hacamat yaptıran faydasını gören varmıı bilmeyen varsa söylim vucuttaki pis kanları aldırmak
Cevabın nedir?
Bu
https://www.youtube.com/watch?v=ftAImrFvJIMte hacamat denen şeyi bir yapan var yüzü görünmüyor bir de yaptıran var nerdeyse kalkıp oynayacak, sırtında da bir sürü kavanoz içi kana benzer sıvı dolu. Doktor özentisi beyaz gömlekli adam tek tek kavanozları adamın sırtından alıp bir kaba boşaltıyor.
Adamın sırtında yaradan eser yok ama nasıl oluyorsa 1 kilo kadar kanı kavanozlara çekiyor. Aslında alınan kan değil, kanı açık havada bırakırsanız çökelir ve serum kısmı akışkan olarak üste çıkıp hücreler alta pıhtılaşır. Burada adamlar yaptıkları dolandırıcılığını bir de reklamize etmiş adını da ... hacamat tıp merkezi koymuş, tabi bunların bakanlıktan falan izin alabileceği yok.
Kan öyle olur olmaz yerden alınamaz , venöz üzerinden sistem dışına alınabilir. Burada nerdeyse 1 kg kan verdiği görünen kişi normalde oraya düşüp bayılmalıyduı çünki bir vücutta 350 gr kan bir şekilde sistemden çekilirse beyin dik duruş nedeni ile oksijensiz kalır ve insanı bayıltarak yatırıp ihtiyacı olan kanı kalpten çağırır.
Soran arkadaş, sorunun saman alerjisi bu yüzden burnun durmadan sulanıyor, nedeni de etrafında bunu tetikleyen birşeyin olması, doktorlar tabii çözüm bulamaz çünki ihtimalen sen yaşadığın ortamı değiştirmiyorsundur.
Hacamat işleri tamamen kandırma duzenidir, kanı hep göremeyeceğin yerden alıp bir de hemen yara kapatan merhem sürdüklerini söylerler ki bu dilişsiz mümkün birşey değil. Her iki işe de ayrı para alırlar. Bunu yazmamdaki sebep, araştırdıklarında gördüklerinin sadece bir dolandırma showu olduğunu söylemem ve daha önceki uyarı yorumuma yazdığın " buna (gerçek tıbba) inanıyormusun" demendi .
Madem böyle merkezler var, neden kaçak göçek işliyor? İyileştirici ise Sağlık Bakanlığı neden heryerde her hastanede bunu açmasın ve tıp fakültelerinde eğitim vermesin? Bunlar mı bu işin piri sultanı ve nerden öğrenmişler bu işleri?
Yazımdaki en temel amaç, senin dışında bu yorumları okuyup da böyle bir tedavi yolu da varmış yanılgısına kapılanları uyarmak. Böyle bir tedavi yok, gördükleriniz safsata ve insan vücuduna yetkisiz kesik atmak adam yaralama suçudur, bir de bunu iyileştirme iddia ederek yapana yüzde elli ceza artırılır.
Konu bu kadar net ve açık..110 Yorumla- +1 yıl
ya sen lafı evelemede madem bukadar düzgün snein savunduğun tıp hadi bul tedavisini sana geleyim ben illaki oaraya gideceğim dmeiyorum ki madem sen iyisin söyle sana geleyim hastalığım alerji varmı sende tedavisi ayrıca bunlar kaçak değil merkezleri var linki bulduğun yerden araştırabilirsin
- +1 yıl
Bir şeyi evelediğim yok senden de bir menfaatim de yok bunlardan da . Benim uzmanlık alanım davranış ve ruh hastalıkları, beraberinde her konuyu da görüyoruz vizitlerde. Bunların adı merkez kendileri değil ve tıbbi müdahalelerde böyle çekimler yapmak bile diploma iptal ettirir merkez kapattırır bunun reklamı olmaz, sistemi çok iyi biliyoruz İstediğini yap ama insanlara bunu savunma, zararın olur sadece onlara.
En İyi Cevaplar
Koskoca tıp bitti , farzd sünnetti iş hacamat denen yöntemlere kaldı, bir de pis temiz kan diye birşey çıktı.
Akıl var fikir var, kanın pisi temizi mi olur, temiz kan geliyor da nasıl oluyora pislenip vücutta bir foseptiğe mi akıyor ? Yaptırdığını ve rahatladığını söyleyen olursa da tamamen psikolojik iy hissetme ve bunun da adı tıp dilinde plasebo etki . Kapalı çalışması gereken kan sistemini her ne şekilde dış etkilere açarsanız mikrop kapma şansını yükseltmekten öteye geçemezsiniz, hiçbir alet 130 derece ısıda steril edilen aletlere eş sterilize edilemez. Bunu sülük gibi asalaklarla yaparsanız , ondaki bakterileri de bonus olarak alır yıllarca da uğraşırsınız.
Yöntem ne olursa olsun vücuttan alınan kan, basınc düşüreceğinden kalbin daha fazla çalışması ki bunun adı da çarpıntıdır, yetersiz sıvı olduğundan da kalbin kaslanarak büyümesine sebep olur.
Bunlar cahillik işleri , üstüne bir de para da verirsiniz kenar köşe mahalle tıpçılarına ama bir tıp merkezinde vizite ödemeye bin laf edersiniz . Anlamak cidden zor 2013 yılı insanlarında316 Yorumla- +1 yıl
İnanmıyorum , yıllarca okuduğum gördüğüm uyguladığım tıp biliminden ve mutlak gerçeklerden söz ediyorum. Asıl sen bu hacamat macamat işlerine inanıyor musun , ayrıca bu takım işlerin hasta vücut bütünlüğüne yersiz temelsiz ve bilgisiz müdahale olarak suç kapsamına girdiğini biliyor musun? Koca hastaneler bilimler bitti de iyileştirme bunların eline mi kaldı? İnanıyorsan sen bilirsin, git yaptır hacamat macamat, plasebo dışında hiçbir iyileştiriciliği olmayan işler bunlar.
- +1 yıl
Üstteki ikinci yorumumu oku, sorunun saman alerjisi denen grupta ve yaşadığın ortamı değiştirmediğin sürece doktorların verdiği baskılayıcılar işe yaramaz. Ayrıca tıp senin sorununu halledemedi derken sen tıbbın istediklerini de yapmalısın. Bu cevaplardaki amaç seni durdurmak değil, dene istediğin kadar sen bilirsin. Amaç bundan medet çıkacağını sananları uyarmaktı. Seninki alerji ve senden çok daha ağır çaresiz hastalar var tıbbın uğraştığı, mesela ankilozan spondiolis genetik hastalığı gibi...
- +1 yıl
O zaman yanlış biliyorsunuz demek ki. Çünkü eğitim ve araştırma hastahanelerinde bizzat kendim gördüm. Sakarya, Bağcılar, Kayseri eğitim araştırma hastaneleri, kliniğin açık ve aktif olduğunu bildiklerim. Habere göre 58 eğitim araştırma hastanesinde bu birim açılıyor veya şimdiye kadar açılmış olmalı. Alternatif tıbbı kabul etmiyorlar, kendilerine "tamamlayıcı tıp hekimi" diyorlar.
- +1 yıl
Kökeni asya ya da uygur ülkeleri olan saçma sapan işler. 1923 ten beri süregelen tababet kanununda tamamlayıcı tıp diye bir tanımlama yok. Olan , altı üstü belirsiz bir sağlık bakanlığı tarafından çıkarılan yönetmelikten ibaret. Buna dayanarak da tıp fakültelerinde sağlık dersi değil , eski tıp yöntemleri anlatılıyor ama yap diye bir ruhsat verildiği yok. Verilen dandik bir katılımcı sertifikası , hepsi bu. Oturup bunla insanın sağını solunu keserseniz ya damar patlatırsınız ya da mikrop kaptırırsınız ama , hastada bir hodking lenfomayı alamazsınız , karaciğeri dalağı böbreği akciğerleri düzeltemezsiniz. Dahası buna inanacak hastayı da geciktirdiğiniz için ölüme sürüklersiniz , vebali ağır olur. Tekrar sorayım ; koskoca tıp bitti eksik kaldı da bunlarla mı tamamlanacak da hasta hayatı kurtulacak? Madem bu mucize var neden dünyaya tanıtılmıyor? Buralara özgü bir asya sihiri olarak mı saklanacak bu işler?
Bunu mantığın kabul ediyor mu cidden? - +1 yıl
O değil de , bu işleri ne diye güzelleyip sunmaya çalışıyorsunuz , nasıl bir düşünce yapısı bu ve hacamatla falan iyileşilebileceğini , yapan daha evindeki su borularının nereden geçtiğini nasıl akış olduğunu tanımlayamazken kalkıp vucut sistemindeki damarlara mı tamamlayıcı olarak hükmedecek? İcat ilginç , temiz kan pis kan , ama yok öyle boyle bir kan çeşidi.
Var da ayıklamak için o kadar laboratuarlar testler falan sacmalık bu durumda , gönder bunlara ayırsın güzel güzel herkes kurtulsun neden o kadar masrafa giriyor ki devlet ve hastaneler?
5 tane kan kupası getir , ülserini al götür...
Oldu... - +1 yıl
@kwlcm Galiba algı hatası oldu , ve seni hacamat taraftarı olarak algıladım ; kusuruma bakma.. Görüşümü biraz sanırım saldırganca acıklamaya calıstım , ancak ozetle gerçek bir saçmalıktan ibaret ve her nedense buna kalkışanlar da kafa kazınmıs sakal bir karıs , konuyu dine sarıp aslında sahtekarlıktan para kazanan tipler. Usttevideo altında da acıkladım, kan alındı gosterilen kupalarda olan sıvı kan değil , ayrıca bu kadar kan kaybeden birinin ayağa değişen tansiyon yuzunden kalkması mümkün değil. Çıkan yonetmeliği okudum , geleneksel tıp tarihi içerikli ve 5 ders. Yani amacından sapmış ve bu işlere izin gibi bir tonu var cidden. Bunu yapan da eski sağlık bakanı, adamın kendine hayrı yok güya doktor. Ama insanın kafasında bir ulvi iş modeli var ya ; bakanlık gücünü bilime aykırı olsa da kullanmış , bir de ayrı katılma belgesi icat edilmiş ki , konu tarihten çıkmış izine dönmüş. Bazı sağlık il müdürleri de aman hacamat yasal deyip takibi bırakmış ama , işin aslı bu 5 saatlik bir ders
- +1 yıl
Rüşvet almak için
Sağlık & Diyet konusunda 839 cevap paylaştı. Çok lüzumsuz. İşini bilmeyen ve dini suistimal eden insanların yaptığı iş. O izler kalıyo. Haberiniz olsun. Traş bıçağını kırıp, 'kırık' yeriyle eti çizen cahiller var. İnanabiliyo musunuz? Bir sefer, aklına estikçe yapılan bir şey değil. Mevsimlerinde düzenli yaptırmak gerekiyor. Ama onun yerine sporu daha faydalı buluyorum.
112 Yorumla
Pis kan ve temiz kandan kasıt içinde oksijen varmı yokmu gibi mi
pisi kirlisi yok kan işte :)
hacamat yaptıracağına kızılaya kan ver vücut yeni kan üretsin
hangi şikayet için tavsiye ediliyor o bile belli değil.
Eskiden sülük yapıştırıyorlarmış oda iyi hacamat eder :)06 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
5Cevap
Okudukça güldüm =)) sırf bu MODERN TIPÇILARA cevap vermek için üye oldum..
Siz hacamatı yaptırdınız mı da ileri geri konuşuyorsunuz :) Ha pardon siz peygamber efendimizden daha iyi biliyorsunuz öyle değil mi? Vücutta kirli kan mutlaka vardır, kan iltihaplanınca CRP değeri yükselir.. Ve kaç yıl tıp okuyanlar bile bunu bilmiyor mu, ben bu cahall halimle biliyorkenn =)) Farkındaysanız kan verirken damardan alıyorlar kanı. Çünkü damardaki kan temizdir. Lakin hacamatta deri altında biriken kirli kanlar çekilip temizlenir. Hacamat sonrası gerçekten rahatlar insan. Vay efendim bu psikolojiktir diyenler halt etmiş..! Kusura bakmayın da şu modern tıpınızı benim peygamberimin önerdiği hacamata feriştahı gelse değişmem. Hem madden hem manen çok faydası var.
Ayrıca ECZACILAR, DOKTORLAR bile hacamat yapıyorken sizin bunu bilmemeniz ne kadar acı verici :) Burada laf ebeliği yapacağınıza açın da biraz haber okuyun. Vesselam390 Yorumlaarkadaslar hacemat basit bisey değil gidip ben yapiom demekle olmaz oncesinde et asla yenmemeli sonrasinda 3 gun yenmemeli gibi onemli seyler var bunlara dikkat etmezsek eger faydasi değil zarari var
32 Yorumla- +1 yıl
Yaptır kardeşim güzeldir Sünnettir. Faydasını da fazlasıyla görürsün..Ama onun vakti saati falan var araştırmanı tavsiye ederim..
44 Yorumla- +1 yıl
Rabbim şifa versin geçmiş olsun..
Ben hacamat yerine sıcak bir hamam ve esaslı bir masaj ve kese attırmanın çok iyi olacağını düşünüyorum. Keşke ayda 1 kez tüm vücuda masaj yaptırsanız, saunaya girip kese yaptırsanız o zaman vücutta ne toksin kalıyor ne de zararlı madde. Zaten ter yoluyla atılıyor, kılcal damarlardaki pis kanı atmaya kese masajı çok harika geliyor.
00 Yorumla- +1 yıl
Hatta birikintileri. Daha yeni okudum. Kaynak:alternatifsifa. com
00 Yorumla - +1 yıl
Yararlı falan diyorlar ama eskidenmiş o kardeşim.Yaptırma bence.
02 Yorumla- +1 yıl
Üfff
Sağlık bakanlığı onaylıyor, Bağcılar devlet hastanesinde var ama bir yıl sonrasına randevu veriyor. Çok sağlıklı Ayrıca sünnet oluşu uydurma değil. Ağrıları alıyor yetmiş derde deva
40 Yorumla- +1 yıl
annem yaptırdı hiç faydası olmadı.kanın düşüyor üstelik.
02 Yorumla - +1 yıl
Babam yaptırmıştı,memnun kaldı..hayırlısı olsun.
02 Yorumla- +1 yıl
Başı falan çok ağrıyordu,içi bunalıyordu,halsizlik de vardı glb..o yüzden.Nerede yaptırdı bilmiyorum.
peygamber tavsiyesidir.42 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
arkadaşım baş ağrısı için yaptırdı işe yaramadı
03 Yorumla- +1 yıl
Arladaşınızın mizacına bakmak lazım 4 mizaç türü vardır 4ünün de baş ağrı sebebi farklıdır. Kan mizaçlıysa fayda eder, balgam mizaçlıysa artırabilir bile, sıcak mizaçlı yağlarla masaj gerekir o zaman. bossaayfa@gmail. com mail atarsanız bakabiliriz mizacına. İyi niyetli yazıyorum maili lütfen kötü kullanılmasın, teşekkürler
Sağlık & Diyet konusunda 1,3b cevap paylaştı. varsa bana da yapsınlar
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar