Sürekli baş ağrısı neden kaynaklanır ? sinüzitten olabilirmi ? Genelde arka tarafları agrıyor boyun kısmının yukarısı neden kaynaklanıyor olabilir ?
Cevabın nedir?
İnsanların yaklaşık %90’ı nadiren baş ağrısıyla karşılaşıyor.
• %74’ünde gerilim tipi baş ağrısı görülüyor
• %11’inde migren tipi baş ağrıları görülüyor
• %0.4’ünde küme baş ağrıları görülüyor
Pek çok kişi birden fazla baş ağrısı çeşidiyle karşılaşır. Örneğin, gerilim tipi baş ağrısı, migreni olan ve olmayan kişilerde benzer düzeyde yaygınlık gösterir.
genel olarak baş ağrısı nedenleri şunlar olabilir :
1) Kansızlığa bağlı olarak.
2) Kafa içi tümör mevcudiyeti: Şiddetli ve daha önceden var olmayan baş ağrısının mevcudiyetinde hasta tümör yönünden değerlendirilmeye alınmalıdır.
3) Kafayı ilgilendiren yaralanmalarda travma sonrası akut ve kronik bir baş ağrısı oluşabilir.
4) Viral ve bakteriel enfeksiyonlar sonrasında da baş ağrısı oluşabilir.
5) Zehirlenmelere bağlı olarak (Alkol ,karbon monoksit, kurşun zehirlenmesi gibi)
6) Gerilim tipi baş ağrısı: Epizodlar şeklinde yada kronik olarak görülebilir. Genç yaşlarda daha sık görülür. Dakikalar hatta günlerce sürebilir. Ağrı basınç ve gerilme hissi verecek şekilde iki taraflı oksibital (Başın arka kısmı) yada temporal (Şakak) bölgeye lokalizedir. Stres ile bağlantılıdır. Geceleri geç saatlerde ortaya çıkar, ve bu tür ağrı, adi migren ağrısı ile sık olarak karıştırılır.
7) Göz, kulak, burun, boğaz, ve boyun omuru hastalıkları.
8) Yüksek tansiyona bağlı olarak.
9) Madde ve ilaç kullanımına bağlı baş ağrısı:
(Alkol alınımına, uzun süreli ergotamin ve ağrı kesici ilaçların kullanımına ve alkol, ergotamin, kafein ve narkotik ilaçların bırakılmaları) baş ağrısı yapabilir.
10) Kranial (Kafa içi) sinir tutulumuna bağlı olarak ta baş ağrısı meydana gelebilir.
11) Kandaki oksijen konsantrasyonunun düşmesi durumunda.
12) Öksürük ve hapşırma sonrası ,ağır kaldırmalardan sonra ve ani eğilip doğrulmaya bağlı olarak baş ağrısı oluşabilir. Bu olaylar sonucu birkaç saniyeden birkaç dakikaya kadar süren bir baş ağrısı oluşabilir. Erkeklerde daha sık görülür.
13) Posterior fossa tümörü: Öksürük esnasında ve ağır bir eşyayı kaldırdıktan sonra meydana gelen bir baş ağrısı posterior fossa tümörünü düşündürmelidir.
14) Polikistik over sendromu veya prolaktin hormonu salgılatıcı bir tümörün varlığında;
a.) Ani başlayan baş ağrısının mevcudiyeti.
b.) Doğum yapmış olmamasına rağmen, meme bezlerinden süt gelmesi.
c.) Adet kesilmesi meydana gelir.03 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılişin şakası bir tarafaa( güzelliğin konusunda ciddiydim :) ) bunun cevabını burdan alman mümkün değil. bir çok nedeni olabilir. doktora gitmelisin ki gitsen dahi sana şak diye şundan dolayı ağrıyor diyemez. mr ister tahlil ister vs vs onlarda birşey çıkmazsa ki inşallah çıkmaz başka tetkikler ister. umarım önemsiz ve geçici birşeydir ama dediğim gibi önemli veya önemsiz bir sürü nedeni olabilir.Allah korusun tümör olabilir, migren olabilir, başka bir hastalıktan kaynaklanıyor olabilir vs vs, ama iyi veya kötü nedeni ne olursa olsun erken teşhis her zaman çok faydalıdır en kısa zamanda bir doktora git derim. Büyük geçmiş olsunnn, oyy kıyamam yaa tatlı şey seni :)
07 Yorumla- +1 yıl
ha bu arada sinüzit olduğunu sanmıyorum, çünkü sinüzitte kaşlarının arası ile hemen üstüne doğru yayılan bir ağrı olur ve yere doğru eğildikçe ağrı şiddetlenir.
- +1 yıl
o kadar şey yazdım insan bir cevap verir :( :( yorum yapar kaale alır dimi :( (:
- +1 yıl
ne demişim ki arkadaşım o kadar açıklama yapmışım sonunda da tatl şey yazmışım ne var bunda. abartmayın insanlar ne ahlaksızlıklar yapıp neler neler söylüyor benim ki battı göze.
- +1 yıl
şimdiden geçmiş olsun umarım ciddi birşey yoktur.
) Kansızlığa bağlı olarak.
2) Kafa içi tümör mevcudiyeti: Şiddetli ve daha önceden var olmayan baş ağrısının mevcudiyetinde hasta tümör yönünden değerlendirilmeye alınmalıdır.
3) Kafayı ilgilendiren yaralanmalarda travma sonrası akut ve kronik bir baş ağrısı oluşabilir.
4) Viral ve bakteriel enfeksiyonlar sonrasında da baş ağrısı oluşabilir.
5) Zehirlenmelere bağlı olarak (Alkol ,karbon monoksit, kurşun zehirlenmesi gibi)
6) Gerilim tipi baş ağrısı: Epizodlar şeklinde yada kronik olarak görülebilir. Genç yaşlarda daha sık görülür. Dakikalar hatta günlerce sürebilir. Ağrı basınç ve gerilme hissi verecek şekilde iki taraflı oksibital (Başın arka kısmı) yada temporal (Şakak) bölgeye lokalizedir. Stres ile bağlantılıdır. Geceleri geç saatlerde ortaya çıkar, ve bu tür ağrı, adi migren ağrısı ile sık olarak karıştırılır.
7) Göz, kulak, burun, boğaz, ve boyun omuru hastalıkları.
8) Yüksek tansiyona bağlı olarak.
9) Madde ve ilaç kullanımına bağlı baş ağrısı:
(Alkol alınımına, uzun süreli ergotamin ve ağrı kesici ilaçların kullanımına ve alkol, ergotamin, kafein ve narkotik ilaçların bırakılmaları) baş ağrısı yapabilir.
10) Kranial (Kafa içi) sinir tutulumuna bağlı olarak ta baş ağrısı meydana gelebilir.
baş ağrısının nedeninin tespiti için
1- nöroloji
2- fizik tedavi
3- KBB
4- göz
5- kadın- doğum
6- dahiliye
7-psikiyatri uzmanlarına muayene olmanız gerekir.
geçmiş olsun.12 Yorumla
Canim ayni sorunu bende yakin zmn da yasadim ve doktora gittim ..kotu birsey olmadigini ve dinlendiri gozluk almam gerektigini soylediler..simdi dinlendirici gozluk aldim ve gaet iyim basim agirmiyor..bence doktora gitmende fayda var...kotu birsey yoktur ama en azindan rahat olursun...psikolojini bozmassin :)
01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
49Cevap
söz ettiğin kısım sinüzitten ağırmaz. sinir sisteminin merkezi orası. dikkat et! eğer ciddi birşey varsa felç kalabilir veya ölebilirsin. doktora git o baksın sana. burda tıp okuyan vardır anca onların sayısıda 5 i geçmez. fakulteye git bak olay nasıl değişiyo :)
01 Yorumla
+1 yılBoyunun arka tarafı sinüzitten pek ağrımaz . Sinüzitte kaş üstleri olmak üzere alın bölgeleri daha çok ağrır . Boyun kabiliyetinin kısıtlı olduğu özellikle masa başı işlerde arka kısım ağrıyabilir ayriyetten skolyoz gibi omurilik hastalıklarıda bu ağrıya sebep olabiliyor .
02 Yorumla- +1 yıl
En kesini doktora gitmektir elbette bunlar sadece varsayım . Saçlarınızı her duştan sonra vakit kaybetmeden kurutun ve duşları gece almaya çalışın ona göre etkisi azalırsa büyük ihtimal sinüzittir .
Tatlım kendımden örnek vermek gerekırse sünizitim var ve göz cukurlar şakaklarım kulağımın hizası baş beyın ve anlımın ortası gözlerım sersemlık azdığı zamn dişlerede vuryı cene t-ye kısası boyundan yukarısı ağrıyo migren olabılır daha buyuk sorunlara yol aca bılır aksatmadan tıpbı yardım almalısın
02 Yorumla
+1 yılkübra baş ağrısına genel bir teşhis koyamayız. bir sürü nedeni olabilir. ayrıca doktor da değiliz olsak ta buradan da bir teşhis de koyulamaz. eğer kendinden çok şüpheleniyor isen bir uzman hekime görünmen de fayda var. ama başın soğuklar da arıyor, miden bulanmıyor, kusmuyor, bayılmıyorsan üşütmüşsün demektir ama burada ki yorumları ciddiye alma.
01 YorumlaBaş ağrıması toplum arasında en çok şikayet edilen ve sıkça görülen rahatsızlıklardandır.Hayatın her evreside baş ağrısı sorunu çekmeyen insan yok denecek kadar azdır. Baş ağrısı kadınlardada daha sık görülür. Genelde sinirsel nedenlere bağlı baş ağrısı alır. Senin icin arastirdim bak :)))
02 Yorumla
+1 yılbenimde böyle bi olay gelmişti başıma sonra aynı dertten apartmanda ve çevredekilerde de var olduğunu öğrendim. sorunun kaynağını bulduk imza topladık mahkemeye gittik ve o baz istasyonunu çatıdan indirdik...
01 Yorumla
+1 yılSinüzit arka tarafta olmaz ağrısı,nasal sinüslerdeki iltihap demek zaten.alın tarafında agrısı daha çok olur.
Agrıyan yerininzin basınızmı yoksa boyun kaslarınız mı oldugundan eminmisiniz ?
(üst tarafları)02 Yorumla- +1 yıl
Sinuzitle alakaai yok durumun.
Yataginizdan gunluk hayatinkzdan boyun agrisi olabilir.
Devam ediyormu agriniz ?
bence baş ağrısı sallanıcak bir mevzu değil doktora gitmelisin. Bende sinüzit var ama tam anlımın ortası ağrıyor ve birşeye odaklandığın zamanda o ağrı daha da çok artmaya başlıyor. Bu ağrıları hafife alma doktora git
01 Yorumla
+1 yıleğer fotoğraftaki gerçekten sen ise, nazar vardır nazar. böylesi bir güzelliğe nazar edecek çok insan vardır. ben bir Maşallah diyeyimde, benden yana nazar değmesin bari :)
01 Yorumlamigren olma ihtimali de var. sürekli ise beyninde baloncuk tümör vs de olabilir. kafa şakaya gelmez. bi doktora gitmelisin
01 YorumlaSinüzit te olabilir , çok fazla pc başında duruyorsanız o da yapabilir veya başka sorunlarda olabilir en iyisi sağlık kuruluşuna gitmeniz
02 YorumlaArkadaşım kafanmı iyi hemen doktora git tümör belirtisi o Allah göstermesin ama inş sinüzittir saçını ıslak tutma .. soğukta kalma...
02 Yorumla
+1 yılboyun agrisida varsa doktora gidip bir kontrol olmakta fayda var burada sonucta biz ne desekte yanlis olur.
02 Yorumla- +1 yıl
sac kurutmasi yüzünden olabilir tabi ama uzmana gidip danismak en iyisi
+1 yılKızım sen bu soruyu uzmanına sorsan muayene etmeden net cevap veremez.Burada soracağına gidip muayene olsana..Reçeteyi biz mi yazalım:):)
04 Yorumla- +1 yıl
Madem çok bilmişsin neden soruyosun?
- +1 yıl
haha...
boyun kısmında başlayan ağrı migren olabilir.her ne olursa olsun sana tek kalıcı tedavi hacamat ve sülük tedavisidir.ben babamın migrenini ve kendi sinüzitimi böyle tedavi ettim:)
15 Yorumla- +1 yıl
iki defa hacamat yaptırdım,bir defada şakaklarıma sülük yapıştırdım. hacamat vücuttaki kirli kanı alma işlemidir.hakkında birçok hadis-i şerif var,yaptırması sünnettir ve sağlıklı insanın bile yaptırması gerekir.faydasını,hangi hastalıkları tedavide kullanıldığı ve nekadar faydası olduğunu sayamam.google dan araştırın.sülük ise yapıştığı kikşinin bir miktar kanını emer ve miğdesinde ürettiği 105 ayrı ilaç (enzim) ı kanını emdiği kişinin ihtiyacına göre kanına karıştırarak tedavi eder.
sinüzit olamaz sinüzit kaşların üst taraflarında alın bölgesinde olur kanalları orda çünkü. migren olma ihtimali var ense kökünden yukarıya doğru. tabiki dotor gerekli sürekli ise
02 YorumlaAynen bendede var. Bu yüzden ortamlarda çok kasılıyorum. Bir an da geliyor. Büyük ihtimalle kansızlıktan.
12 YorumlaGünün hangi saatlerinde daha çok oluyor? Tansiyonunuza baktırdınız mı ?
04 Yorumlavalla benımde ağrır başım hep...
ama ilacı var Bi Brufen al suyla karıştır bi iç
15 dk ya kalmaz tak diye keser agrıyı01 Yorumlagenelde hava nın bulutlu oldugundan ya da gürültüden ya da 2-3 gün öncesinin sorunları nı daha çözmemişsindir bundanda olabilir veyaaa gelecek kaygısı
01 Yorumlabi çözümüm olmadıgı için yalan yanlış şeyler sölemek istemiyorum ama bi doktora görünsen ii olur.. iki taraftan filmle belli olur bnce ne oldugu.
01 Yorumlamigren sinüzit olabilir. ama bu ciddi bir olay burdan aldığın cevaplarla geçiştirme bi doktora görünmeliisin dikkat et.
02 Yorumla
+1 yıleğer boyun kısmı ağrıyorsa mutlaka doktora git beyine gelen bütün damarlar oradan geçiyor geçmiş olsun
02 Yorumla- +1 yıl
Sinüzit varsa saç kurutmak önemli dikkat et kendine bazen başağrıları çekilmez oluyor
Sinzüzit
Migren
Açlık
Uykusuzluk
Tutulma
Tansiyon
olabilir ve geçmiş olsun
ayriyetten saygılar :)02 Yorumla
+1 yılen bariz nedeni stresdir boyun arkası agrıyorsa tansiyondur büyük ihtimal...
01 Yorumla
+1 yılmigren vs. Düzensiz beslenme, düzensiz uyuma gibi şeyler sebep olabilr. Bi de susuzluk.
01 Yorumlasureklı bas agrısından ceken bırı olarak ksde tedavı yontemı yada sonuc aradıgın ıcın senı tebrık edıyrm
02 YorumlaSinüzit yapar stress yapar ve migrenin varsa vay haline Allah yardımcın olsun.
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbendede var hemde dayanılmaz.öyle bir ağrıyorki dışarı çıkıp bağrasım geliyor
fakat acılara alışmak lazım
sinüzit olabilir sanırım
veya soğuk algınlığı doktora gitmelisiniz.13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılsalı gününe aldım randevu
inşallah önemli birşey değildir.haberdar edermsiiniz?
- Sağlık konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılBeyincik ile ilgili bir sorun olmasın, doktora göründünmü?
01 Yorumla sinüzit etken ama yaşadığın düzende çok stres yapıyosun kubiş biraz kafa dağıtmalısın
02 Yorumlakafanı islak tutma kurut hemen hatta kuruykende saç kurutma makinasıyla arada sıcak ayarda tut saçına geçer
02 Yorumlaaşırı gürültü baş ağrısı yapar özellikle kadın dırdırı :)
01 YorumlaUsta gözler bozukta olabilir kullanıyor musun gerçi Bilmem
01 Yorumlaomur ilik soğanında sorun olabilir , denge sorunu yaşıyor musun hiç
01 Yorumlamerhaba benimde surekli başımın tepesi agriyor bazende yanı mr cekdirtim bisi cikmadı sorun neymiş agriyomu yine?
00 Yorumlauykusuzluktan yada çok uyumaktan yada düzensiz uyumaktanda olabilir..
02 YorumlaBence bakım yaptır musallat v. b gibi
10 YorumlaSağlık konusunda 840 cevap paylaştı. Migren.
Işıksız bir odada dinlencen.04 YorumlaBenim baş ağrılarımın sebebi hep ÜÇ HARFLİler :D
02 YorumlaParasızlıktan kaynaklanıyordur .
01 Yorumla
+1 yılŞase panelleri gitmiştir.:)
02 Yorumla- +1 yıl
Tıp'a inan :) tip olmasa da
- Sağlık konusunda 425 cevap paylaştı.
+1 yılsinüzit vardır cicim :*
02 Yorumla- +1 yıl
geçmiş olsun dikkat et kendine saçın ıslak ıslak sokağa çıkma :**
sinüzit olblr migren olblr yda stres sıkıntı
01 Yorumlastres olabilir bir şeyi kafaya çok mu takıyorsun
04 Yorumla
+1 yılsinir strestende olabiliyor bazen.
01 Yorumlabeynimiz var die ağrır
01 Yorumlaoturursan pc basında olur tabi
02 Yorumlasınır stres her kezde var
01 Yorumla
+1 yılo değilde sen kaç yaşındasın?
01 Yorumla
+1 yılMigren de olabilir.
01 Yorumlamigren olabilir
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbi tedavi yöntemi var ama tek başına ugulanmıyor:D
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıla aaa doktorla mı?:D