Kaç litre su tüketirsiniz günde? Ben gibi su içmeyi unutanlarınız ya da bir bardak suyla yetinenleriniz var mı?
Cevabın nedir?
+1 yılkışın yapılan işe göre değişmekle birlikte vücut fazla terlemediğinden az su tüketir fakat sen mide ve bağırsaklarına ve böbreklerine en büyük zararı veriyorsun. kışın en az 1.5 litre içmelisin. yazın olunca ben 7.5 litreye kadar içiyorum.klima varsa 4 litreye düşüyor.kışında 2 litre içiyorum.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı. Minimum 2,5 litre at gibiyimdir vesselam
14 Yorumla
- Sağlık konusunda 366 cevap paylaştı.
+1 yılsuyu fazla tüketmem kendime verdiğim değerle alakalı.. Çünkü normalde suyu çok aramam ama mutluysam ve güzelliğime sağlığıma önem veriyorsam 2 lt suyu ıkına sıkına içerim.. Ama şu sıraalar bulunduğun ruh haliyle ölmek isterken anca ağzım kurursa içiyorum:)
00 Yorumla
Su olmadan yarım saat bile duramam. Su'yun anlamı çok farklı benim için. en sevdiğim içecektir kendileri. o suyun boğazdan hafifçe gidişi miğdeye inişi of :) su içmekten zevk oluyorum hiç bir şey olmasın suyum olsun yeter bana :D
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
53
Cevap
57Cevap
2 değil 1 litre yeterli vücudun günlük ihtiyacı için.
ama içtiğiniz sıvı içeceklerin türü ve yediğiniz yemeğe bağlı olarak da değişir susama ihtiyacınız.
hani günde 5-6 bardak çay içen biriyseniz benim gibi su içmezsiniz.yani 2 günde 1 bardak belki :)00 YorumlaSu'yu çok seven biri olarak..Ne kadar su ictiğimi bilmiyorum..Çok ictiğim kesin..ben diyeyim 3 litre sen de 5 litre..Su,hayattır...Tek dezavantajı ise wc ile olan bağım..Bunu da böbrek'lerimin iyi çalışmasına bağlıyorum..Sözlerime şu cümle ile son veriyorum;"imaj hiçbir şeydir,susuzluk her şey.." :)
02 Yorumla
+1 yılFazla su içmiyorum :( Öyle bardak hesabı "su" içişimi ölçersek yok bile denilebilir, ilacımı içerken 1 bardak :). Ama sabah 2 kupa çay, akşam 2 kupa çay yada nescafe, gün içinde maden suyu derken bir şekilde sıvı ihtiyacımı karşılıyorum.
01 Yorumlagünde kaç bardak su içtiğime bakmıyorum ama çok su tüketen bir insanım. Sabahları, öğleden sonra akşam sporda sürekli su içerim. spor yaptığımda 1.5 litre su içerim her zaman.
00 YorumlaYazın 3-4 sürahi su içiyorum. Kışın günde 3-4 bardak yeterli oluyor. Çok çay içtiğim günlerde ya da çok sulu yemekler yediğim zaman haliyle daha az su içiyorum.
00 YorumlaGünde minimum 5-6 barday kahve içiyorum temiz su ile yaptığım ama bu sayılmaz heralde. Normal su 1 bardak yatmadan önce sadece :P
01 YorumlaSağlık konusunda 378 cevap paylaştı. hmm 2lt yi buluyor daha fazla da olur aslında ama üşendiğim zamanlar oluyor.şu an mesela :)
14 Yorumlagünde en az 3 litre su tüketiyorum. sürekli sıvı alıyorum aslında çay meyve suyu kola :) ama su vazgeçilmezimdir bol bol içerim. Su hayattır..
00 Yorumla
+1 yılŞu sıralar saf su tüketmiyorum ama maden suyu tüketiyorum bol bol, günde 4-5 şişe içiyorum maden suyu.
01 Yorumla- +1 yıl
eğer meyvalı soda ise hiçbir faydası yok aksine mide düşmanıdır ve o sodalar böbrek düşmanıdır tıpkı kola gibi.eğer orjinal soda ise aynen devam.
8-10 su bardağı su içmeye özen gösteririm.
birde bende alerjik bir durum varmış.
onun için daha fazla sıvı tüketmem gerekiyormuş00 Yorumla
+1 yılvalla günde en fazla 1,5 litre su icebilirim ama bazen sadece 2-3 bardak su ictigim de oluyor.. ihtiyacima göre :D
00 Yorumla- Sağlık konusunda 393 cevap paylaştı.
+1 yılÇalışması gereken bir böbreğim var o çalışmazsa yaşamam mümkün olmaz... Bu durumda 1.5-2 litre su içerim mutlaka...
