sevgilimle amansız bir çatışmaya girmiş bulunduk az önce, baba aynı fakat iki farklı kadından, iki çocuk öz kardeş mi olur üvey mi?
Cevabın nedir?
+1 yılCogunluk baba bir oldugu icin oz kardes demis cok guldum anayi copeatin ozaman sadece karninda tasiyor saniyorsunuz herhalde biri demiski rahim farkli tohum ayni oz kardessiniz demis 😂 bizim ulkenin cahil ve heryere ataerkil dusunmeyi eklemeye calisan insanlari. Bakin annenizde size genlerini veriyor sadece rahminde oturmuyorsunuz cok sasirdiniz degilmi 😂 %50 anadan % 50 babadan gen aliyorsunuz yani babalariniz farkli olmus analariniz farkli olmus farketmez sizin tabirinizle uveysiniz fakat her iki turludekan baginiz var bunlari asin artik. Kadinida her konuda asagiya cekmeyi birakin. Tohum ayni olsun aman spermler karismasin efendim sperm onemli 😂 hay ben sizin zihniyetinize.
759 Yorumla- +1 yıl
Çok düz mantık konuşmuşsun be cahil kardeşim. Aynı karında taşınmış olanlar tabiki kardeştir ama öz değil üvey kardeştir. Baba bir anneler ayrı olanlar öz kardeştir. Burada tohum esastır, kadın sadece döllendirip taşır. Aynı toprağın tohumu büyütüp hangi tohumsa o sebzeyi ya da meyveyi büyütmesi gibi. Elma ağacıysa elma armut ağacıysa armut verir. Elma ağacından armut toplayamazsın, tohum esastır. Evvelden beridir de kanun bunun gereğini yapar. Hangi anneden olmuş farketmez doğan çocuklara babanın soyadı verilir
- +1 yıl
@Hüseyin7452 Gayet doğru bir şey yazmış. Hatta kardeşlik türleri şöyle geçiyor: "Kardeş tipleri
Aynı anababadan olanlara öz kardeş denir. Kısmen aynı kısmen farklı anababadan olanlar, ana bir kardeş (anaları aynı, babaları farklı) ya da baba bir kardeş (babaları aynı, anaları farklı) olarak adlandırılır. Farklı anababadan olanlara ise üvey kardeş denir." Ayrıca tohum nasıl bir benzetme? Dediği gibi genlerimizin %50 sini anneden %50 sini babadan alırız. Üvey kardeş ise aralarında kan bağı bulunmayanlara denir. Yani mesela senin annen babandan boşandıktan sonra başka bir adamla evlenirse ve o adamın önceki eşinden çocuğu varsa o çocuk senin üvey kardeşin olur. Hatta üvey kardeşe miras düşmezmiş bu yüzden. Yani cahil olan sensin bu durumda. - +1 yıl
@Hüseyin7452 Öz olmak için anne babanın bir olması gerekir. Sadece babanın bir olması yetmiyor.
- +1 yıl
Anne bir kardeş yarı öz kardeş baba bir kardeş yarı öz kardeş tır anneden 23 Kromozom gelir ve babadan 23 Kromozom gelir
- +1 yıl
@Hüseyin7452 insan hem anne yumurtasından hem baba spermin den oluşur ve 23 Kromozom anneden 23 Kromozom babadan gelir sen kabul etmesen de biyoloji ve bilim dünya bunu böyle kabul eder ve İngilizcede ana bir kardeşe half sister (yarı kardeş ) ve baba bir kardeşe de (half sister denizle ) yani senin kabul etmen biyolojiyi değistirmiyor ve savhip olan sensin sahte bilim yapanda sensin Ebu cehilden biel daha Cehil olan sensin hatta bundan sonra cahil kelimesi yerine hüseyin kelimesini kullanalım.
- +1 yıl
@Hüseyin7452 baba bir olunca öz kardeş olur anlayışı senin gibi Arap zihniyetli Ortadoğu bedevilerinin uydurmasıdır tohum g*tüne girsin. Ve evet tohum (sperm ve yumurta ) tarla rahimdir. Yani sperm babadan yumurtada anneden gelir ve 23 Kromozom anneden 23 Kromozom babadan gelir. Ve bu yüzden baba önemli olduğu kadar annede genetik olarak önemlidir. ve o kadar aptalsın ki bitkilerin toprakla üredigini zannediyorsun. Ama bitkiler dişi bitki ve erkek bitki tozlasıp tohum üretiyor. Ve eşek 62 kromozom ve at 64 kromozom ve ikisinin çocugu katır oluyor ve 63 kromozomdur ama sen o kadar beyinsiz bir varlıksın ki keşke senin gibiler ölsede kurtulsak keşke snein gibileri anneleri cöpe atsaydı çünkü annesiz bir beyinsizsin umarım geberirsin seninde kafası s*ç*m. Seni yetiştiran ana baba ve bilgi veren ögretmeninde kafasına s*çim budan sonra cahil kelimesine yerine hüseyin diycem çünkü. En cahil insan Ebu Cehil diye düşünüp cehil kelimesinden cahil kelimesini türetmisler oysa en cahil insan hüseyinmiş yani cahil değişse hüseyin demeliymişiz bunu anladım
- 1 yıl
@Hüseyin7452 Eyvah eyvah neler okudum ben ağzım açık kaldı. Oğlum seni ortaokulu bile okutmayıp direkt sanayiye mi verdiler? Dilimizde bile kardeş kelimesinin kökeni karındaştır yani aynı karından doğan insanlar. Tohum sperm olamaz çünkü anne sadece taşıyıcı değildir. Kadın sadece döllendirip taşır yazmışsın bunu en geri kafalı en biyolojiden bihaber insan bile yazamaz çünkü akla mantığa uymuyor bir kere. Senin baban başka bir kadından çocuk yapsa senden aynısı mı çıkacak elma armut demiş bir de. Bak sana bir bilgi vereyim sen sadece annenin sana verdiği mtdna sayesinde bütün anne soyunu öğrenebilirsin aynı şekilde kız kardeşin de. Ama babanın soyunu sadece erkek çocuk öğrenebilir. Kapiş?
En İyi Cevaplar
tabş ki öz kardeş olur sonuçta babalar aynı kan aynı biyolojik olarak kardeş olurlar üvey kardeş anne baba farklı olana denir
82 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim anneden de kan aliyorsun yani bu saçma bir zihniyet tamamen öz olamaz
aynen katılıyorum öz sayılıyor benim öz annemden 3 kardeşiz sonra annem vefat etti babam tekrar çocuksuz biriyle evlendi daha sonra 2 tane analıktan kız kardeşim oldu öz sayılıyor.
90 Yorumla
benim babadan aynı fakat anneden ayrı ablam var bu öz mü oluyor üveymi gercekten bılenler yorum yapsın dıger gereksızler ıse kalsınlar cevap beklıyorum...
52 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
22Cevap
+1 yılİnsan oluşurken sperm ve yumurta dan oluşur. Erkeklerin her spermi aynı genetik materyali tasımaz benzerlikler ve farklılıklar vardır. Bunun sebebi kardeşlerimizle aynı olmamız içindir bu özelik kadın yumurtasın dada. Vardır. Yani kadınında her yumurtası aynı genetik materyali taşımaz benzerlikler ve farklılıklar vardır. Ve insan annesinin kendi kromozomunu tasıyan yumurtası ve babasının kendi kromozomunu tasıyan sperminin birleşmesiyle oluşmuştur. Sperm 23 kromozom yumurta 23 Kromozom ve iksi birleşince 46 Kromozom insan olur. spermden gelen 23 Kromozom babanızdsn yumurtadan gelen 23 Kromozom u ise annenizden aldınız ve sperm ile yumura birleşmeden önce siz yoktunuz bu yüzden. Annenizin yumurtasını başka sperm dölleseydi siz olmazdını ama babanızın sizin Kromozom unuzu tasıyan aynı spermi farklı bir yumurta yı dölleseydi gene siz olusmayacaktınız yani babadan da anneden de hangi üreme hücresi ve Kromozom geldiği çok önemlidir. bu yüzden anneden 23 Kromozom ve babadan 23 Kromozom geliyor ve bu yüzden insan hem annesinin hem babasının öz çocugu olabiliyor işte bu sebepten dolayı annede baba kadar önemlidir ve baba bir kardeş neyse ana bir kardeş te o dur.
90 Yorumla
+1 yılArapça’da erkek kardeşe ah, kız kardeşe uht denilir.
Ayrıca aynı kaynaktan (ayn) gelmeleri veya diğer kardeşlere nisbetle daha asıl ve önemli (ayn) olmaları bakımından ana baba bir kardeşler için benü’l-a‘yân, aynı şeyin parçaları olmaları dolayısıyla da şakīk, annelerinin birbirine kuma (alle) olması sebebiyle baba bir kardeşler için benü’l-allât, ayrı babalarından dolayı farklı şekil ve özelliklere sahip olmaları (ahyâf) sebebiyle de ana bir kardeşler için benü’l-ahyâf tabirleri kullanılır.
Buna göre, öz kardeş, ana baba bir kardeştir. Diğerleri baba bir kardeş veya ana bir kardeş olarak ifade edilir. İslam hukukunda kardeş denilince bunlar kasdedilir.
Sorularla İslamiyet30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbabadan öz olur. anneden üvey olur. ama tamamen üvey olmaz.
baba aynı olduğu için aynı babanın tohumu oluyorlar.
dolayısıyla baba tarafından öz kardeş oluyorlar.
babanın bir olması babanın aynı olması tamamen üvey olmasına izin vermiyor.
14 Yorumla- 1 yıl
Biyolojiyi bırak dilimizde bile kardeş karındaştan gelir. Aynı karından doğanlara karındaş yani kardeş denir. Ayrıca sperm tohum mantığı uyuşmuyor.
Cevap sahibi1 yıl@cahilsavarrrr babası aynı annesi ayrı olanlar baba tarafından öz kardeş oluyorlar demek istedim. Anneleri aynı olsaydı anne tarafından öz kardeş olurdu. Siz dediğimi yanlış anladınız galiba.
Cevap sahibi1 yıl@Eda_melis babası aynı annesi ayrı olanlar baba tarafından öz kardeş oluyorlar demek istedim. Anneleri aynı olsaydı anne tarafından öz kardeş olurdu. Siz dediğimi yanlış anladınız galiba.
Çocuk & Ebeveyn konusunda 729 cevap paylaştı. Anneden de olsa, babadan da olsa öz kardeştir. Şöyle düşün dişi çita çiftleşiyor, bu anne her seferinde farklı bir erkekle çiftleşsede, doğanlar kardeş.
62 Yorumla- +1 yıl
Çıta gibiyim bu aralar. Bizim familyadan örnek verdiğin iyi oldu.
+1 yılBen babamın 2. Evliliğinden olan kızıyım. İlk evliliğinden ablam var evet özüz farklı yumurtalıklarda döllenip farklı rahimler de büyüsekte tohumlar aynı...bize öz diye öğretildi.
76 Yorumla- +1 yıl
anne bir baba ayrı olsada öz oluyor kesinlikle halk arasında bir inanç var babadan olan önemli diye ama insan annesinden ve babasından eşit miktarda yani %50 kromozom alır 23-23 babadan fazla almıyor ayrıca kan bağı var dinende kardeştir tohumlar aynı olmassa üvey diye birşey söz konusu değil öz kan bağı olan kardeştirler :) iyide 2 yıl sonra niye cevap veriyorsun diye sorarsan vikipediadan araştırırken bura geldi cevap verim dedim :D
- +1 yıl
@DctrHouse kardeş madem anne aynı veya baba aynı olunca öz kardeş oluyor, üvey kardeş kime deniyor o zaman?
- +1 yıl
@Cixoly55 kardes demek karındaş demek yani aynı karını paylaşmis demek baba'da sadece soyad onun da zaten evlenince bir ehemmiyeti kalmıyor. Aynı karından aynı anneden doğmuşsanız dinen de bedenende ruhende gerçkten de öz ve öz oluyor. Üvey kime denir biliyor musun
Diyelim senin annenle baban ayrıldı. Annen başka biriyle evlendi öz kardeşin doğdu. O adamdan da ayrıldı. Başkasıyla evlendi o adam senin ile kan bağı olmadığı için onun çocuğuyla da kanbagın olmaz üvey o dur. - +1 yıl
+1 yılAnne ayrı baba bir ya da, baba ayrı anne bir olunca her iki durumda da öz kardeş olursun. Yani benim annemden bir babadan ayrı olan kardeşim benim öz kardeşimdir fakat kardeşimin babasından ve annemden önceki olan eşinden olan çocukları benim üvey kardeşimdir. Arada anneden veya babadan kan bağı olanlar üvey olmaz. Anne ve babadan kan bağı olmayanlar üvey kardeş olur.
30 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 403 cevap paylaştı. Üvey tabii ki öyle saçma şey mi olur :D
Aynı kan değil sonuçta. ortak gen var ama aynı kişilerden alınmıyor60 YorumlaSevgili çok bilmiş. Baba aynı ise; öz (sperm) aynıdır ok. Biyolojik olarak da Öz kardeştir. Baba farklı olursa; yarı öz kardeş olur (öz sperm farklıdır) anneden dolayi %50 yarı öz kardeş olur. Üvey kardeş bambaşka bir konu. Başkalarından boşanan cocuklu kişiler evlendiğinde çocukları üvey kardeş olur hepsi bu.
22 Yorumla- 1 yıl
Öz spermdir diye bir şey yok. Nerenizden nasıl uyduruyorsunuz birader bunları?
+1 yılArkadaşlar aynı karında büyümek karındaş olmak öz kardeş olmak anlamına gelmez. Şöyle düşünün, bir bahçeye domates tohumu ekerseniz domates biter, biber tohumu ekerseniz bibier biter. Fakat bir bahçeye domates. Farklı bir bahçeyede domates ekseniz gene domates biter buda demek oluyorki önemli olan tohumdur. Anneden kaç gen almış babadan kaç gen almış onun hesabını yapmak yerine, tohumu veren taraftan gelen kişiler öz kardeştir.
72 Yorumla- 1 yıl
Tohum sperm değil sperm ve yumurtalıktır. Anneniz sadece bir taşıyıcı olamaz şunu kafanıza sokun.
- 1 yıl
Yari oz oluyor kral iki tarafda babandan ogrendigin sey gercek degil biyoleji ogrenin gelin klonlama sandin herhalde sen bunu kadin hem toprak hem su hem gubredir ayrica bu dedigin sistem klon sistemi yani senin insan olabilmen icin genettik aktarimin kan baginin tohum diye bisey yok kafinda tohum tasiyor ona bakatsan sperm yumurta cocugun olusmamis halidir ondan sonra cocugu olusturanda besleyen de tadida topragida kafin klonlama yapiyor sanki aptal gen almis ulan genlerin olmasa sen hicsin seni olusturan bile genlerin kanin 🤣🤣
Öz kardeş olabilmek için aynı Anne-Baba olmak zorundadır. Üvey kardeş olmak için İkisinden birisinin farklı olması yeterlidir.
58 Yorumla- +1 yıl
öyle olsa bu iki kişinin ilişkisi ensest olmazdı arada kan bağı var üvey olmak için kan bağı olmaması gerek.
- +1 yıl
yanlış bir kullanım genetik bir doğruyu değiştirmez.
- +1 yıl
beni ilgilendiren bir durum yok ama gerçekle mutluyum :)
- +1 yıl
@vampirelady yarı öz olur
+1 yılHayır. %50 değişim genlere sahipsiniz. Mesela benimkilerle alakam yok hic benzemiyoruz. (Canları cehenneme)
50 Yorumlatürkçe de ona üvey kardeş demiyoruz. kardeş diyoruz. babalar bir çünkü. gavurcada half diye tabir ediliyo
14 Yorumla- +1 yıl
Gavurca tabiri süpermiş ya en yakın zamanda bende bir cümlede kullanıcam.
- 1 yıl
Bizim dilimizde kardeş karındaştan gelir bu da aynı karından doğan insanlar anlamına gelir.
Baba aynı anne farklı bir kardeş mevcut bendede. Öz mü olur üvey mi hiç kafamı yorup düşünmedim bu zamana kadar.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılöz kardeş olurlar babaları bir sonuçta,babalar farklı anne bir olursa da öz kardeştir.hiç bir kan bağı yoksa üvey kardeş olurlar çocuklardan birinin evlatlık alınması gibi
40 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 707 cevap paylaştı. Üvey olması için kan bağı olmamalı.Onlar öz oluyor bence.
10 YorumlaÖz kardes olur tabi.. Aynı testisin evlatları..Rahim onemlı degıl
36 Yorumla- +1 yıl
HAhaa kızların gazabına uğramışsın.Bende erkek dayanışması olsun diye +1 verdim
- +1 yıl
Saçmalamışsın.
- +1 yıl
Yalnız bu geri kafali bir dusunce. Gen ikiye ayirlir. Aynı zeka genlerini ve mitokondriyi paylaşmıyorlar. Tamamen öz olamaz. %50
+1 yılAynı babadan olunca öz oluyor bizlerde soy babadan yürüyor
20 Yorumla
+1 yılaynı anne ve aynı babadan doğmayan her kardeş ÜVEYdir.
10 Yorumlaüvey ama kardeş olurlar gene yani :) aslında türkçenin eksikliği
02 Yorumlaben kardeş olurlar diye biliyodum ama üvey olurmuş ama sonuçta anne ya da baba aynı oluyo
01 Yorumlaben bu sorunun cevabından çok sizin nasıl bu konuya geldiğinizi merak etmiş durumdayım.
03 Yorumla- 7 ay
Senin ataerkil zihniyetini egon için bilime değil eski kültüre inanan erkeği yüceltmek için kadını hiçe sayan kafa yapınla yüzleşmis kız kolay mı
+1 yıltabi öz kardesler ayni candan ayni kandan
üvey dienler ise sadece cekemiyodur bence01 Yorumla- +1 yıl
Benim var gerçekten te üvey yan yana koy akraba bile diyemezsin
İngilizce de bu duruma half sister yada half brother diyolar , yarı kardes gibi diyebiliriz
00 Yorumla
+1 yılöyle derler.ama aynı anne oluncada aynı şey bence.ama hani böyle şeylerde hep baba önde tutulur.onun soyu senin soyundur falan.ama aslında ister anneden olsun ister babadan öz kardeşin yerini tutamaz zaten.
00 Yorumlaözkardeş olur babanın aynı olması yeterli dinen :)siz kardeşiniz:)
33 Yorumlasadece baba olursa kurtarmaz hem anne hem baba aynı olmalı
40 Yorumla
+1 yılUvey olurlar cunki anne ve babadan 23 hromosom cocuga veriliyor. Anne ayri baba bir olursa veya tam tersi olursa 50% kardes oluyorlar yani oz digil
20 YorumlaAynı anneden veya aynı babadansa evet öz kardeş oluyor. Aynı anneden olmayınca üvey diyen varsa kardeşin, karındaş demek olduğunu bilmiyordur ve cahildir net.
02 Yorumla- +1 yıl
öz olmayıp özden öte olan da olabilir değil mi
- +1 yıl
Aynı karında 9 ay taşınmış olmak yani karındaş olmak öz kardeş olmak anlamına gelmez. Biraz mantığını zorla. Tohum esastır. Biber tohumuyla domates yetiştiremezsin. Her zaman tohumdan gelen taraflar öz kardeştir. Babalar farklıysa üvey kardeştir
Aynı anneden doğmuşsun baba farklı olsa da öz olur sadece soyad aynı olmaz
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 385 cevap paylaştı. Tabiki de öz kardeşler. %50 gen ortak.
21 Yorumla- +1 yıl
%100 olursa öz olur...
Çocuk & Ebeveyn konusunda 391 cevap paylaştı. Tabii ki kardeşi olurlar ,
10 Yorumlaüvey tabi ki. Öz olması için baba-anne aynı olmalı
21 Yorumla- +1 yıl
Hayır çok yanlis biliyorsun kardes demek karındaş demek aynı annenin karnını paylaşmiş demek.! Öz tabiki
tabiki olmaz olurmuymuş hiç
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 1,2b cevap paylaştı. anneye bakılır genelde doguran o
40 Yorumla
+1 yılaynı geni paylaştıkları için üvey değiller.
00 Yorumlababa aynıysa evet öz kardeş oluyorlar
01 Yorumla
+1 yılDinimize göre öz kardeştirler.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 15,3b cevap paylaştı.
+1 yılAynı babadan hukuki olarak öz sayılıyor.
03 Yorumla
+1 yılöz hakiki kardeş oluyor
00 Yorumla
+1 yılyarı öz:) oluyor
12 Yorumla- +1 yıl
Bir tanesi ötekinin halasıysa tam olur.
- +1 yıl
:))
Şey olur görümcesinin eltisinin kaynı ☺
03 Yorumla- +1 yıl
Tabi şaka bir yana hem Mana alimleri hem fen alimleri ortak tir bu konuda fikirleri. Tabir şöyledir. Tohum esastır. Her tarlaya ne ekersen o olur. Burda marifet tarlada değil tohum da dır. Okuduğum metinde örnek verir patates tarlasi soğan tarlası olurum olmaz tohum ne işe ürün o dur. Bknz trollemeyi fünun / konu hadi işine bsk saife 133 134 135 136 ilk pragraf. Saygılar 😂
- +1 yıl
"Kardeş tipleri
Aynı anababadan olanlara öz kardeş denir. Kısmen aynı kısmen farklı anababadan olanlar, ana bir kardeş (anaları aynı, babaları farklı) ya da baba bir kardeş (babaları aynı, anaları farklı) olarak adlandırılır. Farklı anababadan olanlara ise üvey kardeş denir." Mesela sen eşinden boşanıp çocuklu bir kadınla evlenirsen senin ilk evliliğinden olan çocukla ikinci eşinden olan çocuk üvey kardeş olur. Hatta üvey kardeşe miras düşmezmiş bu yüzden. Annemizden de babamızdan da %50 şer gen alırız. Erkekler tohum değil. Biz de tarla değiliz. Çocuk sadece babaya ait değil. Bu akılla nasıl bu yaşa gelebildiniz acaba?
evet öyle denir öz olunur
00 Yorumlaüvey oluyor.
21 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 1,3b cevap paylaştı. ikiside aynı olacak
20 Yorumlaüvey olur
00 YorumlaAYIRIRIM SİZİ
00 Yorumlaaynen öyle hacım
00 Yorumla
+1 yılÖz olur kardeş
00 Yorumla
Devamını Gör(33)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz