Saçlarım çok çabuk yağlanıyor arkadaşlar her akşam yıkamak zorunda kalıyorum. Öğrenci olduğum için sürekli yıkamak çok zor oluyor. Yağlanmayı geciktirici bir şampuan ya da saç kremi önerebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler :)Yağlanmayı geciktirici şampuan
Yağlanmayı geciktirici bir şampuan ya da saç kremi önerebilir misiniz?
Yağlı saçlardan hepimizin nefret ettiğimizi çok iyi biliyorum. Yağlı saçlar, neredeyse hayat standartımızı bile düşürmeye yeterlidir. Benim de saçlarım yağlı olduğu için sorunu görür görmez geldim. Sana 3 madde de nasıl yağlı saçlara elveda diyeceğini anlatacağım.
Öncelikle saçlar neden yağlanır bunu bilmeliyiz
Saçlarımız aslında göründüğünden daha da fazla hassaslar. En ufak fazla ısı veya fazla soğukluk saçlarımızı anında yıpratabilir. Saçların yağlanmasındaki en önemli faktör, saçların için yanlış şampuan kullanmaktır. Saç tipine göre şampuan kullanmak son derece önemlidir.
Saçları anında canlandıran Elidor Güçlü ve Parlak şampuanı tam sana göre!
Benim de saç tipim yağlı olduğu için yana yakıla şampuan arıyordum. Birden Elidor'un şampuanını gördüm ve deneyebilirim dedim. Elidor Güçlü ve Parlak şampuanını denedim ve sonuç harikaydı! Saçlarım artık daha az yağlanıyordu ve inanılmaz şekilde yağlanması gecikiyordu. Yağlı saçların için mutlaka bu şampuanı denemelisin! Saçları derinlemesine temizliyor ve besliyor.
Elidor 1 Minute Güçlü ve Parlak Süper Saç Kremi saçlarımı mucizevi şekilde parlatıyor!
Şampuanımı buldum ve artık sıra saçlarımı parlatacak bir bakım kremini bulmaktı. Elidor serisini bozmadım ve aynı Güçlü ve Parlak serisi olan süper saç kremini aldım. Adında da olduğu gibi gerçekten de 1 dakika da saçlarımı inanılmaz bir hale getirdi! Saçlarım eskisinden daha parlak ve güçlü duruyordu. Çevremdeki herkes saçlarım için ne kullandığımı bile sormuştu. :) Elidor 1 Minute süper saç kremini kullanarak, 1 dakikada yağlara elveda, parlak görünüme merhaba de!
Öncelikle selamlar, umarım iyisinizdir. Ben de yağlı bir saç tipine sahibim aslında ve bu durum inkar etmeyeyim çoğu zaman canımı sıkıyordu maalesef. Fakat doğru ürünler kullanarak bu sorunuma çözüm bulmayı başardım ve onları sizlerle de paylaşmak istiyorum.
Saçlar Neden Yağlanır?
Saçlar Neden Yağlanır?
Öncelikle saçlarımızın neden yağlandığını öğrenmeliyiz. Saç yağlanması aslında saç derisinin yağlanmasıdır. Aşırı sinir ve strese sahip olmak, çok fazla yağlı ve tuzlu besin tüketmek, dengesiz beslenmek, saçlara çok sık dokunmak ve saçları sürekli sıcak su ile yıkamak saçların yağlanmasının temel sebeplerinden bazılarıdır. Bir de benim gibi olanlar var; direkt saç tipi olarak yağlı saç tipine sahip olanlar yani. Yağlı saç tipine sahip olanlar, bu saydıklarımın hiç birini yapmamalarına rağmen saçlarının yağlanmasını engelleyemezler. Çünkü saç derilerindeki yağ bezleri gereğinden fazla yağ üretir ama merak etmeyin bu zararlı bir şey değildir, aksine saçları nemlendirir ve korur.
Saçların Yağlanmaması İçin Neler Yapılmalı?
Saçların Yağlanmaması İçin Neler Yapılmalı?
Yukarıda saydığım o sağlıksız ve vücudumuza zarar verecek şeylerin hepsinden uzak durmalısınız. Ayrıca saç şekillendirirken kullandığınız ürünlerin saç derinize kesinlikle temas etmemesi gerekir. Saçlarınızı çok sık taramayın ve kuru şampuan kullanma alışkanlığı edinin. Mutlaka ki burası önemli, kendi saç tipinize uygun ürünler kullanmaya özen gösterin.
Elidor Co-Creations Güçlü ve Parlak Şampuan Kullanabilirsiniz!
Elidor Co-Creations Güçlü ve Parlak Şampuan
Yazımın en başında bahsettiğim gibi saçlarım sizinki gibi; yağlı... O yüzden şampuan seçimime çok dikkat etmem gerekiyor. Bu zamana kadar birçok markanın şampuanlarını denemiş biri olarak Elidor'un en iyi marka olduğunu kesin bir şekilde gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Kullandığım şampuan değişse de markam asla değişmiyor. Bu şampuanı kullandıktan sonra saçlarımın eskisine oranla çok daha az yağlandığını, parladığını ve güçlendiğini fark ettim. Bize sunduğu vaatleri yerine getiriyor yani. Kesinlikle bir şans vermeniz gerektiğini düşünüyorum.
Elidor Co-Creations Güçlü ve Parlak Saç Bakım Kremini Mutlaka Deneyin!
Elidor Co-Creations Güçlü ve Parlak Saç Bakım Kremi
Ben saçlarım için kullandığım ürünlerin seri olmasına dikkat ederim. Set olarak kullandığımda daha iyi sonuç aldığımı düşünüyorum. Şampuanı kullanmış ve memnun kalmışsam saç bakım kremini de alır seri olarak kullanırım. Baktım bu şampuan gerçekten işe yarıyor, saç kremi de kesin güzeldir düşüncesiyle bu ürünü aldım. Kokusuyla bayıldığım etkileriyle ayıldığım bir ürün oldu gerçekten. Sizin de memnun kalacağınıza eminim.
Umarım size yardımcı olabilmişimdir, keyifli günler..
Maalesef ben öyle bir yöntem görmedim, saçlarım 2 günde bir hep yağlanır engel olmak için çok şampuan da değiştirdim yağ da kullandım ama bir etkisi olduğuna şahit olmadım. Saçlarına elinden geldiğince elini sürme. Saçlarla oynamak, saçları yağlı yapıyor. 🌸
Merhaba, Yağlı saçlar, çabuk yağlanan ve yıkamaktan bunalan insanların çok sık sorduğu sorudur. Genel de ince telli saçlar da sık görülür. Yağ gözenekleri fazla olduğundan dolayı peki, nasıl bir yol izlemelisiniz?
Yağlı saçlara çözüm önerileri!
Benim bu, konunda yağlı saçlara çözüm önerim elidor kırmızı yosun özlü olanıdır. Her yıkamada yağlanma hissini ve yağlanmayı ortadan kaldıran harikulade bir şampuandır, saçlara diplerden nüfus ederek uçlara doğru inen şampuan zamanla yağlanmayı geçiktiriyor. Ortadan kaldırmasa da içinde ki ķırmızı yosun özü sayesinde saç tellerini daha iyi hale getirmesi de ayrı bir avantajdır. ✂️
Benim de oyleydi. Bir gün bile dayanmyordu sürekli yikiyordm. Ama sonradan iki uc günde bir yıkamaya falan alstrdm. Bu süreçte dışarı çıkarken kuru sampuan sikablrsn sprey seklnde var. Ben ayrı zamanlarda yaptm bunu ama kesinlkle az yıka buna alssn. Ve kuru sampuan kesinlikle Hayat kurtaryor zaman olmadığında ya da yıkamak istemediğinde.
İpek klasik olanını kullan kepeğe karşı süper bir şampuan hem de dolgun yapıyor tel tel kabarıyor saç temizlikten, ayrıca ıhlamur kaynat içicekmiş gibi kaynat soğut yıkandıktan sonra dök o ıhlamur u masaj yap yedir, daha sonra sade suyla yıka arınacak saçın
Yağlanmayı azdıran şey sık yikanmaktir. Yıkama sıklığını 3 güne çıkar. En çok 1 ayda cildin uyum gösterir. Bu bilgi kesindir. Ayrıca şampuanlar yerine saça uygun sağlıklı sabun türlerini araştır. Ben TC vakiflar in zeytinyağlı sabun türlerini yaklaşık 10 yıldır kullanıyorum.
Dermatolog uzmanına görün. Bünyesel bir durum. Kardeşimin de öyleydi hep kahkullerini yıkardı kuvvetli bir ilaç içmek zorunda kalmıştı. Evli olanlara verilmiyordu çünkü 2 yıl hamile kalmaması gereken bir ilaçti kullandığı. Aktarlardan bak ama kan değerlerin önemli...
Gün boyu sürekli watsapta ancak eve geldiğinde yazışmalarına bakıyorum çevrimiçi saatlerde olan yazışma yok. Eskiye göre giyimine bakımına fazla önem vermeye başladı ailemin yanına gittiğimde ailem Farklı şehirde gece 4lere kadar vatsapta. Eve döndüğümde bir hediye paketinde gömlek gördüm bunu sordum kendisinin aldığını mağazada böyle paket yaptıklarını söyledi. Bu arada bebeğim var kendim takip etmem zor
Saçını alıştırman gerekiyor çok sık yıkadığın için şampuan saçı kurutuyor yağlanması saçın daha parlak olmasını sağlıyor o koruyucu gibi birşey saçını çok kaynar suyla yıkama çok fazla ellersende yağlanır. Sana tavsiyem bir düzene sok mesela dışarı çıkmayacaksan 2 3 gün yıkama saçını sonra yıka bir kaç kez öyle saçını yağlı bıraktıktan sonra yıkarsan bu şekilde düzene sokabilrsin
4.Soğuk suyla duş almaya çalış çünkü sıcak su saç derini kuruttuğu için vücudun buna tepki olarak aniden yağ üretimini arttıracaktır ve saçların daha kısa sürede yağlanacaktır.
5.Gün içinde ellerini saçlarında gezdirme ve olabildiğince az fırça kullanmaya çalış.
6.Haftada 1 kez saçlarında ve saç derinde biriken ölü cilt hücrelerini, şekillendirici saç ürünü artıklarını temizlemek için sirkeli su kullanabilirsin. Saçlarını şampuanlayıp duruladıktan sonra 1 ölçek sirkeyi 5 ölçek suyla karıştır ve saçlarını bu suyla durula. Duştan çıkınca fazla suyu havluyla al ve saçlarını doğal kurumaya bırak. Saçların kurumaya başlayana kadar sirke kokabilir kuruyunca geçer :)
Arkadaşlar bir konu hakkında bilgilendirmek isterim yağlı saçlardan sanırım şikayetiniz ! Ve kurtulmak için yol arıyorsunuz öyle mi İlginç siz o yağlı diye beğenmediğiniz kütikil denen şey saçınıza hayat verendir milyarlar harcıyorsunuz saçlarınız sağlıklı daha güzel görünsün diye yaptığınız tüm bakımlar o yağ tabakasını geri getirmek için tasarlanıyor ama çoğu daha kötü hale getiriyor ! Niye mi çünkü sizi çok iyi tanıyorlar 😉
Valla benim cildim de çok yağlıydı, o kadar yağlıydi ki anlatamam kendimden iğrenirdim yani o darece.Ayrıyetten saçlarım çarçabuk yağlanır, yüzümde sivilceden akneden geçilmezdi.Sonra akne tedavisi için roaccutane türevi olan "zoretanin" adlı bir ilaç verdi bana cildiyeci.İlaç dozu kilona göre ayarlanıyor ve beş ay kullandım,3 yıldır, ne saçım yağlanıyor, ne cildim yağlanıyor. Sivilce bile çıkmıyor doğru düzgün.Ayda bir tane falan.Valla bi rahat ettim ki sorma.İlacı kullanırken zor ama snr super