SELAM BEN DÜN DAMAKLIK TAKTIM VE 1 HAFTA SONRADA DİŞ TELİ TAKICAM YARDIM EDİN LÜTFEN?

Merhaba, şimdi ben dün yaklaşık bu saatlerde diş doktorunda dişime damaklık taktırdım. Damaklığım ön üst dişlerimin arkasına yapıldı. Damaklığım önden azcık görünüyo ama saydam olduğu için pek fark edilmiyo. Şimdi benim takdırdığım damaklığı yemek yerken çıkartamıyorum. Duyduğum çoğu kişi damaklığı çıkartıp ve yemek yiyebiliyor fakat ben hiçbir türlü çıkaramıyorum. Sesim özürlü gibi çıkıyor ve çoğu harfleri söyleyemiyorum. Doktorum yaklaşık 3 - 4 ay sonra çıkartırız dedi fakat ben daha ilk gündem sıkıntı yaşıyorum. Hem arka dişkerime takılan tel dişlerimi ağrıtıyo hemde metal şeyin çıkmaması için olan şu vidalı (?) kısım etime batıyor. Buna alışıp bir süre sonra eski konuşmamı sürdürebilir miyim ve rahatlıkla yemek yiyebilir miyim? Bugün sadece sıvı şeyler yedim. Ama damaklıkla her zaman böyle acırsa 3 - 4 ay boyunca tabi ki dayanamam. Konuşma düzeliyor mu? Tam düzelmese de daha da iyileştirmek için yapabileceğimiz şeyler var mı? Ve rahatça yemek yiyebiliyo muyuz? Sorularıma yanıt verirseniz çok sevinirim :)
SELAM BEN DÜN DAMAKLIK TAKTIM VE 1 HAFTA SONRADA DİŞ TELİ TAKICAM YARDIM EDİN LÜTFEN?