sana bişey diyimmi bu konuda mucize bişey biliyorum diğer arkadaşlarda bilgisi olsun önümüz kış lazım olacak...tüm tavuk suyuna çorba yapacaksın haslayacaksın suyuna bi güzel çorba tabağına koyduktan sonra karabiber pul biber ve limon sık sabah akşam iç ertesi güne canavar ol .bilim adamları açıklamışlar tavuk suyu antibiyotikten daha etkili maddeler taşıyormuş ve gribi anında bitiriyomuş.googleda yazarsa tavuk suyu çorbanın faydaları zaten çıkıyor.
34 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ilac kullan birkaç gun... ben oyle oldugumda nurafen kullaniyorum hem dinc tutuyor hem de gribin ilk saffasinda aptallasmani engelluyor.. yani hapsirma bastaki agri gibi... ayrica sana doloreks de tavsiye ederim.. ikisini ic bir gunde iyi olursun.. sonrasi öksüruk o baska ilacla hallolur.. hatta brn bazen bebek surubu kullaniyorum.. mesela peditus😊
00 Yorumla
- Sağlık konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılhttps://www.youtube.com/embed/YD7nzk_nTOE
4-5 kivi veya yarım kilo mandalina ye. İçinde parasetemol olan bir ilaç iç. Yedek iç çamaşırlarını odana kolayca alabileceğin bir yere yerleştirip, yatağa girip, yorganın altına kafanı sokup terle ve terlediğinde üstünü değiştirip terlemeye devam et. Geçmiş olsun.00 Yorumla
+1 yılbir bardak ılık suya 1 çay kaşığı iri tuz ve 1 çay kaşığı karbonatı karıştırıp, bu slüsyonu sabah akşam burnunuza (abdest alır gibi iyice içe gidecek) uyguluyorsunuz... faydasını görürsün...geçmiş olsun sümüklü kızz :))
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
76Cevap
Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve Gribe yakalanmamak için bağışıklık sisteminizi güçlendirmeniz gerekiyor. Kelle paça, işkembe ve tarhana çorbalarını için, ev yoğurdu yapın, ev turşusu kurun onu tüketin. Bunlar doğal probiyortik, vucuda faydalı bakteriler... Eğer bunları yapamıyorsanız probiyotik kapsüller var onlardan da alıp kullanabilirsiniz. Ben bu dediklerimin hepsini yapıyorum ve çok şükür grip bana uğramadı, önlemini alacaksın ki hastalanmayacaksın... Ayrıca linkteki çok faydalı 13 dakikalık videoyuda mutlaka izleyin.
Bunun dışında Boğaz ağrısı olursa onun için bir çay kaşığı toz zencefil ve 1 tatlı kaşığı süzme balı karıştır ve merhem kıvamına geldiğinde ye bitir. biraz boğazın yanacaktır ama çok faydalı bir dene göreceksin. Biz ailecek bu karışımı yapıyoruz.00 Yorumla
+1 yılMerhaba madamx.
Öncelikle Geçmiş Olsun, Benim Gripte Formülüm Şu.
Gripin, Ardından Taylot Ardından Nane Limon, Ardından Bal ve Karabiber Karışımından İki Tatlı Kaşığı.
Bu Uygulamayı Dört Kez 6 Saat Ara İle Yaptıktan Sonra Hiç Bir Şeyin Kalamayacağını İddaa Edersem, Hayır Abartman.
Tekrar Geçmiş Olsun.12 Yorumla- +1 yıl
Merhaba :) İyimiş
Umarım Faydalı Olur. :)
Öksürük varsa şurup almadan geçmez. diğer türlü ağır grip değilse bol bol sıvı tüket. bol bol c vitamini al. bunları bana tıpta okuyan arkadaş onerdi. denedim işe yaradı. yenibahar dergisinde okudum. elmalı çay oksuruge iyi gelirmiş. ve aynnen arkadaşımın dedği gibi bol bol sıvı, meyve suyu, ıhlamur, linomata tüketin diyor. caya şeker yerine de bal katın diyor. geçmiş olsun.
02 Yorumlatarçınlı adaçayı, yalnız günde 2 bardaktan fazla içme, kalbe zararlıymış.
başkaa, bal+toz zencefil diyorlar, hiç denemedim, damar genişletici özelliğinden dolayı yüksek tansiyon, kalp gibi sorunları olanların kullanmaması gereken bir bitki zencefil, beyin kanaması,kalp krizi gibi sonuçlara yol açabilme ihtimali de var, en güzeli adaçayı ya da, ıhlamur,
bu ikisinden birini iç, yorganı-battaniyeyi çek üstüne terle, hiçbişeyin kalmaz. :)01 Yorumla
+1 yılArkadaşım imkanın varsa minimum 4 saat sauna öneririm... İmkanın yoksa sıcak suyla ıslatılmış bir havluyu yüzüne tutup, havlunun buharıyla nefes al... Havlu soğudukça tekrar sıcak suyla ıslatıp buna devam et... Bu arada oturduğun ortamın da sıcak olmasına dikkat et...
02 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş olsun, rica ederim... Ama vücut ancak sıcakta gribe direnç sağlıyor...
bol bol vitamin al
Geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim...00 Yorumla
+1 yılGripsen antibiyotik alman işe yaramaz ateş,kuru öksürük,kırgınlık varsa grip eğer burun akıntısı,ateş yoksa,öksürük yoksa nezle(soğuk algınlığı) grip daha ağırdı grip ve soğuk algınlığı farklı şeylerdir :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbeslenmene dikkat et bol bol yeşil salata ye limon tüket. bol sıvı al şekersiz ılık bitki çayları iç ıhlamur adaçayı tarçın karanfil zencefil.. dinlenmeye çalış alabiliyosan izin al 2 - 3gün. aa bide suda eriyen aspirin iyi gelmişti bana vücut direncimi arttırmıştı sanki.
00 Yorumla
+1 yılBol bol dinlen yat uyu meyve ye ve ilaç al aferin forte falan al 😄aferin forte tamamen gecirmez ama etkisini azaltır ve uykunu getirir geçmiş olsun😊
22 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim geçmiş olsun 😄
+1 yıllımon sıkcaksın ıkıtane bı cay kasıgı ucuyla tuz karıstr ıyıce bıde grıpın alıp ıkısınıde ıceceksın terlıceksın guzelce atıcaksın taylolhot ıcebılırsın bıde yanında
10 Yorumla
+1 yılben doktora da gittim arkadaşlar ama ilaç da kullansan etki etmiyor... Fakat propolis diye bir ürün aldım internetten.. hatta ilk başta inanmadım iyi geleceğine denemek için aldım arkadaş tavsiyesiyle site de gayet güvenli iki günde kapıma kadar geldi tamamen doğal ve gerçekten hasta olduğumu bile hissetmedim çok dinç tutuyor.. market112. com
00 YorumlaMandalina , Portakal , soğan , sarımsak , Limonlu mercimek çorbasi , bunları tüketmeye calis hepsi tamamen gribi atan öldüren yok eden ve gripten koruyan şeyler içeriyor :)
00 Yorumla
+1 yıl15 gün hasta kalınırmı yaa ilaçlarınızı düzenli kullanmadınız mı? Yada ilaç kullandınız mı (hoş bende kullanmam ya)
Size propolis ve ekinezya takviyesi kullanmanızı şiddetle öneriyorum.01 Yorumla
+1 yılLimon, Bal, Karabiber üçünü karıştır kaynat iç üç dört kere iç bunu sağlamda bir terle sonra üstüne bir sıcak duş al iki üç güne hiç bir şeyin kalmaz
28 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim
- +1 yıl
Geçmiş Olsun Rica Ederim.
- +1 yıl
:D
:D <3 <3 <3 - +1 yıl
:) :) :) :)
- +1 yıl
içine su koyabilirmiyiömmmmm
- +1 yıl
utandım şimdi çok yaaa
- +1 yıl
:) :) :) :) :)
- +1 yıl
Su koycan tabiiki bu sefer çok limon sıkman gerekir ekşi olur içemen bu sefer su koy kaynat iç güzelce şifa olsun.
+1 yıl2-3 adet limonun suyunu sık bir bardak suyu kaynat, limon suyunu o kaynamış suya karıştır,sonra bi güzel iç ,ondan sonra bi paket tylol hot iç bunları kendini iyi hissedene kadar uygula gecmiş olsun sümüklü zozo..
00 Yorumla
+1 yılgrip yaz 2222 ye gönder :):):) şaka bi yana geçmiş olsun yorganı iyice ört güzelce bir terle karabiber olan nane limon ve terledikten sonra üstünü değiştir temiz hava al arada vücudunu dinlendir canım :)
00 Yorumla
+1 yılsıcak bitki çaylarını iç gir yatağa çek üstüne yorganları terle sabaha bişiciğin kalmaz
20 Yorumlatylol hot iç hemen etki ediyor tabi bitki çayları da içmen gerek. kekik çayı çok işe yarıyor. tadı biraz iğrenç ama :(
00 Yorumla1 hafta agri kesici alip dinlenceksin.. hala gecmezse doktora gitceksin beklemekden baska caren yok uzgunum..
00 Yorumlaben grip olduğumda bol bol uyuyorum o kendime getiriyor ya da mandalina portakal filan yiyorum bide yatmadan tylolhot içtiğimde çok etkisini görüyorum
00 YorumlaSarımsaklı ve sıcacık bi tarhana çorbasından daha iyisi yoktur :)
Hele bide 1 saat aralıkla içilen nane limon..
Bu ikili kesin çözüm derim :)00 Yorumla- Sağlık konusunda 15,3b cevap paylaştı.
+1 yılGribe karşı kullanılan bitkisel karışımlar link
11 Yorumla
+1 yılsıcak duş sabah ve akşam her öğünde tavuk suyu çorbası limonlu bol bol uyku yatakta takıl bal karabiber biraz limon yap ye ben ilaçsız öyle atlattım özellikle öksürük kısmını
02 Yorumla- +1 yıl
aynen uyku şart :)
soda nın içine limok sık. sonra bi çay kaşığı tuz koy ve karıştır. bardağa sodayı az koy,çünkü tuz koyduğun zaman köpürüyor.. ben böyle iyileşmiştim, tavsiye ederim:)
02 Yorumla
+1 yılgrip istirahat etmeden geçmez arkadaşım.doktor bir arkadaşım var ve hep grip için şöyle der:"ilaçla tedavisi 1 hafta sürer,yatarak tedavisi 7 gün sürer.":))anlayacağın grip ilaçla da ilaçsız da bize yapacağını yapar.
12 YorumlaSağlık konusunda 581 cevap paylaştı. grip olduğumda hep araştırdım denedim ama yok mutlaka zaman geçmesi gerekiyor çekmen lazım mecbur bol bol dinlen.. geçmiş olsun
21 Yorumla
+1 yılOyyy grip mi oldun seeeen kıyamam gel uzan şöyle çorba yapayım sana :/// (Şefkat iyi gelir derler diye yaptım)
10 Yorumladoktor bıle dıyor ılacla 1 hafta yatarak 7 gun =) vıtamın al yat =)
11 YorumlaKendını sıçak tut, yeterınce temız hava al, zamanla geçer.
02 Yorumla- +1 yıl
şuan bende gribim ve eve gitme sansımda yok sanırım aynı durum ve bır suru ıs benı beklıyor canım calısmak dahı ıstemıyor yenı uye oldum can sıkıntısından:) sana tavsıyem lımon bulma sansın varsa bır bardak cay ıcıne yarım lımon sık ve ıç şu an oyle yapıyorum kendıme gelır gıbıyım
Doktorum grip için ilaç kullanırsan 7 günde, ilaç kullanmazsan 1 haftada geçer demişti:)))
00 YorumlaÇubuk tarçını 5- 10 dk kaynat. Bal karıştırıp bardak bardak iç. Gribe birebirdir.
01 Yorumla
u +1 yılİstirahat etmezsen yedi günde, istirahat edersen bir haftada geçer derler. Geçmiş olsun :)
00 Yorumlayapılabilecek birşey yok. soğuk algınlığı ilacı falan al. vitamin desteği al. sıcak falan birşeyler tüket ve sabret.
00 Yorumla
+1 yıl1 duble susuz rakıyı iç ve üstüne hiç bir şey yemeden içmeden yat uyu sabaha hiç bişeyin kalmaz...
15 Yorumla- +1 yıl
denenip onaylandı hocam :))
- +1 yıl
aynen hocam:)))lokman hekimlik oldu bu biraz ama:)))
+1 yılhazır nanelimon karışımları var onlardan al kaynar suya dök iç. Kokusu bile nefesini açıyor vücudun nasıl olur kim bilir :D
00 Yorumla
+1 yılDoktora git yada olmakla uin bid1000 mg ve Nurofen gold al 1 günde boğaz ağrısı ve ve burun akıntısı geçiyo kuzenim söyledi Hacettepede kbb çi
02 Yorumla- +1 yıl
Nurofen Cold demek istemişsin.
- +1 yıl
Evet :)) yanlış yazmışım amoklavin bid 1000mg nurofen cold al (bana sorarsan önce doktora git)
+1 yılsümüğe müdahale etme burnundan akıp ağzına girsin bu şekilde kısır bir döngüye girer peçeteye gerek kalmaz
00 Yorumla
+1 yılben vala tuvalet kağıdı kullanıyorum daha ekonomik.bi de bi parça alıyosun tek kullanımlık sonra çöpe.selpak buyuk oluyo 2-3 defa siliyon
10 Yorumla
+1 yılizin alma şansın da mı yok gidip iyice bir dinlen her yerin ağrıyordur halsizlik de vardır
03 Yorumla- +1 yıl
nane limon iç sen ayrıca hareket etmen de gerek yoksa daha çok uyuşursun oturuyorsun şuan limon portakal tüket bolca c vitamini
Abicim Kekik Yağı'nı küp şekere 2-3 damla damlatıyosun ve atıyosun ağzına. 1 bardak suyu hazır beklet tabi biraz acımsıdır. Ama sabaha bomba gibi olursun
00 Yorumlaönce burununu iyicene temizle eğer doktorunda ilaç vb. birşey aldıysan onu kullan yoksa burnuna tuvalet kağıdı sıkıştır çünkü tuvalet kağıtları yumuşaktır yara yapmaz.
00 Yorumlaaynı durumdaydım ilaç ve dinlenerek atlattım.hala da tam değil de ayaktayım yani
00 Yorumla
+1 yılbi bardak limonun içine 2 diş sarımsak dövüp karıştır iç. iğrenç bişey ama iyi geliyo..
05 Yorumla- +1 yıl
bişe olmaz.
- +1 yıl
nane limon ya da çaya felan sık ya da süt yap ballı
bolca c vitamini ve bitkisel takviye(ıhlamur,tarçın vs. )
00 Yorumla
thera flu al sıcak bir şeyler iç vitaminleş uyu
yorgan battaniye ne varsa üstüne ört01 Yorumladinleneceksin bikaç gün. dinlenmezsen o süre uzar. bir de sık sık meyve tüket.
00 Yorumla
+1 yılsilme burnun yara olur , lavaboya git silmekle baş edemessinn
10 Yorumla- Sağlık konusunda 392 cevap paylaştı.
+1 yılAyy o değilde 1-2 gün sonra burun derin soyuluyor ya o çok kötü geçmiş olsun.
00 Yorumla Nane limon kaynat iç .. Sıcak bişeyler iç hep bide hastaneye git bir iğne tamamdır :)
10 Yorumla
+1 yılönce terlemen lazımm.. hemen ardından da duş alman lazım.
10 YorumlaNane limon kaynat iç meyve ye bolca ve sıcak tut kendini geçmiş olsun bu arada
00 Yorumlahemen sıcak bir banyo yap sonrasında ıhlamur tamamdır
00 Yorumla
+1 yılBol bol sümkür.
Bir de Nurofen Cold Flu adında bir ilaç var, onu kullan.00 Yorumlahastaneye gıt acıle bı iğne çaktır sabaha bişeyın kalmaz
00 Yorumlasıcak içcekler, güzel beslenme...akşam oldu eve gidince hemen yat...
00 YorumlaDoktora git derim. İlacını en iyi o verir. Ayrıca sıcak bir şeyler içmek iyi gelir.
04 Yorumla- +1 yıl
Bir doktor, grip olduğunuzda ilaç kullanmayın, mendil kullanın diyor :)
bende ilaçlardan nefret ederim:(( en güzeli iyyyyycee terliyceksin..bide adaçayı ıhlamur zencefil limon hepsini bir kaynatıp iççeksin..alkol sigara içmiyceksin moralinide yuksek tutcaksın
00 Yorumladoctora git ilaç yazdırsın sana biraz da elmalı süt iç
02 YorumlaIhlamur
Nane Limon
Bitki çayları
Meyveler
Çorba
Terlemek12 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun.. Sıcak nane limon iyi gelir.. Bir de dinlenme şart..
00 Yorumla- Devamını Gör (65)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat