Güncell
Muhabbet kuşum hasta mı?
Güncell
Benimde iki tane muhabbet kusum var. bir ara ikisi birden hastalanmisti. Hareket bile etmiyordu hayvan. Birinin vucudunda yara vardi. Karbonatli su ile yıkıyorduk. Digerinin bacagi sakatlanmisti. Halsiz kaliyordu senin dedigin gibi. Oncelikle veterinere sor. Onlar antibiyotik vitamin felan veriyorlar nasil kullanicagini soyluyorlar. Ayrica arada halsizlendiginde bemix ampul var. Onu kirip enjektore çekiyoruz ve ictikleri suya 3-4, damla damlatıyoruz. Ayrica ceyrek yumurta ve biraz ekmegi karistirip kafeslerine koy. Yumurta iyi gelir. bir de cok yesil su gibi oluyorsa diskisi ishal olabilir. Yesillik yedirme bu durumlarda. Baska sikayeti varsa sorabilirsin. Bildigim kadar yardimci olurum.
petshoptan vitamin almıştık suyuna zaten 5 damla damlatıyoruz. Bakalım birkaç gün kuş yine aynı şekilde hastaysa veterinere götürücem. Veteriner biraz uzak ama nasıl götüreceğimide bilmiyorum kutuyamı konur bir otobüslük yol var malesef :(
Veteriner o kadar uzaksa goturucem derken iyice hasta olmasin hayvan. Zaten kendisi o an bir sey yapmiyor hayvana. Enjektore ilac cekip veriyor. Kendin gidip sorsan da olur bence. Hic olmadi videosunu cek goster. O petshop un verdigi vitamini biliyorum. Kisa sureligine iyilestiriyor hemen. Veterine sormak en iyisi. Belki ceyranda da kalmis olabilir. Ruzgar olan yere koymayin. Umarim duzelir. Bizimkiler olecek gibiydi ama masallah simdi turp gibiler. İyi bakarsan iyilesir.
ceyranda kalmaması için her şeyi yapıyorum ama dün böyle değildi bugün halsiz gibi. Peki eğer birkaç gün daha böyle halsiz olursa sizin dediğiniz bemix ampul ilacından alırım belki daha etkilidir peki teşekkürler :)
Bemix iyi geliyor. Eczaneden alabilirsin. Al bulunsun bence. Yine halsiz oldugunda kullanirsin. Ne demek rica ederim :)
bızımkı de sureklu uyukluyo sıcaktan mıdır nedır. :)
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar