazsın, hırsızlık veya cinayet yapamazsın kimsenin aklına gelmeyecen en ufak ayrıntı aklına takılıp durur.. daha neler neler ama vicdan sahibi olmak güzel, dozunda olursa. :)

1
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• D____P
    D____P Takip Et
    Bilge Yaş: 30 , eic 73%
    +1 yıl

Vicdan da bir nesnedir-enerjiden olusan bir nesne. Kendiliginde mutlak iyi bir seydir, bu yuzden her keste yoktur. Adalet (durustluk) ve merhamet duygularinin karisimidir bana gore. Vicdanla hareket etmek hep mantikli olmaya bilir, ama her zaman dogrudur. Mutlak iyi olmasi da bundandir

1
    40 Yorumla
    • SucukluSütlaç
      SucukluSütlaç
      +1 yıl

Vicdanı elle tutup gözle görüp ya da herhangi bir aletle ölçebiliyor musun?

Yorumla
    • D____P
      D____P
      +1 yıl

Enerjiden olustugunu yazdim yukarida. Mutluluk, sevinc, keder ve s de ayni kategoride

Yorumla
    • D____P
      D____P
      +1 yıl

Sanirim nesneyi yanlis olarak kullanmisim. Simdi anladim yorumunu. Turkcemin kotu olmasinin rolu var. Mevcudiyyet diyelim ona. Yani varlik gibi.

Yorumla
    • SucukluSütlaç
      SucukluSütlaç
      +1 yıl

Daha iyi oldu böyle :) Peki ruhla bağlantısı nedir sence?

Yorumla
    • D____P
      D____P
      +1 yıl

Ruh da enerjidir. Ruh vucut gubi bizimle dogmaz. Yani onceden de vardi, simdi benim bedenimde, ben oldukten sonra baska birine gidecek. Ruhun icinde vicdan da var, adalet de, kiskanclik da, hiyle de ve s. Yani kisiye gore degisiyo. Birisi iyi biriyse her halde onun ruhunda vicdan, yardimseverlik, merhamet ve s olur

Yorumla
    • SucukluSütlaç
      SucukluSütlaç
      +1 yıl

peki inançlı biri misin ona göre bir şey açıklayacağımda? ya da farklı bir inancın mı var?

Yorumla
    • D____P
      D____P
      +1 yıl

Allaha inaniyorum. Ama kalkip da diyemem insanin ademden geldigine inaniyorum

Yorumla
    • SucukluSütlaç
      SucukluSütlaç
      +1 yıl

Dinde ruh hakkında dediğin doğru aslında. Ama önceden var olmasının sebebi başkasında olduğunda değilde, ilk cennette bulundukları söylenir. Biraz daha toparlayabilirsem şöyle ki, ruhlar zamanın ve evrenin başlangıcından önce var olduğu ve bekledikleri yerde Allah a yakın bir yerde oldğu söylenir. En özet şekli bu, enerji kısmıda benim somutlaştırmamla çıktığım bir yoldu, tabi her maddenin de bir enerji olduğunu düşünürsek bizim bahsettiğimiz enerji biraz farklı kaçıyor. Aslında bu sorularımın altında tasvir etme arzusu yatıyor, yani bir şeyleri betimleme arzum var ondan dolayı uzattıkça durdum sorularımı, amacım seni sorgulamak değildi yani yanlış anlaşımasında :)

Yorumla
    • D____P
      D____P
      +1 yıl

Hani diyoruz ya "her sey Allahtandir". Aslinda cok dogru. Bizim enerji parcaciklarimiz Allahtan (bana gore). Kendisi nasil ebedi ise, baslangici ve sonu yoksa, bizdeki enerji de oyle. Ondan gelmis, ona gidiyo, sonra yine birine gidiyo. Boylece devam ediyo

Yorumla
    • SucukluSütlaç
      SucukluSütlaç
      +1 yıl

Tasavvufta bu olay şöyle söylenir ki, okuduğumda aynı görüşleri paylaştığım için çok şaşırmıştım;
      Aslında her şey Allah ın bir parçasıdır, sen mesela sende bir Allah sın, bende masada kağıtta gözlükte vs vs her şey Allah, hepimiz onun bir parçasıyız o ise bütünümüz. Bunuda biraz daha açarsam, bir kağıt düşün mesela. Yırt onu, bir kez daha, defalarca daha... Mikroskobik boyutlara getirsek nasıl hala bir kağıt olmaya devam ediyorsa, nasıl bir bütüne hizmet ediyorsa biz hobitlerde öyle işte, sadece bizimkisi daha ilahi ve sonu olmayan

Yorumla
    • D____P
      D____P
      +1 yıl

Evet. Aynen oyle. Panteizm felsefesinin temelinde de bu yatar. Gerci o felsefeyi tam olarak desteklemiyorum, ama ana fikir ayni. Her seyin enerjiden olustugu bilimsel olarak da kanitlanmistir. O zaman baslangici ve sonu olmayan bir enerjinin parcalari oldugumuzu da pek ala iddia ede biliriz. De javu sebeplerinden biri olarak da bunu goruyorum ben. Enerji icin zaman anlayisi yoktur bence. Hem gecmiste, hem gelecekte mevcuttur. O yuzden bu seyi yasamistim hissine kapiliyosak ruhumuzun enerjisinin onceki ve ya sonraki vucutlarindan birinin yasadigi hatiralarla ilgisi ola bilecegini dusunuyorum. Ya da soyle: enerji icin zaman yok diyoruz ya, demek ki gelecekte olacak bir seyi ongormemiz de pek olasi. Icime dogdu deriz bazen, ya da 6-ci hissim bana soyle soyle diyo falan. Hepsi enerjinin sonsuzluguna isaret, daha dogrusu ispattir bence

Yorumla
    • SucukluSütlaç
      SucukluSütlaç
      +1 yıl

Bunları kendin mi düşünüyorsun yoksa okudukların duydukların sayesinde mi bu yorumları yapabiliyorsun? Şöyle ki bir yaratan dan söz ediyorsak eğer ve gücünü kabul ediyorsak, onun belirlediği zaman diliminde de yaşadığımızı kabul etmemiz gerekir. Onun sonsuz yıllara sahip bir zaman dilimi olduğunuda düşünürsek eğer dediğinede çıkmış oluruz, Yani;
      Biz aslında Şu an doğduk, Şu an 20li yaşlardayız, Şu an öldük. Bu zaman ve enerji akışında heran sapma ya da yerine daha uygun bir kelime varsa o olunca dejavuya kapılıyor olabiliriz ancak bunun şöyle teorilendiğinide duydum;
      Biz ilk yaratıldığımız vakit bulunduğumuz cennette bize hayatımızı ve yaşamımızın gösterildiği söylenir. Hatta yanlış hatırlamıyorsam o yerde şu sorular sorulmuştu " Ey siz yaratılanlar, benim varlığımı kabul ediyor musunuz? Bazıları evet dedi bazıları hayır " gibisinden özetçe aklımda kalan kısmı buydu. Kuran da okuduğumu varsayıyorum Şu an ama karıştırıyorda olabilirim. Yani dejavu olayını din, bize izletilenlerden ruhumuza

Yorumla
    • SucukluSütlaç
      SucukluSütlaç
      +1 yıl

kalanlar diye adlandırılıyor. Ve bu arada panteizm e bakınacağım müsait olduğum bir sırada. Şimdi anime izlemeye geri dönmem gerekiyor :')

Yorumla
    • D____P
      D____P
      +1 yıl

Soylediklerim geldigim sonuclardir-dusundeklerim ve duyduklarim (okuduklarim) esasinda.
      Onceden izletdilerse ve ben de bir sey demediysem eger, gercekten salak olmusum 😄 bu sakaydi. Ne bileyim, ben ruhun milyonlarca vucut dolastigina daha cok inaniyorum.

Yorumla
    • SucukluSütlaç
      SucukluSütlaç
      +1 yıl

O zaman temelinde hepimiz aynı ruhun parçası olmuş olurduk bu yüzden bu bana doğru gelmiyor. Yani tamam temelinde hepimiz tanrıyız diyebiliyoruz ama bu onun altında da tek olduğumuzu söyler. Ben her bir ruhun çok daha orjinal ve eşsiz olduğu görüşündeyim. Yani eğer herkes benim ruhumu paylaşıyor olsaydı sübyancılık olacağını sanmıyordum, asya ülkelerinde ki katliamdan herkesin haberi olacağını ya da Afrika nın daha iyi bir yer olmayacağını sanmıyorum. Bence ruhumuz ( düşlerimiz ) bizim ideallerimize karar kılıyor. Kısaca farklı bedenlerde aynı olduğumuzu düşünmüyorum sadece :)

Yorumla
    • D____P
      D____P
      +1 yıl

Hayir, tam olarak oyle degil. bir ornek vereyim: cocuklen Turkiyenin haritasinin yapbozu vardi bende (dipnot: 5 dk. da yapardim, butun illerinizi ezberlemistim 9 yasimda), her parcaya bir il uygun geliyodu diye biliriz. Hepsi ayri sehirler, kasabalar, ama bir butunun icinde. Ruh da oyle. Yapbozun parcasindan kopup gelmisiz gibi. Su da bir gercek ki, karakteri benzeyen insanlar var. en azindan bir cok kiside vicdan var mesela. Tipatip ayni degiller, ama benzerlikler var. ayni parcacik iki ve daha fazla kiside ola bilir. Senin su an icinde olan ruh sen oldukten sonra baskasinda ola bilir diyorum (su an olmasi mumkunsuz zaten).

Yorumla
    • SucukluSütlaç
      SucukluSütlaç
      +1 yıl

reenkarnasyon dan farkı var mı peki bunun?

Yorumla
    • D____P
      D____P
      +1 yıl

Reenkarnasyon saya biliriz. Sadece mesele su: karakterin tipatip ayni ola bilir (isyankar, asi, rahat, hiylekar, ikiyuzlu ve s ve s), ama yaptiklarin ayni olamaz. Karakter-özdür (dogru kelimeyi bulamadim), eylem-onun ifade sekli. Uc asir once teknoloji ile ilgili bir sey yoktu. ruhun o zaman icinde bulundugu vucut belki de bir mimardi. Ama simdi bir IT mutexessisinin (kelimeyi bulamadim) icinde. Karakter-ayni. Reenkarnasyon her seyin ayni oldugunu soyler, yani ayni hayat yasanir gibisinden, ben buna inanmiyorum. Icimdeki ruh bir daha bu vucutta can bulmayacak bence

Yorumla
    • SucukluSütlaç
      SucukluSütlaç
      +1 yıl

Demek istediğin aslında aynı kişileriz ama bedenlerimizin bulunduğu çağa, zamana ve duruma göre farklı yollar izleyip bir sonra ki vücut buluşumuzda hayatta kalmaya daha farklı şekilde devam ettiğimiz, doğru mu anladım?

Yorumla
    • D____P
      D____P
      +1 yıl

Aynen.

Yorumla
    • SucukluSütlaç
      SucukluSütlaç
      +1 yıl

Eğer öyle bir şey olsaydı bunun bize bildirileceğini düşünüyorum, yani okumuş olmam gerekirdi bir yerde ama okuduklarım sadece insan yapımı şeylerdi. Açıkçası bu benim somut görüşüm ama daha öznel bir görüş olarak şunları söyleyebilirim, ben bir yaratıcının olduğu inancındayım ve gücünün sonsuzluğunu görmem gerektiğine inanıyorum. Senin dediğinde mucizevi bir şey ama ben her bir ruhun kendine has bir özü olduğuna inanıyorum. Herbir bedenin kendine ait bir ruha sahip olduğuna. Dediklerin doğru ama şöyle bir şeyde var, karakterler benzerlik gösteriyor olsa bile beden daha çok benzerlik gösterebiliyor ki bence buda bu teoriyle çok ciddi çarpışıyor

Yorumla
    • D____P
      D____P
      +1 yıl

Yaratici olduguna ben de inaniyorum. Ismi de var: Allah. Ama kitaplarda yazilandan bir az farkli. Ve her vucut icin ayri bir ruh varsa, ruh da sonsuzsa, sayilamayacak kadar cok ruh var demektir. Senin teorine gore sence birisi oldugunde onun ruhuna ne oluyo? Koptugu butune geri mi donuyor?

Yorumla
    • SucukluSütlaç
      SucukluSütlaç
      +1 yıl

Özgür kalıyor benim düşünceme göre. Ölümden daha özgür bir şey var mıdır bu dünyada? Bence yok. Ölüm bizim özgürlüğe ilk adımımız aslında, belki bir yerdee toplanır sorgu sırası gelene kadar kıpırdamadan bekleriz belkide etrafta dolaşabilir durumları analizede uğraşabiliriz. İzinlerimizin tüm ruhlar çıkana kadar kısıtlı olacağını düşünüyorum bir nevi 2. bir hapis, sona kadar. Ama en çok merak ettiğim şey ruh katında ve Allah katında maddiyat ve maneviyatın nasıl olacağı

Yorumla
    • D____P
      D____P
      +1 yıl

Cennet ve cehenneme hep inansam da, aslinda olumden sonra hic bir sey olmadigini dusunuyorum. Sonsuz uyku. Aklim almiyo yani. Tabi bu konuda pek dusunmemek gerek. Sonucta ordan donen olmadi ki bize dogrulari anlatsin

Yorumla
    • SucukluSütlaç
      SucukluSütlaç
      +1 yıl

Benim o konuda oturtamadığım düşüncem, neden cennet, cehennem var? yani bizim hakkettiğimizi düşünmüyorum, insanların o kadar önemli olacağını da düşünmezken neden böyle bir şeyle ödüllendiriliyoruz ki?

Yorumla
    • D____P
      D____P
      +1 yıl

Yaani. bir de olunce hemen gitmiyoruz oraya. O da ayri bir konu.

Yorumla
    • SucukluSütlaç
      SucukluSütlaç
      +1 yıl

2. hapisten kastım oydu. Acaba ne kadar özgür olabileceğiz :/

Yorumla
    • D____P
      D____P
      +1 yıl

Eger cehennem ve ya cennete gideceksen, zaten ozgurlugun bitecek. Aralikta uyuyosun sanirim. O zaman da hic bir sey hissetmezsin. Yani ozgurluk yok bence

Yorumla
    • SucukluSütlaç
      SucukluSütlaç
      +1 yıl

ama bu bencillik olmuyor

Yorumla
    • SucukluSütlaç
      SucukluSütlaç
      +1 yıl

pardon, oluyor diyecektim

Yorumla
    • D____P
      D____P
      +1 yıl

Anlamadigim icin cevap yazamadim :D

Yorumla
    • SucukluSütlaç
      SucukluSütlaç
      +1 yıl

neyse konunu etkisinden çıkıca tekrar açmak saçma oluyor biraz :P

Yorumla
    • D____P
      D____P
      +1 yıl

Aynen :D

Yorumla
    • SucukluSütlaç
      SucukluSütlaç
      +1 yıl

Neysee, yorumların için teşekkür ederim gayet hoş ve güzel bir konuşmaydı benim için :)

Yorumla
    • D____P
      D____P
      +1 yıl

Benim icin de oyleydi. Bu sitede ilginc beyinler gormek guzel :)

Yorumla
    • SucukluSütlaç
      SucukluSütlaç
      +1 yıl

Şimdi o ilginç gördüğün beyni, iğrenç bir espiriyle lekelemek istemediğim için susuyorum 🙊😂

Yorumla
    • D____P
      D____P
      +1 yıl

Lutfen, insanlik namina 😄😄

Yorumla
    • SucukluSütlaç
      SucukluSütlaç
      +1 yıl

Heyy, daha yapmamıştım ama... :D :D

Yorumla
    • D____P
      D____P
      +1 yıl

Farkindalik iyi bir sey ve bunu kullansan super olur 😁

Yorumla
    • SucukluSütlaç
      SucukluSütlaç
      +1 yıl

Şeyy aslında kullandım ve bu espiri için dünyanın daha yeterince hazır olmadığını fark ettim ya :D

Yorumla
  • ayaz_sessiz
    ayaz_sessiz Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37 , eic 33%
    +1 yıl

Vicdan;Gözle görünmeyen ama ''Azap'' ve ''Üzüntü'' duygusu içine sokan kötü bir duygusal çöküntü benim düşüncem bu yönde Yunus Emre... :) :) :)

0
    0 Yorumla
  • csoynayanrus
    csoynayanrus Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

vicdan vicdanı olmayan insanların bile vicdanlı olduğunu düşündüğü kimsenin tam manasıyla bilmediği birşey bence

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

11

Cevap

1

Cevap

• carmellas
    carmellas Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30
    +1 yıl

Yapmadığın şeyler hakkında pişman olmaktı sanırım ya da öyle bişey

1
    4 Yorumla
    • SucukluSütlaç
      SucukluSütlaç
      +1 yıl

Vicdan yapılanları kapsar en doğru olarak

Yorumla
    • carmellas
      carmellas
      +1 yıl

Ben yapmadığım şeyler hakkında da vicdan yaptım beni kandırmışlar hacı

Yorumla
    • SucukluSütlaç
      SucukluSütlaç
      +1 yıl

Seni çok kötü kandırmışlar hemde, demek ki herkeste vicdan yokmuş :)

Yorumla
    • carmellas
      carmellas
      +1 yıl

aynen

Yorumla
  • Thaisse
    Thaisse Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 30%
    +1 yıl

Vicdan aslinda duygularin butunudur butun duygulari ifade eder en agir bastigi duygu ise acimadir acima duygusudur vicdan yureginin burkulmasi

1
    0 Yorumla
  • toivo
    toivo Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

vicdan her insanda doğuştan geldiği için vardır. bazıları körelterek susturmuştur ve sürekli olarak doğruyu söyler vicdan. zaten doğruyu söylediği işaret ettiği için işine gelmeyenler susturmuştur. allah muhafaza

1
    0 Yorumla
  • EbuTurab
    EbuTurab Takip Et
    Yoda Yaş: 30
    +1 yıl

Kimi zaman Ota boka duygusal yaklasan bir şey kimi zamanda ne olursa olsun hiçbir şeyi kendine dert etmeyen duygu diyorum ben

1
    0 Yorumla
  • mutluukız
    mutluukız Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 31%
    +1 yıl

vıcdanın cınsıyetı bayandr uğurlu sayısı 4 tur :D boyu kısadır ısmı vıc soyadı dan :D
    memleketı ıstanbuldr

0
    0 Yorumla
  • Maigül89
    Maigül89 Takip Et
    Yoda Yaş: 31
    +1 yıl

Gönlüme kurdum mahkeme, Sorguladım seni hergece

1
    4 Yorumla
    • Maigül89
      Maigül89
      +1 yıl

Hafifletici bir bahane bulamadııımmmmm

Yorumla
    • SucukluSütlaç
      SucukluSütlaç
      +1 yıl

belki affedilmek istemiyordur yargılanan?

Yorumla
    • Maigül89
      Maigül89
      +1 yıl

Yukarda Allah var

Yorumla
    • SucukluSütlaç
      SucukluSütlaç
      +1 yıl

Bazen insan ait olduğu yerin cehennem olduğunu düşünür yinede... Neyse ki kararı veren insan değil :)

Yorumla
  • Enrikelf
    Enrikelf Takip Et
    Guru Yaş: 32
    +1 yıl

Insanin özünde olmasi gereken bir duygudur

1
    0 Yorumla
  • degrade_
    degrade_ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29
    +1 yıl

Herkeste olmadığı kesin

1
    0 Yorumla
  • AğlayanKuzu
    AğlayanKuzu Takip Et
    Yoda Yaş: 29
    +1 yıl

Bu devirde cok aranan bir kavram her yerde lazim

1
    0 Yorumla
  • sakino_o
    sakino_o Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31
    +1 yıl

vicdan senin acıyan duygusal tarafın

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Boyun kac?

1
    6 Yorumla
    • SucukluSütlaç
      SucukluSütlaç
      +1 yıl

1.78 ?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

teşekkür

Yorumla
    • SucukluSütlaç
      SucukluSütlaç
      +1 yıl

yaa :D :D Bende soruyla alakalı bir şey diceksin sanıyordum! :D

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Demicektim instagramina baktimda ondan dedim :) ama madem soruyla alakali olsun istiyorsun 1.78 boylu cocuklarda 78 beden büyüklüğünde vicdan oluyormus ama yinede sen bilirsin :D

Yorumla
    • SucukluSütlaç
      SucukluSütlaç
      +1 yıl

göbekli olurdu o zaman :D

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Ahahha

Yorumla
  • Antipati_
    Antipati_ Takip Et
    Xper 2 Yaş: 31
    +1 yıl

merhamet

0
    0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Sağlık > Sorular > Sizce vicdan nedir? nasıl bir şeydir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Sizce vicdan nedir/ neye benzer? 11 cevap verildi
Sizce vicdan nedir? 25 cevap verildi
Size göre vicdan nedir? 13 cevap verildi
Bu nasıl bir vicdan? 10 cevap verildi
Bu nasıl bir vicdan? 5 cevap verildi
Sizce vicdan, "Öğrenilebilir" bir şey midir? 7 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Opel Insignia B Grand Sport Nasıl araba sizce?
  • Erkeklerin masum olduğu yaş kaçtır?
  • Esmerin adı var sarışının tadı var derken ne demek isteniyor?
  • Salçalı yumurta denediniz mi?
  • Kendinde olmasını istediğin özellik nedir?
  • Bu tarz insanlara ne cevap veriyorsunuz sürekli aynı taktikle yazıyorlar?
  • Kısa boylu insanlar neden daha sinirli olur?
  • Elazığdaki karga saldırısı kamerada! Sizin de böyle bir tecrübeniz oldu mu?
  • Erkekler neden aksiyon dizi/filmlerinin sadece kendisi için çekildiğini sanıyor? Kadınların aksiyon izlemediğini mi sanıyorlar?
  • Sütlü tatlıların kralı kimdir?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