Arkadaşlar bugün çift antrenman yaptım. Çok fazla terliyorum antrenmanlarda.
Sabah 11:30 bitti tenis ama yoğun idi.
Akşama doğru da 17:30 çıkayım dedim arkadaş ile ama hayatımda ilk kez nabzım düşmedi, çoğu zaman azıcık soluklanınca düşer.
Şimdi bile sıkışıklık var gibi. Tek yaşıyorum ve korktum açıkcası. EKG çektirmeye gitmeye takatim yok ama gitsem mi? Sıvı kaybı mı dedim,, anlamadım gitti.
Sabah 11:30 bitti tenis ama yoğun idi.
Akşama doğru da 17:30 çıkayım dedim arkadaş ile ama hayatımda ilk kez nabzım düşmedi, çoğu zaman azıcık soluklanınca düşer.
Şimdi bile sıkışıklık var gibi. Tek yaşıyorum ve korktum açıkcası. EKG çektirmeye gitmeye takatim yok ama gitsem mi? Sıvı kaybı mı dedim,, anlamadım gitti.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Yoğun bir antrenman günü geçirmişsin ve yaşadığın belirtiler biraz endişe verici olabilir. Nabzının düşmemesi, göğsünde sıkışıklık hissi gibi belirtiler bazı ciddi sağlık sorunlarına işaret edebilir. Bu belirtileri yaşıyorsan, tıbbi yardım alman önemlidir. EKG çektirmek ve doktoruna danışmak en iyi seçenek olacaktır.
Ancak, o zamana kadar aşağıdaki adımları takip edebilirsin:
1. **Dinlenme**: Vücuduna dinlenme zamanı ver ve daha fazla fiziksel aktiviteden kaçın.
2. **Hidratasyon**: Bol su iç ve elektrolit dengesini korumak için spor içecekleri tüketebilirsin.
3. **Beslenme**: Dengeli bir yemek ye. Karbonhidrat, protein ve yağ içeren bir öğün tercih et.
4. **Soğuma**: Vücudunun soğumasına izin ver ve nefesini kontrol etmeye çalış.
Bu belirtiler devam ederse veya şiddetlenirse, en kısa sürede bir sağlık profesyoneline başvurmalısın. Tek başına yaşıyorsan, güvendiğin bir arkadaşını veya aile üyenini haberdar etmen de iyi bir fikir olabilir.
geçmiş olsun şeker hastasisin ya da kalp spazmı var
Hep yoğun yapardım ama çok sıvı mı kaybettim diyorum.
Şekerden şüpheleniyorum da kalpten çok korktum.
Gece falan malları dikmeyeyim.
Teşekkür ederim bu arada.
bence kalp ritim bozukluğu da olabilir fazla hareket enerji kaybı vs
Şu an bile çarpıntı gibi hissettiğim için endişelendim
sen kardiyoloji ya da genel cerraha gorun
Geldim
EKG, röntgen, kan alımı vs oldu
Bekliyorum
Hoca ne diyecek bilmiyorum
geçmiş olsun sende bir süre spor yapma bol bol su iç sıvı kaybından da vücut reaksiyon vermistir
Olabilir
Çok teşekkür ederim
Dikkat ederim:)
senin fazla terlemen tiroit bezlerinle alakalı olabilir istersen bı hormonlara alt ast baktır ya da çok tuzlu yiyor musun bu da vücutta ürik asit amonyak fazlalığı yapar toksin birikmiştir damarlarda
Tuz yememeye çalışıyorum
Çok terlediğimde bile vücut istemesine rağmen az kullanıyorum
Alt Ast ne demek hormonlarda?
karaciğer hasarı ve karaciğer hastalıklarını değerlendirir , siroz hepatit vs
Wışşş
Alkol vardı çok bende
Şimdi korktum işte
evet alkol tetikler bende ondan dedim zaten her şeyine bir baktir zararın neresinden dönsen kâr
Evet ben doktorum
Hastaneye gidiyorum hocam
Çarpıntı var gibi hala
Çok efordan mı bilmiyorum
EKG çekerler umarım