Ms ne? Kötü bir hastalık mı?Ms ne? Kötü bir hastalık mı?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Sağlık & Diyet konusunda 575 cevap paylaştı. malesef kötü bir hastalık kolay kolay öldürmeyen ama süründüren bir hastalık. tabi ki her kişide aynı etkileri göstermese de zamanla insanın hareket kabiliyetini sınırlandıran ilerlemiş vakalarda tekerlekli sandalyeye mahkum eden bir hastalık. beyine zarar vermeyen akıl sağlığını etkilemeyen ama ilerlediğinde başkalarına muhtaç eden bir hastalık. iki tanıdığımda var ve etkileri ikisi üzerinde çok farklı biri yardım almadan normal sağlıklı insanlar gibi hayatına devam edebilirken diğeri tuvalete bile yardım almadan yürüyemeyen biri
01 Yorumla
fazla kotu olmasada pis bi hastalik. bi damar hastaligi insanin eli ayagi falan zamanla tutmamay basliyor. turkcesin tam nasil soylenir zorlaniyom ama hollandada buna sinir/damar hastaligi deniyor. zamanla tekerlikli sandalyeyeden olume kadar goturebiliyor bu hastalik. tedavisi var ama herzaman iyi sonuc veremiyor. sagliklar
06 Yorumla- +1 yıl
Özün yaninda asistanlik mi yaptın
- +1 yıl
Öz yokmu mehmet öz ailemizin doktoru tvlerin starı
- +1 yıl
hayir ben hastanede calisiyorum bir is arkadasimda vardi bu hastalik, ms hastasiydi. genc 30yaslarinda bi anneydi elindeki kolundaki bacaklarindaki guc zamanla azalmaya basladi ani dusmeler elinden biseyleri dusurmelerle basladi. doktor zamanla tekerlikli sandalyeye dusecen demis. tedavi goruyordu ilac falan sonra ona noldu bilmiyorum ayrilmis isten
- +1 yıl
Nükteye hikayeyle karşılık veren ender örneklerdensin tebrikler
MULTİPL SKLEROZ (MS) Beyin ve omuriliğin (merkezi sinir sisteminin) bir hastalığıdır. Beynin görme, konuşma, yürüme gibi fonksiyonlar üzerindeki kontrol kabiliyetini bozar. link
00 Yorumla
- +1 yıl
hastalığın iyisi olmaz. ama iyi tarafı var bulaşıcı değil çocuklarına geçmiyor.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
11Cevap
Allah kimsenin başına vermesin helede genç yaşta.o kadar diyim.
00 Yorumla- +1 yıl
aman ne eylencemiz varki bırak öyle kötü alışkanlıklarımız olsun
00 Yorumla - +1 yıl
KS de daha çok takılıyorum hangisi şimdi kötü bir hastalık bilemedim :)
00 Yorumla olsaydı hala kullanır olurdum değil insan isterse vaz gecebilir
00 Yorumla- +1 yıl
Kötü bir hastalık ilk belirtisi optik norit ben ilk atak olarak optik norit oldum 16 yıl oldu artık ikinci atak olurmu olmazmi muamma
00 Yorumla Ilaci ve tedavisi turkiyede yok diye biloyorum kötü bir hastalık sanirim
00 Yorumla- +1 yıl
Ms ve kanser tam bir mother fucker
22 Yorumla- +1 yıl
Süründürüyor.
Çok ama çok kötü bir hastalık.
00 Yorumla- +1 yıl
aıds gibi bi şey . direncin git gide kötüleşiyor
00 Yorumla evet kötü bi hastalık
00 Yorumlailerlerse kötü olabilirr
00 Yorumla- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
önüne geçilmez se kötü
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
MS (Multiple Skleroz) hastalığı kişinin kendi bağışıklık sisteminin beyindeki ve/veya omurilikteki myelin denilen sinir kılıflarına saldırması ile ortaya çıkan bir hastalıktır.
MS hastalığının tek bir tipi yoktur, çok farklı çeşitlerde ve seyirlerde olabilir.
Çoğunluğu iyi huylu MS denilen gruptadır ve bu hastalar az sayıda atak yaşarlar ve atakları tama yakın iyileşir, gün aktiviteleri normaldir, sadece ilaçlarını düzenli kullanmaları ve düzenli kontrolde olmaları istenir, o kadar. Diğer tiplerinde daha sık atak olabilir veya ataklardan ufak tefek bulgular kalabilir ama hastaların çoğu yine de günlük yaşamlarına sorunsuz devam edebilirler. Çok az hasta herkesin korktuğu ağır tipte MS hastası olur. Bu hastaların ortak paydaları ise genellikle negatif kişiler olması ve inkar mekanizmaları aşırı olup tedavilere güvenmeyen ve uygun şekilde kullanmayan kişiler olmasıdır.
MS hastalığının tanısının konulabilmesi için en az 2 farklı alana ait objektif nörolojik muayene bulgusunun olması ve beyinde veya omurilikte MS ile uyumlu en az 5 tane, 0.5 cm'den büyük ve farklı alanlarda MS uyumlu plağı olması gerekir. Beyin veya omurilik MR'larında plağı olmayan kişiler MS olamazlar hatta MR'larında plak olsa bile bazı hastalara kesin MS denemez. Bazı başka tetkiklerle de MS tanısının desteklenmesi (beyin omurilik sıvısı tetkikleri gibi) ve daha ayrıntılı tetkiklerle MS plağını taklit edebilen diğer hastalık olasılıklarının dışlanması gerekir. Yani sadece sizin hissettiğiniz yakınmalarınız varsa, doktor muayenede anormal bulgu saptamıyorsa ve MR'larınız temizse MS olamazsınız.
Kendisiyle barışık, hastalığını kabul eden ve yapması gerekenlere itiraz etmeyen, ilaçlarını düzgün kullanan ve kontrollerini düzenli yaptıran MS hastaları çoğunlukla diğer insanlar gibi yaşamına devam eder ve hiçbir ciddi sıkıntıları olmaz. Atak olursa da ataklar tedavi edilir ve biter.
Çok geçmiş olsun, sağlıklı günler dilerim.
Merhaba beyinde oluşan plaklar sadece atak döneminde mi olur yoksa belirtisiz bi zamanda da mr da ortaya çıkar mı