Hangisi olduna inaniyorsunuzzzzzzz ben bilimin dediğine yani uyku felcine inaniyorum
Cevabın nedir?
- Sağlık konusunda 690 cevap paylaştı.
+1 yılValla 2 gün üst üste yasadım karaban diyorum. Yalan söyleyecek değilim ben cindir peridir korkmam bunlardan bekar evine yeni gectiğim zamanlarda uyuyodum bigün sonra yarı uyku ile uyanıklık arasındayım bir titreme geldi böyle bir baskı var üstümde birden uyandım dedim heralde karabasan ya da cin korkutuyor gözümü actım etrafı süzdüm görmek için ama kıpırdayamıyorumbaktım böyle siyah birsey sonra hala inanmadım uykudayımsandım bagırıyım bir dedim ses cıkmadı karaban gelmiş dedim dua etmeye basladım sonra bir üşüme ile titreme geldi birden kalktım sonra ışığı yaktım etrafa baktım sonra geri uyudum :D simdi nasıl korkmadın diyen olacak ama cinleri iyi bilirim pek korkulacak seyler değil
04 Yorumla
Soran+1 yılDua ile uyanman normal etmesende uyanacaksin zaten belli bir süresi var
- +1 yıl
Kaç bu belli sure?
- +1 yıl
Bende biri uzun öteki kısa sürdü ve birinde dua etmeden uyandım ötekinde uykulu değildim uyandıgımda kıpırdayamıyordum birazda etrafı süzdüm kims var mı diye bagırdım filan kıpırdanaya calıstım bacagımı acmays filan sonra karabasan gelmiş dedim sesim çıkmayınca dua ettim hemen anında titrrmr geldi
Soran+1 yılBen 5 sn cıvari ysiyorum ve hicbirsey görmedim😊
En İyi Cevaplar
Banada çok oluyordu yakın zamanda geçti çok şükür. bir kaç gece üst üste olmuştu sürekli aha uyandım diyordum ama gene rüyaydı. Rüya içinde rüyalar gibiydi. Artık bir gece anladım gene aynı şey oluyor, artık rüyayı kontrol edebiliyordum o nedenle çok korkuyordum ve besmele çektim Allah beni korur diye inandım rüyamda artık sakindim ve o geceden sonra tık yok ^^ Ben aynı zamanda hiçbişey olmadığı halde sanki birşeyden korkuyorum rüyamda aynı sırada... Neyse rüyada sakinleştim ama düzelmeye çalışıyordum zor oldu ama kendime geldim, uyandım. Sonra besmele çekip gene uykuya daldım ve daha da olmadı hiç. :)
11 Yorumla
Soran+1 yılYani 😊
Bilimin dediğine inanıyorum diyorsun, pekala ben canlı şahidiyim. Bazı olaylar sonucunda lisede başladı. İlk başta kimseye anlatmadım kabus sandım vs vs 1-2 yıl sürdü ama sürekli değil ara sıra. Yoğun spor yapıyordum güreş müsabakalarına hazırlanıyordum ağır antrenmanlar yüzünden olduğunu söylüyorlardı car curt. Artık iyice sıklaşmaya başladığında psikolog yardımı aldım hiçbir halta yaramadı. Gelmesin diye uyumamaya başladım yarım saatlik uykuyla onuda gündüz uyuyarak geçiştiriyordum amcam tanıdığı bir hocayı (cami hocası gibi değil) çağırdı. Adam anında çözdü mevzuyu rahatladım. Tabi bu anlattığım bayağı bir sadeleştirilmiş özeti.
24 Yorumla
Soran+1 yılPsikolojikmen rahatlamissin hocaya gidince :))))
- +1 yıl
Bilimsel ve dinsel açıklaması var.
Bilim Uyku felci.. din karabasan diyor.
Bu hastalığı dine bağlayanlar var.
Karabasan halk arasında ki tabir demişsin ama o halk değil dinsel tabiri. Bu soruda da dine bağlayanlar olmuş.
