kelimelere takılmaya devam edin farkndalığınız kapalı olsun
Hiç bağışta bulundunuz mu? Lösev için bağış yapar mısınız?
kelimelere takılmaya devam edin farkndalığınız kapalı olsun
Yaptım yapıyorum. Bu aralar daha çok doğudaki okullara yardım şeklinde yapıyoruz. Ekşi sözlükte ilgili başlıklardan yardımcı olmak isteyen arkadaşlar bilgi alabilir ya da bana ulaşabilir. Barınaklara da gidiyoruz o şekilde de yardımcı olabilirsiniz. Güzel şeyler bunlar az çok demeyin. Burdaki arkadaşların çoğu öğrenci olduğu için imkanlar kısıtlı olabilir. Öyleyse eğer beden gücünüzle de yardımcı olabileceğiniz kuruluşlar var. Yapın yani çok farklı hissedeceksiniz.
Teşekkürler.
Daha önce tuğla bağışı yapmıştım 2 tanecik..
Öğrenci adamım..
Kan bağışı yapıyordum 18'e girdikten sonra 2 defa yaptım sadece.
Ülkeme ve Kızılay'a güvenmiyorum çünkü..
Suriye Haber Ajanslarında evleri basılan/hastaneleri basılan teröristlerin Türkiye'den yollanan kan torbalarını görünce.. İçimden gelmedi doğrusu.
2-3 gün önce verecektim üniversite önündeydiler. Ama bayağı kalabalıktı ve kan verince başım döndüğü için çekindim doğrusu.
Ben de kucukken losemiydim bize gelen en kucuk oyuncak bizi o maskenin altindan oyle gulumsetiyordu ki dunyaya bedel benim en buyuk hedefim ilerde is sahibi olunca losemili cocuklara buyuk bir bagista buluncam :) hayata tutunmalari mutlulukla gecmesi icin tedavinin :)
"BAGISLARINIZ LOSEVLE HAYAT BULUYOR. SIZE MINNETTARIZ. WWW.LOSEV.ORG.TR"
Evet bulundum.
Rica ederim onlar bizim geleceğimiz.
Cevap
88Cevap
Durumumuz pek yok ama bir kere şu para atınca yani ayıcık çıkan oyuncaklar varya sevdiğim kişi ile önceden onu yapmıştık ve bir ayıcığı yakalamıştım o anda da bir küçük tatlı kız gördüm ve dönüp ayıcığı o kıza verecem dedim o da sen bilirsin demişti. Kızın yanına gittiğimde yanında ki velisi konuşmadığını söylemişti bende Geçmiş olsun dileklerimle elimdeki yani ayıcığı kıza uzatmıştım kızı da sevmiştim, sonra veli teşekkür etti. Benim yapabileceğim bir şeyler daha olsa yardım ederdim çünkü ben çocukları çok seviyorum ve hep onlar ile ilgilenmek isterim. Çünkü benim de nf1 hastalığım var zor durum.
İyilik söylenmez fakat teşvik etmek amacıyla söylemem gerek, ara sıra vakıfbanktaki hesap numaralarına bişeyler yatırıyorum..
Herkes yapmalı..
Marka kıyafetlere, popi mekanlarda yediğimiz uyduruk şeylere, sevgiliyle saatlerce laklak edebilmek için harcadığımız telefon kontörlerine, ve daha birçok gereksiz şeye dünyanın parasını veriyoruz..
Ama iş lösemili çocuklara gelince "taam yea bir ara yardım yaparız şindik param yok"..
Bahane bunlar..
Ayrıca kurban bayramlarında karban parasını löseve yatırın..
O çocukların kemoterapiden dolayı bol bol et yemeye ihtiyaçları var..
Çevremizi de bu konuda teşvik edelim lütfen..
Konuyu açan arkadaşa teşekkürler..
kendimi zor geçindirmesem ve daha fazla kazansam lösev ve daha fazlasına yardımda bulunucam fazlasıyla ama şimdilik elimden kan vermek geliyor. 0 kanım olduğu için özellikle vermeye çalışıyorum her verdiğimde tansiyonum baya düşüp bayılma noktasına gelsemde
Ne iş yapiyn
geçenlerde burada ünlü bir sokakta lösev ile ilgili bir yardım kampanyası vardı
sonra işte adam maliye bakanlıgı damgalı şeyleri satıyordu , ege üniverstesinden buraya geldik falan dedi
sonra cocugun kimlige baktım ve T. C damgasını görünce
bağış yapayım dedim
cebimde de son 10 lira vardı onuda verdim onlara
eve yürüyerek geldim
Evet bulundum TEGV' de de eğitim gönüllüsüyüm bu zamanda bencil olamamak gerek.
Ailem 3 yıldır kurban kesmek yerine parayı löseve bağışlıyor.
Bide aylık 10 gibi bir abone bağışcılardı. Değiştirdiler mi bilmiyorum
Aynen, hayaller büyük :)
O şekilde yapmadım ama kan ve ilik naklinde bulundum. Aynı şekilde organlarımı da bağışladım. Nasılsa ben ölünce çürüyecekler alsınlar birilerine hayat olur.
O kampanya bitmedi mi? Hastane tamamlandı diye biliyorum. Yaklaşık 5 ay önce herkesin telefonunu gasp edip yapmıştım o bağışları :)
Ruhsat alamıyordu sağlık bakanlığı sorun çıkarmıştı. www.ntv.com.tr/.../losante-cocuk-ve-yetiskin-hastanesi-acildi,xW-YrT8oREGYRT2pnACQGA bütün kanser hastalarına ücretsiz hizmet verebilmeleri için hala devam ediyormuş kampanya.
sms atmadım ama imkanım dahilinde arada sırada yardım etmeye çalışıyorum ate
espri yapıp suyunu çıkarmayım meselenin
zira ciddi bir mevzuu
eyvlh. kardeş.
o değilde ate biz önceki şirketten sonra bir yardım kuruluşu mu şeetsek =/
o konuyu bir konuşalım bilahare kardeş...
bizzat gidip hastaneye ziyaret etmekte moral amacli cok yardımcı olur
kardeşim içinde o yollardan geçmiştik
kan lazım olduğunda ulaşabilecekleri bir numara bırakmanız kafi
yaşamayan bilmez aslında zorlugunu ve bilincini...
teşekkür ederim
Keşke elimizde olsada daha çok yardımlarda bulunabilsek hiç dayanamam ben küçük çocuklara canlarim benim ya Allah şifa versin
Kan verin , gönüllü donor olun hayat kurtarin
Kan bağışı sayiliyormu?😊 kan yılda iki kez veriyorum
Her ay yapiyorum bir bagis 1 can kurtarir ve mutlu yarinlar icin en guzel adimdir bagis yapmak
Benim gibi kalpe sahip kişiler pek kalmadı ben sadece benim gibi üzüntülü kötü günlerden uzakta mutlu yarınlar görmeleri ve yüzleri gülsün diye ugrasıyorum
Kendi paramı kazanmaya başladığım da her ay belli bir miktarda bağış yapmayı düşünüyorum.
Kendi parani kazanmayı bekleme. Git kan merkezine iki. tüp kan ver kemik iliği donörü ol. para hayat kurtarmak ama kanunla bedavaya can kurtarirsin
Ben kurumlara bağış yapmayı pek samimi bulmuyorum. Hepsinde katakulli var. Cepcilik var.
Fırsat bulduğum heran löseve bağışta bulunurum ve arkadaşlarımı da teşvik ederim.
Ben yapılan iyiliğin toplum içinde söylenmesinden pek hoşlanmıyorum.
Ama bir miktar para bağışı yapmıştık.
aslında burada yüksek puanlarımızı bağışlasak. yönetim hediye çeklerini ihtiyaç duyulan elbiseler için kullansa
güzel bir öneri
@KızlarSoruyor
Konuyla ilgilenen arkadaşların
www.kizlarsoruyor.com/.../a45267-turk-kizilay-i-kan-bagisi
Bakmasını rica ederim...
Güzel paylaşım umarım duyarlı kullanıcılarımız gerekli olan ne ise yapar.
Evet löseve bağış yaparım hatta şu an mesaj gönderiyorum. İnsan başına gelince daha bir hassas oluyo herkesin sağduyulu olması lazım
Ilik bankasina uyeyim
Kan bagisinda bulunuyorum
Oldugumde yararli organlarimi bagisliyorum
Ama hic bir zaman bir kurulusa para vermedim vermemde. Cunki o paranin yuzde kaci acaba gercekten hak ettigi yere gidiyor? Bunu arastirdim. Cevremde gercekten maddi yardim muhtac ac karinlari bile doymuyan insan var. Gidip ellerimle yiycek giycek yardiminda bulunuyorum. Ama cok zengin olursam bir gun tabikide yardim ederim. Ama losemi hastasinin paradan cok ilk bagisina ihtiyaci var. Bence her insanin bagis yapmali zengi ya da fakir
TOG'un aktif bir üyesiyim. Neredeyse her ay lösev ve yetiştirme yurdunda ki çocukları ziyaret ediyoruz. Gerçekten denemelisiniz.
Lösev için fotoğraf sergisi olmuştu orda birkaç fotoğraf çekimim yayınlandı kazançları da löseve gitti
Hiç sms atmadım ama löseve ve başka yerlere de az da olsa yardım etmeye çalışıyorum
bu ülkede o kadar çok hırsız varki, bağışların bile yerine ulaştığından emin olamıyorum malesef..
illaki..
Bu şekilde yapmadim hiç her yil başında ve bayramlarda hediye karşılığı yardım kutusu koyuyorum şirketin girişine çok güzel para toplanıyor toplu halde vakiflara ya da direk muhtac bir aileye veriyoruzz
ameliyattan önce kan bağışlardım 3 ayda bir ama artık yassah :(
Kızılay'a hep kan veriyorum... <3 TEMA vakfına her sene bağış yapıyorum...
Biz okulda lösevden aldığımız el yapımı eşyaları satmıştık üstüne yiyecek içecekte satmıştık sonra tüm parayı löseve götürdük.
bir gün mutlaka yapcam çok istiyorum kısmet olmadı
Bir gün durumum iyi olursa kesinlikle yapacağım aklımda bağış yapmak var
Evet yaptım.
Türkiye'de tek bağışa değer kurum olarak LÖSEV'i görüyorum.
Maalesef düzenli bir gelirim olmadığı için sürekli bir bağış yapamıyorum.
SMS ile bağış yapıyorum yardım kurumlarına. Her ay faturama otomatik yansıyan ödeme şeklinde. Bazı kurumlar bu şekilde işliyor. Lösev'e de yapmıştım. Şimdi yine yaptım. Teşekkürler hatırlatma için.
Bulunmadım durumum uygun değildi artık yapabilirim ama
Hayır olsa bile bu ve bu tarz kurumlara bağış yapmam tanıdığım paraya muhtaç çok kişi olduğu için onlara bağış yaparım
bir kere cami girişinde köşede camiye yardım parası diye hacının tepsiye 5 lira atmıştım cami içindeyken bir baktım herif topuklamaya başladı o günden sonra kimseye yardım etmedim mk
soru için tebrik ederim :)
Kızılay'a yapıyorum denk gelirse yolda giderken felan.
Elimdeki kredi kartlarının çalışıp çalışmadığını hep LÖSEV e bağış yaparak anlardım 3d security olmayan bir site olduğu için nerden baksan 38 milyar yapmışımdır
Lösev ve bir çok vakfa bağışta bulunuyorum.
En son kan bağışı yapmıştım.
Bulundum. Yetim yaz 4042 ye gonderin
Bağış yapıp, "Ben bağış yaptım" diye etiket etmeyi tercih etmiyorum.
hiç yapmadım ama artık yaparım 3406 ya gönderince ne kadar bir tutar yardımı yapmıs oluyoruz
gönüllü donörüm ben herkese kan ve ürünlerini beyin ölümü hastane de gerçekleşirse organ bağışını tavsiye ederim. önder 05327226964 A RH -
Bagıs yaptım ama losev yapmadım en kisa zamanda insallah onada yaparım fakat sms ile falan yapmam
IHH ve yetim Der
Düzenli yapıyorum.
LÖSEV e her yerden yardım yapılıyor zaten. Önemli pek yardım almayan kuruluşlara yönelmek
Losev icin degil de boyle bir kurumda calismak istiyorum. hem isim bu olsun hem de ustune kendim calismak istiyorum isim disinda kendi istegimle.
rabbim şifalar versin sadece bagışta bulunulurmu fırsat buldukça o çocuklara destek amaçlı yanlarındada bulunurum..
Şimdiye kadar kızılaya verdiğim paranın nereye gittiğini öğrendiğimden beri pek zannetmiyorum tekrar yapcağımı lösev olabilir tabiki.
Her ay düzenli bağış yapıyoruz
Ben sizi takdir ediyorum
Güzel insanlar duyarsız kalmayacaklardır
evet çok defa ve yardımda ettim. keşke daha fazlasını yapabilsem.
Böyle şeyler söylenmez...
Yakında xperler ile bağış yapabilcekmişiz sanırım :D
Çeşitli dernekler/vakıflar için bağış toplanmasını sağladığım gibi bağışta da bulunuyorum. Lösev de bunlardan biri.
henüz bulunmadım. ileriki zamanlarda maddiyat yönünden yükselişe geçersem tabi ki, onlarada yardım ederim. ben çok kur'an kursuna yardım ettim.
Normalde sistemli bir bagis olayim var yanliz sirf senin gibi bir ateist savunuyor diye losev i dudunucem artik
Her ay 2 tuğla koyuyorum
Rica ediyorum
Bulunmadım ama isterim Ate ☺
İnşallah 😂😂😂
Elbette kan bağışı yapıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar