Kabızlığa çözüm arıyorum.Evet geçen senede aynı durumu yaşamıştım, lağma mı derler bilmiyorum, eczaneden onu almıştık, onu yaptıktan sonra resmen doğum yapmış gibi oldum. ve korkudan bir hafta tuvalete gidemedim. çok kötü ve iğrenç bir olaydı o korkunç sancıları hatırlamak bile istemiyorum. kabızlığa anında etki yaratan bir ilaç varsa o da olur. hemen bu kabızlığı yok edecek bir çözüm önerisi bilen varsa lütfen yazsın!kabızlığa anında çözüm
Kabız oldum, bunun için pratik bir çözüm önerisi var mı? varsa lütfen yazın.
Çok şükür ben yaşamadım ama yaşayan arkadaşlarım var. Biraz önce başka bir arkadaş için yazdıklarımı sana da yazıyorum. İlk önce geçmiş olsun. Sana bir programda izlediğim bir çorbanın tarifini vereyim. Ben denemedim ama faydası olacaktır çünkü Fitoterapi Uzmanı doktor bu tarifi bir TV programında verdi. Dr. Ümit Aktaş. Tarife geçelim istersen.
Kabızlığa Anında Çözüm; Kuru Bamya 1 avuç Isırgan 1 Avuç Kimyon 1 yemek kaşığı Rezene 1 yemek kaşığı Çemen otu 1 yemek kaşığı Buğday Kepeği 1 yemek kaşığı 1 - 1.5 lt su koyup 30 dk kaynatın. Kaynadıktan sonra 1 yemek kaşığı taze öğütülmüş keten tohumu ve 2 yemek kaşığı Sızma Zeytin yağı ekleyip sıcak sıcak için... Bunu her gün yapıp içebilirsiniz. Hamileler ve emziren anneler de içebilir.
Kabızlığı Hemen Ne Söker?
*Kuru Erik *Elma *Armut *Kivi *İncir *Turunçgil meyveleri *Ispanak ve diğer yeşiller *Kudüs enginar ve hindiba *Enginar *Ravent *Tatlı patates *Fasulye *Bezelye *Mercimek *Chia tohumları *Keten tohumu *Tam tahıl çavdar ekmeği *Yulaf kepeği *Kefir
Kabızlığı Gidermenin En Hızlı Yolu: Bol su içmek hayati önem taşır. Az su içerseniz kabızlığınız kronik hale gelir. Düzenli egzersiz, kabızlık semptomlarının iyileştirilmesinde ve sağlıklı bir bağırsak alışkanlığının geliştirilmesinde önemli bir faktördür. Kabızlığı gidermenin en hızlı yolu bol su içmek ve egzersizden geçiyor. Ayrıca yüksek lifli diyetler uygulamanız şart. Bunları yaptığınız taktirde göreceksiniz ki kabızlığa anında etki etmişler.
3-Garanti çözüm- Bir yerlerden kuru kayısı bulmalısın ama rengi siyaha yakın olanlardan. Kayısıları ılık suyun içine atıp 10 dakika bekle sonra hem suyunu iç hem kayısıları ye.
Yaptın mı?
4-Yine zıplıyorsun düz bir zeminde 10 kez.
Bunları yaptıktan sonra yine tık yok ise gel beni bul. Yok ben güvenemem diyorsan bir eczaneye gidip "bekunis" adlı hapı al. Kendisi bitkiseldir, zararı yoktur ama tuvaletten çıkamazsın bir süre haberin olsun.
Lavmanın değişik tür ve türevleri var. Hızlı ve etkili yöntemdir. Ama sürekli kullanımda bağımlılık yaptığı söyleniyor - doktor tarafından söylenmişti- Diğer bir yol ise altta belirtmiş arkadaşlar, Zeytin yağ iç. Yarım çay bardağı kadar, etkisini kısa sürede gösterir. Lakin çok zor durumdaysan lavman kullanman. Düşük dozda olanları mevcut, yani tamamen tüm bağırsakları doldurup-şişirmeye gerek yok.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
hemen git şu sokakta arabalarda satılan mısırlar varya ondan al yağını ketçabını mayonezini bol koydur bi güzel ye. yer yemek yani yedikten hemen sonra üstüne 2 bardak soğuk su iç ve gel bana teşekkür et! bu dediklerimi yap tuvalete çıkamazsan gel yüzüme tükür bu kadar da iddialıyım
1
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bu saatte gidip alamam ama yarın alacağım. Evet biliyorum :) Baya etkili fakat hiç aklıma gelmemişti doğrusu, teşekkür ederim :)
rica ederim mısırın ustune su ıcersen buyuk ıhtımal ıshal olursun biliyosun ama işi garantiye almak ıcın bol ketçap mayanonez koyduracaksın puf nokta budur :) tuvaletten cıkamazsın ama söylim
1 hafta geçmiş aradan son durum ne :) birde dün birşey keşfettim şu dönerin yanında filan yenilen küçük yeşil acı biberler varya kebapçılarda hani turşu gibi... onlar acayip derecede ishal yapıyor yiyeiblirsen tabi :)
Kabızlığa Anında Çözüm olarak sana; -Kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı tüketin. -Bol bol sıvı tüketin. -Aşırıya kaçmadan fasulye, bezelye ve baklagil tüketmelisin. -Yüksek lifli ekmekler tüketin. -Kabızlığa iyi gelen en eğlenceli yiyecek: Patlamış mısır kesinlikle -Limon her derde devadır. Mutlaka tüketin. Bağırsaklarda ki dolaşımı ıspanak çok iyi sağlayacaktır.
Kabızlığı Hemen Ne Söker?Kabızlığa en çok bol bol su iyi gelir ve hemen işe yarar.
Zahide ile Yetiş Hayata programını izledim orada değerli bir doktor vardı. Dr. Ümit Aktaş. Programda bu çorba tarifini verdi. Sonra bende tarifi hayata geçirdim. Çorba çok lezzetli olmadı ama sağlık için içeceksin. Sende yap belki sana da faydalı olur. Kuru Bamya 1 avuç Isırgan 1 Avuç Kimyon 1 yemek kaşığı Rezene 1 yemek kaşığı Çemen otu 1 yemek kaşığı Buğday Kepeği 1 yemek kaşığı 1 - 1.5 lt su koyup 30 dk kaynatın. Kaynadıktan sonra 1 yemek kaşığı taze öğütülmüş keten tohumu ve 2 yemek kaşığı Sızma Zeytin yağı ekleyip sıcak sıcak için... Bunu hergün yapıp içebilirsiniz. Hamileler ve emziren anneler de içebilir.
ben 8 gün çektim bu illeti Allah düşmanıma bile vermesin rezalet bir durum bol su iç önce 3-5 kuru kayısı at sonra ardından bi soğuk su patlat veya doktor reçetesini al eczaneye git bekunis yazan ilacı al günde 1 kere iç hızlı sonuç istersen 2 tane atıp yarım litre suda içebilirsin ama süre dolunca tuvalete yetişemezsen paçalardan akar ilaç etkisini 7-8 saat veya 8-9 saat içerisinde gösterir 6 günde sonuç alamayan beni 2 günde iyileştirdi tuvalete gittiğimde çok hafif ıkındım ve acı çekmeden hallettim
Bahsetmiş olduğunuz durum da kesinlikle bir uzmana görünmelisiniz uzun süreli kabızlıklarda bağırsak uzaması da kaçınılmaz olur o yüzden muhakkak bir uzmana görünmelisiniz çünkü ileriye dönük ciddi problemler yaşayabilirsiniz,bitkisel olarakta doğadan kayısı çayını önerebilirim.
bir çok nedeni olabilir yer hava değişiminden tut da yiyip içtiklerine kadar.. bunların çözümü suyu ve lifli gıdaları artırmak olur.. ancak bir çok hastalığında sebebi olabilir işte o zaman geçici şeylerle düzelmez ve ciddi kontrol gerektirir tavsiyem doktora gitmelisin ve kesinlikle bilinçsizce bağırsak çalıştırıcı ilaçları kullanmamalısın
Akşamdan 2 adet kuru siyah erik ve 1 adet kuru kayısıyı 1 bardak suya ısla , sabahleyin aç karnına iç. Bunu her gün yapmalısın , birkaç gün sonra düzene girer. Ayrıca , çok sıkıştığında bitkisel özlü , organik Bekunuks var eczanelerde bulursun onu kullan , 2-3 saat içersinde etkisini gösteriyor.Bagırsak tembelliğine karşı en iyi ilaç bol bol yürümektir. Allah kolaylık versin...
2 sey cok iyi geliyor ilki kuru kayisi alip bol bol ye ve su ic bol bol beraberinde yarim saatte islem tamam ben kayisi sevmiyorum diyorsan sinemaki otu al onu kaynat cay gibi ic bol bol tadi güzeldir ihlamuru andirir ama fena sekilde ishal yapar bosaltir en azindan acil sifalar..
Kabızlık hemoroid (basura) a neden olur... Anüsünden kan gelmesi de genel de basur'a işarettir..
Kısa zamanda uzamana görünmeni tavsiye ederim. Acı dan kahveden uzak dur... baklagillerden yersen miden bozulur ve rahat çıkabilirsin ve kesinlikle unutma ki kabızlığı gidermenin en kolay yolu bol su içmektir. en az günde 3 lt iç..
Laksafenol diye bir müsil ilacı var onu kullan , ayrıca doğal takviye olarak sınameki çayı içebilirsin. En önemlisi yediklerine ve içtiklerine dikkat et. Sebze ağırlıklı beslen , lif oranı yüksek besinleri tüket , Demli çay , kahve ve kola dan uzak dur.
köri ye hiç sorunun kalmaz aktarda bulabilirsin körili tavuklu güzel bir yemek yap ye hem lezzetli de :D elma suyu da içebilirsinn kayısı yiyip üstüne 1 litre su da içebilirsin haşlanmış mısır+su da olabilir daha ne diyim :D
İki kuru kayısı , iki kuru incir , iki kuru erik. Bir buçuk çaybardağı su ile bu malzemeler ocakta kaynatın kaynadıktan sonra bir yemek kaşığı zeytin yağı ve iki yemek kaşığı keten tohumu ekleyip robottan geçirin marmelat haline gelir. Her sabah ac karnına bir kaşık yiyin faydasını göreceksiniz ☺️
kabızlıga en iyi gelen 2 faktör:birincisi bol egzersiz ikincisi bol su içmek.Ya bir de dışkın simsiyah mı çıkıyor eger öyleyse melenadan şüphelendim ben.
İngiliz tuzu diyolar aktarlarda satılır ama zaten geçici çözüm istemiyosun. Gün içinde bol bol su içmeni ve bir an önce doktora gitmeni tavsiye ederim.
sinameki kullan derim ama bir süre sonra onada alışcak bünyen.her gün aynı saatte git wcye kendini zorla ve wcden hemen çıkma.bu arada kan man geliyorsa hemoroit olursun iyi değil bak bir doktora git sen
Çok güzel bı cocux aferin sana ailesi bile yardımcı olmazken evleneceği bı yabancı yardımci olur ne kadar mantıklısı sen ya onun yapacağı tek şey kendi ayakları üstünde durmak kendi ihtiyaclarini sorunlarını birinin yardım etmesini bekleyerek değil kendisi yaparak çözebilir ben yapamam ben küçüğüm ben böyleyim diye düşünüyor olmaması lazım yoksa daha Cook incinir
zeytinyağını denemedim olmuyor içemiyorum. bu aralar doğadanın form çaylarını içmeye başladım haftada 3 bardak falan içiyorum bazen hiç içmiyorum ama çay bir işe yararmı bilmem :S
Lavmanı nasıl yaptnız rica etsem anlatır mısınız? Benimde yapmam lazım ama cok korkuyorum. Nasıl yaptınız yaptıktan sonra ne oldu? Agrı felan oldu mu ne kadar devam etti yazarsanız cok mutlu olurum
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
ılık sütle beraber incir tüketilmeli diyenler var.bendede var o sorun form çayları varya gece yatarken onlardan iç.çalıştırıyo bağırsakları.bir taneyle çıkamazsan fincana 2poşet koy.kesin çıkarsın
hastaneye git .. allah korusun bağırsak kanserine yol açar... doktora git.. adam akıllı birisine git
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Eğer çok şey deneyip halen başaramadıysan Dulcolax ilacını temin et. Kesin ve bitkisel (diyolla) çözüm
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Kısa süreliyse kayısı, zeytinyağı, sıcak su gibi çözümler de fayda edebilir ama 4-5 gün olduysa fitil de biraz zahmetli olduğu için Dulcolax tavsiye ederim. Çok yaşadım. Bezdirdi. Allah şifa versin :)
anal yaparken şikayet etmeyen insanlar kıçında basur çıkınca içeri itirmeyemi korkuyorlar bağırsak sarkması yaşamamak için diyorum doktora gitsen merhemmi sürecek dışarı sarkmış şeye bırakın bunları Allah aşkına erkek olsun kadın olsun farketmez ilaçla zartla zurtla olmuyor anlıyacağınız basuru olan varsa söylesin doktor eldiveni takıp napıyor ... ;)
DOGRU SOYLUYO ICINI KARISTIR ATARRRRRR. DOKTORLAR UYGULUYO ZATEN BU YONTEMI CIFT ELDIVEN TAK HASTANE ELDIVENI VAZELINI SUR SOK KARISTIR DISKIYOI ATARRRRRRRRRRR
En İyi Cevaplar