Altta birisi "Bilmin dinini sordunmu neye inanıyomuş" bilimin dinini soruyor adam :/
Başka biri de "inandığım dinin bazı kurallarına uymadığın da rahatsız edici ceza sıfatında bir şey. Cenabet yatmalardan kaynaklandığını duymuştum" demiş. Yani dinin kurallarına uymazsan karabasan görürsün diyor. Her cenabet yatan karabasan görseydi dünya da karabasan görmeyen insan kalmazdı :)
Yani bazıları bilimi inkar edip bu olayın dinsel bir şey olduğunu iddia ediyorlar. Sefilissa bunu anlatmak istiyor yani :) ama ben gelene kadar ortalık karışmış :) - +1 yıl
Acaba bu dediklerin neden bir ateistin başına gelmiyor ben de dahil olmak üzere? Ayağınız takılsa cin, karabasan diyosunuz.2015'e bu kadar cahillik yeter bence, dünya duz diyen insanlar gibisiniz
Sağlık konusunda 783 cevap paylaştı. Karabasan diye bir şey yok. Bilimsel olarak kanıtlanmış bir şeye inanmamak zaten saçmalıktır.
215 Yorumla
Soran+1 yılKatiliyorum
Soran+1 yıl@zebrandon soru hatali mı insanlar karabasanin siyah bir varlik oldunu söylüyor ama bilim tamamen bilinçalti diyor
- +1 yıl
Hayır, "toplumun bir kısmı karabasan, bir kısmı uyku felci olduğuna inanır" demişsin soruda. İkisi aynı şeyler karabasan halk arasındaki tabiri. Siyah bir varlık olduğunu düşünen insanlar gerçekten var mı bilmiyorum senden duydum varsa bile toplumun hepsini kapsamaz bu durum ona bakarsan dünyanın yuvarlak olmadığını düşünen insanlarda var.
Soran+1 yıl@zebrandon sen doktora değil hocaya inanmissin yüzden şifa olmus sana :)))
Soran+1 yıl@zebrandon seni bir daha sorularimda görmiyim
Soran+1 yıl@zebrandon Ahahah kendini guru olunca bisey sananlardan biri daha git işine düşürme kendini daha fazla ciddiyim ne mükafati bu yaaa biraz feiz al @angelov dan falan 😂😂😂
Soran+1 yılBu sahsin bana attiği mesaji kudunmu :))) sen kimsin ben kimim demiş komedi bide yediremeyip engellemis
Soran+1 yılAma o bana hakaret etti ve kendini çok küçülttü neyse bosver :))))
Soran+1 yıl:)))) evet cevabin gayet iyi
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
30Cevap
bu benim basima her gece ve sabaha kadar 10 15 kez oluyor, uyku felci bilimsel adi, kanda hladr2 hormon eksikligi yuzunden oluyor. uyurken beden ve zihin birlikte uyumali ki uykuda ne bilemyim mesela kostugumuzu gordugumuzde kosmuyali ve sayre... bu durumda beden uyuyor zihin uyumuyor ve korktugun icin kotu ruya goruyorsun...
01 Yorumla
Soran+1 yılKsinlikle doğru tesekkurler
Yani karabasan ile uyku felci ayrı şeyler hangisi diye ayrım yapılmaz. İkisi de gerçekten var olan şeyler. Birisi bilimsel bir kitlenme kasların kasılması vs. birisi ise inandığım dinin bazı kurallarına uymadığın da rahatsız edici ceza sıfatında bir şey. Cenabet yatmalardan kaynaklandığını duymuştum
04 Yorumla- +1 yıl
Canım benim karabasanın olduğunu bana ispatlayacak birini bulsana. Elle tutulur gözle görülür bir şey değil ki ! Bizim dini inancımız da olan bir şey ve yaşayan bilir sadece. Anca diğerine anlatırsın. Bağırdım kimse sesimi duymadı üstüme çöktü çok korkunç bir şeydi gibi. Ayrıca uyku felci belirtilerine bak o da değilse doktora gitmelisin...
Soran+1 yılBen cok sık yaşarım yaniii 😀
+1 yılO çok fazla uyumaktan ya da çok az uyumaktan oluyor. yani düzenli uyku olunca düzeliyor. bende karşılaştım hemde sıksık doktora gittim aynen yukarıdaki yazdığım yazıyı söyledi. düzenli uyuduğumda sıkıntı olmuyor ama az uyursam eğer anlattıkların ve rüya içinde rüya görmeler oluyor. Abdestinde pskolojik etkisi var
03 Yorumla
Soran+1 yılYatiş şekli de önemlymis
- +1 yıl
Aynen birde su az tüketen insanlarda daha fazla görülüyormuş. Ama çok kötü bir şey uyanıksın ama uyuyorsun gözlerini açamıyorsun. etrafındakileri duyuyorsun ama onlara seslenemiyorsun. biri gelip sana dokunması için allaha dua ediyorsun. dokunsun ki yataktan fırla içinde bulunduğun durumdan kurtul
Soran+1 yılAynen cok sık yaşıyorum
+1 yılBende ona inanmak istiyorum ama :) bidefa olmuştu bana gerçekten sanki böyle kara biri kalktı üstümden gitti. Ki iğnedende kkrkuolar gerçekten iğne kaldırmaya çalışıorm yapamaynca durup gidio nefesim kesilio yaw ;) :)
02 Yorumla
Soran+1 yılHalüsünasyon o korkma bugun bana olur belki :)))
- +1 yıl
Vala daha nedir bilmiorım :) ama çok konuştun bundan olabilir
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen bu durumu sıksık yasiyorum ve ne karabasan ne uyku felci. Abdestle alakasi yok. Hocayada gittim ve bana musallat olanda yok. Biyoenerji uzmaninada gittim istemsiz astral dedi karabasan insan hayatinda ya bir ya iki defa olur her zaman glmez dedi.
00 Yorumla
+1 yılBismilahirrahmanirrahim der demez defoldu gitti şrfsiz genelde böyle şeyler duyuyorum bilimsel bir açıklamasını duymadım şu ana kadar ama Eskişehirde bir hoca varmış sübhanekeyi tersten okuyormuş iyleşiyormuşsun töbe ya cahiller ^^
04 Yorumla
Soran+1 yılUyku felci googleden bak ben cok sık yasiyorum ;)))
- +1 yıl
sebebi ne sence?
Soran+1 yılBeden uyanamiyor sorun burada yatış şekli yorgunluk vs
- +1 yıl
Sırtüstü yatmak
Düzensiz uyuma saatleri; şekerlemeler, çok veya az uyumak
Fazla stres
Ani çevre/yaşam tarzı değişiklikleri
Olaydan hemen önce görülen berrak rüya. Ayrıca berrak rüya durumuna girebilmek için kullanılan bilinçli indüksiyon yaygın bir yöntemdir
Yapay uyku yardımcıları ve antihistaminler.
Uyku öncesi açlık. sebepleri ^^
Gizli Üye(36-45)+1 yılİlla ki bilime inanmayan kekolar çıkar burada merak etme.
21 Yorumla
Soran+1 yılAhahah vardir :)))
Metafiziğe inanmam, tabiki bilime inanıcam, ama hiç yaşamadım, acaba o an belden aşağısı da mı felçli oluyor :D
02 Yorumla
Soran+1 yılHeryer felc durmunda :)))
Bende de bir ara cok sık oluyordu. Ama bence karabasan cünkü ben hep siyah birini görürdüm hatta annem odaya girdi zannedip anne diye seslenmeye calışırdım.
02 Yorumla
Soran+1 yılHalüsilasyon o korkma ben hep bakarim etrafima hicbirsey görmem :)))
+1 yılKarabasana inanıyorum bilinçaltı olabilir ama her defasında dua okumaya çalışıyorum fakat yapamıyorum yani rüyada neden öyle bir şey olsun ki :D
00 Yorumla
+1 yılayağına kramp girdiğinde karabasan ayağına basıyo mu? canlısın görüyorsun peki uykunda aynı durum oldugunda değişen ne? bunun adı tabiki de uyku felci
00 Yorumla
+1 yılKarabasan ve çeşitli isimler takılmış uyku felci, sadece kötü adlandırılan bir vücut tepkisi ve oldum
04 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle
- +1 yıl
Resmen vücut uyanamiyorr
Soran+1 yılEvet zihin uyaniyor beden uyanamiyor iletişimden kaynakli bir sorun
- +1 yıl
Sinir hücreleri haylazlik yapıyorlar molalarindan erken dönmuyorlar işte :)
Tüm kasların gevşemesi. Ram uykusu da denilir. Buna inanıyorum.
00 Yorumla- Sağlık konusunda 603 cevap paylaştı.
+1 yılHaticeye degil neticeye bak demisler canim felc ediomu ediyo ister karabasan de ister akbasan
00 Yorumla
+1 yılMal mal konuşmayın ya yaşamadınız diye böyle şeyleri. Ben ruhani çok şey yaşadım ve her birine inanıyorum yok diyen cahildir sadece.
00 Yorumlaben bazen ayağımda müthiş bir krampla uyanıyordum ayağımı hareket ettiremiyordum
02 Yorumla
Soran+1 yılO farkli bisey bunda tüm bedenin kitleniyor
+1 yılBen de uyku felci diye düşünürdüm ama rüyada bir varlığın saldırıyla etkisiyle o vaziyet oluyor o yüzden karabasan diyorum. Rica ederim
03 Yorumla
Soran+1 yılNeydi simdi bu tesekkur edeceğimi kim söyledi 😊
- +1 yıl
Zaten yazma diye öyle yazdim
Soran+1 yılYazmam artk
+1 yılbabamda olurdu arada. anneme bana falan seslenirdi ama hareket edemez uyanamazdı. dürtmek gerekirdi dürtüp uyandırınca geçerdi.
02 Yorumla
Soran+1 yılBabamada cok olur peki hangisine inanirdi 😊
- +1 yıl
babam bu konuyu konuşmazdı da annem korkutuyolar derdi :D karabasan olduğuna inanıyorum ama ben
+1 yılBilimsel aciklamasi var karabasan diye bisey yok psikolojik
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen gördükleri halüsinasyon
+1 yılKarabasan diye biliyoruz ama tabiki uyku felcinide kabul ediyoruz biz yinede karabasan deriz :)
00 YorumlaYaşadığıma inanırım, tarifi ve bir adı yok benim için.
00 Yorumla
+1 yılUyku felci tabiiki karabasan diye bir şey yoktur psikolojik de olabilir
00 Yorumlainanmasam nolcak cok başıma geldi ben kararsızım uyuku felci mnantıklı geliyo
02 Yorumla
Soran+1 yılBende cok yasiyorum bilime inan :)))
bırak kendini sal biraz sonra geçer mantığıyla hareket et
00 YorumlaUyku felci diye dusunuyorum. dış etken olursa kolayca uyanabilursun
00 Yorumla
+1 yılbenm başıma geldi var böle bişe yok derdim inanmazdım oysaaa
00 YorumlaUyku felciyse niye korkuyoruz ki bemce karabasan
02 Yorumla
Soran+1 yılBen hic korkmam ki :)))
+1 yılUyku felci ve karabasan ayni seylerr.
02 Yorumla
Soran+1 yılBiraz aciklarmisin nasil oluyor ikisi ayni sey derken
- +1 yıl
Bilim adi uyku felci dini acidan yaklasik olarak karabasan deyimi ile kullaniyoruz
+1 yılAyni sey isim farkli.
00 YorumlaSağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı. Uyku felci
10 YorumlaBilmin dinini sordunmu neye inanıyomuş
02 Yorumla
Soran+1 yılBilim bir kisinin sahsina aitmi sence bilim ne senin için
Başıma gelmediği için fikrim yok.
00 Yorumla
+1 yılİnanırım 3 kez başıma geldi..
00 YorumlaBu saatte ne cok uyumayan varmis
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet coklarr 😀
+1 yılBenim başıma gelmedi.