yoğurt içine kuru çay
şeftali ve yoğurt
pirinç çorbası
leblebi
bunlar işe yaradı bende
kahvenin üstübe 5-6 damla limon damlattım ama o bi işe yaramadı bende
kola,aspirin-gazoz denemedim
Herkese merhaba, bugün karın ağrısıyla uyandım tuvalete girdim ishal olmuşum ama hayatımda ben böyle ishal olduğumu hatırlamıyorum su gibi gidiyor iki saat oturdum tuvalette bitmiyor korktum birşey olursa diye. Böyle midem buruluyor sancı yapıyor. Bir de böyle acı acı bir geğirme oluyor seli değil tabi ki böyle midem bulanıyor. Acil cevap istiyorum ishale ne iyi gelir?
Bir de bayram gelen giden oluyor millete hizmet edeceksin nihayetinde ayıp olacak misafirlere nasıl öğleden sonraya kadar daha iyi olurum. İnternetten baktım ishali kesmek için yapılacaklara bi kaç tanesini yaptım ama geçmedi: Sizden de tavsiyeler bekliyorum, geçmeyen ishale ne iyi gelir?
Bağırsak sorunları insanların en sık karşılaştığı sorunlardan biri. Herkes kabızlıktan şikayet eder ama ishal daha da kötüdür bana göre. Peki ishale ne iyi gelir?
İshalin birçok nedeni var. Virüs, bakteri ve parazitler ishale neden olan sebeplerin başında geliyor. Aynı zamanda beslenme şekli de ishale yol açabiliyor. Bunun yanında üşütmeye bağlı da bağırsak sorunları yaşanabiliyor. Genel olarak ishal nedenleri:
İshal kendini karında şişlik, karın ağrısı ve kramplarıyla gösterir. Çok aniden gelen acele tuvalete çıkma hissiyle zaten kendini belli eder. Gevşek ve sulu dışkı olan ishal, ilerleyen seviyelerde kanlı dışkıya dönebilir. Bu yüzden ishal ciddiye alınmalı.
İshali geçirmek için birçok yöntem var. Peki en hızlı ishali ne keser bakalım:
Geçmeyen ishale ne iyi gelir soruna bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım. :) İshal sürecinde hızlı su kaybı yaşadığın için su tüketimine dikkat etmelisin. Yukarıdaki yöntemlerle de ishalin geçmezse mutlaka bir doktora görün. Geçmiş olsun. 😇
Bozuk ve soğuk yiyecekler, mide ve iç organların üşümesi. Leblebi biraz geçirir, ama yine doktora gitmekte fayda var.
Leblebi ye..
kayısıyla kuru kayısı motoru bir bozar ki yerlerde yuvarlanırsın valla :D geçirecek doğal yöntem olarak da Türk kahvesi vb üzerine erik ekşisi katılıp yenebilir. Ayrıca kayısıyı çok sevenler varsa motor koruma olarak kayısı çekirdeği kullanabilirler, beraber yendiğinde motoru koruyucu etkisi vardır
Öncelikle beslenme şeklinize dikkatli etmeniz ve stresten uzak durmalısınız. Lifli yiyecekler tüketmeye ağırlık verin. Sebze ve meyveye bol tüketin. Sorun devam ederse bayram sonrasında fazla geciktirmeden gastroenteroloji uzmanına görünün.
Geçmiş olsun.
teşekkür ederim sağolasın.
Cevap
36Cevap
Zehirlenmiş olma ihtimalin var. 2 sefer yaşadım. Bacaklarda ve kollarda dermansızlık, başını taşıyamama, gözlerde bayat balık ifadesi varsa %70 ihtimalle zehirlendin. Doktora gitmem dersen kocaman bir bardağa tamamen su doldur ve toz şeker ile tuzu karıştır iç. Tadı iğrenç gelecektir ama faydasını görürsün. Ama tavsiyem doktora gitmen durumuna göre sana tuzlu-şekerli su ile aynı görevi içeren hijyenik su verecek serum şeklinde
haşlanmış patates
yoğurt içine kuru çay
şeftali ve yoğurt
pirinç çorbası
leblebi
bunlar işe yaradı bende
kahvenin üstübe 5-6 damla limon damlattım ama o bi işe yaramadı bende
kola, aspirin-gazoz denemedim
? sizin kafanızmı güzel bunlar nedir?
arkadaşım gitsene doktora.
beni iyi dinle 6 tabak katı yoğurt ye 4 5 tane şeftali ye eğer geçmezse gel de ki sen hiçbşeyden anlamyosun çabuk markete bu dediklerimi al ayrca acı bi geğirme ve mide bulantısı varsa lanzedin adlı ilacı yazdır reflün var demek ki kola içmeyi ve kahve icmeyi bi kaç gùn kes reflüyü dehşet arttırır bunlar
evet o acı geğirme midemi bulandırıyor böyle daha bi midem bulanıyor aşağıda arkadaşın bi tanesi yoğurtla kuru çayı karıştır dedi bak o iyi geldi keser inşallah o dediğini deneyeceğim şeftaliyi çok severim zaten kola kahve içimiyorum bu arada.
reflü o hastalıktan dolayı olmuyor mu iyileşince geçer.
hayır canım yemek yedikten sonra hemen uzanıyormusun ? Bak mide asidinin ph ı 2 dir yani kuvvetli asit mide içi dayanıklı bir zarla örtülüdür ancak yemek borusuyla mide arasındaki kapak gevşeyince asitli su yemek borusuna gelir ve yemek borusunda dayanıklı bi zar olmadığından ağzına pis acımsı bi tat gelir ayrca göğüs bölgende yanma hissedrsn teşekkürler . . .
yok uzanmıyorum o acı geğirmenin de hastalıktan olduğunu düşünüyorum inşallah bir an önce geçer.
valla hiç bilimsel değil ama gazozun içine bebek aspirini karıştırıp içiyolar iyi geldiğini duymuştum ama denemedim. bide kolaynın içine türk kahvesi karıştırıp içen duydum o da işe yarıyomuş. bol su iç tuzlu ye hatta bugün patates ve muz da iyi gelir.
ishalin ilk 8 saatini geçmesini beklemen gerek zehirlenme varsa 8 saatlik süre içinde atılacaktır ishalin 3 günden uzun sürmesi halinde doktora gitmek zorundasın o yüzden ilk 8 saat çok önemli hemen kesmekte ciddi sorunlara neden olacaktır
sadece kolada içebilirsin.
ama en etkilisi kolanın içine aspirin at. ama aspirin marka olacak herhangi bir ağrı kesici değil. çözününce iç.
eğer çok şiddetliyse zehirlenme veya başka bir rahatsızlık olabilir. bir doktora görün istersen.
evt midende buruluyor hatta kusmaya kadar gidiyorsa zehirlenmiş olabilirsin.. onun dısında patates haslaması pirinc lapası ii gelir
yok kusmuyorum da böyle acı acı geğirme oluyor omidemi bulandırıyo zaten.
çocukken babam gazozun içine aspirin atıp içirirdi. bende hala işe yarıyor ama söylediğin kadar şiddetliyse zehirlenme olabilir, bir doktora danışmalı bence...
türk kahvesiyle limonu karıştır biriki çaykaşığı ye, rahmetli ananemin efsane ilacı işe yarıyor.
denediğim yöntemlerden bi tanesi ama işe yaramadı:(
bunu denemedim ilk duyuyorum gidip deniyorum işe yarayıp yaramadığını yazarım.
bol bol su içmelisin ve sulu yiyecekler yemeye özen göster,çünkü ciddi miktarlarda su kaybı yaşanır.eğer sancı ağrı vs. varsa bir hekime başvur çünkü bunlar normal değil basit bir ishal durumunda ağrı sancı falan olmaz.
İshalin 1 hafta sürmesi normal değil.. Öncelikle doktora git. Etkili çözümlerden biri kuru kahve yutmak ama yutması hiç hoş değil.. :)
Doktora git ishalden ölen çocuklar görmüştüm ben haberde hacı korkuyom son ishalimde doktora gittim rahatım :D
kola ya aspirin at ardındna git büyük tuvaleteini yap rahatlarsın.
3 günü geçmişse bence bir hekime gitsin iyi olur. hatta acile gitsen.
bağırsaklarından bakteri var sanırım doktora git ishal bu kadar uzun sürmemeli çok su kaybetmişsindir daha fazla kaybetmemen lazım . bir şey dokunmuş olsa bu kadar uzun sürmez ciddi bir şey olabilir
Tahin,incir,fındık ve üşüttüğün zaman olursun.Sevgilerle...
Neleri uyguladığını ve iyi geldiğini yazarsan güzel olur diye düşünmekteyim. Bizde yanlış mı doğru mu bilelim.
4 saatte 1 durum raporu geçmene gerek yok sanki : )
niye fena mı yapıyorum insanlar boşu boşuna vakit kaybetmesinler diye yazdım iyileştim diye
İki kaşık nar ekşisi (gerçeği ama o dandik soslardan değil) iyi gelebilir. Yine de sallıyor olabilirim, ben de işe yarıyor.
ona buna bakma sabaha iyileşecek formüllü söylüyorum lütfen dene haşlanmış patates 2adat ye birde pirinç lapası yap bir tabak onu ye ve gör sabah ishal kalıyor mu
bu gibi durumlar insanı ölüme kadar götürebilir vücud ani sıvı kaybeder bol su içmelisin öncelikle terkos su içme hazır su ve katı gıdalar alma özen göster patates muz vs.
Kola, Kuru kahve,Leblebi ve kuruyemiş bastıracaktır
limon tuzu pişirilmemiş bayagı kuru çayla birlikte havanda dövüp yenmesi bu duruma iyi geliyor diye duymustum
Circirbne yapar tursu suyu fazla icersen yapar olmamis erik fazla yersen oda yapar
bozuk yiyecekler ve bozuk su ..iyi eden ise coca cola :D
haşlanmış patates ve kolanın içine aspirin at iç :)
ercefuryl kps al eczaneden 2 adet iç bişeyin kalmaz
Sarı leblebi ye kesin çözüm bian önce bir paket al ve başla bak nasıl kesecek.
geçmiş olsun ilk önce ishali geçiren tuzlu leblebi ve gazoz dur iyi geliyor
gıda zehirlenmesi olabilir; bir doktora görünmekte fayda var..
patates haşlanmış ishali yavaşlatır.
ayrıca ilaç da alınabilir eczaneden
bol bol leblebi ye ve sade gazozun içine bir aspirin at iç
Kavun üstüne su içersen olur.
Bi kasık türk kahvesinin üstüne limon sık ye iyi gelir.
Kola , muz , şeftali
Ayva yaprağı bul veya nar kabuğu kaynat iç
Kola iç 2-3 su bardağı geçer.. (ciddiyim)
patates haşlaaa bol bol ye canımmmm
haşladım yeidm belki daha tam sindirilmemiştir o yüzden olabilir geçmemesi
Kayısı diyolar abi :)
google amcaya bir sor istersen ;)
Kayısı yaparmış abişim :)
Kavun + su yapıyormuş :)
mısır üstüne su içmekde cırcırı tetikliyormuş asdfgh
patetes püresi ye canım.
Kayısı çok yedin belki:)
:)
1 hafta olmuş diyosun,cahillik etme doktora git!
muz ishale çok faydalıdır tavsiye ederim..
yaş cevz cırcır ypar
domates yapabilir
üzüm yapar