Arkadaşlar beş gün önce tel taktırdım damağım paramparça oldu acıdan duramıyorum bişey de yiyemiyorum. nasıl geçer bu acı ne zaman gider:( :(

Karbonatli suyla gargara yap, her yemekten sonra mutlaka fırçala. Birde bunların bantlari gibi bişi var tellerin oraya takılıyor. Adi mumdu galiba ondan kullan. Agiz yaraları için piraldyne diye bir ilaç var onu kullan mutlaka etkisi oluyor. Son olarak yaranın üstünü kapatıcı koruyucu bir krem var onun da çok faydası olur. Geçmiş olsun
Koruyucu diş mumu aldım tele yapışmıyor hemen çıkıyor :(
Bu malzemeleri satın aldığın yerde mum da satarlar. O mumdan al telin sivri yerlerine yapıştır. Bir süre sonra alışıyor agzın zaten yara etmemeye başlıyor. Yara içinde doktora git. Onun için bir merhem yazıverir. En fazla bir aya hiçbirşey kalmaz. Sabret
Aldım zaten ama yapışmıyor çıkıyo
Çok teşekkür ederim bu arada
Sende mi kullandın.. Diş teli ne zaman etkisini göstermeye başladı 1 ayda bayağı düzelme olduğunu söyleyenlet var
Ben bir buçuk sene kullandım.3-4 ayda fark edilir şekilde düzelme oldu. Ama işte öyle kısa bir süreç değil benimki kısa sürenlerden. Dişlerin tamamen düzelmiş gibi görünse bile 3,4 ay takılı kalıyor. Issırmana diş aralıklarına falanda bakıyorar. Ama dediğim gibi 3,4 ayda fark edilir şekilde etki ediyor.
Anladım sağol
mumlar var onun için sana vermeleri gerekiyo ben ilk taktırdığımda banada çok oluyodu verdikleri mumu üzerine bastırarak yapıştırıyosun sonra geçiyo zaten gargaraya gerek yok bir dahakine gittiğin kontrolde iste
Ya bişey sorcam. Sanki dişlerim düzelmeyecek tam tersine dha kötü olacak gibi psikoloji var kafamda acaba düzelir mi kesin
kızım manyakmisin ya😂😂😂😂😂 tabiki duzelir
Canım benim kıyamam geçmiş olsun gargara yap temiz tut ağzının içini
Sağol :( :(
Cevap
24Cevap
Mum kullanman lazım. Bende tel takmıştım.
Merak etme her zaman böyle devam etmeyecek. Bir süre sonra alışıyorsun ama başları biraz sancılı oluyor. Birde en zor dönemi ağzına lastikleri taktığın dönem olucak fakat bittikten sonra iyiki takmışım diyeceksin. Bundan emin olabilirsin.
Ya bişey sorcam. Sanki dişlerim düzelmeyecek tam tersine dha kötü olacak gibi psikoloji var kafamda acaba düzelir mi kesin
arkadasım tel takımından itibaren 10 ila 15 arasında vücudun teli kabullenir ve yaraların iyileşmeye başlar mikrop kapmamak için eczaneye veya doktora danısarak temizleyici gargara alabilirsin
kesinlikle düzelir hiç endişen olmasın düzelmeme gibi bir ihtimali yok
Son durumun nasıl tel tedavin bittimi birde birşey sorucam bende 3 gün oldu tel takalı aynı senin gibi dudağımın içi yara olmaya başladı mumu takıyorum aynı seninki gibi yapışmıyor düşüyor ya da ben beceremiyorum bu tel batma olayını hep çekicemmi ben yoksa bir zamandan sonra batmıyormu artık sen nasıl atlattın o süreci bana anlatırmısın:()
bir hafta çekiceksin canım tecrübe konuşuyor :D 3.5 yıldır tellerim var :D ve o yaralara ağzın zamanla alışıyor
Dişlerde düzelme ne zaman olur yani 1 hafta içinde düzelmeye başlıyo diyen bile var
üzgünüm yani benim kendi dişlerimi düşünürsem 2 ay sonra anca etkisini gördüm ama o kemik yapısına göre değişir inşallah dişlerin hemen düzelir :)
O düşünceyi at kafandan çünkü dümdüz olucak dişlerin ama bu fikre alışman zaman gerektiricek bekle sen bir kac ay bak bir dislerinin haline her kontrolde biraz daha düzelicek dişlerin
Ay kıyamam :(( Bak Hani bu ağız gargaraları var ya Onlarda al Bol bol kullan Diş teli varken Ağzı temizliğini eskisinden daha çok dikkat etmelisin, Tuzlu suyla garagara yap Ağzını sürekli temiz tut 1 hafta içinde geçicektir.
İnşallah geçer çok sağol gargara yapıyorum hep
krem vermedi mi doktor?
ağız içi kremler var birde birkaç hap var içiyorsun geçiyor bu
Hiçbişey vermedi :(
Diş telini taktı yolladı 2. Gün yara oldu bugün 5. gün yaralar normal diye biliyorum tel kesiyor
Hiç bişey yazmadı zaten sorumsuz bişey sormak için arıyorum açmıyor mesaj atıyorum görüyor bakmıyor. Terbiyesiz adam
nerden buldun böyle bir doktoru gerçekten bir salaklık var o adamda çünkü kim tel taktırdıysa takar takmaz 1 ay boyunca ilaç krem falan kullanıyor senin doktor niye böyle bir şey söylemiyor bir daha ki gördüğünde kız ona bence çünkü böyle bir şeye hakkı yok bu yaptığı doktorluk değil
Özel hastanr değil devlet hastanesi diye böyle umursamaz bence. :( :(
Evet çarpaşıklık alt çene de hafif önde aşırı bozuk değil ama inşallah düzelir
Çekemdiler diş zaten eksik dişim var damağımda diş çıktı üst çene dar olduğu için önce orayı açıp damaktaki dişi boşluğa yerleştircrek doktor.
Dişlerim sıkı aslında boşluk yok denebilir
İnşallah çok mutluyum ya☺☺☺
geçmiş olsun ya tel resmen parçalamış orayı... ama teli taktırdığın gitmen daha doğru değilmi ... onlar yardımcı olmak zorundalar yani ... taktım bittiyle olmaz o iş
Normalmiş böyle olması diyorlar. Parçalarmış :(
ilk defa duyuyorum ya ne normali... bildiğin yara damağın... o acıyı çekmek zorunda değilsin... mutlaka çözümü vardır... yaptırdığın yerin numarası vardır herhalde sende gidemiyosan ara de böle böle... bunun ilacı nedir falan...
o teller yapmış yarayı baksana nekadar belli
Gidemiyorum malesef sordum normal dedi
Benim arkadasim plastikimsi bisi takmisdi o takilan yerelere artik daha rahat
Koruyucu mum o ama nen yapıştıramadım çıkıyo
Doktor yapsa yaparmi ki?
Bence oyle veya boyle doktoro kesinlikle git bu aciyi daha nekadar cekiceksn :/
Ay içim bir şey oldu 😰 Doktoruna başvur bence geçmiş olsun.
2-3 güne geçer tuzlu suyla gargara yap iyileşmesi hızlı oluyor
hastalık sonrasi oluşmuş
Eczaneden bununla ilgili ilaçlar var. Etkilidir
Sağol:(
diş mumu vermedi mi, eğer vermediyse gidip ortodontistten iste
Aldım ama yapışmıyor
Doktora falan bir. git istersen iltihap falan kapmasin
Gidcm
Teline diş mumu koy biraz rahatlar dişçinden işte verir sana ama alışıyorsun zamanla merak etme :)
İnşallah zamanla geçer :( sen tel taktırdın mı
Bende de var geçen Nisan ayında takıldı 😊
Diş teli ne zamanda etkisini göstermeye başladı. 1 ayda bayağı düzelme oluyor diyenler var
Aynen benim üst dislerden bir tane bozuk duruyordu 1 ayda düzelmeye başlamıştı şimdi baya iyi oldular Aralık ayında veya Ocak ayında çıkaracak inşallah 😇
Düzelir merak etme kontrolleri aksatma tedavi uzar yoksa, bende ilk günden beri ağrı olmadı ama yeme icmene dikkat et sende ağrı oluyorsa kola gibi asitli şeyleri pipetle iç vs fırçala günde 2 kez. Braketleri kırmamaya çalış sert bir şey yeme 😊
Çok sağol ☺☺☺☺☺
Rica ederim tatlım bir de hiç takma teller seni cirkinlestirmez 😘😇
😘😘😘😘
15 gün o acılar dinmez geçmez. her telin degismesinde bunlar yasanıo benim de var tel :(
Yara ne zaman geçer :(
Yara eğer telin ucu yanagina degerse geçmez gecmioda hayli
aft olmuş dudaklarında. Gargarası var eczaneden al derim. Fakat o telle alakalı değil
Telle Alakalı. Dahs önce yoktu
telle alakası yok.. Telle alakalı olsa beyaz bir şekilde aft olmazdı. Daha çok kırmızı yaralar olurdu.. Bu bildiğin aft..
Uyurken damağıma girmiştel
Sen o teli takan doktora bir git görün derim o zaman. Geçmiş olsun. Bu arada yorumumu eksileyen arkadaşa da selamlar..
düzelir merak etme
AFT olmuş. Eczanede bir ilaç vardı adını unuttum ama etkisini çabuk gösteriyor. Az bir şey yakabilir
Tamam sağolun
rica ederim geçmiş olsun bana da olmuştu
Geçmiş olsun alışana kadar bayağ zorluklar yaşanıyomuş
Mum vermedi mi ortodontistin sana?
Verdi ama yapışmıyor :(
Çıkıyor beceremiyorum
çok kötü görünüyor geçmiş olsun :/
Acısını gör bir de :( sağol
gerek yokk sen çek acısınıı canımm ben burada bakmaya dayanamıyorum.. geçmiş olsun cok alışırsın dicem ama alışmakla alakası yok onun bence doktora git bir düzelstinn yanii yazıkk yanacıklarınaaa
oha dişler resmen ölmüş
Yara çıkmış ve kabuk bağlamış gibi
Kabuk bağlamadı ağzımın içi sürekli ıslak zaten çok acıyor
Ayyy cok kotuu olmussss gecmis olsjn
Sağol :(
Ya allah senı bildiğin gibi yapsın sıçtığınız bokuda atın ya böyle şeymi olur?
Ne diyon a q cocugu ben acıdan ölüyorum bilen biri varsa cevap atsın diyorm cevap verme o zaman tipini ziktiğim kıro
Annen gibi işte o dw öyle orspu cocugu oldugun cok belli
Allahın kırosu tipe bak şunun eşşek suratlı
Zamanla geçer herhalde , geçmiş olsun
İnşallah sağol
Doktoruna başvurmalısın
Sağol
Abuu Öpim Geçsin Gel Buraya. d. d
Kotu olmus canım dudak degil mi o
Damağım ağzımın içi bembeyaz yara oldu tel kesti hep :(
Doktora gostersene duzeltsin teli
geçmiş olsun zordur bilirim
çok süper düzelicek merak etme. biraz sabırlı olmak gerek biliyorsun uzun süren bir tedavi
O ne Lann diş mi çıkmıs =/
gecmıs olsun
Sağol
neden öyle olduki
Tel parçaladı
Amin çok sağol
eczaneden ilaç al
Ne alayım
adını bilmiyorum ama var ilaçları gidince göster.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar