Başlıkta belirttiğim gibi sivilcelerim ve sivilce izlerim aşırı var, bildiğiniz harita gibi yüzüm. Sivilcelerimle çok oynuyorum bu alışkanlık nerden geldiyse Allah belasını versin. Lütfen biri söylesin bana bu izler geçmicek mi hiç? Ağlamaktan bıktım.. 14 Yaşındayım gerçekten psikolojim alt üst oldu.. Babam çok kızıyor sivilcelerimle oynadığıma, oynamak istemiyorum ama o dürtü geliyor işte. Yüzümün halide bu ;
Bu soruyu gördüyseniz eğer; öncelikle bu iğrenç yüzümü gördüğünüz için hepinizden özür diliyorum :( Bu izler geçmicek gibi duruyor.. Lütfen bana abi, abla tavsiyesi verin. Cevaplarınızı bekliyorum.
bir kere kendini aşağılamayı kes güzel kız o nasıl laf özür dilerim falan. sivilcelerine gelirsek benim ergenlik halimi görsen kendi ergenliğine şükredersin. bunlar doğal şeyler taktıkça uğraştıkça artacaktır. benm iri iri ve yüzümün her yerindeydi. seninkilerri ufak. merak etme geçiyolar ve arkadaşların çevrendekiler ya da dalga geçen densizler geçtiği zaman çok kıskanıyo hemde sen pürüzsüz cildinin kıymetini diğerlerinden daha çok biliyo oluyosun. yapman gereken şeyler ablacım yağlı yeme (patates kızartması, cipsi , patlamış mısır, çekirdek vb.) bunları bir kere çıkar hayatından, günde en az 2 litre su iç (faydasını görünce inanamıcaksın), yüzünü bol bol yıka sadece suyla. tabi okuldan dışardan geldiğinde sabamedin sabunarı var sivilce karşıtı onunla yıkayabilirsin ve aktardan aldığın gül suyuyla tekrar temizlebilirsin. ve en önemlisi bir cildiyeciye git. ben roaccutane kullandım ve 6 ay sonra cildim bebek gibi oldu :) kullanırken sıkıntı yaşayacaksın sivilcelerin artıcak yüzün kızarıcak ama sabredince 6 ay sonra bişeyin kalmıyo.:)) hepsi geçicek
Üzüntüden ağlıyordum şimdi mutluluktan ağlıyorum iyiki varsınız ^^ Bol bol su içmeye calısıyorum yediklerime dikkat etmeye de calısıyorum, çikolatayı hayatımdan cıkaramıyorum ama onu da çıkarıcam :D Sadece suyla yıkamıyorum loreal parisin yüz yıkama jeliyle birlikte yıkıyorum. Eskiden sebamed kullanırdım ama artık kullanamıyorum annem eczaneye gidip sebamedi sormuş satılmıyormuş artık bana öyle dedi :s Dışarı çıkabilirsem aktara kesinlikle uğrayacağım ^^ ve son olarak roaccutane yi çok duydum lakin hap içemiyorum :x Annem benle tekrar cilt doktoruna gelirse artık o hapı söylerim ^^ Değerli yorumunuz için teşekkür ederim :)
ben teşekkür ederim ama loreal gibi kimyasal şeyleri önermem doğal şeyler varken bence doktoruna danış tahriş edebilir öyle şeyler. limon suyuda sürebilirsin gece yatmadan önce. bir tabağa yarım limon sık pamukla temiz cildine sür sabahta ılık suyla yıka. siyah noktalara ve sivilceye iyi geliyo. mutlu ol tabi herkes bu evrelerden geçiyo.:)
önceden elma sirkesini ve maden suyunu karıştırıp yüzüme sürerdim ama babam böyle yaptıgım için kızdı. limon suyunuda denedım 2 3 gün limonu denemiştim kuzenim lekelerin hafiflemiş ne yapıyosan aynısı yapmaya devam et diyince şaşırdım kaldım :D ama babam onada kızıyor :s yinede tekrar limon sürmeye baslıyacagım belki yine iyi gelir yüzüme ^^ loreal paristen bende şüpheleniyorum aslında. niveanında yüz yıkama jeli var o da olmazsa direk suyla yıkayayım :D
ohho ben milleten duymadığım şeyler kalmadı çok ciddiyim takma. babanada bakma herşeye karışmasın çok karışıyosa gizli yap. sonuçta doğal limon. maden suyunuda yapıyodum ben ama limon daha etkili. loreal, nivea vb. hiç bişey kullanma bir güzel bir sabun bul sivilce için ve temizlemek için eczaneden falan bir aktardan gül suyu yetecektir. daha fazlasına gerek yok.
Canim bende senin gibiydim cok sivilcem vardi. Cil doktoruna gittim hap kullandim 8 ay boyunca git seninde cok fazla sivilcen var verir buyuk ihtimal sana hap. Hap geciriyor gercekten
Ne özür dilemesi ne iğrenç yüzü yüzün iğrenç falan değil bir kere çözüm çok basit cildiyee gitmek sana önce aktif sivilcelerin için bir ilaç vericekler sonra onlar geçince kalan sivilce izleri için ilaç vercek yüzün bir kaç aya düzelir :) öptüm kardeşim seni :)
çok teşekkür ederim ^^ cildiyeye gittim isotrexin diye bir jel verdi ama işe yaramıyor :( gittiğim cildiyede umursamaz gibiydi baska kremlerde vermişti yanında 200 300tl civarı tuttu eczaneyle anlaşmışlar sanırım :s ilaçsız geçseler keşke :s değerli yorumun için teşekkürler abicim ^^
Aşkım benim ne kadar oldu cildiyeye gideli? Bunların geçmesi aylar alır hem senin yaşında genç hiç utanılcak bir şey değil bu herkez de olur doktorlar umursamaz malesef özellikle devlet hastanelerindekiler yüzünü temiz tutmalısın özellikle nileranın sarı sabununu kullan yüz temizliğin için ve doktorunun verdiği ilaçları sabırla kullanmaya devam et etkisini göstermesi için zaman gerekiyor ve yüzünle oynamaki çukur falan kalmasın ama onun bile çaresi var canım kardeşim seni seviyorum ve sen güzelsin :)
hatırlamıyorum ki :( babam yüzümü inceledi bir ara çukurlarım oldugunu soyledı sanırım artık çok geç :D ilk defa duydum o sabunu azcık araştırdım iyi gibi :D teşekkür ederim o sizin güzelliğiniz bende sizi seviyorum :D
Doğal elma sirkesi kullan sabah akşam onunla temizle yüzünü ayrıca doğal gül suyu ile de temizle sonra ama bunlarla temizleynce yıkama sirke kokar tabi dayancan artk
sirkeyi deniyordum maden suyu ile birlikte babam kızmıştı bu yüzden. doğal olup olmadıgını bılmıyorum değildi sanırım ve kokusuna dayanabiliyorum :D gül suyunuda aktardan alacagım teşekkürler ^^
devam ederım boyle. soyulcagını sanmıyorum ama :s acnelyse kullandım o bile soymadı böyle soyulcagını zannetmıyorum. teşekkürler değerli yorumun için ^^
En İyi Cevaplar