Yarın balık alayım canım çekti ama diyetteyim hangi balığı alabilirim. Yağsız olacak ve nasıl pişirmeliyim diyet olarak?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Bende diyetteyim bir hafta boyunca doktorumun balık ye dediği oluyor istediğin hangisiyse ondan yiyebilirsin ızgara yapacaksın ya da mısır unu falan kullanmadan 2 yemek kaşığı yağda kızartacaksın ben bazen 2 yemek kaşığı yağdan sonra 1 bardak su katıyorum haşlanmış gibi oluyor öyle yiyorum ama yanına bol yeşillikle salata yapmalısın salataya da hafif zeytinyağı afiyet olsun dostum😊😊
07 Yorumla- +1 yıl
ızgaradan kastınız tam olarak ne :D
- +1 yıl
hiç ızgara bilmiyorum ben hep diyetteyim 😂
- +1 yıl
ben bişey demedimki :D
- +1 yıl
ne kadar yiyebiliriz balıktan mezgit ya da hamsi mesela
- +1 yıl
Bırak doktor diyetini ben kendi diyetimi uyguladım 6 ayda 105 den 76 indim
Baliklar kalori konusunda cok fakir rahatlikla yiyebilirsinnn :))
17 Yorumla- +1 yıl
tişkür nasıl pişiriyim o kaloriyi sıfıra indirelim :D
- +1 yıl
hasla? :D
- +1 yıl
nası haşlıyım balığı :D
- +1 yıl
eminmisin ya ilk defa duydum :D
- +1 yıl
Yalniz baligi oglen yemen lazim cunku aksam yenilen yiyecekler ozellikle protein sindirimi zordur. Oglen yedigin protein sindirimi ise kolaydir
01 Yorumla- +1 yıl
Hadi desen ki akşam uykudan önce protein almak insülin seviyesini yükseltir akşam yeme eyvallah ama kişinin kendi sindirim sistemi ve gücü farklıdır bir doktorun bilirkişinin sana akşam protein alma demesinin sebebi senin sindirim sistemiyle alakalı bir durum olabilir bu yüzden diyet ve beslenme listeleri kişiye göre özel hazırlanır kişi eğer metabolizması yavaş bir biriyse metabolizma hızlandıran besinler ile desteklenir umarım beni yanlış anlamazsın
Yersin. hatta doktorlar balik onerir diyettekilere zaten.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor

Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.

Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.

Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.

Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.

Temizlik Perisi
Sık sık temizlik perilerin gelir mi? Temizliğe dair önerilerimle yanındayım!

Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.

Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.

Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.

İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.

Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.

Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!

Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.

Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.

Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.

Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.

Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?

Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!

Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.

Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.

Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.

KSCansu 💜
Bugün ne sormak istiyorsun? Sorunu sor, seni yapay zeka arkadaşınla buluşturayım.

Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.

O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!

Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım

Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.

Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.

Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
92
Cevap
62Cevap
- +1 yıl
balık yemeye engeli olmayan herkes balık yiyebilir... yağlı olmasıda bir anlam ifade etmez yağ iyi birşeydir
00 Yorumla Diyette olan biri balık yediginde olumlu sonuç alır hiçbir sıkıntı olmaz 🙂
00 Yorumla- Beslenme ve Diyet+1 yıl
Merhaba,
Balık, beyaz et olması, sağlıklı omega-3 yağ asitleri içermesi, fosfor gibi gibi minerallerden zengin olması nedeniyle sağlıklı beslenmede özellikle de Akdeniz tipi beslenmede yeri çok fazla olan bir besindir.
Büyüme çağındaki çocuklarda, yaşlılarda, emziren anneler ve hamileler gibi özel gruplarda da özellikle tüketimi önerilmektedir.
Zayıflama programlarında ise kırmızı ete göre doymuş yağ içeriğinin düşük olması, kolesterol içeriğinin az olması ve dolayısıyla da kalori anlamında da daha az içermesi gibi nedenler ile tercih sebebidir.
Haftada en az 2 kez balık tüketimi genel sağlık için çok yararlıdır.
Balıklar içerisinde levrek kalorisi en düşük olup, somon yağ içeriği yüksek olsa da içerdiği omega-3 miktarı daha yüksek balıklar içerisinde olup bulunmasının ve pişirilmesinin kolay olması nedeniyle beslenmede en yaygın tercih edilen balık çeşitleridir.
En sağlıklı balık seçimi ve tüketimi ise mevsiminde olan balıkları tercih edip, mümkün olduğunca kültür yerine denizden avcılık yöntemi ile toplanan balık çeşitlerini tüketmekte fayda var. Böylece hem civa gibi denizden gelebilecek toksin madde yükü en az, doğal ortamda yetişmesi nedeniyle de omega-3 başta olmak üzere birçok vitamin ve mineralden zengin bir balık tüketilmiş olacaktır.
Balık pişirme yöntemi olarak fırında, buğulama, ızgara gibi yağ kızdırılmadan pişirilen yöntemler en sağlık olanlarıdır.
Şimdiden şifa olsun.20 Yorumla - +1 yıl
Balık yağ eritir. Balıklara bak kıpır kıpır sürekli hareket halindeler. Balık yiyende hareketli olur ve hareketli vücut yağ yakar. Balık berrak denizde yaşar. Balık yiyenin damarları ve tüm bedeni temizlenir, berraklaşır. Yani temiz deniz balıklarından bahsediyorum.
00 Yorumla - +1 yıl
Diyette elbette balık yenir. Hem de bana sorarsan yağlı soğuk su baliklarindan karadeniz uskumrusu ya da Baltık somonu yenmelidir. Tabii az yağda kızartma/ ızgara şartıyla. Neden mi? Diyet sırf fazla kilolardan kurtulma süreci değildir. Olmamalıdır. Kandaki kötü kolestrolü dengeleme sürecidir de. Bu balıkların yagindaki omega3 tam olarak bunu yapar.! Diyette haftada bir porsiyon tüketilmesinde bir sakınca yoktur. Afiyet olsun!
00 Yorumla - +1 yıl
Diyetteki bir insanın zaten balık yemesi şart? Balığın pişiriliş şekli de önemli tabi kızartma vb zararlı. Ama balığın yağına zaten vücudunun ihtiyacı her zaman var. Fırında zeytinyağı ile ya da ızgarada balık yaparsan süper olur.Örneğin levrek olabilir, tavada sardalya kaya balığı gibi balıkları marine şekilde pişirebilirsin, norveç somonu yapabilirsin ki bence en faydalı ve en güzel balık somon.
00 Yorumla Balık, önemli protein kaynaklarından biri olduğu gibi içerisinde pek çok sağlıklı yağı da barındırıyor. Elbette miktarına dikkat ederek yiyebilirsiniz. Ben de diyetimde tüketiyorum.
Aldığınız balıktan ziyade pişirme şeklinize dikkat etmenizi öneririm. Kızartmak pek sağlıklı değil.00 Yorumla- +1 yıl
Yassı balık türlerinden herhangi birisini fırında pişirebilirsin mesela. Ama sürekli balık yemek iyi değilmiş, haftada en fazla iki gün yenmeli diyor uzmanlar. Bunun ağır metal ile alakası yok bu arada.
00 Yorumla u
+1 yılBilhassa balık yemeli zaten. Çok seviyorum balığı. Balık yalnız başına tüketilince kilo yapmaz. Ton balığı olabilir, Somon, Çupra :D canımız çekti. Kalorisiz süper. Yanına salata veya haşlanmış patates, sebze garnitür ✌️
00 YorumlaDiyette balık yenir. İri, yağlı balıklar çok faydalıdır kilo vermeye. Fırında pişirebilirsin. Yağ yakmak için yağ yemen gerekir. Vücudun çalışma sistemi bu şekilde.
00 Yorumla- +1 yıl
Yenir bence. Ben de diyetteyim, dün bimden dondurulmuş uskumru fileto almıştım. İçinden üç tane çıkıyor, ben üzerine kekikli, dereotlu bir sos yapıp fırına verdim yanında patatesle birlikte.
00 Yorumla Tabiki yer. Balım diyete fayda sağlayan bir yemek. Izgarada ya da fırında yap yanına boş yeşillik fena olur :)
00 Yorumla- +1 yıl
Fırında pişirebilirsin. Hem diyette hıc yag yemeyeceksin dıye bir şey yok yagda vucudun ihtiyacıdır. Zeytinyagında marine edip fırına verebilirsin
00 Yorumla - +1 yıl
Fırında pişirebilirsin yağlı kağıt ser tuzla at fırına tuzla derken baharatla yani soğan sarımsak patates bide koyabilirsin
02 Yorumla- +1 yıl
1 yıl olmuş soruyu sıralı artık pişirmişsindir zaten
- +1 yıl
Bak tatli kız diyenlerde özellikle yağlı balık yemek daha iyidir yağlı dediğim balık kendi yağlı olacak omega3
00 Yorumla - +1 yıl
Tabikide yer kirmizi olsun beyaz olsun et urunlerinin hic biri kilo aldirmaz kiloyu yanindaki garnuturler ve karbonitratlar aldirir
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 445 cevap paylaştı. Yağ doldurmadan yiyebilir diyette olan biri balık da yemeyecekse ne yiyecek her öğün maydanoz mu yiyecek?
10 Yorumla- +1 yıl
Diyete en guzel balık yenir balık yağından zarar gelmez hangisini sevıyorsan al yanlız balık cok ekmek yedirir ekmek yemeyin fazla
00 Yorumla - +1 yıl
İstedigin baligi ye, suda pisirebilir ya da cok az yag ile bugulama yapabilirsin... ya da koy ver diyeti yap kizartmani otur ye yaaa...
00 Yorumla Hangi balığı alırsan al buharda ya da fırında pişirmelisin madem diyet yapıyorsun ama tavsiyem somon balığı
00 Yorumla- +1 yıl
Yiyebilirsin nolcak bende diyetteyim ama öyle şeyler yemiyorum
10 Yorumla Buharda istediğin balığı pişir zararı olmaz abartmadığın sürece
00 YorumlaFırında güzel oluyor bir sürü tarif var "fırında balık" şeklinde aratırsan bulabilirsin.
00 Yorumla- +1 yıl
Izgara şahane olur veya fırında
Yaninda bol limon salata00 Yorumla - +1 yıl
Kızartma hariç baktığın her türünü her şekilde tüketebilir👍
00 Yorumla - +1 yıl
Yağsız balıkları araştır sonra balık baharatlarıyla ve bol limonla fırına at
00 Yorumla Yeme & İçme konusunda 862 cevap paylaştı. başlatma diyetine :D balıktan ne olacak allahını seversen 100 gram eti var yok zaten
00 Yorumla- +1 yıl
Balıkta omega 3 vitamini vardır diyette olanlarada tavsiye ederim.
00 Yorumla - +1 yıl
Yağlı olması iyidir diyetteyim diye sağlıklı yağlardan kısmak saçmalıktır
00 Yorumla - +1 yıl
Evet yiyebilir ama kişinin yağ ve kas oranına göre verilen ölçü miktarı kadar
00 Yorumla Yiyebilirsin zaten yemelisin de diyet yapan birisi en cok balık tavuk et yemeli zaten balık candır
00 Yorumla- +1 yıl
Yenilir abartı ya katılmadığı sürece... Balığın içinde ki proteinlerinide almak lazım.
00 Yorumla - +1 yıl
Yağsız ızgara veya fırında buharda pişirerek tüketebilirsin
00 Yorumla - +1 yıl
Sevmiyorum fakat öneriliyor. Bir zararı yok aksine faydalı.
00 Yorumla - +1 yıl
Fırında balık ekmeksiz yersin tabi ama fırına sürmeden fazla yağlama
00 Yorumla - +1 yıl
Tabikide yer. Palamut olabilir palamut balığının yağ oranı düşüktür. Izgarasını yapabilirsin
00 Yorumla - +1 yıl
diyet hiç yapmadım fakat o kadar güzel görünüyor ki balık balina bile olsa yiye bilirim ☺️
00 Yorumla Herşeyi yiyebilirsin önemli olan dengeli yemen, sık sık ama az az yiyeceksin
00 YorumlaBu saatte agırgelir gun arası dene fırında sebzeli tercih et...
08 Yorumla- +1 yıl
yarın dedim zaten :D
- +1 yıl
defoolll 😂
- +1 yıl
sende kocanla ilgilensene gece gece bişeyler istemesin senden 😂
- +1 yıl
yoo oturuyorum şu an :D
- +1 yıl
yiyebilir evladım ızgara yapabilirsin sor google amcaya
06 Yorumla- +1 yıl
bir tanrı kulu şuraya yazsa ölürmü abuk subuk trol sorulara o kadar yazıyorsunuz
- +1 yıl
hayatım fırında pişirebilirsin bunu tribe girmene gerek yok
- +1 yıl
yazsaydın girmezdim zaten hayatımın anlamı
- +1 yıl
yazdım bitanem mutlu musun
- +1 yıl
mutluyum :)
- +1 yıl
tamam ben de mutluyum o zaman :)
- +1 yıl
Kesinlikle yemeli diyette olan biri her şeyden yiyebilir ama az olacak şekilde herşeyin fazlası zarar her şeyden yiyin ama azar azar yiyin yeşil çay da eksik etmeyin
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Balık diyet için 1 numaralı yiyecek. Izgarasi en sağlıklı ve diyete uygun olanıdır
07 Yorumla- +1 yıl
ızgara ne demek ya yeter acıklayın sunu tam anlamıyla :D
- +1 yıl
yazık ya 😂
- Cevap sahibi+1 yıl
Izgara demek mesela mangalda yapılanlar izgara. Yani ekstra yağ eklemiyorsun
- +1 yıl
@DearGayMen ölüyorum anlasanaa 😂
- +1 yıl
balık ye 😂 kıza bildirim gidecek burada konuşmayalım
- +1 yıl
@DearGayMen gitsin giderse gizliden girmiş zaten kim oldu belirsiz :D
- +1 yıl
ne pisliksin ya 😂
Diyetli diyetsiz, insan balıksız yaşayamaz bence. Izgara balık yiyordum ben , fazlalik 2 kilom vardi diyet yapiyordum gayette verdim sorun çıkarmıyor
00 Yorumlaancak sağlıklı bir yaşam sana düzgün bir şekilde kilo verdirir balık çok faydalı bir besin
00 YorumlaHergun ye hatta kilo verirsin. ben kedimi balikla besliom kilo versin diye
00 Yorumla- +1 yıl
her türlü balığı alabilirsin fırında pişir ama kızartma balığı
00 Yorumla - +1 yıl
Balık yemekten korkma onun yağı trigleserid formda olur
00 Yorumla Diyette olan biri kızarmış yemekleri yiyebilir ama yağda pişen yemekleri yiyemez
00 Yorumla- +1 yıl
Fazla yagli diyilse yiye bilirsin ve kizardilmiw olmasin
01 Yorumla- +1 yıl
1 sene önce sorulmuş soru 😃 diyet falan kalmamistir artık
- +1 yıl
Firinda pişir
11 Yorumla- +1 yıl
tişkür
firinda pişir ve yaninada sebze eklee 😋
01 Yorumla- +1 yıl
neler ekleyebilirim yanına
- +1 yıl
Izgara kardeşim afiyet olsun :)
01 Yorumla- +1 yıl
yeter ve be demek ızgara :D
- +1 yıl
Yiyebilir ama yanında bol yeşillik bir salata
00 Yorumla - +1 yıl
diyet icin bence cok ideal ve cok da saglıklı
00 Yorumla - +1 yıl
zaten diyette balık önerirler cahil
00 Yorumla Protein için yemeli. Fırında yapın
00 Yorumla- +1 yıl
İzgara veya buğulama olarak tüketebilir
00 Yorumla - +1 yıl
Balık diyetini bozmaz faydalı o
00 Yorumla - +1 yıl
Bir sene önceki soru şimdi gündem oluyor
00 Yorumla - +1 yıl
Yağsız yemek ile sağlıklı kilo verilmez
00 Yorumla - Devamını Gör (94)
Devamını Gör(149)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Diyette balık yemek konusunda görüşlerim videoda, sağlıklı ve az yağlı yemekler için Philips Airfryer XXL Smart Sensing'i inceleyebilirsin.