00 Yorumla hiç içmesem bile oluyor. günlerce içmediğim oldu. cola filan içtm ama tabi. şu ara çok dikkat ediyorum en faZLA 1 LT HALA =((
00 Yorumlagünde 2 litre su içerim, içilmelidir de. 5 gün içmemek nedir ya, böbreklerini iflas mı ettirmek istiyorsun:S
00 Yorumlaofiste 2.litre tüketiyorum.standart bu.evde ne kadar içersem artık bunun üzerine.
00 Yorumla
+1 yılaz sıklıkta ama çok içerim. Kişin 3 defa 1er litre, yazın 5-6 defa yine 1er litre.
03 Yorumla- +1 yıl
midemdem löp löp su sesi gelmeli.
+1 yıl5-6 bardak ..gerçi kışın su tüketimi azalıyor ama mecburen içiyorum ..
00 Yorumla2 litreden fazla.
cok su icmek iyidir bir kötü yani cok icince cok wc ziyareti oluyor. uf kim gidecek vs17 Yorumlagünde ortalama 2.5 litre su içilmelidir ki böbrekler temizlensin ama bunun üzerinde su içmek böbrekleri yorar ve önemli sağlık problemlerine yol açar,sen hiç içmeyerek vücuduna zarar veriorsun
06 Yorumla
+1 yılpek nadir su içerim günde en fazla üç bardak falan ama sulu gıdalar tüketirim.bir kavunu tek seferde ve3 kilo karpuz yediğimi biliyorum.kış aylarında bol bol çay.
00 Yorumla
+1 yılböbrek faliyetleri için günde içibildiğimiz kadar içmeli
00 Yorumla
+1 yılgünde 2 litreden fazla içerim belki de. susuz yaşayamam. yanımda mutlaka bir şişe vardır.
00 Yorumla2-3 litre içiorm genelde ama öyle su içeyim su içeyim diye değil. Bünye alışmış.
ayrıca nedir bu sudaki popülerlik anlamadım =)00 Yorumlayaz tarifesile kıs tarifesi ve kızla oldugum gunler diye 3 e ayırıyorum :D tuketip hep farklı duruma gore:D
00 Yorumlaaslında hepimizin dikkat etmesi gereken bir konu...bazen yoğunluktan sadece bir kaç bardak bazen de şişe yanımda olunca 3-4 litre...
00 YorumlaNescafeden karşılıyorum su ihtiyacımı sanırım :D
Günde 3 bardak falan su içerim.
5kupa kahve.113 YorumlaAklima geldikce iciyorum ama cogu zaman 1 lt yi gecmiyor.bazen en az 2 lt yi hedefleyerek tukettigimde cildimde ve saclarimda inanilmaz degisiklik oluyor
00 Yorumla
+1 yılcok yanlış yapıyorsunuz vücudumuzun günde en az 2 lt suya ihtiyacı vardır bence kendinize bu aışkanlıgı kazandırın allah korusun böbreklerinizde susuzluga dayalı sorunlar cıkabilir.
00 Yorumla- Sağlık konusunda 15,4b cevap paylaştı.
+1 yılKışın 2 litre içerim en az.Yazın duruma göre 2.5 -3 litre arası olur.Dikkat ederim su içmeye.
10 Yorumla
+1 yıl1 litre kadar su icebiliyorum
bazen de icmeyi unutuyorum bir iki bardak icebiliyorum00 Yorumla
+1 yıl2 bardak sabah uyandığımda içiyorum 2 bardakta yatmadan önce gün içerisine dikkat etmiyorum kaç bardak olursa artık günün yoğunluğuna , ısısına bağlı.
00 Yorumla
+1 yılsaymiyorum ama benim cildimin tek ilaci su :) guzelimi suya borcluyum diyim haha:)
00 YorumlaKışın 2,5 litre
Yazın 8 litreye yakın.
Su hayattır!11 YorumlaYazın baya içerimde,kışın 3-4 bardak içerim fazla içmem.
00 YorumlaKış aylarında en az 5 litre
Yaz aylarında en çok 10 litre
Evet sporcuyum :)00 Yorumlaaz su içerim. bazen hiç su içmediğim günler oluyor. unutuyorum su içmeyi yaaa.
01 Yorumlaİş yerinde 2 lt bitiyorum da evde aklıma gelmiyor :) saol yani çay kahveyle götürüyoruz :D
02 Yorumlasuyu sevmiyorum yaa ama kendimi zorluyorum bir pet sise suyu zor tuketiyorum butun gun.
05 Yorumlasaymıyorum cok içerim,sen de hasta olcan dikkat et.
00 Yorumla
+1 yıl7 bardak su ıcıyorum, bobreklerımde toz toprak bırıkmıs 10 bardak iç dedi doctr:(
00 Yorumlaçok içiyorum hani en az 1lt içiyorum günde suyu çok seviyorm
00 Yorumla
+1 yılSusamıyorum hiç , ilaçlarımı içmek için zorla içiyorum onun dışında içmiyorum su falan
01 Yorumlaspor yaparsam 2lt geciyor. yapmazsam 1 litre civarı
00 Yorumlahep bugun 8 bardak içcem dıye hedef koyuyrom.. ama 2-3 geçmıyor
00 YorumlaKış aylarında günde 2 bardak en fazla 3 yaz aylarında daha fazla
00 Yorumla2 lıtre yazın bu degısıyor tabıkı belkı ıkı katı bıle olabılır
00 Yorumla
+1 yılHer 25 kilomuza 1 lt su içmemiz gerekiyor.Ben günde en az 3 lt içiyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
10 bardak su içemiyorsan öl zaten:))
Kışın genelde çok az su tüketirim. Ama yazın baya bir tüketim oluyor.
00 Yorumlacok guzel bir soru ben malesef 1-2 bardak anca benimde aklima gelmiyor cok kotu bir sey yaa :(
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılen az 2 litre içmeye çalışıyorum bu aralar. kullandığım ilaçlar da kolaylaştırıyor bu durumu. bi yan etkinin ilk defa faydasını gördüm.
00 Yorumla
+1 yılhergün içmem çok susamıyorum
09 Yorumla- +1 yıl
evet susamıyoru.. ama benden beterini gördüm hiç su içmeyen sevmeyen su içene de kızan biri vardı :))
- +1 yıl
ben de anlamadım çay falan da içmez ? sevmiyorum diyor o kadar kocasıda çok su içiyor diye kavga ediyor du :))
- +1 yıl
kocası inadına ondan su istiyordu suyun tadını da sevmiyor çay da içmezdi kocası vefaat tti kendisi turp gibi allah uzun öbür versin bi de şaşıyorum hiç su da içmediği halde cildi falan da pırıl pırıl saçlar maşallah gür ışıl ışıl dı bende hiç anlamadım
+1 yılbenim bünye su kaldırmıyor :D
01 Yorumlasıvı olarak kola tüketiyorum
02 Yorumla- +1 yıl
kola tıp sektörünün en büyük dostudur.kola hayatımıza girdi özel hastane sayısı ve paralelinde obezite patladı.üsüne birde internet çağı denen hareketi kısıtlayıcı kolaylık ekleninde artış hızı iki katına çıktı.ve paralelinde midene ve sağlığına en büyük kötülüğü yapıyorsun. 3 yıl oldu asitli içecekleri hayatımdan çıkartalı fakat geçen hafta 1 bardak içi girişiminde bulundum 2 yudum içemedem çünkü midem bulandı kusacak duruma geldim.kola yerine sade soda iç.
- +1 yıl
kendimi bildim bileli kola içiyorum kilo yapar diyorlar bana yapmıyor mide deler diyorlar benimki delinmiyor ancak işin aslı ben kolayı viski içer gibi içiyorum hızlı değil yani asiti biraz kaçmış kolaya hastayım olmadımı krizlere girebilirim geçen gece saat 1 de dışarı ıkıp kola aldım :)seviyorum kolayı o halde ölene kadar mokoko
+1 yıliçmesem aklıma gelmiyoo kışın böylee
00 YorumlaNe yazık ki 1 ya da 2 suyu sevmeyenlerdenim :(
00 Yorumla
+1 yılŞimdiden saymaya başladım, akşama yazarım..
01 Yorumla- Sağlık konusunda 419 cevap paylaştı.
+1 yılunutuyorum ben yanlış yptığımın farkındayım
00 Yorumla 7-8 bardak içiyorum genelde
00 Yorumlaçok su içemiyorum belki 1 bardak falan.
00 Yorumlasusama anıma bağlı:))))
00 Yorumla- Devamını Gör (50)
Devamını Gör(95)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih