Şizofren teşhisi konulan biri % kaç engelli sayılır?
%0
%20
%30
%40
%50
%50den fazla
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Şizofreni , devlet memurluğunu engelleyen bir hastalık. Onun dışında tam bilemiyorum. İleri düzey, ağaçlarla konuşan bir sizofrene de herhalde yüksek bir yüzde verirler.. dünyayla iletişimden kopma noktasında sizofrenler de var.
%40 verirler.. Beyin vucut fonksiyonlarını kullanma engeli taşımıyor şizofreni. Daha cok psikolojik
Aa psikolojik mi ben nörolojik bilirdim onu hep nörolojik hastalıklarda zihinsel engelli sayılmıyomu ki
Hastaligin evresine gore degisir. ornegin %40 engelli raporunu bir sara hastasida alabilir bir sizofrenide. hastalik ilerlemisse +50dir yani ilerlemesinden kastim dis dunyayla ara sira iletisim halinde olan
Şizofren akıl hastası oluyo akıl hastaları zihinsel engelli değilki zihinsel engelli 47 kromozomlulara denir şizofren öyle değilki bence %0dır
47 kromozonlara değil dowm sedromlulara denir. her 47 kromozom zihinsel engeli değildir
Cevap
5Cevap
Arkadaşımın kuzeni aldı raporu hastalığı çok ilerlemediği için %35 rapor vermişler. Bu rapor da pek işe yaramaz zaten maaş olayı filan olmaz, iş göremez raporu da sayılmaz. Geçmiş olsun bu arada. :)
Bu sizofreninin boyituna bagli kimisine %90 bile verirken kimisine %30 u vermezlar
%50 den daha fazla, ben biliyorum çünki bende şizofrenim😏🙆🙆
Lalala 🎼🎶🎵
%70 46lık lur cezayi ehliyeti yoktur
Deli mi olur yani o dediğin deli demek
Türk Ceza Kanunumuz der ki; Suç işlediği sırada Psikotik bozukluklar, şizofreni, paranoid bozukluklar, affektif bozukluklar, organik beyin sendromu, demans, ileri derecede zeka gerilikleri (idiosi, embesilite) olan kişinin ceza sorumluluğu yoktur -herhangi bir ceza verilmez- ve yargı organlarınca toplum güvenliği açısından bir akıl hastanesinde muhafaza ve tedavi altına alınırlar
Peki öğrenme bozukluğu da dahilmi buna
evet
Tamam teşekkürler
Şizofreni; düşünüş, duyuş ve davranışlarda önemli bozuklukların görüldüğü, hastanın kişiler arası ilişkilerden ve gerçeklerden uzaklaşarak kendi dünyasında yaşadığı, genellikle gençlik çağında başlayan bir ruhsal hastalıktır.
engelli cetveline bakarsanız daha iyi olur. derecesine göre 3 ayri yüzdelik var %40 ,%50 ve %80dir.
yüzde 50 den fazla veirlir.
@OrdekliKravat yardım etsene sorana 😁
Olâr 😁
@OrdekliKravat tapu meselesi var o yüzden sşizofren raporu alcam :D
%50den fazla
40 diyorum
%0 ya
Sen misin hasta
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar