Ne gibi zorlukları var, neler yapılması gerekir. Bilenler yazsın lütfen:)
Cevabın nedir?
+1 yılÖncelikle tip bir mi iki mi
Şekerini her gün olcecek, insulinini ona gore yapacak ya da hapini içecek
Her gün ayaklarını kontrol edecek corapsiz geçmeyecek
Ara öğünlerini asla alamayacak
3 ayda bir hba1c yanı uç aylık kan sekr. bastıracak
6 ayda bir göz ve böbrek muaynesine gidecek
Enjeksiyon yapiyosa haftada bir dönüşümlü yapacak
Dış tedavilerini aksatmayacak
Ameliyata vs gidecekse muhakkak Dr. a diycek hastaligini17 Yorumla- +1 yıl
Enjeksiyon bölgelerini dönüşüm yapacak yanı
Ve kalbinde sorun varsa hemen asprinr başlasın. yoksa bile başlasın muhtemelen ilerde olacak cunku - +1 yıl
Üzüldüm.. araştırdım hastalığını da. Umarim güzel bir şekilde başa cikabilirsin.
Yeni mi teşhis edildi diyabetin?
Ben saglikciyim yardimim dokunursa cekinme - +1 yıl
Bir ölçümle tanı koyulmaz ama geçmiş olsun umarim iyisindir
:) - +1 yıl
Şeker yüklemesi be uç aylık hba1c ye bakıyorlar bildiğim.
En İyi Cevaplar
Babam diyabet hastası. 1 yıldır insülin iğnesi kullanıyor. Bir kere istediğin her şeyi, patlayana kadar yiyemiyorsun. Belli bir miktara kadar alabiliyorsun. Kimi yiyecekler tamamen yasak. Çoğunlukla sebze tüketmelisin. Babam sıcak patatesin, sıcak ekmeğin tadını unuttu diyebilirim. Bir de kilo kaybı oluyor. Babam zaten zayıftı daha da zayıfladı mesela.
12 Yorumla
Parmak uyuşukluğe, tırnak sararması ve metabolizmanın yavaş malıması sebebiyle kilo alma ilk belirtileri. tamamen kurtulmanın yolu ilerlediyse yok sadece ilerkememsi için 3 beyazı hayatından çıkarmak gerekiyor. ozellikle genetik hastalık olduğu için ailede varsa daha çok dikkat edip günlük egzersiz ve bilinçli beslenmene dikkat etmelisin
53 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılşeker hastası var benım amcam oyle canım.. cok dıkkatlı olması lazım hasta kısının..
yanı hastalık ılerlememeli. erken cozumu olmalı.. rabbim şifa versin şifasıyla..10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
22Cevap
+1 yılinternetten çok fazla şey bulabilirsin. ama özet geçeyim: kalp krizi daha erken yaşta, inme riski artmış, böbrek yetmezliğine eğilim, şeker yüksek giderse ayaklardan başlayan hissizlik, bu hissizlik sonunda "diyabetik ayak" denen tabloyu oluşturuyor.
özetle: kalp krizi riski çok artar, şeker kontrolsüz giderse ilerde ayağı kesilmek zorunda kalır, diyaliz hastalarının çoğu şeker hastasıdır. o yüzden şeker hastaları sıkı şeker takibi yapıp, ilaçlarını içip, kilo vermeye çalışmalı, spor falan.11 Yorumla
+1 yılAgdadan sonra bacaklarim katiyen iyileşme gostermez kırmızı kirmizi izler hep kalır. Sinek isirsa izi kalır. Kan şekerim çok hızlı duser. Arada bir bayildigim olur. İğne vuracak yerin kalmaz ve iğne yerlerin daima sizim sizim sizlar.
12 Yorumla- +1 yıl
Bizim yasimiz için çok anormal ve erken kuzum. Dikkat edelim ömür uzun. Geçmiş olsun
Oncelikle ciddi bir hastalik savsaklamaya gelmez iyi bir seker kontrolu sart diyet egzersiz ve ilaclarin duzenlli kullaniomasi gerekiyor. Bunun disinda 3 ayda bir kan testi ve yilda bir göz ve bobrek kontorulune gidilmesi lazim. Eger sekerler kontrol altinda tutulma kalp krizi körlük bobrek yetmezligi ayak yaraları ki ayagin kesilmesine kadar gidebiliyor bir de sigara iciliyorsa kesinlikle birakilmali
20 Yorumla
+1 yılen basiti hayatından tatlı çıkıyor. yediğine içtiğine dikkat etmelisin bir yerini kestiğinde uzun sürede onarıyor vücut mesela. sıkıntılı bir hastalık ve tedavisi yok.
14 Yorumla- +1 yıl
az yiyeceksin işte , geçmiş olsun bu arada.
- +1 yıl
inşallah.
+1 yılAnnem ve babaannem her yönden çok zor surekli diyet yapmalari gerekiyor tatliyi fazla hatta hic yememeleri gerekiyor eger ilerlemisse insülini hergün vurmak acayip zor bisey hemen acikirlar elleri ayaklari normalden fazla titrer fazla su içerler daha bir suru şey
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKorkma kan tahlili yaptir eger seker varsa düsünürsün, varsada seker buradakilerin anlattigi gibi artik korkacak birsey degil, yedigine dikkat ederek, gerekiyorse eger ilac kullanarak gayet normal bir yasantin oluyor. yasin 21 ilerde belki kesin iyilestiren bir tedavisi cikabilir..
Ama herseyden önce, kan tahlili yapilmadigi sürece seker hastasi degilsin, kendini hasta olmadan hasta yapma..10 Yorumlainsukin iğnesini vurman gerekiyor eczanede şeker ölçüm cihazı var her gün üç defa ölçülmesi gerekiyor
17 Yorumla
+1 yılDüzenli olarak ölçmek ve kontrol altında tutmak gerekir. Belli diyet listesi ve yasakları olur. Mesela pirinç yiyemezler. Çok çok nadirdir. Bu listeyi de doktor verir.. tatlılardan uzak durması gerekir aksi halde şekeri yükselir.
10 Yorumla
+1 yıltansiyon sorunu yaşıyordu ve ayaklarında yaralar oluyodu.. hayatı boyunca kurallarla yşıyordu saglıgını tabi ileremiş vakalarıydı bu
14 Yorumla- +1 yıl
Allah yar yardımcın olsun.. 2 tedavi yöntemin var senden rica ediyorum ama bunları yap.. 1 her dakika dua et ve camilere git gerekirse umreye git.. 2 tıbbi tedavini aksatma
- +1 yıl
Allah yardımcın olsun
+1 yılBeslenme programı var ve düzenli olarak şekerini ölçmesi gerekiyor bir aleti var
12 Yorumla- +1 yıl
O aletle olcmezler sanırım hastanede. Aleti eczaneden aliyosun tükenmez kalem gibi ama içinde iğne var. Parmağını ucuna koyup düğmeye basınca iğne delip kanatiyo hissetmiyosun bile
+1 yılkrbonhidrat oranı yüksek gıdalardan uzak duracak kesinlikle şekerli yiyecekler yasak, patates de bile şeker var yemiyecek yesede az tüketecek. hergün coraspirin alabilir, tabi felç geçirdiyse tansiyona dikkat edecek yağlı yiyecekler kesinlikle yasak, kızartma da yememesi lazım. diyet uygulacak hayatının sonuna kadar. Benim de babam felç geçirdi artık diyet uyguluyor yedikleri çok kısıtlandı
00 Yorumla
+1 yılİleride felç olma, kör kalma vs gibi ihtimalleri var. Tabi 3 adet tipi var. Hepsinin riski farklı idi sanırım.
12 Yorumla- +1 yıl
Allah yardımcınız olsun.
Insilun kullaniyorsa eger saattinde vurmak zorunda sabah erken kalkip guzelce kavaltisini yapmali bol bol su icmeli sekeri cikarsa yogurt yemeli tarcin tuketmeli salatalari sirkeli veya limonlu yemeli mumkunse ekmek yememeli pirinc mercimek misir tatli seyler yememeli ara ogunlerde biseyler atmali agzina sekeri duserse eger ekmek veya muz yemeli felaket bir hastalik allah seker hastasi veya tum hastaliklarin yardimcisi olsun
10 Yorumlaevet arkadasım var daha 19 yasında. cok fazla tatlı yıyemıyor halıyle. ve vucuduna baglı bır cıhazla yasıyor onu cıkarnca bazen tıtremem gelıyor dusup bayılıyorum dıyor. bır kere komaya gırmıstı cıkabıldı cok sukur.
00 Yorumlaseker hastalıgında tek bildiğim kullanılan insülin in giffen mal olduğu (iktisat neydi iktisat emekti :)
10 YorumlaSağlık konusunda 309 cevap paylaştı. tanıdığım var istediği şeyleri yiyemıyor doktorunun verdiği diyet listesine uymak zorunda :/
20 YorumlaHer şeyi yiyemiyorlar.
Sürekli şekeri olçmek zorundalar
Igne kullanıyorlar.10 YorumlaBen yeni oldum , yaş 23 önceleri cok zorlandım hergün insulin yapmak ölcüm vs biraz yorucuydu. Alıştıktan sonra zorlanmadım artık neyi yediğimde bir saat sonra vucudumun ne tepki (göz yanması şeker düşmesi vs) vereceğini bildigim için insulinleri dozuna göre vurunca hayat basitleşiyor.
00 YorumlaBenim babam şeker hastası allah yardımcın olsun diyorum tek kelime :)
11 Yorumlakayilvalidem
her zaman sekerini kontrol edeceksin dikkatli olacaksin17 Yorumla
+1 yılÇok dikkat li olunması lazım şeker yüzünden bizim komşu iki ayağından oldu
12 Yorumla- +1 yıl
Çok dikkatli olunması lazım ve onemsenmeli
+1 yılBabannem var günde 4 kere insülin vuruluyor. Yediklerine dikkat ederse sorun olmuyor zaten. Aşırı sinirli şekerle mi alakalı bilmem :)
10 YorumlaÜzüntüden uzak dursunlar yeter. En önemli şey onların üzülmemesidir
10 Yorumla
+1 yılYemesine özen göstermesi ınsulun kullaniyorsa düzenli vurması ilacını İçmesi kilo vermek için sağlıklı beslenip spor yapmalı
00 YorumlaBabannrem seker hastasi sekerli seyler kesinlikle yasak yemeklerin tuzunu annem eksik yapar öyle alistirdi bizde kalirken sonra temizlige ve bol suya ihtiyaclari olur
10 Yorumla
+1 yılBen Tip-1 Diyabetim bundan 6 ay önce yakalandım :( istediğin ya da merak ettiğin bişey varsa sorabilirsin yardımcı olurum :)
10 Yorumla
+1 yılBuyur. Tip 1 diyabetüs melitüs hasyçtasıyım :)
112 Yorumla- +1 yıl
Şekerim yuksek olunca agızda kuruma çok su içme ve sık tuvaletim gelir. Diyete uymalısın ama ben ne şekerimi ölçüyom nede diyete uyuyorum yorgunluk hissi oluyor
Düştüğü zaman ise hafif titreme fazla konuşmama isteğim oluyo ve sinirli oluyorum ne yediğimi bilmiyorum bir ara 1 tencere aşure yediydim 😊😀 - +1 yıl
Hb A1c ölçtür şeker ölçüp bırakırlar o da kesin sonuç vermiyo
- +1 yıl
Kan tahlili yaptır bence sağlam bir hastanede şeker hastalıgım olabilirmi diye soyle benim ilk teşhisimde 2 ay dolandıydık kimse şekere bakmadı
- +1 yıl
Endokrin polikiliniklerine
- +1 yıl
Endokrin poliklinikleri sabah 7-7.30da sıraya başlar belli sayı alma kapasiteleri vardır en fazla 20 ya da 30 kişi dolarsa bilmem ama bir konuşun doktorla bence şüphelerim var dersiniz kabıl ederse tabiki
- +1 yıl
Peki iyi geceler
+1 yılAnnem de var karnı aç kalmayacak. Bide şeker kullanmayacak
00 Yorumla
+1 yıl@deli1994 sen bu siteden ne zaman gideceksin?
12 Yorumla- +1 yıl
@deli1994 Yok ya şaka yaptım 😊
ailede babam ve amcam var sıkıntılı tip 1 mi tip 2 mi
00 Yorumla
+1 yılannem. Yediklerine dikkat etsin spor yapsın yüksekse ilaç kullansın.
00 Yorumla
+1 yılBenim halam olmuştu bir doktorun tavsiyesiyle bir urun kullandı damarlarini aciyomus şu an faydası oldu çok şükür iyi şu an :)
00 Yorumla- Sağlık konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılAllah şifa versin zor.. eli kolu kesilen varmış
15 Yorumla- +1 yıl
yetimhane iyi fikir.
- +1 yıl
benim fikrimde öyle evlenınce cock yapmak istemiyorum iyi yoldsın.
+1 yılStresten uzak durulmalı , şekerli şeylerden kaçınmalı.
00 Yorumla
+1 yılVar ama inan hiç bilmiyorum
10 Yorumla
+1 yılHangi tip seker
13 Yorumla- +1 yıl
Sadece susamak yetersiz bence
Acken falan nasil hissediyorsun veya cok tatli yiyince
+1 yılÇok kötü bir hastalık her yere zararı var 😕
10 YorumlaGeçmiş olsun yediğine içtiğine dikkat etsin
10 YorumlaYeşil elma ve yoğurt yer benim patron :)
10 Yorumla
+1 yılŞeker hastasıyım.
10 YorumlaSağlık konusunda 965 cevap paylaştı. Allah kimseye göstermesin yok öyle bir tanıdıgım
00 Yorumla
+1 yılYok..,
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl'Yemek az yyrlar
00 Yorumla
Devamını Gör(28)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!