+1 hepinize :)
35 ten sonra cocuk yapmak dogru mudur?
+1 hepinize :)
35 yasından sonra anomali ve doğum komplikasyonu riski artıyor tdaha genç yaşlara göre .. ama sağlıklı olma ihtimali her zaman kat kat daha yüksektir 35 yaşından sonra sağlıklı cocuk doguran milyonlarca anne var.. özellikle çocuk sahibi değilse bence sırf yaşı yüzünden vazgeçmemeli... saygılar
yapsın yapsınn , valla eşim 35 ten sonra doğursun hatta , berabaer bakarız
bizim komsuyu kızıyla bırlıkte dogurdu 40 yasında :D ama aslında hıcte komık degıl:( kadın panık atak hastasıydı hamılelık donemınde kı hala var cocuk özürlü gibi bisi oldu baba cahıl her seyde doven biri :(
senin anlattığın özel bir şey konu ile alakasız. çocuğun babanın annenin sorunlu olması yaşla alakasız
35 yaştan sonra riskli olabiliyor hem anne hem de bebek için.Aile planlama merkezlerine başvurabilirler.
Cevap
21Cevap
hiç bir sorun olmaz. hiç doğum yapmamış birisi 40 yaş ve sonrası fiziksel olarak zorlanabilir. ama imkansız değil. ama 35 yaş sorun değil. daha önce doğum yapmış ise 40 yaş sonrasıda sorun olmaz.
benim eşim ilk oğlumuzu 35 ikinci oğlumuzu 39 yaşında doğurdu. gayet iyi çocuklarım da sağlıklı
kadın doğum uzmanına danışsın ama 40 tan sonrası riskli diye biliyorum. acele etsin 5 yılı kalmış :))
vallaha teyzem 38 de yaptı gayette sağlıklı çok şükür dünya tatlısı bi çocuk şimdi 4 yaşında. gayette sağlıklı bi şekilde büyüyor allaha şükür. yani bence olabilir.
kaynanam 55 yaşında benim hanımı dogurmuş hiç bir problemi yok.
kaynanan ve hanımı :) enteresan
yahu 35 yaştan bahsediyorsunuz sanki 50 yaş. yapsın tabi ki çocuk sahibi olmak istiyorsa
50 sinde bile yapan var. heniz menapoz başlamamış 50 sinde anne olan var.
35 ,nde yapmazsa ne zaman yapacak .sağlıklı olur bence yaşı okadarda geç geğil .
35ten sonra cocuk yapılmalı bence :D 35e kadar hayatını yaşasın ondan sonra hayatını cocuguna versin D:
35 yasindasiniz cocuk 18yasina basaca kadar siz baya bi yasli oluyosunuz o cocua kim bakacak?
ARKADASLARBI KIZLA GEZMEYE CIKACAZ AMA NEREYE BILMIYORUM YARDIM EDIN?
ben yengem 45 den sonra yaptı no problem :D saat gıbı sağlıgı:D
doktor kontrolunde gec yaslara dek mumkun. 45 yasinda doguran da var.
birinci sınıfa giden öğrencimin annesini görüşmek için çağırdığımda karşıma 65 yaşında bir bayan çıktı...sağlıklı bir doğum yapmış...bence 35 geç bir yaş değil...tabii kişiden kişiye değişir...sağlık problemi yoksa neden olmasın ki...
güzel bir örnekleme
Doktora danışması lazım. Sağlık açısından bir sorun yoksa bence olabilir.
bızım bı tanıdıkta yaptı gayette saglıklı cocuk 35 cok gec degılkı anne olmak ıcın
Hiç çocuğu yoksa yapsın ama çocuk varsa gerek yok gibi.
ya siz doğurun nasıl olsa büyür bir şekilde başkasına sormanıza gerek yok. Sanki burdakiler ekmek kırığı filan atacaklar.
İstiyorsa Yapsın Tabiki Sonra Keşke Yapsaydım Der :)
30 undan sonraki doğumlar anne sağlığı açısından bazı riskleri barındırdigi söyleniyor duymuşlugum var
Allah'tan sağlıklısını dilesin benim halam 40a yakındı belki de doğum yaptı (;
evet doğrudur bi yerde okumuştum 80 yaşındaki bi kadın doğum yapmıştı sen düşün artık
Geç yaşta çocuk sahibi olmak çok sıkıntılıdır her açıdan
yapsın ne diyelim tek başına yapılıyosa ben denedim ama yaşamıyolar :)
ooohoo taş gibi olur hemde çalışmaya başlasın hemen
Gayet normal tabiki doktor kontrolünde olursa. diye dymuştum...
Bence doğru 45e kadar yolu var bence
annem beni 42 yaşında doğurmuş ...karar sizin
harikasın. 50 sinde doğuran var
yapsın yapsınn sıkıntı yok
hiç bir problem olmaz
bişey olmaz doğursun yengem 39 da doğurdu
Sağlığın yerinde ise yaparsın.
kadın için geç değil de çocuk için sıkıntı olacak
doğru tabi nesi varmış ki yanlış olacak
yapar sorunda olmaz bence
Annem 35 te doğum yaptı 40'a kadar normal bence.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar