bende tutabilirmiyim demeye utaniyodum cok bu yuzden gec basladim
18 yasinda oruc tutmak sagliga zararli mi?
bende tutabilirmiyim demeye utaniyodum cok bu yuzden gec basladim
Seni yaratan bunu sana 9 13 yaşlarında emrediyo bir 5 6 yıl geç kalmışsın ama kazası oluyo tevbe edip borçlarını tutablirsin ben şuana kadar oruç yüzünden başına bişey gelen görmedim zaten sağlıklı değilsen hamile olana flan musama gösteriliyor islamiyette ibadetin önü açık sen yeterki iste =))
Engel teşkil edicek bir sağlık problemin yoksa oruç tutmanın sağlığa bir zararı yoktur. Olsaydı zaten farz kılınmazdı. :)
helal olsun teyzeminoğlu bu kadar iyi anlatılabilirdi
tabikide hayir kim demis ben herkesin "cok zayifsin, tutma, sagligina zarar" felan demesine ragmen hayatimda ilk defa 2gun oruc tuttum bir kere daha tutucam insAllah hem hicte zorlanmadim Allaha sukur Allah kabul etsin :)
Oruç tutmanın vücuda bir faydası yok.
Her yaşta saçma bence..
Vücuda yoksa bile iradene var bu ayrımı yapmayı öğrenmelisin bence.
herkesin fikri ve dusuncesi farklidir arkadaslar lutfen bunu tartismayalim
Sen iradeli olabilirsin orasını bilemem , ateistte olabilirsin , inanmayadabilirsin hepsine saygım var kimseyide ilgilendirmez bence ama oruç tutmanın bir faydası yok her yaşta saçma dediğin zaman inanan ve tutan insanlar salak demişsin gibi bir şey oluyo ve hiç hoş durmuyo açıkçası çünkü biz bunu kısıtlama olarak değil dini bir görev olarak görüyoruz.
Polemik yaratmak amaçlı konuşmadım yanlış anlaşılmasın zaten kötü bir şeyde söylemedim
😊😊
Cevap
55Cevap
Bilimsel olarak yaş fark etmeksizin, vücudu gün içinde sıvı ve besinlerden uzaklaştırmak tamamıyla zararlıdır. İnsanların saçma, şehir efsanesi olarak bilinen (bkz: mide detoksu, mikropların bilmem ne olması ) gibi şeyler gerçek değildir.
18 yaşında oruç tutmak mı bu nasıl bir sorudur böyle ya?
akillı selim olan bluğ çağına ermiş olan her birey tutacak tabiki 18 yaş çok geç kalınmış bir yaş tabiki sağlık sorunun yoksa
evet gec kaldim
zararın neresinden dönersen kardır. bundan sonra sürekli tutarsın inş.
:)) Ben 10 yaşında 30 günü tutmaya başladım bir zararınıda görmedim
vay be helal olsun
13 yaşında oruç farz olmaya başlıyor. Eğer sağlığa zararlı olsaydı farz olur muydu? Ayrıca 18 yaşındaki insanlar eğer sağlıklıysa bir sağlık problemi yoksa pek tabi tutabilir rahatlıkla
Zaten farz hatta ergenlige 15 de girdi diye sayarsak o zmndan farz olur diceksin sana zorunlu olup olmadigini mi sorduk eger allah bunu zorunlu getirdiyse ve 15 den itibaren sagliga zarari olmaz hatta oruc tutarsan vucud dinlenir
e sende ufalda cebime gir tutmak zorundasın dinen bir zararı da yok sağlık problemin yoksa
ergenliğe girer girmez hastalığın yoksa tutman gerek eğer müslümansan ve hamile değilsen
ben girdikten sonra tutmadim hemen cunku tutmak istedigimi soylemeye utaniyodum
13 yaşından beri tututyorum allaha şükür hibişieyimd yok alahın emri bu ne zararı olabiirki
Ben 7 yaşından beri tutuyorum. Bir zararını görmedim.
Yaşla alakası ne şunu unutmaki bırak islam alemini hristiyan ve katoligler bile orucun ne kadar sağlıklı olduğuna kadar vermiştir ve diyetisyenler açlık ve az yeme gibi diyetleri tamamen islam ve ramazandan örnek alarak ortaya atmıştır
Sağlığın sıhhatin yerindeyse buluğ çağını çoktan geçtiğin için tutmak zorundasın aksi taktirde kefarete girer..
ne zararı olabilir ki? zarardan ziyade daha çok faydası var :D
Ben 8 yasimdan beri tamamini tutuyorum sen 18 sormusun :)
Kafaya bak... oruc tutmanin bilimsel olarak sagliga yararli oldugu anlasilmistir... benim 11 yasindaki kardesim tutuyo
18 yaşnda mastrbasyn yapmak zararlı değilse buda zararlı değildir. kendnize gelin ya. işinize gelen zararlı işinize gelmeyen zararsız.
değil, aksine faydalı, oruç, dopamin miktarını arttırıyor.
ne alaka 13 yaşından beri tutuyorum ilk adet olduğumdan beri.. orucun zararını bırak yararı vardır yararı
Ne alaka?
Buluğ çağına gelmiş tüm insanlar (deliler, rahatsızlığı olanlar hariç ) oruç tutmalıdır.
Tabii müslümansa!!!
11 12 yaşımdan beri hepsini tutuyorum bir zararını görmedim 😅 çok ciddi bir rahatsızlığın yoksa tut bahanelere sığınma bence
alakası yok aksine büyüdügünde kolaylıkla tutmana yardımcı olur ve bu durumuda alısırsın
evet bende zaten ilerde belki bisey olur tutamam diye simdiden basladim
simdiden tutman daha yararlı senn icin bu durum icin seni tebrik ederim
eyv abi
Allahım Kabul Etsin
cumlemizin
Ergenliğe girdiğimde tutmaya başladım (7. sınıfta) zararını görmedim.
Ben 8 yaşımdan beri tutuyorum bir zararını görmedim
Öğrenci belgesi verip öğlene kadar tutabiliyorsun. Bunu biliyor muydun?
Hayır tutacağına inanıyorsan 10 yaşında da tutarsın
13 yasindan sonra farz zaten zararli olsa farz olur mu?
ben 10 yaşından beri tutuyorum sakıncası olmuyor yetişkin insansın ne zararı olcak.
değil tabikii 14 yaşından sonra rahat tutulur oncesinde de tutan var
13 yaşında başladım ne zararı olcak cocuklar bile tutuyo.
buluğ çağından itibaren farz. zararlı olsaydı Rab tut demezdi
Ayyy çok zararlı ben 11 yaşındayken tüm Ramazan tutmuştum. Şimdi anlıyorum kanser olmamın nedeniniiii :|
Ben 14 15 yasimda baslamistim oruc tutmaya saglik problemin yoksa tut zaten oruc tutmak farzdir
Aksine oruc sagliga yararli bir durum ve bu kantlandı
9 yaşımdan beri tutuyorum ben. Daha bir zararını görmedim ((:
Oruç tutmak sağlığa zararlı olsaydı Allah öyle emretmezdi
her türlü şekilde yararlı kardeşim hem bedeb ibadeti olarak hemde dirençli olduğunun farkına varıyon kardeşim
evet hemde sukretmeyi ogreniyon
17 yaşında tuttun bence beynine hasar vermiş. yani, varsayım doğru
aa nerden bildin :D
sağlığa bir zararı yok aksine faydası var saçmalık dediğin
Bunlar hep bahane kim uyduruyor :-D
haberciler
asıl tutmamak zararlı.
haklisin.
saçmalama çocuklar bile tutuyor ne zaman ergenliğe girdin?
geç olsun da güç olmasın. Tam oruç tutacak yaştasın
ben 40 yaşındayım bundan sonra sağlığa zararlı olabilir
Ahiretine zararı var mazeretsiz tutmazsaniz
vay haklisin
Neden zararlı olsun 😒
buyumeyi durdurmasin
ohoo geç bile kalmışsn başla hemen:)
gecen yil basladim
Ben 13 yasindan beri kacirmadan tutuyorum..
ben 8 yaşından beri tutarım bir zararını görmedim tutmadığınız oruç için bahane aramayın sizde
18 yaşındakiler ölmüyorsa tutmayabilir tabi :D
10 yasindaki cocuklar tutar bir sey olmaz
hayır değil nerden çıkardın
dun bir haberde boyle bisey gormustum
baya bir gec kalmissin :)
Neden sağlığa zararı olsun ki
herhangi bir sağlık problemin yoksa zararı yok
Tutmalısın faydalıdır hatta emin olabilirsin
oruc'un vücutta sağladığı faydalardır.
örneğin tıp uzmanları diyor ki;
oruçlu kimselerde adrenalin ve kortizon hormonları kana daha kolaylıkla karışmaktadır. bu hormonlar, tesirlerini kanserli hücreler üzerinde de göstermektedir. böylece bu hormonlar kansere karşı bir çeşit kalkan rolünü oynamakta, yani kanser hücrelerinin çoğalmasını önlemektedir. oruç tutan bünye, adeta bakıma girer, iç organları saran yağlar erir, vücudun zindeliği artar, direnme gücü kazanır, mide, böbrek, şeker, kalb ve karaciğer hastalıklarına karşı mukavemeti artar.
karaciğer, oruçlu iken, 3-5 saat istirahat eder, gıda depolama işine bir müddet ara vermiş olur. bu arada, korunma sistemini güçlendirici globülinleri hazırlar. midedeki kaslar ve salgı ifraz eden hücreler, oruç müddetince birkaç saat dinlenir. kan hacmi de azaldığı için tansiyon düşerek kalb rahatlar.
gıda artıkları iyi yakılmayınca, damarları yıpratır. yakılmayan yağlar, damarları daraltır, damar sertliği denilen rahatsızlığa sebep olur.
Allah hıcbısey zararlı olmayan seyler emretmez
Oruç tutmaktan ölmezsin bacım
valla 10 yaşında kardeşim bile tutuyor
Sağlık sorunun yoksa tutabilirsin
:) cok sukur
Hayir tabikide yaradanin emri uyma kimseye
Ne zarari olacak cici kiiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar