Birkaç önerim olacak sana. Eğer bunların sana bir yararı dokunmazsa Göğüs Hastalıkları Bölümü için randevu alıp doktora kontrole gitmelisin. Çünkü fazla ve kronik öksürük ciğerde su toplanması, kanser, verem vs gibi ciddi hastalıkların belirtisi olabilir. Önerilerime geçeyim ben;
1-) Bal
Alternatif tıpta çok fazla kullanılan bir gıdadır. Hatta eskiden modern tıp olmadan önce bal verilir ve şifa olunurdu. Evde 2 çay kaşığı bal, bitkisel çay veya ılık su ve limonla karıştırılarak kendi ilacını oluşturabilirsin. Bal ciğerleri gevşettiği için iyi geliyor, limon suyu ise tıkanıklığa yardımcı oluyor. Ayrıca balı kaşıkla da yiyebilirsin. Ama biraz acı gelebilir. Ekmek yardımıyla da yiyebilirsin.
öksürüğü kesen şeyler
2-) Probiyotikler
Probiyotik derken süt ve yoğurttan bahsediyorum. Probiyotikler öksürüğü rahatlattığı gibi hem balgamı engeller hem de nezle, grip gibi virüsleri zayıflatır. Bu nedenle bir kase yoğurt veya ılık süt içmekte fayda var.
öksürük tedavisi
3-) Ananas
Ananası duyduğunu şaşırdı değil mi :) Bu çok normal bir tepki. Çünkü Türkiye'de ananasın faydaları pek bilinen bir şey değil tropik meyve olduğundan dolayı. Zaten son yıllarda tüketilmeye daha çok başlandı. Ananas boğazdaki mukusu gevşetir ve öksürüğü geçirmeye yardımcı olur. Ananasın içindeki enzimler çok iyi gelir enfeksiyonlara. Ama dikkat etmeniz gereken bir şey var. Eğer kan sulandırıcı kullanıyorsan ananas tüketmemelisin.
öksürüğe çözüm
4-) Nane
Nane yapraklarının iyileştirici olduğu herkes tarafından bilinir zaten. Nane içindeki mentol, boğazı yatıştırıyor ve mukusun parçalıyor. Nane çayı içerek veya bir buhar banyosundan nane buharlarını da soluyabilirsin. Bu dediklerim de etkili oluyor. Sıcak su içine 3 veya 4 damla nane yağı ekle ve başına bir havlu sür. Doğrudan suyun üstünde derin nefesler alırsan faydasını göreceksin. Öksürüğü kesen şeyler listesinde gösterilir hep.
öksürüğe iyi gelen gıdalar
Umarım bu tavsiye ettiklerim işine yarar ve öksürüğünü keser. :) Çok geçmiş olsun.
Gittim serum taktılar ateşiniz var dedi ve ilaç verdi yine. Özel hastaneye gittim birde. Sağlık ocağındaki doktor dahada maf etti beni. İnş bu ilaçlar iyi gelir.
bunu 15 gün yapacaksın. sonra keseceksın. ıkı gune etkı eder. babamında üşüttüğü zaman öksürüğü zor geçıyor. ilaçlar fayda etmıyor. hep bu şekılde geçıyor
En İyi Cevaplar