Tahlil sonuclarindan anlayan var mi.. nedir problem... kalp kapagi ćökmesi dedi dr ama burada aort de artis yaziyo..
Dip Not: gereksiz geyik vs yorum atmayin.. sadece sonuclardan anlayan dr vs...

Aort kapağı sol karıncık ile aorta damarı arasında bulunan yarım ay şeklinde 3 yaprakçıktan oluşan bir kapaktır. Erişkinde çeşitli nedenlerle aort kapağında bozukluklar ortaya çıkabilir. Bu rahatsızlıklar aort darlığı, yetmezliği veya darlık+yetmezlik şeklinde olabilir. Bazı insanlarda aort kapağı doğuştan 2 yaprakçıklı olabilmektedir. Aort darlığı doğuştan ya da sonradan, akut romatizmal ateş ve diğer nedenlere bağlı olarak görülmektedir. Aort darlığı 5/10.000 oranında görülen nadir bir hastalıktır. Orta ve ileri yaşlara kadar belirti vermeyebilir. Doğuştan 2 yaprakçıklı kapak zemininde hastalık daha kolay gelişir. Aort kapağının kalbin gevşemesi sırasında tam olarak kapanamaması nedeniyle aortadan sol karıncığa kanın geri kaçması anlamına gelmektedir. Görülme oranı 5/10.000 dir. Erkeklerde 30-60 yaşları arasında sıktır.
Hastalarda nefes darlığı, bayılmalar, göğüs ağrısı ve hafif kalp yetmezliği görülebilir. Kalpte şiddetli kan geçiş sesi vardır.
Mitral kapak, kalbin sol kulakçığı ile sol karıncığı arasında yer alır ve kanın geriye kaçmasını engeller. Mitral kapağın 4 komponenti vardır. Mitral kapağa ait bu komponentlerden birinde herhangi bir nedenle meydana gelen hasar, kapakta darlık ya da yetmezliğe neden olabilir. Mitral kapak hastalıkları ülkemizde en sık romatizmal kalp hastalıklarına bağlıdır ve mitral darlık şeklindedir. Batı ülkelerinde ise genellikle yaşlılarda görülen mitral kapak yetmezliği şeklindedir. Mitral kapak hastalıklarının belirtileri nelerdir?
Belirtiler genelde iş yaparken ortaya çıkabildiği gibi istirahat halinde de görülebilir. İstirahat halindeki şikayetler hastalığın ilerlediğinin göstergesidir. Bu tip hastalarda kalbin kas yapısında bozulma olabileceğinden, ameliyattan fayda görüp görmeyeceği yapılan tetkiklerle detaylı değerlendirilmelidir. Hastalar genelde eforla nefes darlığı, çabuk yorulma, çarpıntı ve kanlı balgam şikayetlerinden yakınırlar. Mitral yetmezliğinde sol kulakçığın fazla genişlemesine bağlı ritim bozukluğu sıklıkla görülür. Mitral darlığında ise sol kulakçıktaki kanın akışkanlığının yavaşlamasından dolayı pıhtı oluşabilir. Bu pıhtının yerinden oynaması sonucu vücuttaki kol, bacak ya da beyin damarlarını tıkayabilir.
Aa tamam cok tesekkur ederim Allah razi olsun
Kalbim kucuklukden beri cok hizli atiyo aslinda bundan sikayetxi degildim sadce son 4 senedir kalpde carpintilarim oluyodu.. sanki kalbime bisey batiyo gibi oluyodu.. dr da mitral kapak sorunlu dedi.. yani dogustan olma kalp çöküntusu varmis.. hic bir sıkıntisi yaratmazmis bana kucuk biseymis zaten de ben sadece aort ne onu anlamamis dim dr ondan bahsetmedi bana sonuca bir baktim aort de artis yaziyo diyince bir sorayim dedim
Ilac verdi zaten nabz yavaslamasi icin..3 ay sonra tekrar kontrole gidicem.. cok tesekkuer ederim ilgilendiginiz icin
Cok tesekkurler.. aklimda :)
Tahlillere göre kalbin 'de sorun var gibi görünüyor
Geçmiş Olsun Sevgiler..
Cevap
4Cevap
Hiç bir şey olmaz ameliyat ile düzelir ameliyat olmazsan da spor yapmadığın sürece hiç bir şey olmaz..
Tamam da sorun ne iste
Kalp kapakçıklarının tam kapanmayıp kan kaçırması her insanda belli bir oradan kan kaçar bu kapaklardan senin ki biraz fazla..
Ben en iyisi sonuclari baska doktorlara da gostwreeyim daha iyi olur.. ilgilendiginiz icin cok tesekkurler :)
kardeş sen o tahlili hatıra olsun diyemi yaptırdın doktoruna götürcen:D
yani sol kapakçık sorunlu gibi
Nasil yani?
Mitral kapagi soyledi de.. tahlilde aort de artmis diyo onu soylemedi dr onu anlamadim ben ne oldugunu
sorunun 2 kapakçığın birinin eşit kapanmayıp kan kaçırması eğer çok değilse zararlı değil ama çoksa yaşta ilerledikçe kusura bakmada hapı yutarsın tedaviden sonra dengeli beslenip kendini yormayacaksın 6 ay sonrada spor yapman yararına olacaktır ekgde ne çıktıysa o söyler zaten ona tekrar sor ve başka bir uzmana daha göstermeni tavsiye ederim tüm raporlarını
Sordugum iyi olmus o zman size.. sonuclar baska bir dr tekrar gostetirim.. cok tesekkurler
Iyi geceler. Allah razi olsun :)
yaz bak ne olduğuna
Nerden bakiliyo.. dr gosterdim ama ben yine de arastirmak istedim
google a yaz işte örn. diyastolik çap nedir
Oyle baktim da tam olarak bisey yazmiyo genelden bahsediyolar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar