Ramazanda oruç tutacağım ve oruç tutarken kilo vermek istiyorum. Ramazanda kilo veren var mı? Nasıl verebilirim? Ramazanda zayıflamak için neler yapılabilir? ramazanda kilo vermek
Çoğu kişi ramazanı diyet yapmak için bir fırsat olarak görür. Ramazanda öncelikli amacımız kilo vermek değil kilo almamak olmalıdır. Çünkü çoğu insan ramazan ayını kilo alarak tamamlıyor. Ramazan diyeti dediğimiz şey aslında sağlıklı ve dengeli beslenmek ile yapılabilecek bir şey. Ben diyetisyen olmadığım için size diyet listesi veremem. Bu yüzden ramazanda zayıflamak için neler yapabileceğinizden bahsedeceğim. Ramazan diyeti yapabilmek için dikkat etmeniz gereken bir kaç nokta var. Bunları maddeler halinde anlatmak isterim.
Ramazan Diyeti Nasıl Yapılır?
ramazanda diyet yapmak
Ramazanda kilo vermek için öncelikle sahura kalkmayı ihmal etmeyin. Sahura kalkmazsanız gün içinde enerjiniz düşer ve akşam iftarda daha fazla yeme ihtiyacı hissedersiniz.
Sahurda hafif yemekler tercih edin. Benim önerim kahvaltılık olacak. Kahvaltılık şişkinlik yapmaz ve daha rahat uyursunuz. Ayrıca siyah çay da tüketmeyin.
Yemekten sonra hemen uyumak aldığınız kalorilerin yağa dönüşmesine sebep olur. Bu yüzden sahurdan sonra hemen uyumayın. En az 40 dakika bekleyin.
İftar ve sahur arasında bol sıvı tüketin. 2 buçuk litre civarında su içmenizi öneririm. Ayrıca bitki çayları da tüketin. Bitki çayları sindirimi kolaylaştırır, mideyi rahatlatır ve detoks etkisi sağlar.
İftar menüsündeki yemeklerinizi katı yağ ile değil sıvı yağ ile yapın. Az yağ kullanmaya özen gösterin. Sulu yemeklerinizin suyunu fazla tüketmeyin. Çünkü yemeğin yağı suda birikir.
Sebze yemekleri tüketin. Yemeğin yanında bol yeşillikli salata yiyin. Hem vitamini çok hem de kalorisi az bu yiyeceklerin size faydası olacak.
Et, tavuk balık gibi gıdaları kızartarak yemeyin. Daha çok ızgarada ya da fırında pişirin.
Ekmek tüketimine dikkat edin. Hiç yemeyin demiyorum ancak ufak bir dilimi geçmeyin. Ramazanda pide yemek adettendir. Bu yüzden ufak bir dilim tercih edebilirsiniz.
Pilav, makarna gibi karbonhidrat içeren yiyeceklerin tüketimine dikkat edin. Bulgur pilavı daha sağlıklı bir tercih olabilir. Ancak bu üçünden hangisini tercih ederseniz edin 3 yemek kaşığından fazlasını tüketmeyin.
İftardan sonra her gün tatlı tüketmeyin. Eğer diyet yapma amacınız varsa ramazanda tatlı tercihini bir kenara bırakın. Ödül olarak haftada 1 kez iftardan sonra sağlıklı tatlılardan yiyebilirsiniz. Örneğin, hurma topları. Yanında bitki çayı içebilirsiniz.
Bazıları ramazan ayı kilo verme ayı değil falan demiş iyi güzel de belki bu kız uzun süredir diyet yapıyor ve bunu devam ettirmek istiyor yani olmaz mı? Her neyse , canım iftarda çok yeme, sahurda ise kahvaltı yap ^^
Sevdim seni. d ama gerçekten ben diyet yapıyorum bir sene olacak yaz sonunda yl6 kilo verdim ve devam ettirmek istiyorum bazılarında yazmış alırsın diye bu yüzdende sordum
Ye, sahurda da ye iftarda da. Ama dozunda mesela iki pide bitirme :D yemekleri yavaş yavaş yerim ben hep. Herkes hızlı yer kalkar ama ben en sona yavaş yavaş yerim. Yavaş yiyince mide sindirmesi daha rahat oluyor. Hızlı yediğinde hem doymuyorsun hemde tıkanıyorsun. Yediklerini sindirmeye zaman kalmıyor. Sahur da iyi beslen , iftarda da öyle ama çatlayıp nefes alamayacak kadar değil. Ben genelde oruçluyken iki şey Yaparım : 1- pc oynamak 2- uyumak. :D Ahh bide iftarını yapınca sende namaza git hareket etmiş sayılıyorsun namaz da hemde sevap kazanırsın. Iftarda yediklerini Namazla sindirmiş oluyorsun. 10 tur koşucana namaz kıl daha iyi. Ciddiyim. Çayı meyveyi felan da Namazdan gelince dinlenmiş bir miğde ile yersin :) Oruçluyken hareket edebilirsin annem oruçluyken evi temizliyordu o benden daha çok zayıfladı :D
Sahurda kahvaltı yapacaksın, bol su içeceksin. İftarda da hayvan gibi dalmayacaksın yemeklere, az ve yavaş yavaş diyeceksin. Çok kısa evde bir kendi kendine hareketli şeyler yap, dans et. Yağlı yemeklerden de uzak dur.
Spor yapamazsın bu 1 Çünkü susuzluk ve açlık tavan yapar. İlk 1 hafta iftarda deli gibi yemek yiyeceksin ama sonraki günlerde daha aza inecek. Çünkü alışacaksın aç kalmaya. Allah kolaylık versin.