1 gündür çok hastayım boğaz ağrısı ateş öksürük kırgınlık yani herşey var.yataktan kalkamıyorum çok kötüyüm bildiğiniz bi karışım var mı? ilacım da var. Gribe en iyi ne gelir?

1 gündür çok hastayım boğaz ağrısı ateş öksürük kırgınlık yani herşey var.yataktan kalkamıyorum çok kötüyüm bildiğiniz bi karışım var mı? ilacım da var. Gribe en iyi ne gelir?

Geldi kış ayları, başlar soğuk algınlıkları. 😥 Havalar o kadar dengesiz ki bu havalarda hastalanmamak için yürüyen antibiyotik olmak lazım. Hadi olan oldu diyelim, peki gribe en iyi ne gelir?

İlk başvurulan yöntem bitki çaylarıdır. Ülkemiz bu açıdan gerçekten çok şanslı. Neredeyse her köşe başında bir aktar ve alanında bilgili insanlar var. Bitki çayları doğal antiinflamatuar ve antimikrobiyal olduğundan dolayı grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkları ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
C vitamini almak, hastalık evresinde bağışıklığını güçlendirir ve gün içerisinde bizleri ayakta tutar. C vitaminini kapsül olarak da alabilirsin ama en iyisi doğal yollarla almaktır. C vitamini yönünden zengin portakal, limon, domates, greyfurt, kivi, çilek, patates, domates, brokoli, ıspanak, biber ve kavun tüketebilirsin.
Besin ve antioksidan değeri yüksek olan bu tür çorbalar, protein, demir, çinko ve içerdikleri vitaminler sayesinde bağışıklığı artırmaya yardımcı olur. Bu da bağışıklığımızı destekler ve hastalık belirtilerini minimuma indirir. İçerken bol limon sıkmayı ihmal etme. 😇
İşte en önemli adım, su tüketimi. Normal zamanda su tüketimine zaten dikkat etmiyoruz. Bir de sıvı kaybının yüksek olduğu hastalık döneminde bu büyük bir sorun halini alıyor. Grip ve soğuk algınlığı dönemlerinde sıvı tüketimini arttırmak şart.
Terlemek hastalık süresince oluşabilecek ateş yükselmelerini düşürür. Bu terlemeler sonrası ılık/sıcak duş almak hem bağışıklığı güçlendirir, hem de hastanın rahatlamasını sağlar.
Dinlenmek her türlü hastalığın ilacıdır. Zaten vücudumuzu yorduğumuz ve dolayısıyla bağışıklığımız düştüğü için hastalıklara açık bir hale geliyoruz. Hastalık süresince bol bol dinlenmek, uykuya dikkat etmek şart.
Bu yöntemlere dikkat edersen bir an önce iyi olacağına eminim. 😇 Uyku düzenine dikkat etmek, vitamin almak, spor yapmak seni hastalıklardan koruyacaktır. Şimdiden geçmiş olsun. 🙏
daha öncede ünzile arkadaşımız sormuştu ona yazdığım cevabı aynen kopyalayıp sana yapıştırıyoruumm..
sana bişey diyimmi bu konuda mucize bişey biliyorum diğer arkadaşlarda bilgisi olsun önümüz kış lazım olacak...tüm tavuk suyuna çorba yapacaksın haslayacaksın suyuna bi güzel çorba tabağına koyduktan sonra karabiber pul biber ve limon sık sabah akşam iç ertesi güne canavar ol .bilim adamları açıklamışlar tavuk suyu antibiyotikten daha etkili maddeler taşıyormuş ve gribi anında bitiriyomuş.googleda yazarsa tavuk suyu çorbanın faydaları zaten çıkıyor.
Bu şişirilmiş hormonlu tavukların ne kendisinin ne suyunun faydası olur. Yapılacaksa köy tavuğu ya da organik tavukla yapılmalı
1 bardak sıcak su
1 tatlı kaşığı bal
yarım çay kaşığı toz zencefil 1-2 dk dinlendir günde 3 kere iç...Prof. MARANKİ nin tarifi denedim birebir ilaç falan istemeyeceksin bundan sonra
Vallahi başka çaren yok. Nane limon şekersiz sıcacık içeceksin 2-3 bardak :)) Bol bol c vitamini al. Portakal mandalina limon vs. Meyve çayları da çok etkili oluyor. Ada çayı, ıhlamur. Öteki türlü ilaçla iyi olursun o da iyileşirsin ama bir dahakine daha kötü olursun. Çünkü ilaç vücut direncini düşürür.
doğru ilaca pek karşıyım ama geçecek gibi değil :/
ben olunca kötü oluyorum geçen sene gece acillik oldum acile gittik ambulansla çapa yoğun bakıma yollamaya çalıştılar beni gitmedim nasıl odlguumu sen düşün artık..
Peki çok teşekkürler :)
turp gibi olcam inaşallah :)
Burun akmasi soguk alginligidir,gripte burun mukozasi kurur.
Bakteriyal kaynakliysa antibiyotik rahat atlattirir,viral ise c vitamini ve agri kesici sana direc verir.
Virdir buyuk ihtimal parasetemol tarzi bir agri kesici at.
Minoset,parol vb.
Biraz daha rahat atlatirsin
çok tıbbi bir açıklama gibi oldu ama teşekkürler :)
:)
Agri kesici ic uzerinde parasetemol yazanlar.kutusunda :D
Tabi karaciger rahatsizligin yoksa :)
Aspirin tarzi agri kesiciler ulser yapiyor midede,cok mide agrisi verir.
Ama karaciger rahatsizligin varsa,mecburen aspirin icersin.
Parasetemol karacigere cok zarar veriyo
midem ve karaciğerimle mutluyum :) ilaç kullanmayı düşünmüyorum :)
Bastan diyeydin yahu,o kadarda yazdim :)
Neyse bende bunlar var,istersen okur okur kullanirsin.
Gecmis olsjn
gerçekten teşekkür. geçmezse dediklerini yapıcam saol :)
Rica ederim daha fazla yardimci olabildiysem ne ala :)
Gorusmek uzere
Cevap
53Cevap
ve
Bu ikisini alıp bitene kadar günde 2 ya da 3 doz kullanınca daha başlarken yok edebiliyorum.
gercekten geciriyor muuu
Maalesef salgından hepimiz nasibimizi aldık. Nane limon ve thyla hot gibi içecekler yararlı. A-ferin antibiyotiğini de kullanmanı öneririm.
Muhtemelen bakteriyel bir enfeksiyon. Beta mikrobu yoksa normal antibiyotik, beta mikrobu da mevcutsa penisilin içeren antibiyotiklerle iyileşebilirsin. İlaçsız iyileşmek mümkün değil. İlaçsız şekilde sadece hastalık normal seyrini tamamladığında toparlanırsın.
Geçmiş olsun öncelikle , evde mutlaka ateş düşürücü şurup falan vardır onu iç yoksa nurofen varsa onuda kullanabilirsin Tylolhot varsa hemen yapıp iç .Hiçbiri yoksa bir ıhlamur kaynat içine zencefil ,bal falan kat ,en çokta dinlen ama :)
Teşekkür ederimmm :)
gribin ilacı neymiş? zira kendisine semptomatik tedavi yapılır.. ateşin çıkarsa antipiretik başın ağrırsa analjezik yorgun olursan dinlenme bazı durumlarda tylol hot vs vs
bende grıbım şu anda hemen kalk ve çaydanlıga nane lımon karabıber kekik ve su koy kaynat sabahtan berı 2. bardagımı ıçtım ve şu anda daha ıyıyım en azından oksuruk ve ates geçtı geçmıs olsun sımdıden
kaynamıs bir bardak suya 1 tatlı kasıgı tuz 1 tatlı kasıgı karbonat at karıstır hafif ılıdıktan sonra burnuna cekiip burnunu bu suyla temizle burnun kısa surede acılır.
Taylot iyi derler ( kimi de, kalp için tehlikel madde içeriyor dyor) Sıcak suya limon sık iç.Kimyasaldan uzak dur yani hap felan.
A werewolf boy, bu filmi de dinlenme aşamasındaizle tamamdır. Geçmiş olsun.
aynen ilaca bende karşıyım
teşekkür ederim
her sene en az 3 kere grip olan biri olarak sözlerime güvenebilirsin :) öncelikle ilaç içtin mi onu sorayım.
gun ortasinda dayanamadim ictim :( iyi degil ama napayim
advil ictimm
bilgim yok ki grip diye hatirladim ictim :(
var evet atesimi olcunce 38.5 39 falan cikiyor.. :(
evet var .. :(
cok tesekkur ederim doktor olsa bu kadar ilgilenmez sag ol :)
peki soylerim :)
islak bez koydun oyle uzaniyorum bakalim :)
bende tam yazmaya giriyordum :) dustu evet cok sag ol gercekten.
ben oluyirum diyorum burda kanser gibimmmm
nefed alamama
hapsuruk hapsuuu bak yine
deli :))) güldürdün valla buraya hapşuuu yazıyor :D naneli şeker varsa evde iyi gelir nefesine. onun haricinde c vitamini alman lazım. bunun için portakal mandalina limon. çay içerkende limonlu iç. hem boğazına iyi gelir hemde vitamin. ayrıca yarın için sana ilaç getirebilecek birileri varsa sana bir ilaç söylicem onu aldır. benical cold. ve ne olur ne olmaz bir öksürük şurubu bulunsun yanında.
hehehe ne guzel gul tabi :)) insan cok yasa der ! nese sen yinede gor :)) yarin okula gidicem yanimizda eczane var alirim ben :) bir kili portakal mandilinada alyim ohhh
ahaha ben odun dicektim ama ne haddime dedim en iyisi itiraf ettireyim dedim kikikiki :))
yok yok ne haddine değil. eğer olmadığım birşeyi söylersen evet yanlış olur ama olduğum birşeyi söylersen tabiki söyleyebilirsin. ben böyle olduğumu kabul ediyorum çok kişiden duydum. hatta samimi olduğum kızlardan öküz diyenler bile var :) hiç aklıma gelmiyo bazen böyle şeyler napim :)
okuzde agirmis yani ayip etmisler :)
o da guzel tabi :)
benical cold portakl :)) birde surup ilaci vardi sanirim
sart proje odevimi teslim edecegim :/ gozlerimden yas akiyir.
doktorum ben yatiyorum iyi geceler tekrardan cok sag oll :))
okula gitmedim odevi babama verdim goturmesi icin. gece kotu oldum doktorumm
kötüyüm iyi denmez hareket edebiliyorumda nasıl desem kırgınlık var üstümde..
gece ateşlendim acile gittik serum takılı kaldı işte sabah geldik eve
Aldım aldım birde şurup verdii bir tadı var öğğ yani asdfghjk
İçiyoruz zatennn :)
canım babişim tüm meyvelerden almış gelmiş.. sabahtan beri yiyorum her dediğim yapılıyor iyileşsemde söylemesem mi böyle hayat çok güzel :)
bende tersi sanki ölecem gibi davranıyorlar asdf :=)))
Allah'tan bugün bir ders vardı =)) yarın sabah 8:30 dan tut aksam 17:30 a kadar ders var gitmem şart.. bu arada seni çok rahatsız ettim kusuruma bakmaa.. cevap üstüne cevap
ahahaha yok sen yardım ettin benim bir yararım olmadı boş boş cevaplar vermiişim okudumda bir.. :))
orası öyle tabiiiiiii =))
arada akıllılar çıkıyor yaa:)):)
övüncem kendini beğenmiş olcam övünmücem kibirli havalı olcam .. susuyorum bennn bu konuda :D
Çok doğru al birde sana +1 :)))
bende teşekkür ediyorummm :))
hapşuuu
sende gör, hep beraber :))
aaaa kuru iftira dostlarrr
o zaman anlamadım ben düşünüyorum hala anlamadım :))
ama herkesi öldürürsün dedin bir yandan.. :/ neyse çilek yeğmesin çilek?
ben arkadaşlarıma birşey verirken yer misin demem şaka ses tonumla yeğmesin derim.. yazınca anlaşılmıyor tabi.. sen bana bakma ben biraz deliyim ://:/:
Yok sen yapacağın yardımları yaptın
yaptın yaptın ben veyim azıcık seni =)
:):)
ben evde açık tv maç varken uyumam :D
Görüşürüz :)
Yeniliyoruzzzz :(:(:((:(
çok sinirliyim zaten
3 taneye karşılık 2 tane atardık o şerefsiz hakem yok mu allahın belası öküz.
yenemeyiz olabilir ama hakkımızla yenilsek zoruma gitmezdi o hakem yok mu ah o hakem
yoo çokta güzel sövdüm valla bir yandan hapşu bir yandan allahın hapşu cezası hapşu hakem diye zorlanarak sövdüm valla =)
sende gör =)9
ahaha o açıdan bakmamıştım olaya :D
yaa bak yine yaaa :DDD tamam gömerim kabul.
yok ya yarına dev var onu bitirmeye çalışıyorum.. birde üni rahatlık derler ben lisede bu kadar ödev yapmazdım
48 sayfa yazdım .. daha 10 sayfa var bırakta 1 saat takılam :D
sana yalan borcum yok ben maç izlerken ödevide yazdım gün içindede yazdım, hem buraya yazıp hem yazıda yazıyorum merak etme senn
Anladım yalan dediğimi düşünüyorsun diyecek bir şey yok :)):)) bende olsam bende yalan derdim haklısın yani
yoo yoo ne özürü saçmalama yaa :):):) istediğini de sen beni ateşten kurtardınnnn kahramansın senn :D
ahaha manyak yaa ::):):) hadi bu sefer cidden kaçtımm benn. iyi geceler gidem yapam artık..
Ben gün geçtikçe kötü oluyorum bugün ödevimi verdim geri yolladılar beni yorgunluktan uzanıp kalmışım yeni kendime geldim :)
Alıyorum ama fayda etmiyor sanırım..
Ateşim yok :)
temam leyn üstüme gelmeyin, ben hastayım :(
Sabah 6:30 da okula gttim ders yokmuş yıkıldım değer ders 11 00 de başlayacak dediler bir arkadaşımda hastaydı çıktık eve geldik uyudum, uyuyarak geçti yani. yedi buçuk gibi uyandım işte.. senin nasıldı?
girmedim tabi esmer tenim bembeyazdı gören korktu :D
zombi olmadığım kaldı onuda oldum..
çok doğru kanıtladılar valla :)):)
ahaha iyide benim sevgilim yok ki ben onu arkadaşım için sordum.
+ duygusal film var, duygusal film var.. sadece duygusal film desem aile filmi var çocuk filmi var beni merak ettiğim sevgili.. arkadaşım sevgili ile diye belirtti. :D
Yazık anacım çok yazık onlara yeminle, soruyu arkadaşım güle güle cevapları okuduk.. Birazda acıdık :) annem bile katıldı bize bir laf dedi ama unuttum beee :DDD sorudan çok anneme güldük.. ben bu siteyi dalga amaçlı kullanıyorum zaten..
oda bir bakış açısı tabi. ben hiç dalga amaçlı kullanmam. soru sormam. ilk zamanlarda daha yeniyken birkaç soru sordum. baktım hep saçma sapan cevaplar geliyo. o günden beri sormam hiç soru. ya gerçekten yardıma ihtiyacı olanlara yardım ederim. ya da arada adam akıllı birileri çıkarsa sohpet ederim :)
Aaa yok cevaplarıma bakabilirsin, ciddi sorularda sürekli insanlara yardım ediyorum.. Dalga amaçlı dediğim saçma cevap verenleri takmıyorum dalgaya alıyorum.. Profilim açık olması lazım cevaplara göz at hak vereceksin banaa. :D
valla aklıma gelmiyor yengemlere indi gelsin sorarım erkeklerin cevabı görünce komik bir şey dedi eski isnanların kullandığı gül gül öldük ya :)
ahahaha şansına küsss :/
Yok yarın okul yok yehuuu :D 1 saat önce arkadaşan faceden bildirdi asdfg çok şanslıyım ben :(
naz yapıyorum öff nazda yapamıyoruz anacım :):)
zekisin sanmıştım oysa :/
oysa seni odun sanmamıştım.. :/
iyi madem evet var sanırım :P
ee ben sana baştan yok dedim ama napam sen kabul etmiyorsan :(
Bende kabul ediyorum, okiş o zaman :)
ben grip olduğumda yatarken tylolhot içiyorum üstüme 2-3 kat battaniye yorgan filan sonra sabaha su gibi terliyorum vücut kırgınlığı atıyor.Sabah çakı gibi kalkıyorum.
portakal limon bı kasık bal bide tarcın at.. yapıstır qıtsın :) yani iç..
olmadı nane lımon ve karabıber dök iç terle sabaha bıseyın kalmaz..
denicem şimdi inş işe yarar saol :)
qecmıs olsun.. havalar aldatıcı qunesı qorunce dırek yazlıkları qecırme ustune.. :) daha cemre dusmedı :) dıkkat et kendıne.. en kısa surede ıyılesmen dıleqıyle.. ii qeceler :)
burnum akıyor demişsin burnum tıkalı yazmışsın akıyorsa tıkalı değildir. vicks krem al sıcak suyun içine koyup buğu yap tıkalıysa açılır.
bol bol meyve yiyin gece yatarkende bir unttum adını aferindş sanırım ondan için ıhlamur da kaynatın bir de çorba acılı ama bişiciğiniz kalmaz geçmiş olsun
Ayva,elma, karanfil,zencefil, adaçayı kaynatıp içebilirsin. Direncini artırır hastalığı daha çabuk atlatırsın.
nanelimon kaynat, ayağının altına sıcak su torbası koy, sırtına vicks sürüp havlu sar
Eger baş agrisi ve burun tikanikligi varsa aferin sinüs ve orfline burun spreyi (deniz suyu) menthollu olabilir ve extra tholdot olabilir
Canım çok geçmiş olsun.Theraflu ya da nurofen iç hap olarak. Tavuk suyu çorba+ıhlamur ve en önemlisi dinlen canım.
Sağ ol canım benim..
benim hep 1 haftada geçerdi :((
deme öyle ya 1 hafta çekilecek dert değil :/
ben de aynen öyleydim.Şükür edicem bin kere halime diyodum :( Bişey olmaz kuzum en kötü gidersin bir serum yersin 2 güne ayaktasın bende öyle olmuştu bir sefer ..
hastane zaten görünüyor banaaa kuzum, sağ olasın
1- Terlemek ertesi sıcak bir banyo
2- Tylolhot
3- Yat, zıbar..
ahaha tamam.. :/
C vitamini içeren herşey iyi gelir.
Limon
Portakal
Kuşburnu vs. tarzı meyveler veya eczanelerde c vitamini içeren içecekler satarlar.Onlardanda alabilirsin.
ekinezya çayı çok iyi gelir.Bir de theraflu diye bir ilaç var doğru mu yazdım bilmiyorum ama o iyi gelir.Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim canım =))
zeytin yapragı 1 dakıka arastır oku nedemek ıstedıgımı anlıcaksın
Vitamin depolayın , soğuğa maruz kalmamaya dikkat edin .
gecmis olsun öncelikle kendinizi yormayin pc basinda fazla kalmayin devamli nane limon kaynatin icin ve en kisa zamanda aramiza dönün
Tylolhot içip iyice terledikten sonra, sıcak bir banyo yaparsan anında düzelirsin.
4 5 gündür mücadele ediyorum griple iyileştim sayılır
birde bugün yarım kilo dondurma yedim
geberecem :D
ilaç alman şart doğal yolla iyileşemiyor insan
katarin forte
sodanın içine limon sık ve tuzla karıştır iç. sodayı az koy çünkü tuzu koyduğun zaman köpürüyor. ben grip olduğum zaman bunları yapmıştım.. ayrıca yatıp dinlenmek ve terlemek gerekiyor.
herhangi bir soğuk algınlığı ya da grip ilacı var mı evde?
valla ilaçların ne işe yaradığını anlamam sen bana ilacın adını söyle ben dolaba bakayım orası ilaç dolu..
advil var grip içindi yanlış hatırlamıyorsam doğru mu
varda neyin ne olduğunu bilmiyorum :D
ıhlamur kaynat... cok faydalıdır.. grip ilaçlarından neler var? aferin-fort kullanabilirsin.. toz şeklinde c vitaminleri var... burnunada viks sür...
sanki doktor ya :D
advil var grip içindi sanırım işe yarar mı
advil hiç duymadım.. tanımadığın ilacı yutma .. sakıncalı
sakıncalı diyorsa öyledir :D
bir çay bardağı votkaya bir çay kaşığı karabiber bir çay kaşığı zencefil at 30 dakikada sinüslerin burnun açılır 24 saat boyuncada hapşırık gider.
votka yok :)
arkadaşım su kaynat..bi leğene dök..içine biraz tuz at ...büyük bi havlu ile leğene buharı tut!1 saat ferahlama garantisi
Ben genelde limon yerim 4 5 tane :) çok faydası olur ardından sıcak yatak ve terleme epey bir geçirir.Limonlı çayda iyi gelir,ayrıca bugüne kadar herhangi bir ilacın faydasını görmedim.
limonu cogu kisi yazmis ben yemeye baslim :)
limon güzeldir :) hadi geçmiş olsun.
tesekkur ederim :)
rica :)
nane limon zencefil bal ihlamur bu karışımdan vazgeçme ve bunu içtikten sonra uyu sabah bi duş al kendini daha iyi hissedersin .
gerçi bi iğne vurdursan daha yararlı gibi olur
Ayağını sıcak tut, başını serin. Bu tip konularda düşünme derin derin. ahah.
Kısacası bilinen yöntemler işte. sıcak bir şeyler iç, vitamin takviyesi yap falan fıstık.
Aynı durumdayız. Limonlu ılık su içiyorum bol bol, portakal mandalina yiyorum sürekli iyi geliyor
Geçmiş olsun
Süt içerisini zencefil ve bal koy karıştır iç
aaa iyimiş doğal yöntem hemde teşekkür ederim...
Greyfurt veya kivi. Ama ilaç kullanıyorsan sakın ama sakın yeme. Zehirlenebilirsin.
kivi var evde harbi işe yarar mı
Ahaha tamammm :))
Ben insan görevimi yapayım da. Gördüm içim rahat etmiyor. Taylot iç diyen arkadaşlarıız var. Limon içtiysen taylot içme tansiyon yapar çok tehlikeli. İlaç kullanıyorsan (taylot vb. ne olursa) kuvvetli doğal şeylere dikkat et. Evde de kimse yokmuş. :) Abartma yani :) Allah şifa versin, geçmiş olsun.
vaay beee ne oldum degıl ne olacagım demelı ınsan ıste.koskoca guru olmussun burda bızden tavsıye alıyosun :)
ne alaka guruluk ile ya ölüyorum gurular ölemez mi :(
varsa mınoset al bır tane yoksa baska bir agrı kesici sonra da tylolhot ıc yoksa ılık sut veya salep sonra ılık dus al sonra da terleyecek sekılde uyu bence
peki, teşekkür ederim
rica ederim baskan
ıhlamur kaynat içine az zencefil koy bir t.k bal azda karabiber at ama dikkat et az olsun snra bi güzel iç faydası oluyor gerçekten.
adını bilmiyorum ama burnun üstüne takılan birşey var onu kullanmalısın
tylolhot iyi bi dinlenme diğer kullandıklarına dewam et
bol sıvı...istirhat...c vitaminli gıdalar...bu zıkkım başka türlü savılmıyor
doktoların tavsiyesi ;
ilaçlı ilaçsız 7 gün yatacaksın :)
Terlemeniz gerekiyor Örnek: asiri derece sicak su ile Banyo yapmayi dene terlersin 1 saate evde kosarsin :)
İesfor adı verilen iğneler var onlardan iki tane vurul
yarın maça gidersin o kdar söyliyim
sen şimdi burda sölenilenlerden hangisini yapacaksın _? aklım karıştı
Limon, portakal, mandalina üçlüsü ama limonu fazla yeme.
nane limon,sıkı giyin ve uyu sabaha kalktığında hiçbirşeyin kalmaz.
deniz suyu burun spreyi al bol bol c vitamini
en önemlisi doğru aile hekimine :)
Ballı adaçatı birde dayanabilirmisin bilemiyorum ama bal limon karabiber üçlemesi :) geçmiş olsun..
Sıcak duş alacaksın önce daha sonra meyvelere abanacaksın. 1 günde kendine gelirsin 2. gün normala dönersin.
Peki, çok teşekkür ederim..
Rica geçmiş olsun
Tylolhot içip yorganın altına gir terlet kendini iyi gelir geçmiş olsun
Bol bol vitamin al ve kendini yormamaya dikkat et...
sıcak soğuk içme sakın boğazın agrıyorsa.1 tam gün yat iyi beslen hiç bir şeyin kalmaz
Bal +zencefil+karabiber+limon üzerine tanımıyorum
manisa mesir macunu çayı içiyorum birebir ama aktarlarda var mı bilmiyorum geçmiş olsun bu arada
tesekkur ederim :)
Nane limon ve karabiberi birlikte kaynat ve iç... geçmiş olsun...
zencefil iyi gelir
Bir fincan sıcak suya bal ve limon bu bir mucize..
en iyi gelen şey orjinal tavuk suyuna çorba ...
Taylot iç direk geçer.
Olması lazım evde onuda içerimmm :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?