Merhaba, evime bir tane dünya tatlısı pisi almak istiyorum ama tüylerinin ciğerlerine kaçması durumunda kist yapabileceği ihtimaliyle ürkütüldüm. Sizce ne yapmalıyım? En doğru olan bilgi nedir?
Evde kedi beslemenin insan sağlığına zararı var mı?
Bir kedinin asilari tamsa ve sadece evde yasar arada disariya salinip sokak kedileriyle hasir nesir olmasina izin verilmezse kist olasiligi dusuk bir ihtimal. Fazla tuy dokmemesi icin ozel kedi vitaminleri var ayrica kedini duzenli tararsan yine bir sorun kalmaz. Dokulen tuylerin kiyafetlere yapismasi halinde H&M de satilan kedi ve kopek tuylerini temizlemek icin kucuk bir aparat var onunla temizleyebilirsin. Ayrica kediler gunun 17 saatini uyuyarak gecirdigi icin ise gidiyorsan evde rahatca birakabilirsin fakat onun icin tehlikeli olacak esyalari ortadan kaldirmalisin. Tuvalet egitimi dogustan geldigi icin onu ilk evine getirdiginde kum yerini gosterip hafif patilerinden tutarak kumu onun eselemesini saglarsan tuvaletini hep oraya yapmasi gerektigini anlar. Ayrica koku yapmayan kumlardan alirsan bir problem kalmaz. Kediler gercekten harika hayvanlar stres aliyor gece seninle uyurken cikardigi mutlu oldugunu belli eden ses huzur veriyor..
Para verip kedi satın almak inanın ticaret.. Sokakta kedi besleyin hem daha az masraflı hem de sağlığa çok yararlı. Kedi bakımı çok zor benden söylemesi. Manikür pediküre kendin gitmesen bile kedini götürmek zorundasın :) Ben sokaktan bir kedi edindim, onu besliyorum, bahçede yuva da yaptım. Sevgisi bambaşka, ve kedilerden çok şey öğreniyoruz. İnsanlık öğreniyoruz. Bunları bir düşün derim, kedisever, sevgıyle kal ;)
Dalga geçmezseniz sevınırım. Ben de oncelerı sasırmıstım. Sokaktakı kedı degıl evdekı kedılerden bahsedıyoruz beyefendı. Evde kedı besleyenler evdekılere ve esyalara zarar vermemesı ıcın mecbur el ayak tırnaklarını kestırıyor kedının duzenlı olarak. Bu mecbur. Sokaktakı kedılerın savunma aracı oldugu ıcın buna ıhtıyac yok.
Kardeşim dünyada evinde kedi besleyen milyonlarca insan var ki bu sitede de yüzlerce vardır. Kedilerin yaşam alanı binalardan oluşan şehirler değil ve onlar bu hayatta bizim tarafımızdan eziyet görüyorlar. Onları eve almanda bir sakınca görmüyorum ve benim kendi tüylerim ciğerime kaçıp kist yapmadıysa bu kedinin ki hayatta yapmaz öyle düşün :D Kediden çok tüy döken biri olarak söylüyorum.
kiste (kist hidatik) sebep olan kedinin tüyü değil, tüylerin üzerinde bulunabilen bir tür parazittir (Echinococcus granulosus).. titizlikle bakımını üstlendiğimiz ve parazit iğnelerini ya da haplarını ihmal etmediğimiz sürece (2-3 ayda bir) bu hastalığın bize bulaşması imkansızdır..
Kisti yapan kedi tuyu değil , tüydeki bakteriler bunun için kedine aşı yaptirirsan herhangi bir sağlık sorunu yaşamazsınız. Ben uzun süredir sokak kedisiyle köpegiyle haşır neşirdim hiç sıkıntı olmadı. şu an evdede kedim var bir sıkıntı yok.
Kedinin aşısı düzenli yapılırsa yutulan tuyler dışkıyla çıkar vücutta barinmazlar. Kediyi evin bir bireyi olarak gorup sağlığını temizliğini sağlamanız gerek. Sorumluluk alabileceksebiz sahiplenin ve sakin satın almayın
Ben de niyetindeyim çok istiyorum, harika bir terapi.. fakat tuylerinin agiza kacmasi sonucu kotu seylere sebep oldugunu duydum cekindim acikcasi. Tuvalet egitimi hakkinda da bilgim yoktu alamadim. Hep icimde ukte kaldi..
Aşılarını yaptırdığın sürece sorun yok önemli olan tüyünde parazit olmaması kist falan teyzeler çocuklarını korkutmak için söyledi bence 😂 Kedi sadece mutluluk veriyo zararı yok
Eğer aşılıysa, tüyleri apandistine de kaçsa kist oluşturmaz hayatım.. 5 tane kedi besledim şu ana kadar, ikisi kucağımda horluyor an itibariyle.. Korkma yani, şehir efsanesi onlar.
Merhaba, sağlığı korumak ve korkmak arasında fark var sanıyordum :) Benim için hem edindiğim hayvanın sağlığı hem de benim sağlığımın önemi söz konusudur. Görüş için teşekkürler
En İyi Cevaplar