Hapşırıyo ağzından burnundan su geliyo hapşırınca, sürekli kabarıyo kaşınıyo falan hasta mıdır? :/
Veterinere mi götürsem?
Veterinere mi götürsem?
Size tavsiyem veterinere götürmeyin... Çünkü veterinerlerin çoğu kanatlı hayvan bakımından anlamıyor. Özellikle de veteriner oldukları için bilmediklerini itiraf edemeyerek, zavallı kanatlı dostlarımıza insanların kullandıkları ilaçları bile verebiliyorlar, üstelik dozaja dikkat dahi etmeden. Anladığım kadarı ile, minik kuş üşütmüş ve dış paraziti de var. Cereyan almamasına dikkat edin. Evde hava akımı olmayan köşe bir yere kafesini yerleştirin. Elma sirkesi ekleyin suyuna ve her gün içme suyunu değiştirin. Aynı şekilde banyo yaptıracağınız zaman da (kuş iyileştiğinde tabii ki) önceden iyice temizlediğiniz sprey şişesinin içine ılık su ve sirke karışımı ile tüylerine hafif ıslaklık olacak şekilde spreyleyin... Dış parazit için en iyi ve zararsız şey budur. Hem tüyleri de parlak olur.. Ama çok ıslatmamaya dikkat edin. Kafesi kuşu saldığınızda sıcak su ile iyice yıkayın, başka madde kullanmayın.
Çok teşekkür ederim :)
Ben teşekkür ederim. Kuş size alışınca parmağınızın ucu ile göğüsünü kontrol edin... Sivrileşme varsa magabakter olabiliyor ve bu kuşun kaybedilmesi demek... Buna kuruma deniliyor.
Tamam çok sağolun :)
.) Bir de sakın elinize almayın... Kuş size kendisi gelsin... Çünkü elinize almaya kalkarken kuşu strese sokabilirsiniz... Ben birçok dostumu kaybettim, hepsi de veterinerlerin bilinçsizliğinden oldu. Dış parazitler kuşu hapşırtabilir mevsimsel bir alerjen de... Sirkeyi gün aşırı suyuna damlatın 4-5 damla yeterlidir.
Tamam teşekkür ederim bişey olmaz dimi sirkeyle?
Salataya koyar gibi koymayacaksın tabii ki :D Bir gün damlatıp bir gün ara vereceksin ama suyunu hergün yenile sabahtan... Dışarıdan vitamin filan da verme. Kuşlar için bazı markalar var adını yazamam ama onlar bile tehlikeli olabiliyor. Astım yapabiliyorlar. Oysa elma sirkesi yan etkisiz :) Özellikle de elma olmasına dikkat et ve gün aşırı 4-5 damla kadar suyuna.
Ayda bir bir damla bal ver. Fazla olmasın. Salata vereceksen fazla olmamalı ve yıkadıktan sonra kurulayıp da çok az ver. Ben sokakta bulduğum hayvanları evimde iyileştirip sahiplendiriyorum :)
Salata ne kadar veriyim mesela?
İshal olmayacağı kadar... Kuşun yaşı ve büyüklüğü önemli. İlk zamanlarıysa (biraz büyümüş olmalı) hiç verme. Bal içinde aynısı geçerli. Ben Bonn. e kullanıyorum papağanıma. Yemleri kapalı olsun. Önemli olan hava akımında kalmaması miniğin :) Ve banyo suyu da koyma... Çünkü üşütebilir. Sprey şişelerinden edin.. İyice çalkala ve temizle suyla. Sonra çok az distile ılık su ile elme sirkesi karıştırıp spreyle kuşu. Çok da öyle yıkar gibi değil, burada mühim olan tüyleri nemlensin ve üşütmesin.
Kuşların kalp atış hızı çoktur... Çabuk korkarlar, o nedenle ani hareket sevmezler. Ses konusunda da hassastırlar. Elektrik süpürgesi, saç kurutma makinesi gibi şeyleri ondan uzak tutmalısın...
Gerçekten çok korkuyo uçak geçtiğinde falan korkuyo :)
Korkar :) İnşaallah uzun ve sağlıklı bir ömrü olur...
Amin :)
cereyanda kalmış olabilir. Üşüdükleri için kabarıyorlar zaten. Bir doktora götür ama giderken kafesinin etrafını güzelce sar rüzgar almasın daha fazla. İnşallah iyileşir. Çocuk gibi oluyorlar bir şey olacak diye aklın çıkıyor valla.
Gerçekten öyle ya sürekli yanımda gece yanımda uyuyo rahat uyusun diye bişeyler yapıyorum sürekli :)
evet :)
Teşekkür ederim inşallah :)
Hareketliyse birbsorun yok benim kus 10 kere hapsirir günde , kasinmasi doğal pireleri temizliyo , kabarip geri eski haline geliyorsa tuylerini duzeltmek icin kabariyor demektir ama durmadan kabariksa yani hep kabarik duruyorsa hastadir :)
Tirnaklarini damarlicolmayan yerden kes eger eline batiyorsa ama dikkat et boyle hafif damarlar gorunur oradan kesme , gaga taşı var herhangi bir kuscudan alabilirsin gaga taşı dersen verirler ve kuş kumuda al az bisey koy agzini temizler onunla , gaga tasiylada gagalar boylelikle gagasi zimpara gorevi yapar gagasi cok uzunsa hafif ucundan kesebilirsin.. onun disinda eline alma sana alistirman lazim sakin eline alma
Tirnak makasiyl kes tirnaklarinin hafifnuclarini , suyuna vitamin kat ama normal vitamin degil kus vitamini var kusculardan alabilirsin ondan kat direnci yukselsin.. üzülür o simdi arkadaslarindan ayrildigi icin onunla devamli konus ilgilen ama eline alma.. cinsiyeti disimi erkek mi ve kac aylık?
Erkek, kuzenimindi bana verdi yavru değil büyük sanırım. Gagası uzun bide sivri ama ben kesemem kıyamam :S Gaga taşı aldım pek kullandığını söyleyemem tırnakları sorun değil canımı yakmıyo dayanılır derecede :)
Tirnaklari uzayinca kes zaten smdi degil , gagabtasini devamli kullanmaz o anasindan ayrildigi icin Üzgündur ilgilen devamli konus kac aylik tam olarak gagasinin uzerinde siyahlik var mı ucunda hafif?
hayır yok
Hmm tamam:)
Yıkadın mı, eğer yıkadıysan iyi kurulasaydın vücudunun sıcaklığı düşmüş olabilir. iki elini birleştirip avuc içini nefesini vererek sıcaklaştır ve sonradan kuşu elinle tut ve devam et böylelikle geçeceğini umut ediyorum.
Yıkamadım henüz çok yeni bana alışmadı korkar elime gelmez :/
Gelir gelir iki elinle tutup al hem alıştırmış olursun
gagası çok sivri ısırınca elimi deliyo resmen :D elime alırsam korkar şimdi ısırır hemen
Onun tutma şekli var :D Ayrıca gagasını sivriltmen lazım, beyaz bir taş var onun için. Cinsi ne?
Bendede var 1 yılı aşgın fakat cinsi kız olduğundan fazla nazlı ve yanaşmıyor :S
Erkekse kolay alışır.
Erkek ya alıştı biraz ama azcık şımarınca hemen ısırıyo bırakmıyo bir süre :D
Az biraz zaman geçsin bırakın dolaşsın sonra eline az yem al karnını doyursun. Hem sana yavaş yavaş alışmış olur. Cinsi ne?
Cevap
25Cevap
Benim kusumda oyle öldü :(
Veterinere goturduk ama vitamin eksikligi dedi. Boyle ilac gibi biseyi yemin arasina koyduk yiyip cirpina cirpina olmustu. :(
Mal veteriner. Hatirladim yine sinir oldum simdi
Veterinerlere de güvenemiceksek :/
suyuna 5 damla limon sık ve kafesini dezenfekte et
yemini değiştirmeni öneririm
mutlaka gaga taşı denilen kireç taşlardan al
önemli bişey değil
geçmiş olsun
Teşekkürler gaga taşını aldım ama mürekkep balığı kemiği olandan aldım daha sağlıklıymış, limon sıkınca kötü olmasın sonra?
hiçbir şey olmaz
doğada olmayan bişey değil ki?
ayrıca sübye almanı tavsiye etmem
çiftleşmiş kuşlara verilir sübye gereksiz kuş azmasın sonra:))
Onu duymamıştım bile tamam sağol :)
kafes kuşları doğal ortamlarında kireç oluşumlarına kolay ulaşırlar
ama kafeste bunları sen sağlamak zorundasın
kafesi dezenfekte et derken çamaşır suyu falan kullanma
basit sıvı el sabunu kullan
1 yemek kaşığı sıvı sabunu 2 litre suda erit ve kafesi bununla temizle
suluklar ve yemlikler buna dahil
kafes altlığı olarak gazete kullan bu dönemde sık sık değiştir günaşırı olabilir
21 yıldır bakarım ne çok şey öğrenmişim valla:))
Teşekkürler :)
Bizim kuşda öyle olmuştu çok halsizdi ama ayakda zor duruyordu. kafesini 1-2 kere balkona ve camın önüne koymuştuk çevredeki kuşlardan veya güvercinlerden hastalık kapmıştı sonrada öldü ozaman çok ağlamıştım :D
benimkide arada hapşırıyor sürekli değilse çok önemli değildir. veterinere götüreceksen eğer bilen birine götür bence çünkü bazıları hiçbişey bilmiyorlar atıyorlar ve baya para alıyorlar
onun için ne kadar para gerekirse veririm ama dediğin gibi bilmeden atarlar ve ona saçma sapan ilaçlar verirler diye korkuyorum bugün götüremedim ama şu an hapşırmıyo sadece kaşınması sürekli oluyo
olabilir kaşınıyo sonra tüylerini kabartıp düzeltiyo yine de korkuyorum daha önce 3 tane kuşum ölmüştü ama o zaman küçüktüm hiç anlamazdım neyi var diye şimdi sürekli gözüm üstünde
korkulacak bir şey yok veterinere götür baksın neyi var diye gereken neyse yapılır :) yavru kuş normal hasta olması ama biraz dikkat etmek lazım kuşuna iyi bak :)
Teşekkürler en kısa zamanda gitmeliyim, inşallah bişey olmaz ona :)
rica ederim amin :)
Oy kiyamam :) veterinere götür en iyisi. biz bilemeyiz hayvanın yapısını sonuçta
Hemen götür yoksa ölürler benimkide ölmüştü öyle böle başını öne eğip içine sokuyor dimi çünkü grip olmuş çabukkk:)
Hemen veterinere gotur gecen gun kusum öldü cok uzuldum oturup aglayacaktim hemen tedavi ettir
Yaa inşallah bişey olmaz :/
Veterinere götür senin kuş gidici gibi en son benim hamster da öyle olmuştu sonra kara toprağa verdik:)
Allah korusun
kuşunu masaya filan koyma bizimde taş çıplak ayakla basmamız kötü olduğu için kış olsu nerdeyse eğer yaşarsa kalifer filana koy sn eğer hasta olduysan sndende geçebilir veterinere götürme sadece ayaklarını sıcak tut:)
EVET NORMALDE ACIM İNMEDİ AMA ACIDIM BİR ZAMANLR YAŞIM 7 :'( :'( YANLIŞLIKLA KUŞUMU ÖLDÜRDÜM NASILMI; DAHA KÜÇÜĞÜM KAZAĞIMIN İÇİNE GİRDİ BNDE ÇIKARMAK İSTEYİN OLDÜ SEN SEN OL ALLAHINA DUA ET HERŞEYİN ÇAĞRESİ ALLAHTIR :'(
grip olmuş sağlık ocagına götür :ASDA:S A aile hekimine
hemen götür geç kalma ya bir kere benim 2 haftadır hastaydı geçer diye umursamadm veterine götürdüğümde geç kalmışınız bişey yapamayız ölür dediler :(
:S :D böyle şey duymadıydım
bence de veterinere götür.
Veterinere götür. Viral hastalık kapınca çok yaşamıyorlar. Oldukça hassas hayvanlar.
Benimkini gezsin diye çıkarmıştım, bir daha gelmemişti :( Geçmis olsun.
Sağol, çıkarmasaydın keşke kötü olmuş
bende banyo yaptırınca hapşırmıştı. fön makinesiyle uzaktan uzaktan sıcak hava verdim iyileşti.
ceryanda kalmıştır o yüzden hastadır bebe asprini yarım kız suyunda ez ve karıştır geçer
bir sorunu olduğunu duşunmuyorum kaşınması kabarması normal benimkide arada bir haşpışık krizine giriyo 5 dakika sonra geçiyo
keşke bızım kuş da hasta olsa da geberse :D:D:S:DS:D
bebek aspirini ver iyi gelir..
Yok ona karşıyım insanlar için üretilmiş bir ilacı kuşuma vermem veteriner daha mantıklı :S
1 hafta on gün içinde ölür
Oyyy kiyamaaam :) gotur kesinlikle.
Burnu Falan Akıyor Mu?
Hapşırınca akıyo galiba :S
nane limon iyi gelir :/
Belki hapşırmayı öğrenmiştirrr :D
Hastalanmiş bir veterine goturmekte fayda var
Veteriner araştırıyım o zaman :S
Muhabbet ediyomu senle
Hasta olmuş
Kus gribi olmuş
Allah korusun