Bilim adamları sivrisineklerin 'kurban' ları nelere göre seçtiklerini hala araştırıyor. Gerçekten de bazı insanlar sivrisinekler için oldukça 'popülerken' bazıları da hiç ilgi görmüyor.
sizce neden ? =)
sizce neden ? =)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sisvrisinekler insanların nefes verdiinde çıkan karbondioksiti koklayarak o kişini ona yararı olup olmadığına karar verirler. Sivrisineklerin bazı insanları ısırmamasının esas nedeni sineğin, o kişinin ter ve nefes kokusunu beğenmemesindedn kaynaklanmaktadır.Ayrıca sivrisineklerin sadece dişileri ısırır ve bunun nedeni de yumurtlama döneminde protein sağlamaktır. Üç çift bacakları ve bu bacaklarında bir santigrat derecenin binde biri kadar bir ısı değişmesini bile algılayabilecek duyargaları vardır ve karanlıkta avının nerede olduğunu bu duyargalar yadımıyla bulur. Sivrisineklerin ağzında iki adet keskin bıçak ve iki adet tüp bulunur. Önce bıçaklarla deride delik açar sonra tüplerden biri ile tükürüklerini bu deliğin içine akıtır. Tükürük kanın pıhtılaşmasınnı önler ve daha sonra da ikinci tüpü sokarak kişiye hissettirmeden kanı emer. İşte böyle.
aslında bu sorunun cevabı var , birincisi sadece dişi sivrisinekler kan emer o da kulçka döneminde olan yavruları içindir, ikincisi ise insanların ten kokusuna göre kan emeceği kişiyi seçerler...
Benim kanım B rh + ve bu vampırler beni tutmasınlar bulmasınlar yoksa delik deşik ediyorlar.Ne ilaç yarıyor ne koruyucu.Toplu olarak akrabalarla aynı odada yattım yemin ediyorum benim üzerimde çifte telli ve horon tepimişler.Ben ne sigara içiyorum ne çok terliyorum nede çok kilom var.Bence benim tenim hassas sivriler kan alırken bulmuşlar yumuşacık teni çabuk kan içebildikleri için beni seviyorlar.Benim teorim bu :)
Hayırlısı
Böcekler beni seviyor :).Güzel geceler dilerim
Onlar beni seviyorda ben onlari sevmiyorum profilim korkuyu temsil ediyor.Bence benim kanda veya tenimde onları bana çeken bir şey var.Tenimin hassaslığına bunu bağlıyorum veya kandımda onlara hitap eden bir şey var.Güzel uykular dilerim
Bir iki yorum sonra uyuyacağım.Kaçmıyorum sadece hani yorum yazdım dahada kişiyi bunaltmın bari gidım havasındayım :).İyi geceler
Teşekkür ederim en iyi cevap için ve güzel bir gün dilerim.
Sizin bu gün bu en iyi cevabı başkasına verdiğinizi gördüm.Rica ediyorum o kişiye veya başka üyeye bu ödülü verin.Onun haricinde eksi veren sevenlerime teker teker tsk ediyorum .Yinede herşeye rağman sizlere güzellikler dilerim.
Beden kokusunda karbondioksit ve oktenol bulunan insanları daha çok ısırırmış sivrisinekler ..O yüzden bunları kullanıyoruz link
:)) güzeldi ...
Cevap
49Cevap
Tam sebebi yok da bence gayet basit bir doğa mantığı var. Onlara yarayacak, en iyi besin değeri yüksek kanı algılayabiliyorlar. Sivrisinekler için hangi mineralin, vitaminin veya değerlerin önemli olduğu bulunabilirse, bu soru da yanıtlanabilir bana göre. Bunu bulmak da zor değil sanırım. Farklı kıtalardan farklı sivri sinek türleri, farklı kan grupları ve cinsiyetlerden 200 kişiyi bu sivrisineklerle bir odaya kapat. Sonra kanla dolu sivrisinekleri al, depoladıkları kanların değerlerini kontrol et. :)
Vücut kimyasının ürettiği ve cilde saldığı bazı maddeler sivrisineklerin dikkatini çekiyor. Cilt yüzeylerinde yüksek konsantrasyonda steroid ve kolesterol bulunması bunlara bir örnek.
Sivrisinekler, ürik Asit gibi bazı asitleri yoğun olarak üretenleri de hedef alabiliyor. Bu maddeler sineklerin koku duyularını uyararak onları kurbana doğru yöneltiyor. Aslında sivrisinekler kimi sokacaklarına konmadan çok önce karar veriyor, 50 metre öteden kokusunu aldıkları hedeflerini belirleyip öyle harekete geçiyorlar.
Şunu söyleyebilirim ki kan grubu ile ilgisi yok. Benim gibi B+ kan grubunda olan bir arkadaşım ile sahilde uyuduğumuzda, o çorap ve eldiven takıp yüzüne havlu örtünce "korkak" demiştim. Fakat sabah onun bileğinde eldivenin sıyrıldığı küçücük yerde 22 sivrisinek sokuğu görünce hak vermiştim.
İkimiz de akça pakça adamlarız. Fakat beslenme alışkanlığı olabilir. Ben alkol alırım arada, o almaz. Ben baharat severim, o sevmez gibi farklılık var.
Ha bir de o leylek gibi, ben değilim :)))
Sivrisinekler kokuya göre adam seçiyormuş. Bilim adamlarının yalancısıyım :D Yani benim bildiğim kadarıyla o araştırma sonuçlandı. Ne kan grubu, ne de başka bir şey. Olay koku. Hatta dikkat ettiyseniz parfüm sıkan insanlara sinek ve böcekler daha çok dadanır. Sinek kovucuların da kokusu sinekleri rahatsız ettiği için uzak dururlar.
Bu konuda çok dertliyim ben. Özellikle tatillerde evde kimseyi sokmasın yine beni onlarca yerimden sokmuş olurlar. Küçücük sineklerle büyük savaşlar veriyorum. Pek hatırlayamıyorum, yanlış bilgi vermek istemem ama kanın tadıyla alakalı bir yazı okumuştum önceden. Hakikaten kan tatlığı varmış sinekler için :)
herkes kan grubu ile ilişki kurmaya çalışmış. oysa kan tahmininizden çok daha fazla parametresi olan son derece kompleks bir sıvıdır. içindeki maddelerin çeşitliliği saymakla bitmez. muhtemelen başka bir etki vardır. hatta belki kanla da ilgili değildir. teninizle ya da ten kokunuzla da ilgili olabilir. bu arada ben bir bataklığın kenarında yatsam bile hiçbir haşere bana yaklaşmaz da ısırmaz da :) şanslıyım yahu.
Bu sivri sinek' ten çektiğimi bir şeyden çekmedim daha.. Yaz mevsiminde, her gün, en kötü bi 5 ısırığı var.. Rekorum 1 saatte 24 ısırık.. Oturdum saydım tek tek.. Çıldırıyordum resmen.. Kanımı değiştireceğim ama çok para istiyorlar.. :(
Optimus dostum fesleğen sever misiniz?
@analitikdüşünce ; nötr' üm üstad .. onun olduğu yere gelmez mi sinekler ?
@soran ; sence bu kadar ısırık alan bir bünyenin neresi şanslı olabilir ?
fesleğen olan evlere sivrisinekler pek uğramıyor diye biliyorum...
Saol üstad, bu çok faydalı bir bilgi oldu gerçekten..
