kollardaki tüyleri almak günah mıdır arkadaşlar ?
bende almak istiyorum çünkü ve neyle alsam daha seyrek çıkar ?
bende almak istiyorum çünkü ve neyle alsam daha seyrek çıkar ?
Bazı tüyler kızlar için fazlalık olarak görülüyor kardeşim :)
Çünkü Allah kadını tüysüz (bıyıksız vs.) yaratmıştır.
Bu tür tüylerin alınması haram değil bilakis şarttır.
Eğer ki kollarındaki tüyler çok koyu renkliyse onları almanda hiç ama hiç sakınca yok vesselam.
İmam Nevevî rahimehullah şöyle demiştir:
“Bu fiil haramdır.(yani tüy almak) Ancak kadının sakal ya da bıyığının çıkması durumu bu
hükümden müstesnadır. Bunların izale edilmesi haram değil; bilakis bizim nezdimizde
müstehabdır.”
o tüyler beni çok rahatsız ediyor bacım almam gerek, güzel nacizane yorumun için teşekkür ederim :)
O halde hiçbir mahsuru yok madem ki rahatsızlık söz konusu :)) rica ederim güzel kardeşim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)
bence tüm kılları almak günah..eğer allah günah olmasaydı vermezdi..doğallığı bozmak günahdır..ama ben lazerle tamamını bitirdim..artık sanırım cehenneme gitcem.
olabilir bilmiyorum canım ama tüylü olmakta çok itici.
kılda hayır olsa bi tarafımda cıkmazdı
Bilmiyorum ama günah olacağını sanmıyorum. Bir söz vardır ; ''erkeğin kıllısı Ali'den , kadının kıllısı Ayıdan'' diye. Sakın jilet falan vurmaya kalkma daha sık çıkar. Özel tüy dökme pudraları , jelleri falan oluyor diye duymuştum. Onları dene bence.
yok jiletle almam zaten nyese yinede sağol.
Kasık ve koltukaltı kıllarını haftada bir almak sünnettir. Kırk günü geçirmek günahtır. Kadınların
bacaklarındaki ve vücudunun diğer bölgelerindeki kılları ihtiyaçsız, herhangi bir yolla almaları, tenzihen mekruhtur.
anladım teşekkür ederim.
Vermişsin yine vaazını.
güneh demiyor kii almazsan daha iyi olur diyor
mekruhtan ne anlıyosun sen arkadasım ?
ee o zaman neden takıldın ki soruya :)
anladım bnde senin gibi düşünüyorum günah değildir bence sonuçta eşin için alıyorsun ve onu sadece eşin görüyor
İslamın sencesi bencesi olmaz. İnsanlar görmüyor ama Allahü teala görüyor. O zaman kadınların göğüslerini de kimse görmüyor, silikon taktırmak caiz mi olacak ? Lütfen kendinize göre yorumlamayın. İnsanların vücutlarını değiştirmesi genel anlamda ( belki istisnaları olabilir ) caiz değildir...
sence bence derken kendime göre yorumlamıyorum.peki senin elinbde bi ayet var mı günah ya da mekruh olduğuna dair.İnsanlar görmüyor Allah görüyor diye edebiyat yapma lAllah banyo yaptığın zaman bilmem nereni de görüyor o zaman onu da toptan kes.tesettürün anlamı insanlar içindir Allah zaten herşeyi görür.Allah görüyor diye bi yer örtülmez
Cevap
24Cevap
Bayanlar da istenmeyen tüy olarak gösterildiği için günah değil diye biliyorum ama sen yine de google amca ya sor daha seyrek cıkması için de epilasyon yaptırabilirsin
hı anladım peki sağol.
rica ederm
Arkadaşım eğer salıyı cumaya bağlayan gece saat tam 11:23 de 2 elham okuyarak alırsan günah değil, yok 11:23 de alamadın 1 dakika geç aldın diyelim iş kazaya kalır, imam nikahı şart ozaman
tövbe yarabbim.
Rica ederim :)
yok artık daha neler bunu uyduran ulemalar kadını köle gıbı gorduklerı ıcın almasına karsıdır ne demek ya sen bakımlı olabılırsın guzel olabılırsın kendıne ozen gosterebılırsın hıcbırsey gunah degıl zına mı yapıon teshırcılık mı aldırma derım ben sana
işin o boyutuna bakarsan çıkmak zor. herkes bir fikir veriyor.
evet işte bende bu yüzden işin içinden çıkamıyorum :/
kaş almak da günah ona bakarsan ama alıyoruz , yani takılma böyle şeylere.
doğru sağol.
Tüyler koyu ve kalın mı?Ona göre birşey tavsiye edicem.
ince ve siyah
Siyahsa lazer etkili olabilir.Nerde yaşıyorsun?
ankarada.
İstanbulda olsan iyi bir merkez tavsiye edecektim.Lazere uygun musun diye gider görüşürdün en azından.
malesef değilim, ağda işe yarar mı peki yani tüyleri seyrekleştirir mi
Lazer bir etkili olmayabilir bazı tüylerde.İnceyse bence hiç alma.Kalınlaşır iyice.resim koysan aslında iyi olurdu.
Hiç gerek yok bence ağda yapıp güçlendirme.
benim bildiğim koltuk altı ve etek altındaki kılların haricinde almaman gerekiyor. Ama evlendiğin insana sadece güzel görünmek amacıyla kolundaki vs kılları alabilirsin. Zaten dinen o görebilir oralarını .
Bütün kızlar gibi sırtını günaha yaslayıp , kokuşmuş ve dağılmış saçlarını örtebilir, kıllı kollarını uzun giyerek saklayabilir.Hatta görünen tek yer olan yüzüne hafif ruj sürerek bakımlı numarası yapabilirsin.Bunu pek önermiyorum ama vücuduna dar gelen bir kaban ile seksi bile görünebilirsin.
Tüy almak temizliktir neden günah olsun ki. Kıl la tüyle sevap kazanıyorsak ayılar çok şanslı.
Değildir diye düşünüyorum. Göze hoş gozukmuyorsa al gitsin. Sir ağda kullan. Yada lazer yaptir.
göze hoş gözükmüyor açık şeyler giymiyorum kimse görmüyor doğal olarak ama ben bazen dikkatlice bakınca öğk diyorum.
günah degildir sanırım fakat alma niye alıyorsunuz çok çirkin duruyor bence
asıl almazsam çok çirkin durur :/
yok inan bana erkekler kollardaki tüylere pek takmazlar hatta duruma göre güzel bile duruyo ama kolun öyle tüysüz olması çok itici diye düşünüyorum
anladım tamam sağol
bacaklardaki kılları almak günah olmadığına göre kollardaki de değildir bence ama araştırdım bulamadım kollardaki kıllarla alakalı malesef. lazerle al kesin çözüm:)
bi kızın kolunu kıllı görmek kadar iğrenç bişey olamaz..
dimi ya
ahmak olmak günah da kolları almak bazılarına göre günah, bazılarına göre değil.
anladım sağol.
hiç günah olduğuna dair bişey duymadım
bende ama bilmiyorum sormak istedim.
yo kim günah demiş kadın dediğin güzel olmalı iç ve dışgüzellik kadın içindir zaten
Zannetmem. Bence almalisin. Agda tabiki :)
tamam kuzum sağol :)
gusül tutmaz bir daha
kafanızdan günah uydurmak daha çok günah. yok öyle bir şey..nerden çıkıyor ? kıl almak niye günah oluyormuş ? kim uyduruyor ? hangi salak inanıyor ?..
salaklıkla ne ilgisi var arkadaşım ?
uydurma değil böyle bişey var ki ortaya atılmıs
Evet günah kesinlikle.
cami imamına sormak lazım.
caizdir.aldırabilirsin :p
tamam -,
çok rahatsız oluyorsan al. mahsuru olmaz.
Al gıtsın .
size zarar veriyorsa almalısınız
Hayır, günah değil.
tamam sağol.
Bunun neyini ekliyorlar anlamadım ama neyse..
Önmli değil.
Tövbe yarabbim ya.
He günah mk.
:D Bu kadar saçma birşey olabilirmi arkadaşım ?
ahahhahaaahhahahhaahaahha sana sadece gülüyoum .d.d
alakası yok
Yalakabaykus yalakalik yapma lan erkek ol ..
arap dinine göre mi hareket edersin sürekli
kendi dinime göre hareket ediyorum ;)
hayır ben sectim kafası güzel ateist arkadaşım, 19 yaşındayım isteseydm şuan dinimi değiştirdim ama ben islamı seçtim anladın mı.
araştırmama gerek yok herkez biliyor ki doğru hakiki olan tek din islamdır, ateistsin anladıkta neden başkasının aklına girme çabasındasın ?
senin gibi birinin seviyesine inmem hadi başka kapıya ateist.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar