Saç dökülmesi sıklıkla yaşanılan saç problemlerinden biri ve herkesin başına gelebiliyor. Saç dökülmeniz genetik sebeplerden saçınızı nasıl şekillendirdiğinize kadar her şeyden kaynaklanabilir. Öncelikle sebebini tespit etmek gerekir.
Saçlarım çok dökülüyor ne yapmalıyım?
Saçlarım çok dökülüyor ne yapmalıyım?
Saçlarım aşırı derecede dökülüyor kadınların da erkeklerin de dert yandığı bir cümledir. Saç dökülmenizi önlemek için öncelikle bir dermatoloji uzmanına görünmenizde fayda var. Saç dökülmesinin tespiti için hastaya kan testi yapılır ve saç dökülmesinin vitamin eksikliğinden mi, genetik problemlerden mi kaynaklandığı tespit edilir. Sonrasında ise uygun tedavi uygulanarak saç dökülmesi önlenir.
Saçlarım çok seyrekleşti! Günde ne kadar saç dökülmesi normal karşılanır?
Saçlarım çok seyrekleşti!
Günde ortalama 100-150 adet saç dökülmesi normal karşılanmaktadır. Seyrekleşmeye kadar giden dökülmeler ciddiye alınmalı, bir an önce önlem alınmalıdır. Çünkü saç dökülmeniz kelliğe kadar gidebilir.
Saçlarım çok dökülüyor ne yapmalıyım bayan?
Saçlarım çok dökülüyor ne yapmalıyım bayan?
Saç dökülmesi kadınları giderek daha fazla etkileyen bir sorun olduğu için, kadınlarda saç dökülmesine karşı mücadeleye yardımcı olabilecek çeşitli ürünler ve ipuçları da bulunmaktadır.
Saçlarınızı çok sıkı bir şekilde toplamaktan kaçının.
Protein, demir, çinko yönünden zengin besinler tüketin.
Saçlarınızı düzenli olarak yıkayın, ısıdan uzak durun.
Kimyasal işlemler tercih etmeyin.
Saç tipinize uygun saç bakım ürünleri kullanın. Dökülme karşıtı ürünler işinize yarayabilir.
Badem yağı ya da biberiye yağı ile saç derinize masaj yapın.
Saç kremi kullanmayı ihmal etmeyin.
PRP ya da saç mezoterapisi gibi uygulamalardan destek alın.
Saç dökülmeleri için en iyi şampuan: Elidor Saç Dökülmelerine Karşı Çözüm
Saçlarım çok dökülüyor
İçeriğindeki soya vitamin kompleksi sayesinde saçları güçlendirir, onarır ve dökülmelerin önüne geçer. Saçlarınızın daha sağlıklı ve daha canlı görünmesini sağlar. Saç dökülmesi yaşıyorsanız, saç tipinize uygun bakım ürünleri tercih etmeniz gerekmektedir. Kullananların en çok memnun kaldığı şampuan Elidor Saç Dökülmelerine Karşı Çözümdür :)
Aynı seride bulunan Saç Dökülmesine Karşı Serum Bakım Kremini de kullanmanızı tavsiye ederim. İçeriğinde kafein + keratin bulunuyor. Saçlara ihtiyaç duyduğu nemi sağlıyor ve dökülmelerin önüne geçiyor. Saçları ağırlaştırmıyor ve kolayca durulanıyor :)
hımm, kimyasal yıpranma nedeniyle oluşan dökülmeye iyi gelir mi bilmiyorum ama, şimdiye kadar defalarca denenmiş ve işe yaramış bir reçeteyi vereyim sana:
biraz zeytinyağı, bir kapak badem yağı, bir kapak hint yağı, 1 ampul evigen (e vitamini) ve 1 ampul bephantene'i karıştırıp saç diplerine masaj yaparak iyice yedir. 1 saat beklettikten sonra, dayanabildiğin kadar soğuk suyla saçlarını iyice durula ve ondan sonra yıka. içerdiği vitamin ve minerallerden yaptığın masaja ve nihayet soğuk suyla saç köklerini uyarmana kadar, tamamıyla dökülen saçları yerine getirmek için faydalı bir metod.
bunu önerdiğim ve çok memnun kalan çok sayıda arkadaşım var, hatta bir tanesi beni perşembe geceleri yasin'den sonra dua listesine eklemiş, o kadar diyeyim:)
@AdemKaya06 eğer hormonal sebeplerle oluşan bir dökülme yaşamıyorsan yarayacaktır. bir de ablam saçları dökülen eşine, schwarzkopf'un erkeklere özel bir şampuanını almış. asortik erkek kuaförlerinde satılıyormuş bu şampuan. 40 yaşındaki eniştemin kelleşme başlayan yerlerde yeniden minik minik saçlar çıkmaya başlamış. ucuz bir şampuan değilmiş ama kuaförleri de bir araştır istersen, belki sana da yardımcı olur.
Saçlar en iyi saçın kirlenmesiyle oluşan yağla beslenir.İğrenç bir yöntem belki ama öyle.Bir de saçına çok fazla kimyasal şeyler sürme.Zeytinyağı,badem yağı gibi doğal yağlarla saçlarını besleyebilirsin...
Birçok kişi saçı dışarı beslemen için tavsilerde bulunmuş. Benim sana tavsiyem saçı dışarıdan değil içeriden beslemen kükürt içerikli besinleri tüketmelisin bunların başında sarımsak gelir. Sana iğrenç gelebilir. ama emin ol en etkilisi. daha sonra yeşillik(roka,maydon oz,dere otu vb ) .ok tüket ve bunları pazardan veya marketten alırken en koyu yeşili almaya dikkat et. Çünkü onun koyu renkte olması kendini güneş radyasyonların iyi korumuş olmasından kaynaklanıyor. Bunları yap emin ol saçın benimki gibi gür ve canlı olucaktır :)
Sık fön çekilmesi ve saçları çok sıkı toplama da saç dökülmesi sebebi olabilir!
Saç dökülmesinde genetik faktörlerin rolü çok önemli olmakla birlikte başka sebepler de vardır. Bunlar; tiroid bezi hastalıkları, diyabet hastalığı gibi endokrin hastalıklar, biotin, demir, protein, çinko eksikliği, kalori kısıtlayıcı diyetler gibi beslenme bozuklukları, doğum kontrol hapları, bazı mantar ilaçları, yüksek doz A vitamini gibi bazı ilaçlar, anemi, cerrahi işlemler, kanser, karaciğer hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları gibi sistemik hastalıklar, psikolojik stres ve boya, perma gibi bir takım kimyasal işlemlerdir. Bunun dışında sık fön çekilmesi, kötü fırçalama, saçları çok sıkı toplama da saç dökülmesinin sebebi olabilir.
Senin ki tamamen stresten stres yapma ;) Çok kel arkadaşım var sende kel kalma :) Rica ederim.
migroslarda makrolarda hatta bazı aktarlarda ( önce aktarlara bak daha ucuz ) bulunan soğuk sıkım hindistan cevizi yağını alıyorsun saç diplerine saç boylarına bir güzel suruyosun anlıyacagın bulamaç yapıyoruz ister gece yap onunla yat ister gunduz kafanda tut ama en az 2 3 saat tut yatacaksan yastıgıma bulaşırmı çıkarmı deme 1 yıkamaya çıkyor korkma bitlenmezsinde kafanada streç film sar poşet tak veya banyo bonesi tak tülbent bile olur yani arada birde sıcak bonenin üstünde sıcak fön tut yağlar sıcakta etkileşime gecer unutmaa ilk önce şampuanla köpürt su tutma sonra şampuanı durula gerekirse bir kez daha şampuanla haftada 2kez yap bak bakalım dökülecek mi? tecrübeyle sabittir :)
Bir erkek olarak saçlarımın ortası 1 senede neredeyse hepsi döküldü, öncelikle eczaneden bixoin aldım ( %85 etkili)
Kullanacağın tek şampuan bixoin olsun ve eğer tesettür giyiyorsan, saçlarını kazıtmanı tavsiye ediyorum ve sarımsak, badem ve zeytinyağı üçlüsünü karıştırıp haftada 2 kere saç derine masaj yapıyorsun, sonra nemi oluyor benim gibi saçların yeniden gürleşip eski halini alıyor :)
İnanmayanlara foto atabilirim % 90 garantili.
6 AY zorlanırsın ama ömür boyu saçlarım dökülüyor ne yapıcam diye düşünmezsin!
ama bir adam var 2 hafatada bir zeytin yağının güçlendireceğini söylüyor..kaydadeğer ne de olsa zeytin yağı sağlıklı mineral açısından...ama kafanda kel ise sakın sürüp sokağa inme..çok parlar..güneş bile güler haline..
kardeşim arkadşımın babasi 35 yıllık kuaför bagdat caddesinde. bir ara benimde saçım çok dökülüyordu gittim psikolojik herkesin saçı belli zamanlarda dökülür bunu kafasına takanda kel kalır dedi. önce saçma geldi ama sonradan haklı oldugunu anladım... hiç kafana takmayacaksın millet saçına avuç avuç jöle sprey boya sürüyor at yelesi gibi saçları var sende düşün hak vereceksin...
bende öyleydim kardeşim yas tutacaktım resmen saçlar gidecek diye ama aklından onu attığın an dökülme duruyor emin olabilirsin insanlar kanseri bile psikolojiyle yeniyorlar saç dökülmeside neymiş :)
Kesin ve etkili bir çözüm biraz kötü kokuyor ve başınızda yaralar var ise yakabiliyor ama sağlık içinse herşey yapılır Sarmısaklı zeytin yağı ile masaj yapılması gerekir 10 dakika boyunca kellerde saç çıkartıyor. saçı dökülenlerin dökülmesini engelleyip yenilenmesini sağlıyor aynı zamanda kafa derisinide besleme gibi bir özelliği vardır...
Saç dökülmesinin birçok nedeni olabilir. Dünyada FDA tarafından saç dökülmesi tedavisinde etkinliği kabul edilmiş birkaç bileşik var. Bunların losyonları piyasada mevcut. Fakat çoğu yurtdışından geliyor. Sahtelerine dikkat edin zira sahte ürünlerde çok fazla. Bende çok çektim saç dökülmesinden :)))
vlla benimde bir erkek olarak cok dokuluyordu zeytin yaglı sabun kullanıyorum yaklsık 12 -13 gündür ilk günler cok sert yapıyordu fakat cok kısa bir sürede gözle görülür farklar varşu andökülmesi fazlasıyla azaldı yıkayınca yine sert oluyo ama artk kuruyunca yumusacık tertemiz oluyo yaklası 2 2.5 senedir denemedigimhiç birşey kalmadı bir çözümünü bulamadım amaşu anfaydasını gördüm cok sükür.
Ben defne sabunu kullanıyorum hem yağları temizliyor tamamen hemde dökmesi durdur.Uzun zamandır kullanıyorum ama saçları sert yapıyor yağı aldığı için.Onun sonrasında bakım kremi ile nemlendirebilirsin :) Sevgilerle
İşini sağlama mı almak istiyorsun? O zaman doktora git.. Ancak doktor sana iyi bir ilaç yazabilir.. Burdakilerin lafına kanıp da şu yağıymış bu şampuanıymış böyle şeylere kafanı takma.. Hem belki mantar falan vardır ondan dolayı dökülüyor olabilir..
Mantar dışardan fark edilir mi? Ve doktora gittim ksn tahlili istedi yaptırdım değerler normal çıktı. Moos isirgan otlu şampuan önerdi. Fazla ilgilenmedi.
Egzama falan olabilir yani.. Eğer ısırgan otunu önermişse onu kullan.. onun dışında bir temizlik malzemesi kullanma saçına iyileşene kadar.. Kaş yapayım derken göz çıkarırsın sonra..
Hergün 100 saç teli dökülmesi normaldir. Hangi kan parametrelerine bakıldı Hb troid östrojen testosteron bakıldımı? Özellikle saçınızı kimyasal maddelerden uzak tutun doğal şampuanlardan kullanmaya çalışın.
Kesinlikle bir kadım doğumcuya gitmelisin hormonlarına bakılsın. Senin saç dökülmelerin bu adet düsensizliğin ilgili olabilir. çam terebentinin saç dökülmesine üzerine kesin bir etkisi yok.
Stres varsa ondandir ve doktora git hemen git dünkü dökülen yeni saçı çıkarma ihtimali var daha kökü canlı 3 5 yıl sonra o saç kökü ölecek ve bir daha cikmayacak imkansız dediğimi araştır bak sen mutlu olursun
Benim saçlarım da çok dökülüyordu.Araştırdım çamterebentin yağı önerdiler.Aktarlarda bulabilirsin.Şampuanının büyüklüğüne göre 1-2 kapak katıyorsun.İyice karıştırıyorsun.Benim saçlarımın dökülmesi durdu.Yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum dökülme yok.
Çam terebentin yağı + zeytin yağı + Bioblas Saç Dökülmesine Karşı Şampuan'ı kullan.Bir iki ay aksatmadan kullanırsan dökülme duruyormuş ve saç gürleşiyormuş. Ben kendim denemediğim için bilemicem.
saç dökülmesinin genetik, stres ve hormonal nedenleri var. Tiroid sorunları, çinko, c vitamini, demir, biotin eksikliği, kan sulandırıcı kullanmak saç dökülmesi yapar. sprey kullanma geçmiş olsun
1 yıl kullandım ben bıoksın azaldı baya dokulme yenı sacta cıkarttı. Ama son dönemde kepek yaptı bıraktım yıne dokuluo. Dökül dökül bitmedi ama maşallah:)
Tm Çok teşekkür Ederim Allah Razı Olsun Ama İnce Telli Benim Saçlar Fön Çekmeden Olmuyor Ne Yapmam Gerek Yani Saçımı Taradığımda Geri Bozuluyor Onun İçin Ne Önerirsin Peki?
Doktora gidip kan degerlerine baktir. Gunde 100 tele kadar dokulme normaldir. Saçların cok uzunsa kestirmen faydali olabilir ve badem yagi da kullanabilirsiniz.
kına yaktım demişsin nereye pardon! kaybettiğin saçlarının ardından su iç ama şu an duranlar için sarımsak özlü karışımlar hatta şampuanları bile tavsiye ederim...
Banada lazım o tavsiyeden kel olacam yakında.. Özellikle stresin yükseldiği zamanlar artıyo bende ama fark ettim. Sende de olabilir aynı şey. Kafam rahat olduğu zaman fazla sıkıntı olmuyor.
migroslarda makrolarda hatta bazı aktarlarda ( önce aktarlara bak daha ucuz ) bulunan soğuk sıkım hindistan cevizi yağını alıyorsun saç diplerine saç boylarına bir güzel suruyosun anlıyacagın bulamaç yapıyoruz ister gece yap onunla yat ister gunduz kafanda tut ama en az 2 3 saat tut yatacaksan yastıgıma bulaşırmı çıkarmı deme 1 yıkamaya çıkyor korkma bitlenmezsinde kafanada streç film sar poşet tak veya banyo bonesi tak tülbent bile olur yani arada birde sıcak bonenin üstünde sıcak fön tut yağlar sıcakta etkileşime gecer unutmaa ilk önce şampuanla köpürt su tutma sonra şampuanı durula gerekirse bir kez daha şampuanla haftada 2kez yap bak bakalım dökülecek mi? tecrübeyle sabittir
Head shoulders saç dökülmesine karşı olanından kullanmalın. Benim de az çok dökülüyordu ama şu an öyle bir sorunum yok. Bir de düzenli bir şekilde yıkamalısın.
eczaneden zigavus sarmısaklı şampuan al işyerinde bir kaç arkadaşta aynı durum sözkonusu idi. millet çok memnun 20-25 tl gibi bişey bence al bir arkadaş küçük kızına kullandı kadın anlata anlata bitiremiyor.
Güzellik Salonu işlettiğim için biliyorum Saç dökülmesine kullandığın ilaçtan gece uyumadan kafana takılan herhangi bişeyee kadar herşey etki edebilir ama hızlı dökülmeler genelde stres kaynaklidir 🤔
evet kızlar bende faydasını gördüm ne zamandır arıyodum demek ordaymıs bir ara almıştım çok pişman oldum 2 3 tane alsaydım diye sonra kaybettim satıcıyı saçımı oyle parlak yumuşak yaptıkı anlatamam ustune dua felanda okuyodum vermişlerdi oyle
Canim bende bu sac sorununu yasiyorum onceden saclarim çok gürdü simdi neredeyse kalmadi diyebilirim cok seyreklesti annen ne kadar süre kullandi ısırgan otunu ve nasil kullandi?
ya ben onu kullanmıstım sonra bidaha alamadım çok faydası oldu sorunumu cözdü saçlarım kalınlastı uzadı tekrar kendine gelsin sacım nerde buldun gecen yıl almıstım bende tekrar alıyım
EVET BENDE KULLANDIM ÇOK FAYDASINI GÖRDÜM İNANAMADIM BİDE İSTERSEN DUA FELAN VERİYO BAYILDIM SAÇIM UZADI İYİCE AGIRLAŞTIGI İÇİN KESTİRDİM TEKRAR UZASIN DİYE YENİDEN ALACAM SİZ ilanimo. com da var demişssiniz yorumlarda evet aynı adam da bende hemensatiyorum. com da buldum ordada var piyasada niye yok bu anlamadım tek bir kişi yapıyo galiba
En İyi Cevaplar