O ayrı bir dert zaten ;) vızzzzzzzzzzzz.. Allahım neden yarattın bunları diyorum bazen ;))
bu soruna katılmamam mümkün değil, benim olduğum ortamda sanki birtek bana saldırıyorlar, biri geliyor ısırıyor sonra sanki "gelin oğlum buradaki lezzetli , boşuna başka kan arayıp ağzınızın tadını bozmayın" diyor gibi
Yazın tek el çırpmayla 2 sinek birden öldürmüştüm. Dakikalarca güldüm nasıl oldu bu diye..bana tek tek de gelmiyor şerefsizler..vücut sıcaklığım yüksek sanırım :P
arıların parfüm kokularına geldiklerini biliyorum.. ki başıma geldi.. bayramda bileğimden arı soktu... dünyayı yıktım ama neden se şişmedi yaa .DD balon gibi sişmesi gerekkiyodu..
yorumları okudum gerçekten ilginç
hep kızlar muzdarip
yakınımda küçük çocuk yoksa hep beni ısırırlar
daha çok kızları ısrıyorlar galiba benim anladığım bu
bu gece de uyku yok size ziloy da ziloyy tey tey tey...
:))) +
kan gruplarına göre , salgıladıkları vucut kokularına göre , birde ten rengine göre sinekler seçiyor diye biliyorum.
Kan grubuna göre mesela 0 rh pozitif grubu kanlar tercihleri olur... Yani pozitif gruplar tercihtir...
Kimi insanların ter kokusu sivrisineklerin ilgisini çekebiliyor.Zira bu tarz insanların kanında karbondioksit gibi kimyasal maddeler bulunduğu için sivrisinekler için öncelik verilebiliyor.
ulan alacakaranlık edfırt kanınızı emse ayıla bayıla sesiniz çıkmaz,garibim çırpı bacak sinek 1 gr sizden beslense ne olur ya,sineklere saygı :(
Edwart a allerjim yok :)
Mesela annemi daha çok rahatsız ediyorlar,o sabaha kadar dönüp dururken ben mışıl mışıl uyuyorum...Sinekleri Çok kafaya taktığını düşünmüştüm hep :)
varsa buraya üye bir sivrisinek bunu açıklasın.yeter arkadaşım.nedir sizden çektiğim.nedir bu ayrımcılığın sebebi.ben size ne yaptım!
Misal taze fasulye... Kimi insan sever kimi insan sevmez... onun gibi birşey olmalı.
beni sevmiyorlar sanırım bi iki tane ısırıp bırakıyorlar:( kullanılmış hissediyorum çok..
evet ya mesela ben 10 kiişilik ortamda kimseyi ısırmazlar beni mahvederler kan değerleri yada ne bileyim o tarz bişiyle alakalı herhalde.
bence ağızlarının tadını biliyorlar :))))
15 20 yaş arasındayken beni mahvediyolardı şimdi beğenmiyolar ee 25 oldum tabi kartlaştım :D:D
bizim oralarda sinek çok olur dediğin gibi herkesi ısırmaz ısırılanada kanın tatlı derler
kanla alakası yok kokuyu takip ederek kokuya göre hedef belirler güzel kokusu olanı tercih ederler.yumurtalarını bırakmak için .sivri sinek sizi ısırmıyorsa teniniz kökü kokuyordur :D
kan grubu etkili diye duymuştum,bazı kan gruplarını daha çok seviyorlar..Allah'tan benimkini hiç sevmiyorlar,sadece yanımdan vızıldayarak geciyolar.. 0 rh -
aynen 3 yıl önce 104 yerimden ısırdılar dudağımdan bile ısırmışlardı :(
evet :((
3 yıl geçti ama her yerimde vardı işte.
Bende o popüler kısımdanım. Tatile gittiğimiz zamanlardan birin de, gece yine vızıltılar duyunca ışığı yaktım. Duvar taraflarını severim,yine orada yatıyordum. Duvar da nereden baksam 20'e yakın sivrisinek vardı.
Kan gruplarına göre geliyorlarmış.Bir de ilginç bir şey söyleyeyim ısıranlar dişilermiş.Dişi s.sinekler de erkek s.sineklerden kaçıyorlarmış.Sinek kovucular vardır belki duymuşsundur.Bu kovucu cihazlar erkek sivrisinek sesi çıkarıyormuş.
Merak ettim beni neden sürekli seçiyorlar acaba ? Neden ben?
beni incelemeye alsınlar vallaha kabul.. çok seviyo sivriler beni yaa
güncellemene hitaben ,sineklerin seni popüler görmemesinden şikayetçisin galiba ahaha :P
Hayır ama keşke :(
ya bu sinekler genelde boka konarlar.neden gelipte bizleri buluyorlar artık.
yapılan bir araştırmada en çok lezzetli buldukları A rh + miş :))
:))
Ben ister ormanda ister kumsalda açık her türlü havada sivsisinek mağduru olmayan bir insan olarak nedenini buldum ...Kanım bozuk :D
b pozitif kanım var seviyor sivriler ama soyle bı gercek var parfum sıkmadıgım zaman gelmıyorlar fazla parfum sıkınca gelıyorlar cunku o parfumun ıcındekı maddeler falan uremelerını saglıyorlar
Sevinmelimiyim bilmiyorum bana aşıklar bitiyorlar yiyorlar uleenn
Kan grupları diyorlar ama bilmiyorum beni çok yerler :(
adam malının kıymetini biliyor
her bulduğuna sokmuyor
çok seçiciyse demek ki
Sigara içmeden önce sürekli gelirlerdi artık gelemiyorlar.
kan gruplarıyla alakalı diye duymuştum, kan gruplarına göre ısırıyolarmış tatlı kan kötü kan gibi gibi
Beni 500 metre takip eden sinek bilirim... Artık çok mu kanlıyım, neysem... İlginç kriterleri var bu konuda.
kimisinin kanı daha tatlıdır. kan gurubu onemli oluyo bi de kızları daha cok seviyo sinekler ağızlarının tadını biliyorlar anlıyacagın :P
tansiyonu dusuk olan kisileri cok fazla ısırmadıklarını farkettim
kirli kanım var ama nerde sınek var gelır benı bulur sanırım ıyı anlasıyoruz sıneklerle:)
kokumu seviyorlaşmış.o da dişi ben de dişi.hiç feministlik yok şu sivrisineklerde.git erkeleri ye arkadaşım hemcinsinden ne istiyosun :p :D
Hayatımda 1 kere sivrisinek ısırdığını hatırlıyorum. O zaman ben sivrisineklerin gözünde popüler değilim..
Bana gıcık oldukları kesin. Tam uykuya dalacakken kulağımın dibinde vııızzZzzzzZ çıldırtıyorlar.
Sivrisinekler yumurtlamak için kana ihtiyaç duyuyor.Sineklerin temel enerji kaynağı şekerdir.Parfüm kokusu gibi kokular sivrisinekler için ideal ortamlar.O yüzden daha çok insanları ısırırlar.
Demek ki onlar parfümü daha çok kullanıyor.Anlamak o kadar mı zor?
vücut sıcaklığı,kişinin kokusu,kan grubu etkili olabilir
Bilim adamları bunu tatlı ter kokusu diye açıklıyor, yani ısırılmayanlar böğğ kokuyormuş.
Bilimadamlari arastiradursun okuma yazmasi olmayan babannem teshisi koymus. Kani sirindir ondan
Benim bildiğim ten rengiyle alakalı. Beyazlar esmerlere nazaran daha cok kurban oluyo :(
genelde sarışın, kilolu, sigara kullanan ve 0 kan grubundasan, sivrisinekler için idealsin.
burası yardımcı olabilir https://www.sinax.com.tr
Bunun nedeni insanın öz kokusudur. Bazı insanların kokusu sivrisinekler için daha çekicidir. Bu nedenle de onlar seçilir.
Beden kokusunda 'karbondioksit ve oktenol' bulunanlar, sivrisineklerin öncelikli hedefi oluyor.(muş) Bende çok çekiyorum şu meretlerden ya
sadece dişi sivrisinekler kan emer '' binlerce ibret var ''
Lanet olsun ki o ''popüler'' durumundayım. Bende anlamadım neden aynı yerden 2 kere sokuyor bazı şerefsizler
cinsellik hormonları yüksek olanları seçermiş gazetede okumuştum
ben çok banyo yaparım ve nezaman banyo yapsam peşime takılırlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar