Uyuşturucu madde bağımlılığı nasıl bırakılır? Esrar, bonzai, eroin, kokain gibi maddeler yüksek bağımlılık yaratan maddelerdir. Bunları nasıl bırakabilir bireyler? Madde bağımlılığından sonra bireylerde oluşan psikolojik ve biyolojik değişimler bireyin sosyal hayatını olumsuz yönden etkiler.
Böylesine tehlikeli maddelerden, beynin de hapishaneler oluşturan maddeler nasıl bırakılır?
Selamun aleykum kardeşim kullandığın uyuşturucuya göre değişir. Eroin içen biriydim damar yoluyla kullanıyodum 3 yıl kullandim defalarca bırakmayı denedim 2 yıldır kullanmıyorum çok şükür hicbir tipbi destek almadim bunu bırakırken ilaç bile kullanmadım niye dersen hani diyolar ya destek al filan psikiyatriye git özgüvenin gidiyor o zaman bu şekilde birakabilirsen özgüvenin daha sağlam oluyor ve geri başlamak istersen eğer geçmişi aklına getir çektiğin hastalıkları hatırla yani bozuk plak gibi başa sarmanin anlamı yok ben Şu an bile boşluktayım herkes gülüyor eğleniyor ama ben gülemiyorum bunu kullandigim uyuşturucu yaptı biraz tarzanca konuşuyorum ama beni en iyi bunu kullanan kişi anlar o yüzden böyle konuşuyorum sevebileceğin şeyler yap hobi olarak zevk alacağın ilgilenecegin şeyler hayatına hemen birini alma bundan kurtulduğuna emin olana kadar çünkü hayatında biri varken ikisi aynı gemide ilerlemez ve eroini seçersin hayatındaki insanda gider daha kötü düşersin buna ben daha önce yaşadım bunu hayatı bırakma asla vazgeçme! Imkansız değil sadece zor.
Eroini bir kez bırakıp arada dönüş yapan ama yoksunluğunu neden yaşamıyor bilemedim. Bu çok güçlü bir iradeye sahip olmak mi? 2 yıldır beraber olduğum kişi bu illeti geçen kış bıraktı ama arada yanmış sigara paketindeki kağıt varya onu buluyorum bir yerlerde. Anlıyorum tabiiki halinden ama almıyorum diyor
profesyonel yardım almak hastaneye yatmak şart bence. onun dışında madde kullanımıyla kazandığı mutluluğun, hissettiği benliğinin sahte olduğunu kabullenmesi şart. normal hayatında madde kullanmadan da iyi hissedeceği şeylerle oyalanmalı birilerinden ya da bişeylerden güç almalı. en başında kendini tekrar kazanma amacında olmalı sonra da onu seven kişileri düşünmeli ailesini gerçek arkadaşlarını düşünmeli onları kazanma amacında olmalı. umarım gerçekten isterler ve kafasına koyan herkes kurtulur :(
Maddeyi bırakan insanlar hayatlarında her zaman daha başarılı olurlar, diğer insanlardan irade olarak üstün olduklarını bilir ona göre emin adım atarlar bırakmaya gelirsek bir amaç edinmek gerekir, yolu bilmeyen ters yöne girer, yolun sonunu bilip ona göre yaşamak maddeden uzaklaşmaya birebirdir.
Maddeden maddeye degisir. Eroin, kokain birakmak hic kolay degilken esrar daha rahat birakilabilir. Agir uyusturucu maddeler kesinlikle doktor kontrolunde birakilmali. Lakin eroin bagimlisi bir kisi bir anda eroin kullanmayi keserse yoksunluk nedeniyle ölum dahil cok ciddi semptomlar gecirebilir.
En İyi Cevaplar