Sapikca bir sey yazmayin lutfen teshir edecek durum yok ortada 😔

Günaydın. İlk öncelikle sivilce şeklinde olan yerleri elleme, tamam temiz olabilirsin ama artık daha titiz olman gerekiyor, limon sürmeni tavsiye ederim ve kaşımaya, ellemeye devam edersen daha büyük bir yaraya dönüşüp sonu da kötü izler bırakır. Kızarıklıklar ve kılcal damarların belirtisi ağrı ve bir kütle şeklinde hissede bileceğin bir şişlik yoksa çok büyük ihtimalle alerjidir. İlkbahar ve sonbahar aylarında daha sık görünen mevsimsel bir şey diyebiliriz. Annemin bacağında fotoğraftaki görünüşün yaklaşık 100 katını gördüğümde, aklımdan öyle şeyler geçti ki kesinlikle anlatılmaz. Ondan sonra doktora gittik onlarca test ve sonunda ilaç dahi vermediler. Doktorun dediği şu ''Alerji olmuş ve kendiliğiyle zamanlar geçer, eve gidebilirsiniz'' Son olarak kesinlikle bir yerinde olan sorunu kafana takma, istemeyerek küçük bir problemi dahi çok büyük problemlere çevirebilirsin. Psikolojimiz ne kadar iyi olursa bu gibi durumlarda, iyileşme süreci daha kolaylaşacaktır. Geçmiş olsun.
Tesekkur ederim. annene de gecmis olsun. Herhangi bir yerimde olsa bu kadar hassas olmam da gunumuzun kadinlarda yayginlasan meme kanseri akillara gelince ister istemez bir telas oluyor. şu an biraz daha sakinim. telaslanmayacak. bir sey oldugunu söylediler. Tesekkurler tekrar.
meme kanserinin belirtileri ;
Memede veya koltukaltında ele gelen kitle (sertlik, şişlik)
Memebaşından akıntı (tek kanaldan kanlı veya şeffaf renkli)
Memebaşında içe doğru çekilme, çökme veya şekil bozukluğu
Memebaşı derisinde değişiklikler (soyulma, kabuklanma)
Meme cildinde yara veya kızarıklık
Meme cildinde ödem, şişlik ve içe doğru çekintiler olması (portakal kabuğu görünümü)
Memede büyüme, şekil bozukluğu veya asimetri ya da renginde değişiklik (kızarıklık vs.)
sanırım bu konuda için daha rahattır artık ama yine de bir doktora görünmelisin bence ;)
Teselkur ederim kizariklik haricinde sorun yok
Hayir yok
Çalışıyorum malesef yarin gidicem
Tesekkur ederim fikrin icin sagol.
Amin. mubarek gün hürmetine diyelim...
Resimden anladığım kadarıyla kırmızı ben, yani kılcal damar catlakligi. Korkulacak bişey yok.
Insallah canim
Dermatit gibi bir şey. Kasiniyorsa antihistamin ilac kullan. Ama önce doktora git.
Cevap
23Cevap
Yalan yok ne kadar iri meme diye sasirmadim degil, bu yedigin biseyle alakali alerjik bir durum ve biliyosun alerjik olmasi icin illa ki kasintili olmasi gerekmiyor, bende bir ara vardi antibiyotik verdiler sivilce icin gecti ve beyaz tenlisin sende daha cabuk cikabilir ama strese baglida olabilir bana oyle geldi
Ucun gorunmesin bazi kuduruklar laf etmesin diye kapatmak zorunda kaldim göğsümu evet iri 95. o şu an umurumda degil yarin doktora gorunucem icim rahat etmeyecek yoksa
e ucu zaten gorunmesin zaten tabikide, iri dedin de aklima geldi gogusundeki yag dokusuyla da ilgili olabilir hani kafana takma bunlarin caresi var icin rahat olsun :) pamuk giysilerden camasirdan asla vazgecme saten ya da likradan da uzak dur bunlar tene uyumlu seyler degildir
alerji gibi durmuyo belki yakın zamanda bir ilaç içtiysen yan etkı yapmıstır
Ilac nadir kullanirim en son aspirin ictim
sağlık ocagına bır gıt goster
Genelde kanser vakalarında görüntü olur ağrı olmaz, Ağrı sonlara doğru olur ve artar. bir arkadaşım lenf kanseriydi onda öyle olmuştu. Burdan soracağına doktora gitsene
Çalışıyorum arkadasim haftasony gidebileceğimi yazmistim zaten bir arkadasa
Amin Allah razı olsun
Egzama sedef impetigo gibi şeylerdende kaynaklanabilir gıda alerjiside olabilir kullandığîn sabundan vs. de olabilir çoğalması halinde bir doktora gözük derim. Geçmiş olsun
1 hafta once sacimi boyarken gogsume boya damlamisti. o yapar mi acaba kimyasal sonucta. aklima geldi
Haklısın. Teşekkürler
alerji gibi görünüyor biraz takip et olmadı hastaneye gitmelisin
ya alerji o bende de oldu daha önce korkma hastaneye git iğne yaparlar ilaç verirler geçer hemen :)
Kasinti yok ama. rahatladim az saol ya
Olabildiğince O bölgeyi dezenfekte et Elinle fazla oynama Avuç içinde milyonlarca bakteri vardır. Limmon sür o bölgeye limon Çok iyi gelir.
Hadi ya
Tamam sürerim
Mevsimsel geçiş zamanları ya tam ondandır belki ama git bir görün belki başka bir şeydir ama sanmıyorum yine sıkıntı çıkaracağını.
Cok gecmis olsun insallah onemli bisey degildir yinede sen bir hekime gorun
Saol gecmezse gorunim dimi :(
Evet 2 tane
Tesekkur ederim :(
Tahrik olmuşlar * :)) yuhbarti dirsek l*n bu :-)) amma abaza var ya
Gogussun yani
Meme kanseri 😈 yok yok değil et beni oluşmuş bence gecmeyebilir sen doktora gitte gecirsinler çekici memelerin üzerinde olmaması gerek
Kuzu bendede cikti boyle bir sey bir suredir var neymis neden oluyormus bilgilendirir misin lutfen yaz
teşhis edecek bir durum yok yazıyorsun ama fotoğrafı paylaşıyorsun... akıl tutulması...
Senin niyetin oysa ben ne yapim?
Geçer diye beklemek yerine acilen hekime gözükmelisin.
burada memeni gösterecegine Dr gitsydin mesela nasıl fikir
Ay akilli ne o tahrik mi oldn
Alerjik olabilir mi? Bildiğin bir alerjin var mı?
Çikolata :/
Peki çikolata yedin mi?
Malesef. Ya 1. hafta once sacimi boyadım gogsume boya damlamisti hatta silerken epey bir dagittim acaba o da. yapar mi kimyasal ya
Sanmıyorum öyle bir kimyasaldan böyle bir olay olacağını. Bir cildiye doktoruna görünmen en yararlı şey olacaktır. İlk olarak alerji yönünden bakarlar zaten, ama sen gene de boya damlamasını da söyle gidersen.
Tamam canım teşekkür ederim
Rica ederim canım. Umarım bir an önce geçer 😊
Umarim. yoksa stres yapicam
Yapma ya çok ciddi bir durum olsa yanlarında morarma falan görülürdü. İstersen çık bu gün doktora git, hem stres yapmamış olursun canım 😊
Isteyim canim haftasonu nu beklemem gerek
Geçmiş olsun. İnşallah önemli bir şey değildir.
et beni gibi düz bir şey... cildiyeye git...
Şişlik var mi nohut gibi falan
Kontrol ediyorum elime gelmiyor.
Ozaman korkma gecer
Dokununca elinle hissedebiliyor musun?
Viral bir şey olabilir.
O ne demek
Virüsler yani. Siğiller, uçuklat gibi yani. Sen bir git yani cildiyeye. Ağrın oluyor mu ki? Hem neye alerjin olduğunu bilirsin alerji ise. Son zamanlar farklı olarak yediklerini değerlendir. Geçmiş olsun
Teşekkür ederim
Geçmiş olsun.
sadece göğüste mi? kızamık olabilir mi?
Bu yasta?
Hayir yok. kucukken kizamik OLDUM
Şaşırdım ya ama sanki alerjik gibi duruyo
Insallah oyledir
Oyle öyle vücut tepki veriyo biseye onu araştır sen birden biremi oldu
memenin altımı bu? terden falan olabilir
Ustu
baya dolgunmuş memelerin nazar deymiştir git hocaya okuttur
alerjik gibi duruyor.. çok geçmiş olsun