bende bütün derslere karşı vardı ayakkabımın bağcığını bağlamayı 14 yaşında akrep ve yelkavanlı saati okumayı 16 yaşında sağ sol kavramını 13 yaşında kavradım herkes gerizekalı olduğumu düşünüyordu ama disleksi aşırı zekadan kayanaklanan bir öğrenme bozukluğudur disleksi hastası ünlüler leonardo da vinci albert eınsteın tom cruıse bıll gates can dündar steve jobs dahi hastalığıdır :) yönetmenliğini aamir khan'ın yaptığı bununla ilgili bir film var izlemeni öneririm :) ben küçükken psikologlar disleksinin ne olduğunu bilmiyorlardı siz şanslısınız :(
bende bütün derslere karşı vardı ayakkabımın bağcığını bağlamayı 14 yaşında akrep ve yelkavanlı saati okumayı 16 yaşında sağ sol kavramını 13 yaşında kavradım herkes gerizekalı olduğumu düşünüyordu ama disleksi aşırı zekadan kayanaklanan bir öğrenme bozukluğudur disleksi hastası ünlüler leonardo da vinci albert eınsteın tom cruıse bıll gates can dündar steve jobs dahi hastalığıdır yönetmenliğini aamir khan'ın yaptığı bununla ilgili bir film var izlemeni öneririm ben küçükken psikologlar disleksinin ne olduğunu bilmiyorlardı siz şanslısınız :(
yanlış , disleksi aşırı zekadan ortaya çıkan öğrenme bozukluğu değil, Zeka seviyesi düşüklerdede, normaldede, ileridede çıkabilir, bunu söylemelerinin nedeni, yani çocugunuzu gerizekalı sanmayın disleksi olunca, zekayla alakası yok demek içindir. doğum öncesi, sırası ve sonrası ortaya çıkabilen bir sorun, tam olarak tedavisi bilinmemekte ve yönlendirilmemiz genelde gerekiyor. Hoş yönlendirilmekten haz etmem ya neyse,
Yanlış bildiğim yok siz olayı yanlış anladınız : "Ancak bu onların zeka düzeylerinde bir sorun olduğunu göstermez. Hatta zeka düzeyi çok yüksek çocuklarda da görülmektedir. Fakat bazen hastalık farkedilmeyebilir. Disleksililer zeka düzeyleri düşük olmadığı gibi özel yeteneklere de sahip olabilirler." Şimdi dikkat edelim, "olmadığı gibi özel yeteneklere de sahip olabilirler, Hatta Zeka düzeyi çok yüksek çocuklardada görülmektedir, zeka düzeylerinde sorun oldugunu göstermez" Anahtarları birleştir, olabilir, hatta yüksek zekadada olabilir, zekada sorun oldugunu göstermez, yani diyorki Disleksi hastalığına sahip kişileri gerizekalı sanmayın, ileri zekalıda olabilir. Bu onların yeteneksiz oldugunu göstermez diyor.
Ama her disleksinin muhteşem üstü yeteneklere sahip oldugunu söylemez. Yanlış görüyorsunuz benden demesi, iyi günler :)
En İyi Cevaplar